Találatok a következő kifejezésre: Az alábbiak milyenek ezek az (3 db)

Milyen jelenleg általunk ismert fizikai törvényeknek mondanak ellent az alábbiak? Hogyan lehetne ezt esetleg kvantummechanikával megkerülni (ha meg lehet)?

1. Portal fegyver(habár ez alapjaiban rengeti meg a téridőt) 2. Hipertéri utazás, ahogy a Star Warsbewn és az Alapítvány regényekben le van írva.

Legjobb válasz: 1. Nem ismerem az egész eddigi fizikát, senki sem. Azt tudom mondani, hogy nem rengeti meg a téridõt. A portal fegyver valami olyasmi, hogy egy "csatornán","féreglyukon", ilyesmin keresztül közlekedünk. Féreglyukat mindenki ismeri: téridõ két pontját köti össze. Hol a baj? Az Általános relativitáselmélet szerint létezik fekete lyuk. Sõt, forgó fekete lyuk is. Ilyenek már figyeltek meg, a mi kis galaxisunk középpontjában is csücsül egy. Ezekben elképzelhetõ olyan világvonal hogy bemész a feketelyukba aztán egy féregjáraton keresztül valahol kijössz. De ez nincs kidolgozva, erre nincs elmélet, ez találgatás. Nem mond róla az áltrel semmit. 2. A hipertér az egy kitaláció :) Nem sért semmit, mert kitaláció. Olyan dolog, ami nincs.

1. Nem ismerem az egész eddigi fizikát, senki sem. Azt tudom mondani, hogy nem rengeti meg a téridõt. A portal fegyver valami olyasmi, hogy egy "csatornán", "féreglyukon", ilyesmin keresztül közlekedünk. Féreglyukat mindenki ismeri: téridõ két pontját köti össze. Hol a baj? Az Általános relativitáselmélet szerint létezik fekete lyuk. Sõt, forgó fekete lyuk is. Ilyenek már figyeltek meg, a mi kis galaxisunk középpontjában is csücsül egy. Ezekben elképzelhetõ olyan világvonal hogy bemész a feketelyukba aztán egy féregjáraton keresztül valahol kijössz. De ez nincs kidolgozva, erre nincs elmélet, ez találgatás. Nem mond róla az áltrel semmit. 2. A hipertér az egy kitaláció :) Nem sért semmit, mert kitaláció. Olyan dolog, ami nincs.
A hipertér létezését nem vethetjük el teljesen, csak jelenleg nem vagyunk képesek kísérletileg eldönteni, hogy helyes-e a hipertérelmélet, mivel túl nagy energia kellene ahhoz, hogy ezt eldöntsük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. És ami a téridõ alapjairól szólt: Arra gondoltam: Egyik portált kilõjük egy asztalra, a másikat a felra, és ezután az asztalt bedobjuk a falon lévõ portálba. Na most mi történik? Erre gondoltam.

Az alábbiak fényében milyenek ezek az eredmények? Testosteron 80, 4 ng/dl, progesteron 1, 23 ng/ml, prolactin 8, 85 ng/ml, FSH 8, 604 mlU/ml, LH 16, 8 mlU/ML, estradiol 218 pg/ml.

Kiszámíthatatlanok lettek a ciklusaim, több hónapon keresztül, ezért az orvos hormon vizsgálatot végzett. Sajnos a legutóbbi ciklusom során már az sem volt egyértelm?, hogy mikor jött meg és mikor múlt el, így a hormonvizsgálat megközelít?leg valamikor a ciklus 12-16. napján lehetett. (mennyiségileg is vannak problémák)

Legjobb válasz: Hát ezt így elég nehéz értékelni, mert minden laborban más-más határértékek vannak. A tól-ig határoknak rajta kell lenniük a leleteden, ahhoz tudsz viszonyítani. Én úgy tudom, hogy a hormonvizsgálathoz 3 db vérvétel kell, a ciklus 3. napján van az elsõ, aztán 14-16 nap körül, végül pedig a 21. napon, amikor azt hiszem már csak a progeszteront nézik, abból tudják megállapítani, hogy volt-e az adott ciklusban peteérés. Nekem legalábbis így volt anno. Majd a dokit megmondja, õ tudja igazán értékelni az eredményeidet.

Hát ezt így elég nehéz értékelni, mert minden laborban más-más határértékek vannak. A tól-ig határoknak rajta kell lenniük a leleteden, ahhoz tudsz viszonyítani. Én úgy tudom, hogy a hormonvizsgálathoz 3 db vérvétel kell, a ciklus 3. napján van az elsõ, aztán 14-16 nap körül, végül pedig a 21. napon, amikor azt hiszem már csak a progeszteront nézik, abból tudják megállapítani, hogy volt-e az adott ciklusban peteérés. Nekem legalábbis így volt anno. Majd a dokit megmondja, õ tudja igazán értékelni az eredményeidet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az eredmények a megadott határértékek között vannak, bár a testosteron felsõ határa 80, a progesteron alsó határa meg 0, 32. Ráadásul az LH:FSH arányról is hallottam valamit... Most a legutolsó ciklusomban, több napon keresztül csináltam ovu-tesztet, de mind negatív lett. :( (Az ezt megelõzõ hónapokban legalább voltak pozitív tesztjeim.) Orvoshoz csak jövõ héten tudok menni, akkor rendel, ráadásul azt se tudom hanyadik napja van a ciklusomnak, se azt, hogy mikor fog újra megjönni. Nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem teljesen magamra maradok... :( Nagyon szeretnénk Picit, már túl vagyok pár fertõzésen, akkor eleve nem volt lehetõségünk, viszont az utóbbi egy-két hónapban már-már sikerült volna leküzdeni a "rá való görcsölést", de most megint járhatok az orvoshoz.
Szia, megint az elsõ válaszoló vagyok. Az LH/FSH arányt a 3. ciklusnapi vérvételbõl szokták nézni (egyébként ha ez magas - kb.1:1-hez kell alapból lennie - az PCO-ra utal). A ciklus során az LH-szint emelkedik, mert pontosan az LH-csúcs az, ami félidõben kiváltja az érett tüszõ megrepedését. Szóval késõbb már nem mérvadó. Lehet, hogy neked pont félidõben volt a vérvételed és ezért volt magasabb az LH szintje. Ezen egyelõre ne aggódj! Egyébként, hogy adjak egy kis reményt is: én is végigcsináltam a hormonvizsgálatokat a rendszertelen ciklusom miatt, a férjem volt adrológusnál is, aztán már megvolt a closty-receptem is és közben kiderült, hogy terhes vagyok (most 12 hetes). Ja és nekem is magas volt az LH-szintem, sõt még a tesztoszteronom is.Aztán mégis sikerült, pedig már nem gondoltam, hogy összejöhet spontán, minden segítség nélkül. Szóval aggodalomra semmi okod, fel a fejjel!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!