Találatok a következő kifejezésre: Az alábbiak melyik (376 db)

Az alábbiak közül melyik tápegységet ajánljátok az alábbiak közül?

http://www.pctrade.hu/termekadatlap/tapegyseg/fsp_hexa_500w

Legjobb válasz: Miért errõl az oldalról kell?Pcx/iponon sokkal jobbat kapsz 15kért. Amúgy Chieftec CTG. Milyen konfigba kell?

Miért errõl az oldalról kell?Pcx/iponon sokkal jobbat kapsz 15kért. Amúgy Chieftec CTG. Milyen konfigba kell?
A kérdező hozzászólása: Gyönyörûen megszerkesztett kérdés...:D
Fsp.
A kérdező hozzászólása: Miért?
A kérdező hozzászólása: Mert csak ez az egy üzlet van a városban. Legalább megúsznám a postaköltséget. Config: AMD FX8320 M5A78L-M LX V2 Gt 550 Alaplap + VGA nyáron lesz cserélve, ezért akarok 500W-ot és nem 400-at (most 400 van, nevenincs márka, de terhelésnél újraindul a gép)
http://www.pcx.hu/termek/chieftec-ctg-500-80pb-oem-tap-48596 + 1690 a szállítás=13556Ft Ennyit a megúszom a postaköltséget dologról. Viszont amikor lapot és VGAt cserélsz, ne a helyi számtech boltból tedd.
A kérdező hozzászólása: Wow, köszönöm szépen :D Nem ismertem az oldalt, szóval duplán is köszönöm.
Azaz? Hol vannak az alábbiak? :D
Nem 20 szám az, csak 5 (szóközzel vannak ezresekre tagolva a jobb olvashatóság miatt) A két szám n és n+1. Szorzatuk tényleg csak páros lehet, de így még sok (3) lehetséges megoldás lenne. Szorzatuk n(n+1) = n²+n Vagyis a szorzatuk egy négyzetszámnál nagyobb. Ha gyököt vonunk a legkisebb lehetséges számból, 123456, 499...-ot kapunk. A számok tehát 123456 és 123457. Ezek szorzata 15241507392, tehát B a megoldás.
A kérdező hozzászólása: Bocsi! A 15 241 507 391 B 15 241 507 392 C 15 241 507 393 D 15 241 507 394 E 15 241 507 398
Mi ez a nyolc szám? Egyébként: Mivel egymást követõ két számról van szó, ezért a szorzatuk páros.
Bocs! 20 szám. :-)

Melyik nyelv tetszik a legjobban az alábbiak közül?

Kérlek titeket, állítsatok fel sorrendet is. Annak pedig szintén nagyon örülnék, hogy ha meg is indokolnátok minden nyelvnél, hogy miért arra a helyre tettétek be. Mi az ami tetszik benne, mi nem.

Legjobb válasz: Nem néztem meg a belinkelt videókat, ha az a kérdés, hogy melyik nyelv tetszik a legjobban (és nem az, hogy melyik dal), akkor itt a sorrend: 1. Spanyol (kedvencem, ezt tanulom :)) 2. Francia 3. Portugál 4. Olasz

Nem néztem meg a belinkelt videókat, ha az a kérdés, hogy melyik nyelv tetszik a legjobban (és nem az, hogy melyik dal), akkor itt a sorrend: 1. Spanyol (kedvencem, ezt tanulom :) ) 2. Francia 3. Portugál 4. Olasz
Azt javasolnám a következõ hozzászólóknak, hogy a videókat ne nézzék meg:D, mert sokat számít, hogy ki mondja, milyen stílusban, milyen nyelvezetet használ(pl újságírói, híradós) milyen érzelmi állapotban stb, vagy, hogy milyen mûfajú a zene. Meg lehet próbálni persze csak a nyelvre koncentrálni, de az az igazi, ha valaki sokszor sokat hallja ezeket a nyelveket, sokféle környezetben, akkor tudja megítélni rendesen szerintem, hogy melyiket szereti és melyiket nem. Nekem a spanyol a elsõ egyértelmûen, elsõsorban a hangzása, dallamossága, dinamikussága miatt és mert olyan lágyabb, és illik kb minden szituációba(pl a német sztem csak a katonasághoz, meg a Rammstein zenéjéhez illik:D de oda nagyon, a durvasága miatt) Egyébként ez a szakom is egyetemen..:) Második az olasz, szintén a jó hangzás miatt, ami sztem hasonlít a spanyoléhoz, még ha a nyelvtana a legtávolabbi is a négy nyelv közül. És elõnye még az is, hogy viszonylag könnyû, amit a spanyolról is el lehet mondani. Ez a minorom(kis szak, második tanári szak) az egyetemen.. Harmadik a francia, ami elég más hangzásra, de szeretem nagyon, fõleg az orrhangokat:) , bár nem olyan dinamikus mint az elõzõ kettõ és jóval nehezebb is megtanulni. Ennek ellenére tanulom, de ezt még nem beszélem, kezdõ vagyok belõle.. Utolsó a portugál amit szemben az elõzõ hárommal egyáltalán nem szeretek, mégpedig azért mert olyan szlávos a hangzása és utálom a szláv nyelveket:D.. Ez azért van, mert a felét ejtik ki annak amit leírnak és ez még nem lenne baj(bár nehezíti a nyelvtanulást), a franciánál is így van, de a portugál pont a magánhangzókat hanyagolja a kiejtésben, amiktõl olyan szépek az újlatin nyelvek és ezáltal tipikus szlávos mássalhangzó tömörülés jön létre, még ha ez írásban nem is látszik.. Épp ezért ezt az egyet nem tanulom egyáltalán a négybõl, és így ennél többet nem si tudok mondani róla, bár azt mondják ez se olyan nehéz.
1. portugál és spanyol holtversenyben 2. talán francia 3. olasz A 2. és 3. között nem tudok dönteni, nem igazán szeretem õket, ellentétben a spanyollan és a portugállal, mindkettõt majdnem anyanyelvi szinten tudom :)
Igen?? Hú, köszönöm a tippet!! :D Talán nem kell több betétes reklámot végignéznem... :P
1. Spanyol - Szerintem szép a hangzása, gyerekkoromban nagyon szerettem volna spanyolt tanulni. 2. Francia - Imádom a dallamosságát, kicsit furán, de szépen hangzik. Ezt a nyelvet tanulom. 3. Olasz - Dalokban szépen hangzik, de beszédben nekem kicsit olyan, mintha folyton káromkodnának... 4. Portugál - Szép, de nem annyira ismerem. Ritkán hallom, talán ezért egy kicsit szokatlan.
Elsõ vagyok, ok, megnéztem õket. :) Látom, hogy a második az mindig szöveg. :) Csak azért nem volt türelmem hozzá elõször, mert állandóan valami hülye reklámmal indul, amit nem lehet átugorni, és ez nagyon idegesít, így mostanában hanyagolom a YouTube-ot... Neked mi a sorrend? :)
A francia kivételével mindegyiket ismerem - de akkor is: az olasz.
Nálam az olasz és a spanyol mindig "vetekednek egymással", hogy az egyik tetszik a legjobban, hol a másik. Most elhatároztam, hogy a spanyolt fogom elsõre beírni, de ahogy belehallgattam a videókba (mindegyikbe belehallgattam, de egyiket se hallgattam végig, de amúgy sokat hallottam már mind a 4 nyelvet), az olasznak adtam az elsõ helyet. 1. Olasz, a dallamossága miatt. A spanyolhoz képest több plusz benne, hogy különös dinamikája van a nyelvnek, hosszú és rövid szótagok is váltakoznak, elég eltérõ hosszúságú szótagok keletkezhetnek, a spanyol ehhez képest monoton kicsit. Tetszik, hogy sok benne pl. a kettõs mássalhangzó, a legtöbb szó magánhangzóra végzõdik, és az említett dallamosság, valamint a "cs" és "dzs" hangok. 2. Spanyol. Énekelve valahogy nem tetszik a spanyol, de amúgy nagyon szeretem, a dallamossága miatt, a ropogós "r" hang miatt, "cs" hang miatt, a "csosz" "csasz" végû szavak miatt, a sok magánhangzó végû szó miatt, az idõnként az utolsó szótagra esõ hangsúly miatt is (pl. az internacional szóban) 3. Francia: gördülékeny, dallamos, fõleg itt a videóban, amúgy nem mindig tetszik. A gyakori "zs" hang, a sajátos zeneiség, olykor elég magas magánhangzók, majd hirtelen mély magánhangzók jönnek, ennek különös dallama van, de ez nem közelíti meg az olasz és a spanyol dallamát, tisztaságát. A nazális hangzás hol bejön, hol nem, a videóban éppen bejött. 4. A portugálból ha a brazíliai változatból tettél volna fel videót, talán elõbbre került volna a 3. helyre. Tetszik, hogy pl. sok a magánhangzó végû szó, idõnként emlékeztet az olaszra vagy a spanyolra a hangzása, de nem tetszik a sok mássalhangzótorlódás, fõleg, amikor kettõ réshang jön egymás után, eléggé érdes hangzású.
1.Spanyol olyan szép dallamos nyelv :) 2.Olasz szerintem tök jó , hogy ilyen érzelmekkel teli nyelv ami ahhoz képest keményen mondja ki a szavakat (na de nem úgy mint a német (ezt is tanulok:) ) 3.Portugál erre azt hittem , hogy majd olyan lesz mint a spanyol , ennek ellenére egy nagyon is különbözõ nyelv. Oroszt tanulok és néhány szó nagyon hasonlít kicsit tényleg szlávos , de nagyon különleges nyelv hidd el 4.Francia MEG SEM EMLÍTEM Ha franciákhoz ki akarsz majd menni elvárják tõled , hogy anyanyelvi szinten beszéld a nyelvüket kicsit beképzelt nép és a nyelvük se tetszik (ez a saját véleményem csak ) Nekem nem tetszik az orrhang és a köpdösés ! :)
Kiegészítés: nem tudom, az egészhez van-e jelentõsége számodra, hogy egyébként milyen a viszonyom ezekhez a nyelvekhez. Olasz szakon végeztem, azóta is rendszeresen foglalkozom az olasszal (bár ez nem befolyásolja, hogy dallamosnak találom), 4 évet tanultam franciát, 2 évet tanultam spanyolt, a portugállal is foglalkoztam valamennyit, többször hallgattam már európai és brazil portugál hanganyagot is. Bár nem hiszem, hogy ez befolyásolta a fenti sorrendet. Összességében a spanyol a kedvenc nyelvem, ha nem csak a hangzást nézzük, hanem az írást, nyelvtant, mindent együttvéve.
A 2. pont kicsit meglepett: nekem éppen énekelve tetszik a spanyol.
Ha énekelve hallom a spanyolt, valahogy azonnal elindul valami beidegzõdés és nyálas szappanoperák jutnak eszembe, és heveny negatív érzések kerítenek hatalmukba. :D
Hát ez az, látod, az elõítéletek! ;) Pedig szerintem a spanyolnál dallamosabb nyelv nincs, ha éneklik. Ha nem a dalokból szeretem meg, akkor talán ma sem tetszene.
1. olasz, és sztem nem jó videókat linkeltél az olaszhoz, hogy jön ide cher, Eros Ramazotti magában jó lett volna pl Piú bella cosa c. számmal, ha már annyira õt akartad, de tudnék mutatni még sok klassz szép olasz videót... 2. spanyol - nem ismerem még nagyon, de állítólag nagyon hasonlít az olasz és a spanyol, és könnyû az olaszosoknak elsajátítani a spanyolt, ezért miután már jól tudom az olaszt (amit most 3.nyelvként tanulok) mindenképpen szeretnék megismerkedni a spanyollal legalább alapszinten 3. francia - nagyon szép nyelv, de nehéz a nyelvtana! ezt is szívesen megtanulnám azért alapfokon legalább, mert ez is érdekel 4. portugál, amirõl a legkevesebbet tudok ezek közül :(
A kérdező hozzászólása: Nos, én maradtam a végére. :) Elõször is értékeléssel kezdeném. Elsõ sorban, mindenkinek szeretném megköszönni a válaszát. Örülök, hogy ilyen sokan válaszoltatok. :) És, mindenkit felpontoztam! És szeretnék néhány véleményhez kommentet is fûzni. 06.23. 23:34 (elõtte lévõ vélemény is az övé)Én a spanyolon belül, kimondottan az európai spanyolra gondoltam. :) 06-23 23:46 Spanyolországban, attól függõen, hogy melyik részén járunk, máshogyan beszélnek, úgy értem más más tempóval, más hanglejtéssel ejtik. Igaz, ez az "sz" hangra is, van ahol selypítve, van ahol nem. 07-22 21:07 Eros R. duettet énekel, a dal olasz, és angol is egyben, nem értem a kiakadásodat. Valamint nem csak zenét hanem, szöveget is küldtem, valamint olyan videót ami olaszul tanulók segítségére van. :) 06-22 14:54 Az én sorrendem: 1. Nekem egyértelmûen a francia nyelv ami lenyûgöz. Az idegen nyelvek közül ez az a nyelv (az angol mellett) amit a legjobban szeretek. 2. Nehezen tudtam dûlõre jutni, hogy az olaszt vagy a spanyolt írjam a második helyre, de én az olaszt választottam. Én egy hangyányival ugyan de szebbnek találom, érdekesebbnek tartom. Valamint, Olaszországban már volt szerencsém járni (Spanyolországgal ellentétben), és ott is figyeltem a nyelvet. Nagyon szép nyelv. 3. Értelem szerûen a spanyolt tettem a 3. helyre. Nekem nagyon tetszik ez a nyelv is és tényleg csak egy picivel hagyta el az olasz. 4. A sort pedig a portugál zárja. Ez a nyelv sokkal szebb lehetne ha nem lenne szlávos hangzása. (szláv nyelveket nagyon nem szeretem). De ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik.
Olyan sokan írták, hogy a portugálnak szlávos hangzása van, de megmagyaráznátok miért? Oké, hogy vannak mássalhangzó torlódások, de hasonlítsátok már össze a sprski (szerb) vagy a hrvatski (horvát) nyelvvel. :) Nem k*csögségbõl írom, csak szerintem egyáltalán nem szlávos, és kíváncsi lennék, szerintetek miért az. :) A spanyolhoz meg itt egy jó videó: http://www.youtube.com/watch?v=_Tz0NKMHajM Imádom az andalúz nyelvjárást, olyan lehet, mintha egy magyarul tanulónak bemutatnád Gyõzikét, és kérnéd, hogy értse meg... :D
Elõzõ: szerintem azért van többek között szlávos hangzása a portugálnak, mert a mássalhangzó-torlódások elsõ tagja gyakran az "s", ami után idõnként egy zárhang, vagy valami mássalhangzó jön, ez kifejezetten szlávosan hangzik. (Pl. az orosz "sto" szóban.) Erre kifejezetten emlékeztet pl. a portugál "esto é" kifejezés kiejtése, kb. "stué", ami spanyolul teljesen más: "eszto".
Ad 30 & 31: Nem (csak) azért szlávos a portugál hangzása, mert mássalhangzó elõtt magyar s-nek vagy zs-nek ejtik az <s>-t, hanem egyrészt mert a hangsúlytalan <e> sokszor kiesik a beszédben, így olyan mássalhangzó-torlódások jönnek létre, melyek kimondottan a szláv nyelvekre jellemzõek – pl. verdade [vrdád], perder [prdér], desculpe [dskulp] stb. –, máskor a hangsúlytalan <e> és <i> az i és ü közötti hangra redukálódik (román î), amely szintén a szláv nyelvekre jellemzõ, a hangsúlytalan <a> "svá"-szerû ejtése is, továbbá az <l> "kemény" (veláris) ejtése úgyszintén a szláv nyelvek jellemzõje (pl. espanhol – ejtsd [spanyaL]). A portugáliai és a brazíliai is szlávos, de az európai inkább az oroszra, a brazil inkább a lengyelre vagy a szlovákra emlékeztet hangzásban. És arról még nem is beszéltem, hogy – fõleg a brazíliaiban – az [e] hang hajlamos lágyulni/lágyítani hangsúlyos szótagban – pl. "momento" kb. [moméentu]~[momjéntu], ver [vjér], "menino" [minyínu] –, és ez megint csak a szláv nyelvek egyik legjellemzõbb tulajdonsága, az [i] és [e] lágyítása. Ezek miatt együttesen hangzik a portugál szlávosan.
1. olasz - Imádom a dallamosságát, a szenvedélyességét. Kéttannyelvûben tanulom a nyelvet és nem lehet megunni!:) http://www.youtube.com/watch?v=DwU1BJqW7g8 2. francia - A másik nyelv, amit gimnáziumban tanulok. Latin nyelv, de valahogy mégis kívülálló (a hangzása miatt). Nagyon egyedi nyelv, és kulturálisan nagyon jelentõs, ennek valószínûleg az az oka, hogy sokáig az arisztokrácia nyelve volt. A hangzása is olyan arisztokratikus. :P 3. spanyol - Nagyon szeretem a spanyol nyelvet, de nem az európai nyelvjárásokat. Ha a dél-amerikai is szóba jöhetett volna, akkor második helyre tettem volna. Szeretem, mert egy igazi mediterrán nyelv, nagyon illik Dél-Európába. :) ... (sokkal lemaradva) 4. portugál - Se a kiejtése, se az írásképe nem tetszik, szerintem nem szép nyelv! A románt pl. sokkal szebb nyelvnek tartom. :)
francia
Egyetértek abban, hogy nem mindegy, ki beszéli és melyik nyelvjárás – de ez általánosságban is igaz minden nyelvre (hasonlítsátok össze például, ahogy egy rádióbemondó beszél magyarul, és ahogy a cigányok...).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de igazán megnézhetted volna, nem csak zenéket linkeltem.... :( Még várom a válaszOKat. (SOKAT) :D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek. 1. illetve 3.válaszoló: Amikor bekapcsolsz egy zenét és jön az a hirdetõs rész akkor figyeld a videónak a jobb alsó sarkát. Ott visszaszámol 5 másodperc után és az van kiírva, hogy hirdetés átugrás. Ha rákattintasz akkor nem kell végig nézned/hallgatnod a hirdetést. Az én sorrendemet a végére hagyom. :) :P
A kérdező hozzászólása: Igazad lehet a videókat illetõen. Köszönöm válaszod. Minden szempontból teljes mértéken kielégítõ választ kaptam. :) (Y)
A kérdező hozzászólása: *****többieknek is köszönöm. Természetesen mindenkit felpontoztam. :)
1. spanyol 2. olasz 3. portugál 4. francia A spanyol egyértelmûen elsõ helyezett! Felesleges lenne dicsérgetnem e nyelvet, elég ha annyit mondok, hogy (s ez a legnagyobb dicséretem mára): ha létezik egy olyan nyelv, ami hangzásában, dinamikájában, kifejezõkészségében, dallamosságában megközelíti a mi magyar nyelvünket, akkor az a spanyol. Az olasz szép, dallamos, de azért a spanyoltól elmarad. A portugál nekem is olyan szlávos beütésû, nem igazán tetszik; a franciát pedig nagyon nem szeretem (fõleg a hangzása miatt, sok az a fura orrhang.
Egyébként spanyolhoz ilyesmi zenéket ajánlok: http://www.youtube.com/watch?v=Y4q1D24DRLo http://www.youtube.com/watch?v=c59ZzrclKPA Ugyanis a mexikói és a kolumbiai spanyol sokkal szebb, mint az európai. Lágyabb, tisztább (nincsenek benne pösze hangok pl.) Elõzõ voltam.
Olasz Portugál Spanyol Francia Az olasz az örök favorit nálam, a portugál tetszik, mert szokatlan. A spanyol az én fülemnek túl selypítõs, a francia egyszerûen csak nem tetszik. :)
1. spanyol - tetszik a hangzása, a dallamossága, meg a kedvenc nyelvem :D 2. portugál - egy hajszálnyira lemaradva a spanyoltól, mert nekem nagyon tetszik a kiejtése, csak a spanyol a kedvenc... :D 3. francia - jó a hangzása, olyan szép, de ha férfi beszéli szerintem elég fura :D 4. olasz - nekem túl "durva" a nyelv, jól hangzik, mint minden latin nyelv, de a többi sokkal finomabb
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat. Úgy örülök, hogy ennyien írtok. :) Találtam videókat, TALÁN ezeket már érdemes lesz meghallgatni. Vagy legalább pár percet belehallgatni: spanyol: http://www.youtube.com/watch?v=MtfioWPrgAM&feature=relmfu olasz: http://www.youtube.com/watch?v=mAwRhRwOH6k&feature=related francia: http://www.youtube.com/watch?v=demQxfeFI-E&feature=relmfu
A kérdező hozzászólása: *** oh, és a portugált nem találtam. :(
A kérdező hozzászólása: Esetleg: portugál: http://www.youtube.com/watch?v=_M5cU2iUxNI
Tetszik a kérdés :) )) Kicsit nehéz döntés, de a sorrendem: 1. Olasz, mert ezt tanulom hobbiból :) nagyon tetszik magának a nyelvnek a hangzása, a kultúra, az emberek, a foci és minden egyéb. Számomra mindig is egy különleges nyelv lesz. 2. Francia, mert az EU-ban nagyon hasznos (tartom olyan hasznosnak, mint az angolt vagy a németet), a diplomácia nyelve, meg ha belegondolunk régebben mindenki, aki úriembernek mondta magát beszélt franciául :D Amolyan arisztokrata nyelv. Szeretem az irodalmát, illetõleg a kedvenc filmjeim egyike is francia. 3. Portugál. Õ lett 3. helyen, mert bár hasonlít a spanyolra, mégis különlegesebbnek mondanám. Nem sok embert hallasz, aki tud is portugálul, szemben mondjuk a spanyollal, ami most egyre inkább felkapottabb (bár nyilván spanyolt sem beszélnek sokan igazán jól, csak középfokig mondjuk). Én szeretem, ha valaki egy kevésbé gyakori nyelven beszél. 4. Spanyol. Bár imádom a spanyolokat, a spanyol focit, illetõleg voltam Barcelonában is, ami az egyik kedvenc városom, mégis õ lett az utolsó, és pontosan amiatt, amit a 3. helyen is megírtam. Egyszerûen felkapott. Pedig nagyon tetszik a nyelv mind a hangzása, mind a kulturális háttere miatt, de ez már nem számít olyan különlegesnek, lassan olyan lesz, mint az angol vagy a német. Lassan már az a fura, ha NEM beszéled egyiket másikat, nem is értékelik, ha megtudsz szólalni vmelyik nyelven.
1. spanyol - egyértelmû kedvenc 2. portugál - habár a brazil portugált sokkal jobban szeretem (ezt érdemes megnézni: http://www.youtube.com/watch?v=AD_esnaSRYE - a brazil elnöknõ beszél az ENSZ-ben) 3. olasz 4. francia - sose tetszett valahogy a kiejtése
NaOH + HCl = NaCl + H2O
A kérdező hozzászólása: remelem biztos vagy benne.koszi!

Melyik város a legjobb az alábbiak közül (megélhetőség, biztonság etc) Ti melyikbe költöznétek?

Genf, Párizs, Cannes, Los Angeles, Miami, Barcelona, Brüsszel, Luxembourg, Montreál, Ville de Québec, Buenos Aires, Tokió

Legjobb válasz: Bocs kicsit hülyére sikeredett,mert az oldal nem engedte máshogy kiírni-.- Na szóval egyetem után szeretnék külföldre költözni és ezek közül a városok közül szeretnék választani,de még nem tudom melyik lesz az.Ti hova mennétek a helyemben?indokoljátok is meg kérlek:) Aki esetleg ezek közül lakik valahol az meséljen egy kicsit a lakhelyérõl ha megkérhetem:) elõre is köszönöm a válaszokat:)

A kérdező hozzászólása: Bocs kicsit hülyére sikeredett, mert az oldal nem engedte máshogy kiírni-.- Na szóval egyetem után szeretnék külföldre költözni és ezek közül a városok közül szeretnék választani, de még nem tudom melyik lesz az.Ti hova mennétek a helyemben?indokoljátok is meg kérlek:) Aki esetleg ezek közül lakik valahol az meséljen egy kicsit a lakhelyérõl ha megkérhetem:) elõre is köszönöm a válaszokat:)
elsõsorban nyelvtudás kérdése a dolog. párizsban éhen halsz kb francia nélkül. genf, luxembourg a világ legdrágább városai között van. USA-ba nem olyan egyszerû a kiköltözés, elõször munkavállalási engedély, vizum stb-t kell elintézni. Barcelona egy nagyon élhetõ város, metropolis és strandváros is egyben, amivel nem sok város büszkélkedhet. Tokio a világ legnagyobb városa... mindenki munkamániás, a japán az egyik legnehezebb nyelv. Cannesnek a klimája kiváló, egyébként egy kis francia város a riviérán. én Párizst vagy Barcelonát vagy Cannes (inkább Nice vagy Marseille ha már ott vagy) választanám.

Melyik SSD a legjobb az alábbiak közül? Melyiket ajánlanátok?

SAMSUNG 256GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7PC256D/EU

Legjobb válasz: Mindegyik jó. tesztet kel nézni hogy gyakorlatba melyik a legjobb de elméletben meg gyártó oldalán leirják menyire gyorsak...

Mindegyik jó. tesztet kel nézni hogy gyakorlatba melyik a legjobb de elméletben meg gyártó oldalán leirják menyire gyorsak...
50%-os tárhelykihasználtság felett átvált storage módba amitõl belassul.
A kérdező hozzászólása: Mi a baj a Vertex 4-el? Samu-t veszek. :)
egyértelmûen a samsung a nyerõ. a vertex4-tõl meg én óva intenék mindenkit.
Egy samsung ssd tönkre ment vagy ismerösödnek? vagy mi a gond?:) hát valamelyik melet döntened kel kérdezö nekem egy kicsi samsung is böven elég lene de anyira nem izgat ssd mikor ócska hdd m is gyorsan betöltv mindent ami kell nekem
A kérdező hozzászólása: Változóak a vélemények. :)
Szerintem meg a samu 830-as nyugodtan elõre sorolható.
Szerintem a Corsair Force GT lenne a legjobb, utána az OCZ Vertex 4
A kérdező hozzászólása: Köszi. Konkrétan nem tudom meg mondani, hogy melyik? Egyébként ezek már felsõ kategóriás SSD-k? Úgy hallottam nincs nagy különbség egy 80eFt-os és egy 50eFt SSD között. Illetve a Corsair egy kicsit kilóg a sorból, mert 10eFt-al drágább a másik kettõnél.
A kérdező hozzászólása: Uhh...Samsung lesz. ;)

Elsősorban budapestiek segítségét kérném! Az alábbiak közül melyik a legjobb, legbiztonságosabb környék?

Nyáron kolit kell választanom (egyetem). Kisvárosból költözöm fel Budapestre, és amit?l nagyon félek, az a közbiztonság, hadd ne írjam ki, melyik népcsoport miatt. Nem szeretnék olyan koliba menni, ami veszélyes környék, mert szeretnék majd dolgozni, bulizni suli mellett, és nem akarom, hogy belémkössenek.

Legjobb válasz: Én Pesti vagyok, de ez a biztonság probléma kicsit túl van spilázva, úgyanúgy megkéselnek bárhol a városban ha este egyedül járkálsz, vagy leglaábbis %-osan szinte ugyanannyi esély vanhogy véletlenül belefuss valakibe. Ne ez alapján állíts sorrendet hanem hogy melyik van a legközelebb a sulidhoz és melyikhez a legjobb a közlekedés

Én Pesti vagyok, de ez a biztonság probléma kicsit túl van spilázva, úgyanúgy megkéselnek bárhol a városban ha este egyedül járkálsz, vagy leglaábbis %-osan szinte ugyanannyi esély vanhogy véletlenül belefuss valakibe. Ne ez alapján állíts sorrendet hanem hogy melyik van a legközelebb a sulidhoz és melyikhez a legjobb a közlekedés
A Nagytétényi az kint van a világ végén. Semmi gond a környékkel, de tényleg baromi messze van mindentõl. Jó, van ott Campona bev. központ, de egyébként a puszta közepe. Az Ajtósi az városliget, túrista környék nem vészes. A Vezér békés környék, semmi gond vele. Kicsit lepukkant, de nyugodt. A Kerekest nem ismerem, nem nagyon járok arra.
Akkormiért kérdezed? Amúgy olyamindegy, Budán is belefuthatsz bárkibe... Vidéken meg mégjobban, szóval nem értem a kérdésed igazából
Én is pesti vagyok, Szerintem is túl van beszélve ez a közbiztonság téma. Ha hajnalban nem mész le a Nyugati alulráróba, és a 8.kert is kerülöd akkor semmi probléma nem lesz. De amugy meg tényleg, "õk" mindnehol ottvannak ugyhogy... De amugy én az ajtósira szavazok. 1. Zuglóban van, az egyik legszebb, és legbiztibb környék Pesten. A közlekedésis jó, csomó trolli, busz jár + a metro is közel van. Ráadásul kilátás a Városligetre az +1 pont
ajtósi v vezérre szavazok. de mint írtad szeretnél majd bulizgatni, meg dolgozni. namármost akárholis laksz, ha épp a bulihelyed felé elkell menned egy rosszabb környéken simán áldozat lehetsz. úgyhogy ezcsak az egyik, a biztonságos környéken lakás annak h nekössenek beléd. éjszaka meg akárhol belédköthetnek. járj nagyobb társasággal, éjszaka pedig inkább taxival menj haza.
Szia! Én laktam sokat Pesten (úgy 20 évet) és elmondhatom, hogy a közbiztonság miatt igazán nem kell aggódnod. Nem olyan rossz, mint amilyennek a vidékiek képzelik, söt, nekem még életemben nem volt rossz tapasztalatom Pesten, vidéken viszont igen... Ezt fö szempontnak szerintem teljesen felesleges venni, inkább azt nézd, hogy melyik van közel az egyetemedhez, melyikben milyen jók a szobák, hova költözik esetleg néhány ismerösöd. Nem mellesleg a Vezér úti koliban laktam évekig és nagyon jó emlékeim vannak róla (nemrég költöztem ki). Azt a kolit nagyon tudom ajánlani. Tényleg. (bár azt hiszem föleg személyes okokból) Az Ajtósiban is jártam néhányszor, az is rendben van, de igazából ismerem annyira jól. A Kerekes útiban nem voltam, de nem sok jót hallottam róla, állítólag eléggé le van pusztulva, ráadásul a világ végén van. Csakúgy mint a tétényi koli amihez évekbe telik kijutni, pláne ha késön mész haza. Szóval pontosan a kérdésedre válaszolva: senki nem fog belédkötni hacsak nem provokálod az embereket, felesleges a közbiztonság alapján rangsorolni a kolikat. Inkább más szempontok alapján válassz.
A kérdező hozzászólása: Mint mondtam, a sorrendem már megvan, nem ez alapján választok, de nekem ez is fontos abból a szempontból, hogy hová kerülök.
A kérdező hozzászólása: Nem írom le mégegyszer, hogy nem ez alapján fogok dönteni..

Sensonette fogamzásgátló helyett ezek is jók, s az alábbiak közül melyik a legjobb, melyik hasonlít rá legjobban?

Tegnap írattam fel a dokimmal a szokásos 3 havi Sensonette-t, amit már 2 éve szedek, s a patikában azt mondták tegnap, hogy már nem gyártják 5 hónapja. Ez igaz szerintetek? Azt mondta a patikus, hogy van helyettesítő tablettája 4 fajta is, de ezek közül ő a Iamna-t ajánlja, mert az a legolcsóbb, és emellett még van a Dalia, Gestomix és Harmonet, de ezek drágábbak. Persze nem vettem meg tegnap egyiket sem, mert át kell gondolnom, sőt ha kell, akkor nőgyógyász tanácsát is kikérem, de a neten is utánanéztem már a tablettáknak. Ez fontos dolog, át kell rágni...! Édesapám szerint mindenképp német gyártmányút vegyek, mert az a jó, a Gestomix is német úgy tudom. Magyart semmiképp ne vegyek, mert a magyaroknak az a célja, hogy minél több baba szülessen, mivel kevés a magyar...! Nektek mi a véleményetek melyiket válasszam? Ma délutánra el kell döntenem! Kérlek segítsetek a véleményetekkel, előre is köszi! 27/N

Legjobb válasz: Létezik olyan, hogy valóban bizonyos tablettát valami miatt nem kapsz meg a patikában. Én is jártam úgy 1-2 éve, hogy szedtem egy bizonyos fogamzásgátlót és pont peres ügye volt a gyógyszer gyártójának, így nem lehetett egy ideig kapni, de utána már igen. És nekem is akkor adtad helyette másikat, aminek ugyanolyan összetevõi voltak. Viszont amit meg apukád mond, az meg hülyeség!:) Minden egyes fogamzásgátló, amit kapni lehet, ugyanolyan hatásos. De amúgy jobb, ha inkább valóban egy orvossal beszéled meg. Viszont azt tudnod kell, ha most nem kezdted el szedni a fogamzásgátlót, vagyis addig, amíg orvoshoz jutsz nem is szedsz, akkor egy bizonyos idõre le kell vele állnod, nem szedheted.

Létezik olyan, hogy valóban bizonyos tablettát valami miatt nem kapsz meg a patikában. Én is jártam úgy 1-2 éve, hogy szedtem egy bizonyos fogamzásgátlót és pont peres ügye volt a gyógyszer gyártójának, így nem lehetett egy ideig kapni, de utána már igen. És nekem is akkor adtad helyette másikat, aminek ugyanolyan összetevõi voltak. Viszont amit meg apukád mond, az meg hülyeség!:) Minden egyes fogamzásgátló, amit kapni lehet, ugyanolyan hatásos. De amúgy jobb, ha inkább valóban egy orvossal beszéled meg. Viszont azt tudnod kell, ha most nem kezdted el szedni a fogamzásgátlót, vagyis addig, amíg orvoshoz jutsz nem is szedsz, akkor egy bizonyos idõre le kell vele állnod, nem szedheted.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Igen, tudom, hogy ha nem veszem be hétfõn, akkor szünetet kell tartani több hónapig is, úgyhogy holnap mindenképp beszerzem a tabit. Vannak fejlemények..! Azóta, azaz ma délután beszéltem a nõdokival, s azt mondta, hogy olyan nem lehetséges, hogy nem gyártják, mert arról õ tudna, s rájöttem, hogy igaza van, ezért úgy döntöttem, hogy a megyeszékhelyünkön talán be tudom szerezni a tabit, mert ezt mondta a doki is, hogy lehet hogy ott megkapom. Holnap úgyis megyek be Kecskemétre, ott dolgom van, s akkor ha már épp arra járok, akkor megérdeklõdöm ott, remélem sikerül! ;-) Egyébként azt mondta a nõdoki, hogy ha a helyettesítõ tabit szedném is, ahhoz sem kell külön vizsgálat, nyugodtan szedhetem, de azért remélem lesz a megyeszékhelyen a bevélt tabim. :)
Szia!Nemtudom hogy még aktuális-e.De nekem is ez a problémám hogy nem kapható hiánycikk lett. Sikerült beszerezned vmi másik fajtát esetleg? Holnap megyek a patikába megint hogy adjon helyette másikat.De olyan sok fajta van nem akarom a legolcsóbbat se mert ki tudja lehet az nem elég jó...

Melyik fiú név tetszik a legjobban az alábbiak közül és melyik az, amelyik egyeltalán nem?

Attila, Zoltán, Roland, Kornél

Legjobb válasz: + Attila, Zoltán - Roland, Kornél

+ Attila, Zoltán - Roland, Kornél
Attila a legjobb, Roland a legkevésbé tetszik. De a fiamnak egyiket sem adnám, ettõl függetlenül mind normális név.
Attila tetszik, Zoltán közömbös. Roland és Kornél egyáltalán nem tetszik.
+ Zoltán, Roland (a legjobb a Roland) - Attila Kornél. ( Az Attila parasztos, a kornál meg csúnya)
Attila, Roland
Zoltán, mert így hívják a páromat :-) De egyébként az Attila is szép magyar név, csak túl gyakori. Az én kedvencem a Hunor és a Magor.
Apukám Attila, a barátom Zoltán, ez a kettõ tetszik, de lehet csak azért mert asszociálok a viselõikre. :D A Roland semleges, a Kornél nem tetszik.
A Kornél és a Zoltán közül nehezen tudnék választani, mind a kettõ szép, az Attila átlagos, a Roland viszont nem tetszik.
A Kornél tetszik nagyon, de a többire sem tudom azt mondani, hogy nem tetszik.
Kornél a legszebb, utána a Zoltán, az Attila unalmas, a Roland meg bugyuta név.
A Roland nagyon tetszik, egyik kedvencem. A Kornél nagyon nem. Az Attila meg a Zoltán közömbösek, ebbõl az Attila azért tetszik, mert jó fejeket ismerek ilyen névvel, a Z. azért nem, mert kevésbé.
Zoltán név a legjobb szerintem. Bár mindegyik jó nincs az amelyik egyáltalán nem tetszik, azt hittem valami egzotikus nevek lesznek felsorolva.
Zoltán>Attila>Roland>Kornél, de mindegyik tetszik, inkább legyen Kornél mint Kevin
Zoltán, Roland
Kornél. Ezek közül az a legjobb.
Attila, Zoltán, Roland - ezek a nevek nagyon tetszenek, mindhárom olyan, amit adnék a gyerekemnek. Nem tudok közülük választani... :) A Kornél sem rossz, de ha választani kell, akkor ez lenne az, ami nem tetszik.
A Zoltán a legjobb, de még azt se adném kicsi gyereknek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, mindenkinek megy a zöld kéz.:)
Kornél a legszebb, Roland tetszik legkevésbé!
Egyik sem rossz, az Attila meg a Zoltán kifejezetten tetszenek, a Roland meg a Kornél sem rossz.

Melyiket választanák az alábbiak közül: SKODA FABIA 1.4 16V Classic kombi illetve SKODA FABIA 1.2 12V COMBI? Fogyasztás szempontjából melyik érné meg jobban? (városi és országúti viszonylatot egyaránt tekintve)

Vásárolnék egy 8-10 éves skoda combit és nem tudom eldönteni melyiket érdemesebb megvenni a két motor típusú autó közül. Leginkább városi használatra kellene, de elvétve országúton is használnánk. Válaszokat előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Egyértelmûen az 1.4. Kevesebbet is eszik, és némileg dinamikusabb

Egyértelmûen az 1.4. Kevesebbet is eszik, és némileg dinamikusabb
Nekünk 2 Fábia van a családban, az enyém 1.2 12V(64le) hatchback, az apumé 1.4 16V(75le) kombi. Fogyasztásban az enyém néhány decivel jobb, a fedélzeti sz.gépben az 1.2nek 5.6-on van az átlag, az 1.4ben 6.2-n van az átlag. Városi használtra talán az 1.2 a jobb választás, de autópályára 130-as tempóra inkább az 1.4-es lenne jobb mert az 1.2 95km/h-nál már 3000-ret pörög, míg az 1.4 2500-at. Ne feledkezzünk meg arról hogy az enyém majdnem 200 kilóval könnyebb mint a kombi...
Inkább az 1.4-est választanám, szerintem épp hogy meglátszik fogyasztásban a különbség a két motor között, sõt, autópályán 130-as tempónál jobban is fogyaszt (városban 1.4-es picivel többet). Meg ugye több benne az erõ (1.4), ami kombi esetén szintén nem egy utolsó dolog.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!