Találatok a következő kifejezésre: Az alábbi lehetek (27 db)

Jogosult lehetek-e GYED-re az alábbi feltételek mellett?

Kedves segítő szándékú válaszolók! A helyzetem a következő: kikerültem tavaly júniusban az egyetemről (5 év), majd ősszel kaptam egy állást határozott időre, amely a nyár folyamán fog lejárni. Időközben viszont megtudtam, hogy terhes vagyok. Nem terveztük a babát, de ha már így alakult, akkor természetesen megtartjuk és örülünk neki. Viszont terhesen amúgy sem sok eséllyel pályáznék munkára a szerződésem lejárta után, de ráadásul veszélyeztetett terhes lettem, így nyilván nem fogok állást kapni. Most még dolgozgatok, de főleg otthonról, mert nem esik nehezemre és így tudok vigyázni magamra. Viszont a szülés időpontjában nekem nem lesz munkaviszonyom... A biztosított napjaim száma elméletileg olyan 250 körül lesz, de azt hallottam, hogy a GYED-hez beleszámít 180 nap erejéig a nappali hallgatói jogviszony is. Így már csak az a gond, hogy hogyan legyek a szüléskor is biztosított. Munkanélküli támogatásra nem vagyok jogosult a kis 250 napommal (tudtommal 365 nap kell), de nem szeretnék lemondani azért a GYED-ről, ha akad bármi megoldás is. Apósomnak eszébe jutott, hogy néhány hónappal szülés előtt felvesz alkalmazottnak a vállalkozásába. Létezik egyáltalán néhány hónapnyi határozott idejű szerződés is? Nem feltűnő ez??? És egyáltalán: veszélyeztetett terhesként felvehet ő? Előre is hálásan köszönöm, ha tud valaki segíteni, én eléggé elvesztem itt a jogszabályok tengerében :( Nem így, trükközve szerettem volna várni a gyermekünket, de most mégis valami megoldást szeretnék találni, hogy ne járjak annyira rosszul :(

Legjobb válasz: Hû. Hát biztos lesz itt nálam ennél sokkal tályékozottab, de én úgy tudom, hogy a felsõoktatásban töltött idõ nem számít bele. Valóban jó ötlet, ha az apósod fel tudna téged venni, mert az hogy veszélyezetett terhes vagy most azt jelenti hogy táppénzen vagy a munkahelyeden. Ha apósod felvesz papíron, akkor táppénzes papír nem kell hogy veszélyeztetett vagy, csak a szülést megelõzõen kell szülési szabira menni. Mire megszületik a pici, és el tudod intézni apósoddal, szerintem lesz annyi munkanapod hogy jogosult legyél valamire. Munkaügyibe ne jelentkezz be, mert ott csak annyi, hogy biztosított vagy eü ellátásra, de pénzbeli ellátásra nem, vagyis nem fog a GYED-be beleszámítani. szerintem egy könyvelõt keressetek fel apósoddal. Ne szülés elõtt vegyen fel, hanem amint lejár emitt a munkaszerzõdésed, másnap már nála legyél papíron.

Hû. Hát biztos lesz itt nálam ennél sokkal tályékozottab, de én úgy tudom, hogy a felsõoktatásban töltött idõ nem számít bele. Valóban jó ötlet, ha az apósod fel tudna téged venni, mert az hogy veszélyezetett terhes vagy most azt jelenti hogy táppénzen vagy a munkahelyeden. Ha apósod felvesz papíron, akkor táppénzes papír nem kell hogy veszélyeztetett vagy, csak a szülést megelõzõen kell szülési szabira menni. Mire megszületik a pici, és el tudod intézni apósoddal, szerintem lesz annyi munkanapod hogy jogosult legyél valamire. Munkaügyibe ne jelentkezz be, mert ott csak annyi, hogy biztosított vagy eü ellátásra, de pénzbeli ellátásra nem, vagyis nem fog a GYED-be beleszámítani. szerintem egy könyvelõt keressetek fel apósoddal. Ne szülés elõtt vegyen fel, hanem amint lejár emitt a munkaszerzõdésed, másnap már nála legyél papíron.
Szia, beleszámít 180 nap a nappali tagozaton egy éven túl végzett tanulmányok idejébõl, így neked a szükséges idõd meglesz. A szívességi bejelentésekkel jó lesz vigyázni, mert az OEP nagyon rá van állva, és ha úgy véli, hogy csak az ellátás miatt lettél bejelentve, akkor simán megtagadja. Én azt javaslom, hogy amint megszûnik a szerzõdésed, egybõl vegyen fel após, és dolgozz nála legalább 3 hónapot. Utána elmehetsz táppénzre, annak csak az egy harmadát állja õ, a többit az OEP, az egy harmadot akár vissza is adhatod neki kézbe. Addig meg vagy ad munkát, vagy fizetitek ti a járulékokat arra a 3 hónapra. Addig ne legyél veszélyeztetett terhes, vagy már a mostani helyeden is táppénzen vagy? Ha igen, akkor majdnem biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz gyedet kapni, max. ha nagyon nagyon mázlista vagy.
Beleszámít az egyetembõl 180 nap, ha nappalin tanultál és több mint 1 évet. Amint lejárt a munkaszerzõdésed, akkor apósod jelentsen be, ne csak szülés elõtt pár hónappal, mert az tényleg gyanús lesz az OEP-nek. Mindenképpen kell munkahely vagy álláskeresési segély által biztosítottnak lenni. Illetve tgyást a biztosítás megszûnése után még 42 nappal lehet igényelni. De inkább maradj bejelentve apósodnál, így biztos hogy járni fog tgyás és gyed.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Remélem sikerül ügyeskednünk egy kicsit.

Az alábbi uh adatok ismeretében most hányadik héten lehetek?

febr 26-ra vagyok kiírva, de az én számításom szerint még csak a 37. héten vagyok.

Legjobb válasz: Ez érdekes! Az utolsó UH korától számolva márc. 11-e lenne a szülés idõpontja.... Szerintem a te számításod jó és ezt az UH-s adat is igazolja! (Ez mondjuk nem jelenti azt hogy nem születhet meg február végére a baba!) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!

Ez érdekes! Az utolsó UH korától számolva márc. 11-e lenne a szülés idõpontja.... Szerintem a te számításod jó és ezt az UH-s adat is igazolja! (Ez mondjuk nem jelenti azt hogy nem születhet meg február végére a baba!) Boldog babavárást és könnyû szülést kívánok!

Hogy csináljam az alábbi helyzetben, hogy a lehető legjobban járjak anyagilag?

6 hetes pocis vagyok.Szeretnék dolgozni amíg csak lehet, irodai munkát végzek. a táppénz összegét igaz, hogy júl.1-t?l 60%-ra csökkentik? ha most kiiratom magam táppénzre júl 1t?l 60 vagy 70 % kapok?? nem tudom mi a jobb, mert ugye lehet, hogy júl1 t?l a természet közbeszól, és táppénzen kell lennem, de akkor meg csak 60% lenne. Most mi a helyzet?? a gyed nekem még 2 évig járna??

Legjobb válasz: Terhesség alatt nincs olyan, hogy ok nélkül íratja ki magát valaki! Egy nõ hadd tudja már, hogy akar-e az idióta munkahelyén a sok rosszindulatú barom között dolgozni és idegesíteni magát kockára téve a terhességét vagy sem.... Ha a táppénzt csökkentik, akkor annak is csökkentik aki már most táppénzen van attól a naptól, amikortól csökken 60%-ra az összeg. Ha még az idén szülsz, akkor a 2008-as jövedelmet számít a tégyáshoz, gyedhez.

Terhesség alatt nincs olyan, hogy ok nélkül íratja ki magát valaki! Egy nõ hadd tudja már, hogy akar-e az idióta munkahelyén a sok rosszindulatú barom között dolgozni és idegesíteni magát kockára téve a terhességét vagy sem.... Ha a táppénzt csökkentik, akkor annak is csökkentik aki már most táppénzen van attól a naptól, amikortól csökken 60%-ra az összeg. Ha még az idén szülsz, akkor a 2008-as jövedelmet számít a tégyáshoz, gyedhez.
A táppénzed most még több lenne, mint a fizetésed? Ha nem, akkor mindegy, h' késõbb mi lesz, rosszabbul jársz, mintha dolgozol. ezt mire alapozod??????
A táppénzed most még több lenne, mint a fizetésed? Ha nem, akkor mindegy, h' késõbb mi lesz, rosszabbul jársz, mintha dolgozol. Arról nem is beszélve, ha majd vissza akarsz menni dolgozni, nem biztos h' olyan lelkesek lesznek, ha ok nélkül kiíratod magad már most.
Hogy lehet valakinek több a táppénze mint a fizetése? Ezt nem értem. Hiszen a táppénz a fizu 70%-a, vagy 60%-a lesz. Vagy most hülye vagyok? Szerintem a táppénz már rád is fog vonatkozni, de hívd fel az illetékes szervet és ott megmondják. Az új gyed viszont elvileg csak a 2010. máj-a után született babákra vonatkozik majd csak. Én így tudom. De majd minden kiderül. Úgy mondják, hogy a törvény meghozását követõ 300 nap múlva lép életbe. Úgyhogy gyed szerintem még neked a régiek alapján jár. Ha táppénz ügyben meg tudsz valamit, írj ide, mert másnak is fontos lehet.
A gyed azért lehet több, mint a fizu, mert naptári napra jár.


Milyen mellékhatásai lehetnek az alábbi (BRUTAL Cre-ATP) kapszulának?

Mellékhatás dolgot inkább arra értem hogy lehetek-e erről a szertől impotens, tudom hogy ez a kérdés eléggé megrágott csont ez hogy a gyúrósoknak bizonyos szerektől nem áll fel meg hasonlók stb. de érdekelne hogy egyáltalán nem okoz semmi problémát "pajszer" ügyileg ja igen a kapszula:

Legjobb válasz: Nem, ez tápkieg, nem szteroid!

Nem, ez tápkieg, nem szteroid!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ másrészt olyan kérdésem lenne hogy ez: http://shop.builder.hu/tomegnovelo-haladoknak/brutal-nutriti.. sem káros a szervezetre? mellékhatás nélküli ez is?
Nem lehet tõle semmi problémád, maximum kis hasmenés, hogyha nagyon érzékeny vagy a kreatinra, bár ez kreatin-foszfát, a hasmenés meg általában monohidrátos "mellékhatás".
Ne hülyéskedj, nem lesz semmi bajod tõle.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat fosás az no problem max ügyelek hogy wc közelbe legyek ha eszek ilyen dolgokat de inkább mondom pajszer miatt aggódnék de ezek szerint nem kell mert arra nincs hatás
Amit normális boltban veszel, tehát nem pult alól, leesett kamionról, az mind doppingmentes, biztonságosan használható termék. Nem lesz tõle se kisebb, se satnyább a rudi, zsírcsöcsöd se nõ tõle és kopaszodni sem fogsz. :)
A kérdező hozzászólása: 10-21 22:37 te nyugtattál meg most a legjobban!:D esküszöm!:D frankó!!!

Az alábbi nicknevek lehetnek nő vonzók?

Igenember Viccen kívül Erogén Zóna Himbilimbi Hasi Tasi Fecsegő Tipegő Vadbarom Írjatok nő vonzó neveket!

Legjobb válasz: Ezen inkább nevetni támadna kedvük :D

Ezen inkább nevetni támadna kedvük :D
Bmw cabrio lottóötös aki mindent fizet élet 25cm-en túl élet feketén
Nõ vonzó nevek: -multimilliárdos -Ferrarival érkeztem -20centi+20millió
egyik se az:D
Szerintem ezek szánalmasak.
az én nevem nem jó?
István
Fecsegõ tipegõ? :DD
Nem hogy nõk.De még vonzóak se :S
A kérdező hozzászólása: ÍRJATOK MÉG! KÖCC
Torghelle Sándor
Elsõ kettõ még akár, a harmadik egyértelmûen szexmán, a többi meg szánalmas és/vagy nevetséges.
Nem tudom ki hogy van vele, de engem egyetlen egy nickname sem vonz, ennek semmi köze a személyiséghez és a külsõhöz. Ez kb olyan, hogy mondjuk nekem tetszik a Dani név és akkor minden pasi tetszik, akit Daninak hívnak xd

Megvalósítható az alábbi 2 kérés rendszergazda jogosultság nélkül? Sajnos információbiztonsági okok miatt a munkahelyemen nem lehetek rendszergazda.

Az egyik kérés, hogy átállítsam az időt/dátunot, a másik pedig, hogy telepíthessek (egyszerű, hétköznapi programokat). Megoldható?

Legjobb válasz: Igen :)

Igen :)
1. vagyok de miért nem csinálsz rendszergazda jogot?? vagy ha 2 felhasználó akk mind 2-re :D
A kérdező hozzászólása: köszi! :) és leírnád, hogy sima felhasználóként hogyan?
1. vagyok még mindíg de hozzá tenni elfelejtettem szólj :)
"Sajnos információbiztonsági okok miatt a munkahelyemen nem lehetek rendszergazda." Ha túlléped jogosultsági kereteidet akkor könnyen megeshet, hogy kirúgnak a munkahelyedrõl, vagy fegyelmi eljárást kezdeményeznek veled szemben, vagy veled fizettetik meg az esetlegesen akaratlanul bekövetkezett kárt. Kérd meg a rendszergazdát hogy telepítse fel atokat a programokat (pontosan milyen programokról van szó? minek kell?), vagy állítsa át az órát (azt meg egyébként minek? rosszul jár, vagy nem megfelelõ idõzónában van?) - az a feladata.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném túllépni, ezért is érdeklõdöm alternatív megoldások iránt, amit az informatikussal egyeztetve alkalmaznék kizárólag. Igazából nem az idõ, hanem a dátum funkció a fontos, lényegtelen, miért. Ha nincs más lehetõség, akkor megoldom. Mivel az informatikus nincs a szakmája csúcsán, ezért kérdeztelek benneteket. Köszi, h válaszoltatok.

Az alábbi laptophoz mutatnátok kijelzőket, a lehető legolcsóbb helyről?

http://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/ProductDisplay?..

Mik lehetnek a következményei az alábbinak?

Ha elkérem a jogot egy cégtől, hogy felhasználhassam az adatait, a honlapján szereplő információkat afféle "ingyen reklámhoz", de az e-mailben nem járul hozzá az adatfelhasználáshoz, én mégis kiteszem a weboldalamra a honlapjáról leszedett dolgokat (módosítatlanul, forrásmegjelöléssel), az milyen következményekkel járhat jogilag rám nézve? Szoktak ezért perelni is vagy csak egy ejnye-bejnyét kap az ember, hogy szedje le?

Legjobb válasz: Ha nem kaptál jogot, hogy kirakd, akkor ne rakd ki. Ennyi.

Ha nem kaptál jogot, hogy kirakd, akkor ne rakd ki. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de a kérdés csak elméleti volt. Számomra csak furcsa, hogy más, konkurens oldalaknak megadták volna a jogot, nekünk meg nem?! Vagy õk kirakták csak úgy, engedély nélkül...

Mik lehetnek a válaszok az alábbi kérdésekre? (középsulis töri)

- Milyen következtetéseket lehet levonni a francia forradalom alkotmányainak (1791, 1793, 1795) változásaiból? - Széchenyi mely művében jelentek meg reformelképzelései, és milyen hatást váltottak ki ezek a kortárs gondolkodókból? - Milyen funkciót töltött be Eötvös a kiegyezés után, és milyen törvény fűződik a nevéhez? - Mi volt Kossuth legfőbb ellenvetése a kiegyezéssel szemben, és mit jelent a "Duna menti konföderáció" fogalma?

Legjobb válasz: A másodikkérdéshez: Széchényi "Hitel" (1830) c. mûvében írta le (összefüggõen) a reformprogramját(voltak benne ellentmondások,pl. hogy az arisztokrácia mondjon le önként a kíváltságairól) Még volt egy másik mûve is: "Stádium" (1831)

A másodikkérdéshez: Széchényi "Hitel" (1830) c. mûvében írta le (összefüggõen) a reformprogramját(voltak benne ellentmondások, pl. hogy az arisztokrácia mondjon le önként a kíváltságairól) Még volt egy másik mûve is: "Stádium" (1831)
Br. Eötvös József vallás-és közoktatási miniszter volt Nevéhez fûzõdik a nemzetiségi törvény (Biztosította a nemzetiségek nyelvhasználatát a községi, városi, megyei életben)Az alsó fokú iskoláztatás teljesen nemzetiségi nyelven történt, magyar nyelvet még tantárgyként sem kellett tanítani. Bevezették a "kötelezõ népoktatást"(tizenkét éves korig)
Kossuth legfõbb ellenvetése a kiegyezéssel szemben: Kossuth és Deák azt gondolták, hogy a magyarság (és minden más nép fejlõdése számára) a legkedvezõbb az önálló nemzeti állam. Deák azt remélte, hogy a Habsburg-Birodalom alkotmányossága tovább vihetõ, s Magyarország a Monarchia esetleges elmúlása után sértetlenül megõrizhetõ. Kossuth azt mondta, hogy a kiegyezés nem államszövetséget hoz létre, hanem egy pusztulásra ítélt birodalmat konzervál. A jövõ Kossuthot igazolta
A kérdező hozzászólása: Jaj nagyon-nagyon köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!