Találatok a következő kifejezésre: Az alábbi hol van az egy dollár (1 db)

Az alábbi esetben hol van az egy dollár?

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba,

Legjobb válasz: Nah a kérdés utolsó felénél elvesztettem a fonalat :D Hogy jött ki az a 27?

Nah a kérdés utolsó felénél elvesztettem a fonalat :D Hogy jött ki az a 27?
De leegyszerüsitve hogy tényleg mindenki értse: 30 dollárt fizetek: 25 az eredti ára a szobának : 5 dollár a téves fizetés ami viszküldve a hordárral: ha a hordár valamit is megtart akkor is kijön mert hogy: Ha nem tart meg semmit akkor: 25+5=30 Ha megtart /mindegy mennyit/: 25+2+3=30 De amit elöbb leirtam az a megoldás , de ha enyves kezü a hordár akkor is kijön. Mért tûnt volna el egy dollár ?:)
Ez elég könnyü , amugy én sem értem mért kellene hozzáadni amikor osztásról van végig szó ? Mindegy , ez egy félre vezetés amugy ha a hordár viszaadja az 5 dollárt (és elvileg viszaadja , gyakorlatban sem kockáztatna 5 dollárért :) ) akkor 25 dollár volt (ez az eredeti ár) a szobának azazz 8.33 dollárt fizetekk fejenként tehát dollárt kell váltanuk azzaz mindenki viszakaphatot: 1.67 dollárt (amit vagy felváltotak vagy lebizniszelték boravaló vagy ilyesmi) enyi :)
A férfiak 30-at fizettek, de visszakaptak 3-at. Vagyis 27-et fizettek. Ebböl 25 maradt a recepciósnál, 2-t elcsórt a hordár.
Szerintem nincs olyan, hogy 27$ 25+3+2=30 Egyszeru!!!
Ha úgyvesszük 27 $-t fizettek (a 3 $ nem érdekes) 25-öt van a recepciósnál, 2 a hordárnál. Semmi értelme a 25+2höz megint +2-t adni. A 27 dollárban benne van a 2, nem kell hozzáadni.
A kérdező hozzászólása: Tõlem aztán várhatjátok a megoldást mert én se vágom :D csak gondoltam agyzsibbasztónak beírom ;)
monnyon le'!
A vendégek valójában 3x9=27 $-t fizettek, mely a szoba árát - 25$ - és a pincér zsebpénzét - 2 $ - jelentette. Ez a visszakapott 3 $-ral adja 30 $-t. A feladat gondolatmenetében a hiba a 27+2=29 összeadásánál van, hiszen itt a szoba árához a pincér kétszer adja hozzá a zsebpénzét, a visszaadott 3 $-t pedig egyszer sem.
nem értem:-))))))
... 25 dollár ott maradt a szoba díjára, az le van tudva. Van a kezünkben 5 db egydolláros. Ebbõl 1-et, 1-et odaadunk 3 személynek, marad a kezünkben 2 dollár. Igen, a személyek így valóban 27 dollárt fizettek a szobáért, de itt jön a buktató. Hiszen a nálunk maradt 2 dollárt semmi értelme hozzáadni a 27-hez, hiszen ki kellene vonni belõle, hogy megkapjuk a 25 dollárt, ami a pincérnél marad. Tudom, ez az a pont, ahol még nem mindenkinek világos. De gondoljuk végig: a 30. dollárt megkapja az elsõ, a 29.-et a második, a 28.-at a harmadik személy. A 27. és 26.-at pedig megtartja a hordár. Az elsõ 25 meg marad a kasszában.nem komplikáltam túl..
Nem tûnt az sehova. A recepciósnál maradt 25, a hordárnál 2, a 3 férfinél fejenként 1. 25+2+(3x1)=30 Feladat megoldva.
Könyörgök áruld el, már fél órája ezen agyalok. :D
sikkasztás gyanús... :D én a takarítónõre gyanakszom. :)
Jah már értem a 27-et :D Hát az az 1 dollár lehet hogy titokba zsebrevágta a hordár vagy az eggyik véletlenül kettõt kaphatott :) Esetleg a recepciósnál maradt.
A feladat az arról szól hogy ugye bár a szoba 30$ de aztán kiderült hogy csak 25$ a hordár nem tudta elosztani a 3 ember közül az 5$ ezért 3$-at oda adott nekik az az fejenként 1$ + 2$ pedig el rakott szóval, 25$ a szóba ára a hordár el rakott 2$ az együtt 27$ és még mindenkinek oda adott 1$ (3×1=3)így 27+3=30 nem is kell itt gondolkozni!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek a Battlefield 4 elfutna ezen a gépen, és ha el hány FPS-el? Intel (R) Core (TM) i3-2120 CPU @ 3.30GHz 4 GB ram Windows 7 AMD Radeon HD 6670 videó kártya

1

A szerveremen a server. Propetiers-be az online modot mindig truera állítja vissza?

0

Mikortól kezdődik a kötelező sorkatonai szolgálatra a besorozás?

Milyen korosztályokkal kezdik? Vannak még egyáltalán laktanyák? Rengeteg fiatal dolgozik külföldön! Rájuk is vonatkozni fog a szolgálat? Ha nem jön haza 40 éves koráig a sorköteles, akkor nem kell bevonulni?

3

Tudtok egy gimnáziumot ahol az angolt anyanyelvi tanár tanítsa! A szent lászló és a karithy kivül?

2

A szarkazmus az jó vagy rossz? Miért?

3

Megtudom oldani az államkincstárnál telefonon és egy nap alatt hogy más számlaszámra küldjék a családi potlékot és a gyest? Mert elveszett a bankkártyám és az élettársaméra szeretném utaltatni.

3

Segítséget kellene tőletek. A barátommal 1év 9hónapja vagyok együtt és még nem tudom, hogy mit vegyek neki Karácsonyra. Szerintetek? 19 éves a barátom és szeret focizni meg igazából sok mindent szeret. Sok jó ötleteket várok mindenkitől.

0

A Tomori Pál Magyar-Angol Közgazdasági Szakközép Iskolába fizetni kell havonta?

0

Most megint lesz katonaság vagy mi van?

Ezen a linken: <[link] találtam hogy most újra katonaság lesz vagy mi?

3

Mi a matematika 78. osztály függvényes témazáró, azaz mit szokatt tartalmazni, ?

elöre is köszi a asegitségeteket

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!