Találatok a következő kifejezésre: Az alábbi hol van az egy dollár (1 db)

Az alábbi esetben hol van az egy dollár?

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós mondja, hogy 30 dollár egy szoba,

Legjobb válasz: Nah a kérdés utolsó felénél elvesztettem a fonalat :D Hogy jött ki az a 27?

Nah a kérdés utolsó felénél elvesztettem a fonalat :D Hogy jött ki az a 27?
De leegyszerüsitve hogy tényleg mindenki értse: 30 dollárt fizetek: 25 az eredti ára a szobának : 5 dollár a téves fizetés ami viszküldve a hordárral: ha a hordár valamit is megtart akkor is kijön mert hogy: Ha nem tart meg semmit akkor: 25+5=30 Ha megtart /mindegy mennyit/: 25+2+3=30 De amit elöbb leirtam az a megoldás , de ha enyves kezü a hordár akkor is kijön. Mért tûnt volna el egy dollár ?:)
Ez elég könnyü , amugy én sem értem mért kellene hozzáadni amikor osztásról van végig szó ? Mindegy , ez egy félre vezetés amugy ha a hordár viszaadja az 5 dollárt (és elvileg viszaadja , gyakorlatban sem kockáztatna 5 dollárért :) ) akkor 25 dollár volt (ez az eredeti ár) a szobának azazz 8.33 dollárt fizetekk fejenként tehát dollárt kell váltanuk azzaz mindenki viszakaphatot: 1.67 dollárt (amit vagy felváltotak vagy lebizniszelték boravaló vagy ilyesmi) enyi :)
A férfiak 30-at fizettek, de visszakaptak 3-at. Vagyis 27-et fizettek. Ebböl 25 maradt a recepciósnál, 2-t elcsórt a hordár.
Szerintem nincs olyan, hogy 27$ 25+3+2=30 Egyszeru!!!
Ha úgyvesszük 27 $-t fizettek (a 3 $ nem érdekes) 25-öt van a recepciósnál, 2 a hordárnál. Semmi értelme a 25+2höz megint +2-t adni. A 27 dollárban benne van a 2, nem kell hozzáadni.
A kérdező hozzászólása: Tõlem aztán várhatjátok a megoldást mert én se vágom :D csak gondoltam agyzsibbasztónak beírom ;)
monnyon le'!
A vendégek valójában 3x9=27 $-t fizettek, mely a szoba árát - 25$ - és a pincér zsebpénzét - 2 $ - jelentette. Ez a visszakapott 3 $-ral adja 30 $-t. A feladat gondolatmenetében a hiba a 27+2=29 összeadásánál van, hiszen itt a szoba árához a pincér kétszer adja hozzá a zsebpénzét, a visszaadott 3 $-t pedig egyszer sem.
nem értem:-))))))
... 25 dollár ott maradt a szoba díjára, az le van tudva. Van a kezünkben 5 db egydolláros. Ebbõl 1-et, 1-et odaadunk 3 személynek, marad a kezünkben 2 dollár. Igen, a személyek így valóban 27 dollárt fizettek a szobáért, de itt jön a buktató. Hiszen a nálunk maradt 2 dollárt semmi értelme hozzáadni a 27-hez, hiszen ki kellene vonni belõle, hogy megkapjuk a 25 dollárt, ami a pincérnél marad. Tudom, ez az a pont, ahol még nem mindenkinek világos. De gondoljuk végig: a 30. dollárt megkapja az elsõ, a 29.-et a második, a 28.-at a harmadik személy. A 27. és 26.-at pedig megtartja a hordár. Az elsõ 25 meg marad a kasszában.nem komplikáltam túl..
Nem tûnt az sehova. A recepciósnál maradt 25, a hordárnál 2, a 3 férfinél fejenként 1. 25+2+(3x1)=30 Feladat megoldva.
Könyörgök áruld el, már fél órája ezen agyalok. :D
sikkasztás gyanús... :D én a takarítónõre gyanakszom. :)
Jah már értem a 27-et :D Hát az az 1 dollár lehet hogy titokba zsebrevágta a hordár vagy az eggyik véletlenül kettõt kaphatott :) Esetleg a recepciósnál maradt.
A feladat az arról szól hogy ugye bár a szoba 30$ de aztán kiderült hogy csak 25$ a hordár nem tudta elosztani a 3 ember közül az 5$ ezért 3$-at oda adott nekik az az fejenként 1$ + 2$ pedig el rakott szóval, 25$ a szóba ára a hordár el rakott 2$ az együtt 27$ és még mindenkinek oda adott 1$ (3×1=3)így 27+3=30 nem is kell itt gondolkozni!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi az az Unwanted House Guest?

Láttam már pár helyen felbukkani, de semmit se tudok róla. Nincs magyar neve? Mi a története? Mi ez egyáltalán?

0

Valaki egy Street Fighter 3 linket ledszi?

2

Hogy tudom megnézni hogy milyen ékszíj van a szobabiciklimben és hogy milyet kell vennem?

0

Mi a Minecraft célja?

Hallottam már endörsárkányról meg ilyesmiről, de ha van, akkor mi az és hogyan lehet ezt elérni?

2

Angolból kell fogalmazást írnom egy balesetrőll de nem az erősségem az angol. Valaki segíteni?

Csinálnom kéne egy fogalmazást egy valós vagy inkább egy kitalált balesetről angolul. De nem az erősségem az angol és ha ide bírnátok írni vagy linkelni egy fogalmazást akkor nagyon örülnék neki.:)))))) De nagyon fontos lenne

1

Gyorsan kéne egy fogalmazást írnom (Légy jó mindhalálig) Haza felé címmel. NYilas Misi mit érez vagy gondol mikor megy haza felé tájleírással meg ilyenek. Csak az a gond hogy nemtudom elkezdeni. Kérlek gyorsan valaki tud segíteni?

Max 2 oldal. Szóval Nyilas Misi mikor megy haza visszagondol a történtekre...utazhat is....ez olyasmi visszaemlékezés féle kéne hogy legyen...elöre is köszi!?

0

Hol lehet venni olyan kesztyűt amit érzékel a telefon?

Mivel én egy kesztyűért nem szeretnék messzire elmenni ezért Tolna-Szekszárd környékén lenne nekem jó.

6

Az mit jelent, hogy: tutorial?

1

Le tudnátok ezt neked forditani angolra?

Rubik kocka

2

Pontosan mennyi Assassin's creed képregény van?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!