Találatok a következő kifejezésre: Az alábbi hol (199 db)

Az alábbi feladatot a 8 -dikos fiamnak megoldottam, de a tanárja 1-2 eredményt aláhúzott pirossal minden magyarázat nélkül. Elõre megköszönném, ha valaki megoldaná az alábbi fizikai feladatot. Szeretném látni hol hibáztam?

1. Az 1000 kg tömegû gépkocsi sebessége 10s alatt 10m/s-ról 20m/s-ra növekedett. Számitsd ki: a, mekkora mozgási energiája a gyorsulás kezdetén b, mekkora az energiája a gyorsulás végén c, mekkora mozgási energia változása gyorsulás közben d, a gyorsulás közben elvégzett munkát e, a motor teljesitményét gyorsulás közben Nagyon megköszönném annak, aki megoldaná az alábbi fizikai feladatot. A középbe még jól ment a fizika, de annyi év után elkezdetek használódni az ismereteim fõleg mechanikából.

Legjobb válasz: a d, kérdést nem értem fogalmazd meg újra, aztán rálesek

a d, kérdést nem értem fogalmazd meg újra, aztán rálesek
Íme: [link] Boldog Karácsonyt! :)
A kérdező hozzászólása: A d, kérdés hivatalosan igy van megfogalmazva:Számitsuk ki a gyorsulás közben elvégzett munkát. Nincs módomban másképpen megfogalmazni, igy szerepel a felmérõben.
az e) rész érthetõ úgy is, sõt inkább úgy, hogy hogyan változott a motor teljesítménye az idõ függvényében: P(t)=m*a*v(t), azaz lineárisan nõtt. De ez nem fair nyolcadikban...

Mit reagálnátok ha veszekedés alatt a férjetek az alábbit vágná hozzátok: én vagyok a férfi te a nő, úgyhogy tudd hol a helyed?

Legjobb válasz: Hát, valószínûleg nagyon kiröhögném :D De csak azért, mert nálunk ilyen nem hangozhat el, egyenlõ felek vagyunk a kapcsolatban minden téren, semelyikünk nincs alárendelt szerepben. Engem is és õt is így neveltek a szülei, már õk is így éltek, szóval nekünk ez a természetes, nem pedig az, hogy az "asszonynak hallgass a neve" meg a "tûzhely mellett" a helye...stb. A kutya az állat , akinek tudnia kell hol a helye. Elég sértõ megjegyzés ez.

Hát, valószínûleg nagyon kiröhögném :D De csak azért, mert nálunk ilyen nem hangozhat el, egyenlõ felek vagyunk a kapcsolatban minden téren, semelyikünk nincs alárendelt szerepben. Engem is és õt is így neveltek a szülei, már õk is így éltek, szóval nekünk ez a természetes, nem pedig az, hogy az "asszonynak hallgass a neve" meg a "tûzhely mellett" a helye...stb. A kutya az állat , akinek tudnia kell hol a helye. Elég sértõ megjegyzés ez.
Jól tökönrúgnám, hogy érezze, mennyire jó férfinak lenni.
Ha eddig is hímsoviniszta volt, nem lepõdnék meg különösebben, inkább csak vállon veregetném magam a jó választásért. Viszont ha az ilyen gondolkodás nem jellemzõ rá, akkor leülnék vele megbeszélni ezt a mondatot. Már ha képesek vagytok az emberi kommunikációra is + egyenrangú félként kezelitek magatokat és egymást.
Kedves 9-es, szerintem nincs igazad. Kíváncsi lennék, hogy mit értesz az alatt, hogy a kapcsolatban hol a helye a férfinak és a nõnek. Én csak arra tudok gondolni, hogy éppen azon veszekednek, hogy éppen milyen lakást/házat vegyenek befektetés céljából. A férfi éppen az ingatlanpiacon dolgozik, ezért kicsit több köze van a dologhoz. De akkor se az legyen az ütõkártya, hogy én férfi vagyok, úgyhogy az van amit én mondok, hanem mert én dolgozok ezen a területem, több a szakmai tudásom ehhez, mint neked. Ez teljesen érthetõ, és jogos. De ha azon vitatkoznak, hogy milyen színûre fessék a nappalit, akkor szerintem tök mindegy, hogy éppen ki a férfi vagy a nõ, ki dolgozik festõként és ki nem, ki mennyi pénzt hoz haza... A kérdésre válaszolva, elõször is jól kiröhögném, hogy nem tudott jobb érvet felhozni az igaza mellett, hogy ha komolyan gondolja, akkor meg kideríteném, hogy mégis ki volt ennek az értelmi szerzõje (ha eddig évekig még csak meg se fordult a fejében ilyen, akkor valaki csak mondott valamit), aztán elmagyaráznám, hogy ez itt a 21.század, és hogy rosszul látja a dolgokat.
hát nézd.. õszintén? valószínûleg kinevetném , mert nálunk max poén szinten hangzana el ilyesmi.
elõször én is biztosan kinevetném, mert eleve viccesen hangozna a szájából, annyira nem ilyen. Azán, ha látom, h komolyan gondolja, alaposan mérlegelném a kapcsolatunkat. Elõszöris megkérdezném, h mire alapozza a kijelentését. Amúgy hogy éltek? Mert ha pl.kitartott vagy, nem csinálsz semmit, akkor még jogos is lehet, h nem kezel egyenlõ félként.
OFF: 6-os! miért bántanál egy szerencsétlen kutyát??? -.- ON: a férjed muszlim?:) muszlimoknál van hogy a nõ alább rendelt. DE!!!! hatalmas tisztelet jár nekik! amúgy 1. alá rúgnék hogy mennyire is jó férfinak lenni :DD 2. röhögnék hogy ez jó volt. 3. a pasik a nõk nélkül sz*rt sem érnek :) ) szóval csínyán a szavakkal.
Húha elég sokaknak nem sikerül a kérdésre válaszolniuk.:) Csak jönnek a saját jobb helyzetüket fitogtatni, úgy "bírom" ezt.:) Kedves Kérdezõ! Én viszont szeretnék érdemben válaszolni, viszont ehhez tudnom kéne a vita tárgyát.Mert bizonyos helyzetekben tényleg megvan a Nõk és a Férfiak helye is egy kapcsolatban. Nincs ezen semmi vérlázító, ha nem vagy feminista vagy/és nõként nem gondolkodsz felsõbbrendûként. Szóval bizonyos helyzetekben teljesen elfogadható ez a helyre rakás. Én ezt mondom.
Kedves Kérdezõ! Szereznék egy kutyát a kutyamenhelyrõl, és róla nevezném el. Valami visszataszító korcsot érdemes kihozni ebben az esetben. Ami igazán ocsmány. Aztán annak megfelelõen, ahogy a férjed bánik veled, bánj a kutyával. Majd csak leesik neki, nem? Üdv R.
9-es vagyok.Belinkelnéd a másik kérdésed, hogy jobban képben legyek? De az eddigiekbõl kiindulva amit itt olvastam, úgy látom, hogy azért lehet ez a változás (mert írod, hogy eddig nem volt ilyen), mert megcsal(t).EDDIG így látom.
A kérdező hozzászólása: Igen én kérdeztem és elment...
Menj el dolgozni Te Néne!!! Akkor elfáradsz és nem kreálod a problémákat. Ha meg otthon maradtál, akkor nyeljél! És ne csak a mondatokat!!! :) Ez a világ rendje.
Elõször is közölném rá, hogy tudom hol a helyem, egyenrangú félként ott, ahol jónak érzem, de az nem egy ilyen bunkó mellett van. Még aznap beadnám a válópert.
Emlékszem erre, nem te kérdezted, h elengedd e egyáltalán erre a nyaralásra a férjed? Úgy tûnik, elment, akárhogy is. Csak gratulálni tudok a választásodhoz!
Azt hogy akkor tarts el és biztosíts kiváló megélhetést légy erõs és magabiztos támasz hogy nekem csak a családra legyen gondom mert hogy neki meg az a helye ha ez igy van akkor viszont ne csodélkozz ezen, nincs egyenlõ kapcsolat különbözõ nemûek közt.Ha viszont egy csökött p.cs akkor rugd ki ja és megcsalt e?
Én dobnám a fenébe, mert ez cask rosszabb lesz.
Elküldeném elmeorvoshoz vagy megmérném a lázát rögtön. Az én férjemre ugyanis ez a gondolkodás és viselkedés abszolúte nem jellemzõ. Azt te tudod, hogy a te férjed eredetileg is ilyen hímsoviniszta volt-e vagy csak most lett azzá. Ha azzá lett, akkor le kell vele ülni, beszélgetni vagy elküldeni pszichológushoz, mert valami nagyon kiborította és az anya- és nõgyûlöletet rajtad akarja leverni. Ha viszont mindig is ilyen volt, aakkor nincs semmi meglepetés, ugye? Nem kell panaszkodni, mert fölösleges. A hímsoviniszta férfiak valójában rendkívül gyáva és gyenge emberek, hatalmas anyamegszállással, és ennek megfelelõ párt szoktak magunknak választani. Ebben az esetben nyílván nem elõször érzed a megaláztatást a pasidtól, és nem elõször veszed észre, hogy "hol a helyed" kaliberû szemétkedésekkel bombáz. Ebben az esetben azon sem kell megütközni, hogy a fõnöknõvel és egyéb nõi hölgyekkel és urakkal megy nyaralni - nélküled. Mondanám, hogy lapát, de a hímsoviniszta pasik nõi ezt nemigen tudják soha meglépni. Túlságosan függõek, az önbecsülésük nulla, de amellett erõsen birtoklóak is. Ha nem ilyen nõ vagy, akkor viszont magad is tudod, hogy az ilyen pasinak "hol a helye": a lapáton. Az én Istenben boldogult, drága, imádott nagyapám mondogatta volt sokszor ezt a bölcs igazságot: "ki milyen virágot szakaszt, olyat szagol".
Nyaralni???
Kiröhögném. Ha komolyan gondolná, akkor meg elgondolkodnék, hogy tudtam ekkora marhához hozzámenni...
A kérdező hozzászólása: A vita tárgya az volt, hogy a fõnökasszonnyal és egy másik kollegával 3masban mentek el nyaralni ami nekem nem tetszett...
Az elsõ döbbenet után közölném vele, hogy oké, én mostantól itthon maradok és vezetem a háztartást, õ meg tartson el, mint abban az idõben, amire hivatkozik. Utána pedig elgondolkoznék, ha ezt komolyan gondolja, hogy hogy sikerült kifognom egy ekkora tuskót :-(.
szerintem úgy kell viselkedni, hogy a pasinak ne legyen képe ilyesmit mondani. legalábbis nekem még csak hasonlót sem mondtak, mert sejtették, h mi lenne a következménye. egyébként azt reagálnám, hogy elküldeném sétálni és gondolkodni. majd hazajöhet ha tanult egy kis jó modort.
A kérdező hozzászólása: eddig azt hittem egyenlõek vagyunl
Na ha elment, akkor legalább lenne idõm összepakolni, ha nem az övé a lakás akkor õ cuccait, ha az övé a lakás akkor pedig nem költöznék ki, de indulnák a válóperes ügyvédhez és beadnám a válópert házasságtörés okán. Ne haragudj, de ne panaszkodj miatta, mert mindenkivel azt lehet megtenni amit enged. Gondolom nem most lett ilyen bunkó paraszt.

Megmondja valaki, hol találom meg az interneten e-book formájában az alábbi szótárt?

Temesi Viola (f?szerkeszt?): Magyar ellentétszótár

Legjobb válasz: Szia, ne haragudj, hogy belekérdezek a kérdésedbe, de most, hogy látom e-book, te hol találsz ilyen nyelvekkel kapcsolatos e-bookokat? Vagy akármi

Szia, ne haragudj, hogy belekérdezek a kérdésedbe, de most, hogy látom e-book, te hol találsz ilyen nyelvekkel kapcsolatos e-bookokat? Vagy akármi


Mi (volt) az alábbi "gyógyszer" neve és hol lehet kapni?

valamilyen kínai légúttisztitó kenőcs, 20 forintos nagyságú kis piros korong alakú tégelyben és rettentően erős (de jó) mentolos illata volt, egy kis sárga (és/vagy fekete) kínai sárkány volt a tetején

Legjobb válasz: megvan: http://www.google.hu/imgres?q=k%C3%ADnai+balzsam&um=1&hl=hu&.. ilyet hol tudok venni? sürgõs lenne!

A kérdező hozzászólása: megvan: http://www.google.hu/imgres?q=k%C3%ADnai+balzsam&um=1&hl=hu&.. ilyet hol tudok venni? sürgõs lenne!
Bármelyik patikában
Kínai üzletekben a pénztárnál.
A kérdező hozzászólása: kb mennyibe kerül?

Hol lehet Gépkezelői Igazolványt szerezni kik foglalkoznak az alábbi kézésekkel?

Amire szükségem lenne az a következ? tanfoylam hol lehet tenni vizsgát bel?le is hogyan kezdjem el? -SIKLÓ -FÜGGÕPÁLYA -SÍFELVONÓ -MOZGÓLÉPCSÕ (MOZGÓJÁRDA) Valamelyiket legalább az egyik közül köszönöm aki tud segíteni!

Legjobb válasz: Nem írtad meg, hogy helyileg hol szeretnéd megszerezni a gépkezelõi jogosítványt/igazolványt. Én Budapesten ismerek egy nagyon korrekt céget. A honlapjukon is elég sok infót meg lehet találni gépkezelõ, emelõgép-kezelõ, targoncavezetõ tanfolyamokkal, engedélyekkel, jogosítvány megszerzésével kapcsolatban. Amikor egy ismerõsömnek kerestünk gépkezelõi tanfolyamot, akkor az ORSA-t találtuk és nem bánta meg. Nagyon sok segítséget kapott, hogy magánban elvégezhesse a képzést. A gépkezelõ, targoncavezetõ és szinte minden speciális gép, kisgép tanfolyam megtalálható náluk. Belinkelem neked a gyakran ismételt kérdések oldalukat: http://targoncaoktatas.hu/gepkezeloi_gyik/gepkezelo_gyik.html Üdv, sok sikert!

Nem írtad meg, hogy helyileg hol szeretnéd megszerezni a gépkezelõi jogosítványt/igazolványt. Én Budapesten ismerek egy nagyon korrekt céget. A honlapjukon is elég sok infót meg lehet találni gépkezelõ, emelõgép-kezelõ, targoncavezetõ tanfolyamokkal, engedélyekkel, jogosítvány megszerzésével kapcsolatban. Amikor egy ismerõsömnek kerestünk gépkezelõi tanfolyamot, akkor az ORSA-t találtuk és nem bánta meg. Nagyon sok segítséget kapott, hogy magánban elvégezhesse a képzést. A gépkezelõ, targoncavezetõ és szinte minden speciális gép, kisgép tanfolyam megtalálható náluk. Belinkelem neked a gyakran ismételt kérdések oldalukat: http://targoncaoktatas.hu/gepkezeloi_gyik/gepkezelo_gyik.html Üdv, sok sikert!

Hol lehet a legfinomabbakat enni az alábbi környéken?

Erzsébet körút, Wesselényi utca, Király utca, Dob utca. Tippek? :) A 200 ft-os pizzáson kívûl. :D

Legjobb válasz: azt,hogy neked mi a legfinomabb ,mi nem tudhatjuk,

azt, hogy neked mi a legfinomabb , mi nem tudhatjuk,
[link] (árkategóriát nem adtál meg, úgyhogy válassz ezek közül egy közelit...).
A kérdező hozzászólása: Aránylag legyen olcsó, de finom. És inkább ilyen gyors étkezdékre gondolnék. Pl. gyrosos, kebabos.

Harcmûvészetet tanulók! Hol oktatják az alábbi fegyveres japán harcmûvészeteket?

Naginata-jutsu, yari-jutsu, tetsubo-jutsu.

Legjobb válasz: Fõleg Japánban, gondolom.

Fõleg Japánban, gondolom.
Amúgy itt tanítják: [link]
A kérdező hozzászólása: Nocsak, nocsak.... amekkora hülyeségeket írtál az elején, pont olyan hasznos választ adtál a végén! (Kellemes csalódás!) El sem hiszem, hogy ezt mondom, de köszi Aikiboxer! Szóval a ninjutsusok-nál van ilyen edzés. A helyzet az, hogy én 10 éve aikidózok, mellette pedig shinkendoztam 5 évig. Ezért gondoltam arra, hogy kiegészítem a tudásomat más fegyverekkel való gyakorlással. És ha már tradicionális japán harcmûvészeteket ûztem eddig is (na jó leszámítva, az anno 3 év taekwondo-t), akkor miért ne nyomathatnám a fent felsoroltakat. A yari-jutsu is érdekel amúgy, és igen Morihei is kiváló lándzsavívó volt, plusz még valami kardvívó stílust is nyomatott.
Esetleg kobudo?
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A kobudoval az a bajom, hogy az a karate mozgásanyagára épül. Na most nekem, mint aikidósnak nem hinném, hogy ez jól menne. Egyébként én gondolkodtam ezen is, sõt voltam is kobudo edzésen két alkalommal is. Egyszer csak megnéztem az edzést, második alkalomkor már beálltam én is edzeni (tudjátok elsõ edzés ingyenes...), hát nagyon furcsa a mozgása, úgy éreztem magamat, mint egy fabábú. Edzés után olyan merevek lettek a végtagjaim, mint a vasbetongerenda. Ott az öltözõben szinte az összes kubodós fájlalta a könyökét és a térdét. Az edzõnek volt könyök mûtéte is. Nem is csodálom, hát amilyen beállások vannak ott. Egyébként alapvetõen nem rossz, mert hatékonyak a technikák benne, de azért pár év gyakorlás után nem akarom, hogy ropogjon a könyököm és kattogjon a térdem. Gyakoroltak ott jo-val is, hát...szerintem az aikidós jo technikák jobbak, mert nem olyan merevek. (Mivel aikidós vagyok lehet, hogy van némi elfogultságom is, de akkor is ez a véleményem). A tonfa gyakorlás szerintem a legrosszabb http://www.youtube.com/watch?v=Y8V--2H9lj0 A videón látható tonfa katákat õk is csinálták, mindenkinek kánonban ropogott a könyöke, nekem is elzsibbadt a kezem. Tönkre teszi az ízületet hosszútávon. Szóval nálam a kobudo ki van lõve.
Igen, a karaténak a legnagyobb hibája, a rossz szögletes, merev és ízületromboló mozgáskultúrája. Bizony a kobudo a karate mozgásán alapul. Abszolút jogos és érthetõ, hogy nem kobudózol.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amerre én elindulnék a helyedben (mivel én is aikidózom amúgy), hogy elmennék kendózni és megtanulnék rendesen vívni. A küzdelmi készség kialakítása csak védõfelszerelésben, éles kumite közben lehetséges, erre pedig a kendo a legjobb választás. Egy pár hónapig kendóztam is, onnan tudom, hogy egy profi kendós úgy lekaszabol egy bármilyen, védõfelszereléssel nem gyakorló fegyverest (legyen az kobudós, aikidós vagy szerintem bujinkanos is), hogy még csak a szeme se rebben. Ahogy elnézem a videókat, a naginatát jobb helyeken ugyanabban a páncélban és ugyanúgy gyakorolják, mint a kendót, csak a technikák mások egy kicsit (de ugyanúgy a csuklót támadják elõször stb.). Szerintem ha tudsz kendózni, akkor az aikido jo technikákkal összerakva már nem sok hiányzik a lándzsa/naginata küzdelemhez (persze nyilván ez utóbbiak a hosszuk miatt teljesen más küzdelmi élményt adnak). A magyar kendo viszont egészen jó színvonalú, és a japán minisztérium hosszú idõ óta támogatja a sportot.
Ami a kobudót illeti. A kobudo eredetileg sem volt önálló harcmûvészet, hanem a karate fegyveres kiegészítése. A tonfa és a sai tisztán "karate-típusú" kézifegyverek, kivéve a tonfa csapástechnikáit. De a blokkok, ütések, állások stb. szimplán karate technikák, és mint ilyenek, robotemberesek, szögletesek stb. De a nunchaku más állatfaj, bár ezzel is lehet karatés módon támadni, de azért alapvetõen ez inkább folyamatos, gömbszerû, természetes mozgást kíván meg. És a nunchakuval küzdenek védõfelszerelésben élesen is (nunchaku-do) Hollandiában. A nunchaku egyetlen baja, hogy Magyarországtól nyugatra mindenhol tiltják még az otthoni birtoklását is. :(
A kendosok nagyon jók abban amit csinálnak. Kérdés, hogy mit csinálnak. Megtanulni karddal bánni vágni és kezelni messze nem ugyanaz, mint bambuszkarddal csapkodni egymást hangosan kiabálva közben. A kardvíívás és a bambuszkardvívás nem ugyanaz és nem is igazán hasonlít egymásra. A bambuszkarddal csak küzdeni lehet minden másra alkalmatlan még egy bokken is igen mesze áll tõle nemhogy egy iatto vagy egy shinken. Vedd ezeket a kezedbe és meglátod mirõl beszélek.
Én ezt teljesen értem (ugyanaz a probléma, mint mondjuk a boksz vs. pusztakezes utcai küzdelem esetében), mégis, valahogy meg kell tanulnod küzdeni IS. Ezt pedig éles fegyverrel nem lehet. A megoldás: kendo és mellette karddal gyakorlás. (De ahol nincs páncél, sisak, kesztyû meg tompított kard, ott nem fogsz megtanulni küzdeni.) Naginatánál ugyanez a probléma, ahogyan az internetes videókat nézegetem: lehet katákat gyakorolni meg szellemirtókat játszani, meg lehet páncélban küzdeni.
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ebben most nincsen teljes mértékben igazad Aikiboxer, mondjuk Neutronlovagnak is csak részben van igaza. Shinkendóban van küzdelem, egyedül fejet nem lehet támadni bokkennel, testet pedig lehet (vannak is kék-lila foltok rendesen, hiszen nem vagyunk beöltözve mindenféle védõgöncben). Persze csak és kizárólag haladó szinten van küzdelem, de van! A kendózni én is voltam két hónapot, klassz sport tényleg! Viszont Neutronlovagnak abban igaza van, hogy a shinai-val való csapkodásnak nem sok köze van a kardvíváshoz. Hozzánk shinkendóra jött már egyszer le 1 danos kendós, kezébe adtuk a bokkent, hát... finoman szólva még megfogni sem tudta jól, arról nem is beszélve, hogy bár ügyes volt, blokkolt is pár csapást, de szét lett csapva a combja és az alkarja, utána meg mozogni sem tudott mert fájt neki mindene. Ez van amikor hozzá vannak szokva a védõfelszerelésekhez. Egyébként pedig oké, hogy fontos a védelem edzésen, hisz nem jó ha megsérül az ember, de ez a sokféle túlzott védõcucc használat pedig nem teszi lehetõvé, hogy helyesen kivitelezd a technikát. A kendo-nak pedig kb. nulla köze van a kardvíváshoz, az inkább bambuszbottal való csapkodás nem több. Tény, hogy jó sport, én is szerettem csinálni, de az akkor sem kard. Shinaival NEM LEHET kardvívó technikákat kivitelezni, mert eleve a gyakorlófegyvernek sem olyan a kialakítása, a bokken legalább úgy van kifaragva (esztergálva), hogy jobban hasonlít egy kardhoz, van úgymond "éle", "foka". Ugyanakkor, igazat adok Aikiboxernek abban, hogy formagyakorlatokkal nem lehet megtanulni vívni, max levegõt kékíteni. Ez kétségtelenül igaz, nem is vitatom! Szóval a jó megoldás szerintem valahol a kettõ között van, és ez a shinKENDO :D Shinkendoban is van ugyan formagyakorlat, de van vívás is, tény, hogy nem teljesen full contact, mint a kendo, ugyanakkor shinkendoban nincs is védõcucc, és bokken van shinai helyett, de mondjuk nem is támadunk fejre (értelemszerûen), fejnél megállítjuk mindig a vágást. (Legjobban a shinkendo-t a kyokushin karatéhoz lehetne hasonlítani. Fejre ütni tilos, de amúgy kesztyû/seiken védõ nélkül lehet bikából ütni és rúgni. Míg a többi karatéban ugyan van fejre támadás, de van seikenvédõ is és csak no vagy semi contact, pl: shotokan). Amúgy pedig shinkendót mi szoktunk úgy is gyakorolni igaz edzéseken kívül, hogy támadunk fejre is, mert pár haverral szereztünk olyan fejvédõt amin van arcvédõ fémrács vagy plexi. Ilyesmi: [link] De tény és való, hogy kendón elõbb lehet használható tudást szerezni, mint más kardforgató harcmûvészeti edzéseken. A kendóval az a bajom, hogy nagyon drága a páncél egyébként pedig tényleg szép sport. És abban is igaza van Aikiboxernek, hogy a legtöbb kenjutsu irányzatban tényleg csak formagyakorlat van. A battojutsun mondjuk éles karddal vágnak bambuszoszlopot el, mondjuk azt nem tudom, hogy mellette vívnak-e is bokkennel.
És a shinkendoban kesztyû sincs? Az is fájdalmas lehet, amikor az ujjaidra csapnak...
Hát igen, "terepmintás" is az ember ujja tõle. XD Az a baj, kesztyûben nem lehet normálisan megfogni a bokkent. Mondjuk a tsuba azért jó dolog ilyen szempontból.
A kérdező hozzászólása: 69%-os te is shinkendózol, mi? :) Egyébként igen az ujjra rácsapás az gyakori. Mit ne mondjak tényleg sz*r. :D MMA kesztyûben egyik haver próbálta az a baj, hogy ilyenkor ki csúszik a kézbõl és a kiröppenõ fegyver bele repülhet a partner arcába. Kesztyûvel szerintem még veszélyesebb. Mondjuk egy idõ után egészen szokható, kicsit felszisszenünk mondjuk de kibírjuk most már. :)
Tény, hogy régen is így nyomták, fakarddal... Komoly lehet.
Oké beismerem, hogy faxságokat beszéltem és még trollkodtam is. :) ) Kérdezõ amúgy köszi a kérdésfelvetést, én is nézegettem videókat. Szerintem ilyeneket nem lehet MO-on tanulni, esetleg bujinkan edzésen a lándzsát. Nálunk tanulnak ilyet a ninják. Viszont ahogy elnézem, az aikido rengeteg technikát megõrzött (igaz, csak jo-val), ami nem véletlen, mivel az alapító nagyon jó lándzsaforgató volt.
Magyarországon ilyeneket sajnos nem oktatnak!
A kérdező hozzászólása: Japánban biztos. :D Ja, amúgy elfelejtettem odaírni, hogy itthon Magyarországon van-e lehetõség ilyeneket tanulni. Ha igen, akkor hol?
Szerintem nincs. Ha parasztfegyverekkel szeretnél hadonászni (naginata = a Dózsa-féle parasztfelkelés népi fegyvere, a.k.a. kiegyenesített kasza stb.) akkor keress bujinkan/ninjutsu vagy kobudo edzést. De ezeknek itthon semmi értelmük, mivel az utcára nem vihetsz ki egy naginatát, elveszi a rendõr. Megjegyzem a naginata tipikus nõi fegyver, csak (!!) nõk csinálják, te csaj vagy?!
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Aikiboxer honnan vetted Te ezt a fa.szságot, hogy a naginata csak nõi fegyver? A naginata az a japán alabárd, egy kétkezes nehéz fegyver. Szerinted a háborúkban nõk forgatták? Istenem.... ekkora baromságot. Mit okoskodsz ha nem értesz hozzá? A kobudo nem foglalkozik ilyen fegyverek használatával. És nem okinawai paraszti fegyver volt a naginata, hanem szamuráj szálfegyver, lovasság ellen vetették be. A naginatanak a nõkhöz annyi köze volt, hogy amikor a naginata eltûnt, a csata terekrõl, és helyette más fegyverrel váltották ki a használatát, akkor a megmaradt naginatakat a szamurájok lányai forgatták, de nem harcban. Csupán szimbolikus és a szamuráj kasztba tartozó nõk státusz szimbóluma lett. Egy szamuráj lányának a naginata volt a hozomány. Az, hogy nõk harcban mennyire forgatták az csupán legenda. Ennek a fegyvernek is több variánsa volt, nyilván egy nõ a könnyebb változatával gyakorolt. Szóval baromság azt mondani, hogy rá hogy egyértelmûen nõi fegyver, mert nem az.
A naginatát csak nõk gyakorolják, az alabárd pedig teljesen más fegyver. A férfiak a harcban lándzsát forgattak, nem naginatát. De a tények egy cseppet se zavarjanak.
A kérdező hozzászólása: Te szerencsétlen gyökér! A naginata az a japán alabárd! Hogyan lenne már teljesen más?! És nem igaz, hogy csak nõk gyakorolják! Ráadásul azt is írod, hogy a férfiak yari-t használtak. A yari (lándzsa) az egy sokkal könnyebb fegyver, mint a naginata. De azért a naginatát csak nõk forgatták/forgatják. Figyelj... légyszíves ne is válaszolj inkább!
Ne idegesítsd fel magad, Kérdezõ, teljesen felesleges. A naginata nõi fegyver, én úgy tudom. De teljesen mindegy, úgysem találsz MO-on ilyet.
Hát itthoni oktatásról nem tudok. Sajnos nem népszerû stílusok ezek már, mert senki se nagyon rohangál már ilyen fegyverekkel. Aiki: Naginata, mint nõi fegyver? Jó vicc. Akkor a katonák anno a háborúkban miért harcoltak ilyenekkel? Egyáltalán nem kifordított kasza volt, mint ahogy a kérdezõ is írta alabárd japán megfelelõje, ami kifejezetten harcmezõn alkalmaztak. Ez kb. olyan, mintha mondjuk egy európai alabárdra mondtad volna, hogy kifordított kasza.
hááát, kérdezõ, ne kapd fel a vizet, de én beírtam a youtube keresõjébe a Naginata szót, és csak olyan videót láttam, ahol nõk kezében van...
A kérdező hozzászólása: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); "hááát, kérdezõ, ne kapd fel a vizet, de én beírtam a youtube keresõjébe a Naginata szót, és csak olyan videót láttam, ahol nõk kezében van..." Mert vak vagy Te is. http://www.youtube.com/watch?v=QrNrwgXi67M http://www.youtube.com/watch?v=cmeNOX_oEZ4 És nézzél jobban körül, mert nem egy olyan videó van ahol csak férfiak gyakorolnak vele. Én elhiszem, hogy manapság a hölgyek körében is népszerû a naginata fából készült gyakorlófegyver változata. De! Azt kijelenteni, hogy kizárólag nõi fegyver, az hatalmas ostobaság. Mert a feudális Japán idején, ez egy lovasság elleni gyalogsági kétkezes nehéz szálfegyver volt. A forgatása komoly fizikai erõt igényelt. De...biztos is az akkori háborúkban a 150 centis japó nõk verték vissza a lovasrohamokat. XD Aki ezek után azt állítja, hogy a naginata az nõi fegyver, az spontán hülye. A wing tsun is népszerû a férfiak körében, de az mondjuk tényleg egy nõi kung-fu irányzat. Taekwondo, bjj, kick-box edzéseken is egyre több a nõ, mégsem mondjuk rájuk azt, hogy kimondottan nõi küzdõsportok.
Hagyjuk már ezt a középkori okoskodást... Küzdõsport edzést keresel vagy hagyományõrzõ bohóckodást?! Ha küzdõsport edzést akkor arról beszéljünk, ami most van. Naginata edzés nõknek. Japánban. (Nyilván aerobic edzésre is járnak pasik, attól az még nõi sport fõleg.) Szerintem meg a wing tsun nem nõi sport, csak egy nõ egyszerüsítette a stílust, persze ez is csak legenda.
A kérdező hozzászólása: Aikiboxer takarodjál már a jó búsbüdös pitsába! Megkértelek téged, hogy ne válaszoljál! Nem vagyok kíváncsi az idióta baromságaidra!
Most miért? Jól esik trollkodni, és szórakoztató ahogyan felidegesíted Magad... :) Na jó elismerem, hogy faxságot beszéltem, a naginata tényleg az alabárd rokona. De az áll _ismereteim szerint_, hogy a naginata nõi harcmûvészet. Én ezt olvastam/hallottam. Ha tévedek, javits ki (forrással), személyeskedés és acsarkodás nélkül. Tévedni ugyanis emberi dolog.
Meg a naginata szövetségi honlapok is azt írják, hogy a fegyver a nõk oktatásának része stb. stb. stb. [link] Lehet, hogy tévedek, vagy felületesek az ismereteim, de nem szoktam akkora baromságokat beszélni, hogy megérdemeljem a hangnemedet.
Plusz nézd már meg a fotókat.... Szinte csak nõk. LOL [link]
Az az igazság, hogy ha van egy kis esze a gyakorlóknak akkor a bambuszkardhoz nem szükséges védõ felszerelés, nyilván a fej támadásokat meg kell álltani, de egyébként meg nem nagyon tör csontot az hogy rohadtul fáj ha megcsapnak az meg csak egy mellékes dolog. A bokkenes vívásokhoz már több ész kell, mert azzal könnyebb csontot törni. Nemcsak azért mert keményebb, hanem mert azzal már lehet technikából vágni, míg bambuszkard esetén csak erõbõl lehet csapni. Fõleg ha már gyakorlókarddal gyakorolsz és tényleg megtanulsz vágni utána a bokkenhez visszatérve igazán életveszélyes fegyver lesz az ember kezében. Két okból is az erõ helyét még inkább a technika veszi át és ez párosítva az átlagos súlykülönbségbõl következõ sebességkülönbséggel igen csúnya dolgokat tud mûvelni, de meg lehet oldani, más kérdés, hogy még bambuszkardal bárkivel küzd az ember, a bokkenes küzdõfeleket már megválogatja.

Hol lehet beszerezni az alábbi Nivea terméket?

Anno még õsszel a WestEnd-ben kaptam egy niveás termékmintát (Pure effect control shine), ami illik a bõrtípusomhoz. Kipróbáltam és bevált, de elfogyott és sehol sem tudom beszerezni. Dorogon lakok, az összes helyi drogériában kerestem már, sõt az esztergomi Tesco-ban is, de nem volt. Esetleg interneten kell rendelni, vagy már nincs is forgalomban?

Legjobb válasz: neten biztosan tudsz rendelni, itt pl van: [link]

neten biztosan tudsz rendelni, itt pl van: [link]

Az alábbi linken található kabáthoz hasonlót (nem túl drágán) hol tudok venni Budapesten?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Az alábbi matekpéldáknál mi a közös nevező illetve hol kell bővíteni?

3,4x+2,7/x-3,4 = x-2,7/x+3,4

Legjobb válasz: Közös nevezõ az "x", kikötéssel hogy x=/=0

Közös nevezõ az "x", kikötéssel hogy x=/=0
Nem lehet tudni, mi a feladat: 3, 4x+2, 7/x-3, 4 = x-2, 7/x+3, 4 Zárójelezd, hogy mi van a számlálóban, mi a nevezõben! Például így: (3, 4x+2, 7)/(x-3, 4) = (x-2, 7)/(x+3, 4) Így zárójelezve: {x1 = (-509) / 60, x2 = 0}
A harmadikat így értelmeztem: [link]
A kérdező hozzászólása: számláló:3, 4x+2, 7 nevezõ:x-3, 4 mindig a per jel elõtti a számláló


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!