Találatok a következő kifejezésre: Az akváriumomban növényeken (65 db)

Egy kis segítségre lenne szükségem az akváriumomba élő növényeket szeretnék telepíteni de nemtudom hogy kezdjek hozzá, illetve mik az igényeik az akváriumi növényeknek?

Elég nekik a megfelelő tápoldatozás és fény a megfelelő növekedéshez vagy muszáj nekik a táptalaj+tápoldat? 160l-es akváriumomba szeretnék papagájsügér mellé és vitorlás halakhoz és 30l-esbe guppik mellé!

Legjobb válasz: tegyél anubiast, annak nem kell semmi extra

tegyél anubiast, annak nem kell semmi extra
Esetleg fodros vízikelyhet. Közepes erõsségû világítással is megelégszik, és nõl, mint a gomba.

Mennyire legeli le az akváriumi növényeket az almacsiga?

1db almacsigárol van szó,sok növény van az akiba és sajnálnám ?ket ha megkopasztaná,vagy az els? az alga utána eszik csak növényt?54 literes az aksi.

Legjobb válasz: Nem kell megijedni, majdnem 100%, hogy neked is ez a fajta van, a kereskedõk mondták volna, hogy külön medencében kell tartani. Ami az etetést illeti, meg kell neki fõzni a saláta, ill spenót levelet mert másképp nem képes megenni. Mint már említettem, csak a nagyon finom, puha, növényi részek jelentenek táplálékot számukra. Gyenge apró fogakkal rendelkeznek. A haltápot is megeszik, ha már bomlani kezd. Vigyázni kell az etetéssel nehogy megromoljon a víz. Legyél nyugodt, semmi bajod nem lesz vele.Elég kicsi az akváriumod, Fontos lecserélni a víz 20% két hetente, és egy jó minõségû szûrõ is kell. Ha ezek megvannak nem lesz gond.

Nem kell megijedni, majdnem 100%, hogy neked is ez a fajta van, a kereskedõk mondták volna, hogy külön medencében kell tartani. Ami az etetést illeti, meg kell neki fõzni a saláta, ill spenót levelet mert másképp nem képes megenni. Mint már említettem, csak a nagyon finom, puha, növényi részek jelentenek táplálékot számukra. Gyenge apró fogakkal rendelkeznek. A haltápot is megeszik, ha már bomlani kezd. Vigyázni kell az etetéssel nehogy megromoljon a víz. Legyél nyugodt, semmi bajod nem lesz vele.Elég kicsi az akváriumod, Fontos lecserélni a víz 20% két hetente, és egy jó minõségû szûrõ is kell. Ha ezek megvannak nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Valóban elég kicsi az akváriumom, nézegetek 100-150litereseket, de nincs most pénzem.Az aksim szettben van, van rajta tetõ.Szép tiszta a víz, és algatablettát kapott enin, rögtön rámászott, meg van bomló növényi rész is az aksiban.Meg elég puha levelû a növényem(valami angyal hínár vagy mi.meg még mások.ugylátom elvan, és nam csipkedik.Köszi h válaszolgattál.Nincs több kérdésem:) És örömmel látom h nem a növényeken lóg folyton hanem az algát is eszi...
Növényekkel együtt csak a Pomacea Bridgesii tartható, mert fõként rothadó növényi részeket fogyaszt. Vigyázni kell viszont a halakra, egyes sügérfélék megcsipkedik a légcsövét.Érdemes emellett, minél vastagabb levelû növényeket választani, azokat nem tudja megrágni. Etetni is kell, ha kevés a rothadék.
A kérdező hozzászólása: Lehet rosszul értem amit írtál, de ugy hangzott az elsõ sor, mintha egy másik fajrol eszélnél.Pedig az almacsiga és a Pomacea Bridgesii ugyan az.A másik.Ha csak rothadékot eszik, minek kell vastag, erõs levelû növény, ha csak a rothadékot eszi?
Nem értettél félre, csak többféle fajtája létezik.Csak néhány az üzletekben kaphatok közül. Pomacea bridgesii Pomacea canaliculata pomacea paludosa Marisa cornuarietis Remélem jól írtam a nevüket.Nos az elsõt kivéve a többi, megrágja a növényeket, ez is megrágná, de csak a finom, lágy levelekkel bír elbánni. Tényleg félreérthetõ voltam, természetesen nem csak korhadékot eszik, csak kivédhetõ a pusztítása.
A kérdező hozzászólása: És akkor tulajdon képp egyetlen egy darab almacsiga látható pusztítást visz végbe(a növényeken), ha etetem, plusz még sok az alga is az aksiban?Amugy köszi h segitesz!
Majdnem elfelejtettem egy fontos dolgot, le kell fedni az akváriumot mert elszökhet.

Az akváriumi növényeknek kell tápozás vagy valami, vagy elég beültetni?

Legjobb válasz: A nagyon lassú növekedésû növényeknek nem kell tápozás, ilyenek az Anubiasok vagy a gömbalga. A többi növény igényli a tápozást és az erõsebb fényt.

A nagyon lassú növekedésû növényeknek nem kell tápozás, ilyenek az Anubiasok vagy a gömbalga. A többi növény igényli a tápozást és az erõsebb fényt.
A kérdező hozzászólása: Van alacsony, fûhöz hasonló növényem is, szerintem ez:http://diszhal.info/novenyek/Lilaeopsis_brasiliensis.php Ennek kell? köszi a választ.
Nem árt neki, de még jó tápozás mellett is egy elég lassú növekedésû növény. Az életben tartása elég egyszerû, viszont ahhoz, hogy tényleg jól érezze magát és terjeszkedjen, már elég spéci feltételek szükségesek. Sok fény, jó tápozás, CO2.


Az akváriumi növényeket mindenképpen előírás szerint kell tápozni?

Azt írja 100l re 1 ml/nap. Én nem öntök mindennap bele, hanem hetente 7ml-ert. Ez gond?

Legjobb válasz: attól függ: pl ha az aljzat alá tettél táptalajt akkor nem kell tápozni szerintem. Én például az aljzat alá tettem tõzeglapokat ami nagyon jó mert 1:belegyökerezik a növény és szép lesz, dús 2:nem kell folyton tápozni õket 3:idõ után a növény szépen ,,beleköt'' és nem jön ki, nem barnul el stb. Ha esetleg érdekel én 1700Ft-ért vettem szóval nem drága 3 lap van benne

attól függ: pl ha az aljzat alá tettél táptalajt akkor nem kell tápozni szerintem. Én például az aljzat alá tettem tõzeglapokat ami nagyon jó mert 1:belegyökerezik a növény és szép lesz, dús 2:nem kell folyton tápozni õket 3:idõ után a növény szépen , , beleköt'' és nem jön ki, nem barnul el stb. Ha esetleg érdekel én 1700Ft-ért vettem szóval nem drága 3 lap van benne
azt is lehet csinálni ha van egy olyan akváriumod amiben van sok hal, akkor az abból leszívott halkakás vízzel öntözöd a növényeidet, az neki jó táp, és úgy a vízben lesz CO2 is, mert a halak termelik. Vagy sok halat kell rakni a növényes akváriumba, de akkor nagyon meg kell válogatni h milyen hal legyen, ami nem rágja a növényeket, mert sokan szeretik csipkedni. Pl micro razborák, garnéla rákok, törpe szívóharcsa, endler guppy, ezek nem esznek növényt. Vagy a másik verzió, pl nagy vitorlás hal + ékfoltos razbóra, ezek sem esznek növényt. A molly, xipho, platti, dániók, még a neonok is szeretnek csipkedni, és az algaevõk legtöbbje is szétrágja a növényeket.
Mi a neve?
A kérdező hozzászólása: Már nemtudom. Annyit tudok hogy növénytáp kerti tóba. De olcsóbb és nagyobb kiszerelés mint egy sera a akvarisztikába . Mert az 1500 ez a tavi meg csak 700
A Serán kívül más is van ám. Mellesleg a Sera tápok terén nem remekel.
Ha nem tudod a nevét, honnan tudjuk, hogy jó-e akváriumba? Egy kerti tóban sok dolog máshogy mûködik, és nem biztos, hogy a táp akváriumba is megfelel. De olyan is van, ami igen. Ezt a táp neve alapján le tudjuk nyomozni.
A kérdező hozzászólása: Ezaz. http://www.aquapet.hu/web/termek.php?a=Data&id=2281
Mikroelemekkel sokat nem árthatsz, de az ilyen noname márkáknál azért szoktak gondok lenni a minõséggel.
Szegény Neptun noname lett. Amúgy tény, hogy minõségileg kicsit gyengus.

Hogyan kell kezelni az akváriumi növényeket, hogy szépek és egészségesek maradjanak?

Növénytápon, és világításon kívül pl.? De a folyékony növénytápok közül is melyik a leges legjobb?

Legjobb válasz: Abszolúte legjobb növénytáp nincs, csak olyan, ami a lehetõ legjobban megfelel a növényeid igényeinek. Ez pedig sok mindentõl függ, például hogy milyen növények, mekkora akvárium fölött milyen teljesítményû világítást használsz, van-e táptalajod...stb. Ha ezeket leírod, lehet pontosítani.

Abszolúte legjobb növénytáp nincs, csak olyan, ami a lehetõ legjobban megfelel a növényeid igényeinek. Ez pedig sok mindentõl függ, például hogy milyen növények, mekkora akvárium fölött milyen teljesítményû világítást használsz, van-e táptalajod...stb. Ha ezeket leírod, lehet pontosítani.
A kérdező hozzászólása: táptalaj nincs 120l akvárium 2x18 watt világítás Anubiasok(affzeli, barteri, nana), gömbmohák, cryptocoryne-ok. Szóval nem túl igényes növények
A Cryptok igényesek a talaj tápanyagtartalmára. Érdemes lenne tápanyagtablettát dugni a gyökerükhöz. A vízbe nagyon kevés tápanyag kell, javaslom az easy life Profito tápot, és ebbõl az ajánlott adag negyedét-harmadát.
A kérdező hozzászólása: igen, tablettát kaptak! Köszi a választ!

Az akváriumi növények leveleiről mivel tudom letakarítani a fonal algát? Mivel lehet fertőtleníteni a növényeket, hogy nekik se és a halaknak se ártson?

Legjobb válasz: szerintem az alha valamelyest növényi eredetû,szoval ha olyan szert használsz akkor a virágnak is lehet baja,de sztem valami alhaölõ tabit kipróbálhatsz,a halaknakelvileg nem árt.

szerintem az alha valamelyest növényi eredetû, szoval ha olyan szert használsz akkor a virágnak is lehet baja, de sztem valami alhaölõ tabit kipróbálhatsz, a halaknakelvileg nem árt.
Nem vagyok egy nagy szakértõ.Nekem a Magyar gyártmányú-talán Panzi termék-algaölõ szer használt.Tanácsos algaevõ halat tartani.Úgy tudom az Anci nem eszi meg a fonalalgát, de van más fajta.Én a márnák között keresgélnék, de az Anci is elengedhetetlen, az én véleményem szerint.
Ha teljes kínálatod van algából, abból valószínûleg sokat etetsz, túltelepített az akvárium és/vagy gyenge a szûrésed. (Vagy nem megfelelõ a tisztítása.) Az algaírtó csak tüneti kezelés lesz. Nem (legalább is nem elsõsorban) a fény a probléma. Fonalalgára próbáld ki ezt: http://bekas-halas.hu/index.php?page=shop.product_details&ca..
szerezz be pár fonálalgázót /repülõ rókamárna a közönséges neve/
Túl erõs áramlás?
Az alga minden esetben az akvárium hibájából jelenik meg, így nem léteznek rá varázsszerek, mert minden akváriumban más a hiba. Lehet szûrés, világítás, túl sok hal, akármi. Ha leírod az akvárium minden paraméterét és hogy hogyan gondozod, akkor tudunk segíteni.
Szerintem kevés a szûrés / sok a fény.
Szerezz be egy UV csövet a rendes neoncsõ mellé!
Az utolsó nagyon kedves választ adott, az UV fénytõl csak úgy burjánzanak az algák.

Milyen fénycső kell az akváriumi növényeknek?

Komplett akváriumot vettem, nem tudom milyen fénycs? van most benne, de biztos, hogy nem jó, mert a növényeim elpusztulnak. Van a vízben növénytápszer, sokat ég a lámpa meg minden, de egyszer?en nem bírják. Milyen fénycs? kedvez a növényeknek, milyet kéne vennem hozzá?

Legjobb válasz: Nem az a fõ kérdés, hogy milyet, hanem hogy mekkora a teljesítménye. Ezt pedig meghatározza a foglalat. Az akváriumtetõt le kell cserélned vagy át kell barkácsolnod, hogy meg lehessen növelni a fényerõt. A legegyszerûbb megoldás lecserélni a növényeidet árnyéktûrõ fajokra. Az Anubias és a gömbalga biztosan jó választás. Egyik se nõ gyorsan, de legalább jól érzik magukat kevés fényen is.

Nem az a fõ kérdés, hogy milyet, hanem hogy mekkora a teljesítménye. Ezt pedig meghatározza a foglalat. Az akváriumtetõt le kell cserélned vagy át kell barkácsolnod, hogy meg lehessen növelni a fényerõt. A legegyszerûbb megoldás lecserélni a növényeidet árnyéktûrõ fajokra. Az Anubias és a gömbalga biztosan jó választás. Egyik se nõ gyorsan, de legalább jól érzik magukat kevés fényen is.
A gyári tetõ 1 neonnal az egy vicc. A 2 neonos jobb egy fokkal.
Elõszöris azt kellene tudni, mekkora az akvárium, milyen növényeket tervezel bele, ill. megfelenek e árnyéktûrõ fajták is.
A kérdező hozzászólása: 54 l-es aguastar komplett akvárium. Az eladó szerint igénytelen szálas növényt vettem bele, de ez sem igazán bírja...
Öreg hiba. A "szálas" növények általában hínárok és mint olyanok egyáltalán nem igénytelenek. Ez a hülye tévképzet onnan jön, hogy viszonylag olcsók, de a fényigényük ettõl még hatalmas. Vegyél Anubiast, Cryptocoryne fajokat, gömbalgát, azokkal nem lesz ilyen bajod.

Mi a véleményetek a kvarc homokrol, madár homokrol az akváriumi növenyek beültetéséhez?

Van növenyes +halas csövemis.

Legjobb válasz: Nekem az, hogy a vizinövényeket nem kavicsba vagy homokba kell ültetni, hanem táptalajba. például: http://www.aquadepo.hu/product_info.php?products_id=8902 Az szobanövényt se kavicsba ültetik, azt is földbe szokták. Kavicsba, vagy homokba egy gyatra kinlódó növényed lesz, ami csak vegetál, de nem szép dús. Aztán öntözheted folyékon táppal, meg dugdoshatsz a gyökeréhez táptablettákat, hogy életben maradjon.

Nekem az, hogy a vizinövényeket nem kavicsba vagy homokba kell ültetni, hanem táptalajba. például: http://www.aquadepo.hu/product_info.php?products_id=8902 Az szobanövényt se kavicsba ültetik, azt is földbe szokták. Kavicsba, vagy homokba egy gyatra kinlódó növényed lesz, ami csak vegetál, de nem szép dús. Aztán öntözheted folyékon táppal, meg dugdoshatsz a gyökeréhez táptablettákat, hogy életben maradjon.
Használható, de sok növény nem szereti. Ha jól választod meg a fajokat, mûködõképes.
Naja, ez igaz, ha jól választod meg. Csak akkor végig kell böngészned, hogy mi jó és mi nem. Akár olyan növényt is vehetsz, aminek se föld nem kell, se kavics, csak víz, mert olyan is van pár.
Szia! Nekünk kvarchomok van az akváriumunk alján és nagyon szépen mutat, csak az a hátránya, hogy a szûrõbõl nagyon nehéz kimosni ... Növények nagyon gyorsan nõnek és gyönyörûek. Anubias+fodros vízikalász van benne. Úgy nõnek mint a gomba. :) )
semmi
Szerintem jó, bele lehet ültetni a növényeket, jól bele tudnak gyökerezni. Viszont akkor érdemes tápozni, mert a kvarchomokban nem nagyon van tápanyag.
Tudomásom szerint nem minden növénynek jó a homok.Nedvesség hatására nagyon összetömörödik, és ezt a gyökerek egészen máshogy viselik mint a kavicsos aljzatot.De mégegyszer mondom, ez nem vonatkozik minden növényre.Nekem is volt homok aljzatom, a tündérhínár és az anubias szépen fejlõdött a homokban is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!