Találatok a következő kifejezésre: Az akváriumban halam van (69 db)

Bettákat szeretnék akváriumban tartani. Ugytudom nagyon igénytelen halak. Milyen talajt tegyek az akváriumba? Növényekre van szükség?

Legjobb válasz: Örök igazság, hogy igénytelen hal nincs, csak igénytelen akvarista!!! Szaporítani nem érdemes, hacsak nincs tuti helye 1000 db. kis bettának. Ha a tenyésztését komolyan gondolod, akkor elkerülhetetlen a szakirodalom olvasása, itt, ilyen átfogó részletességgel senki nem fog neked 80 oldalt leírni.

Örök igazság, hogy igénytelen hal nincs, csak igénytelen akvarista!!! Szaporítani nem érdemes, hacsak nincs tuti helye 1000 db. kis bettának. Ha a tenyésztését komolyan gondolod, akkor elkerülhetetlen a szakirodalom olvasása, itt, ilyen átfogó részletességgel senki nem fog neked 80 oldalt leírni.
Ahogy az elõttem szóló mondja, igénytelen hal nincs, csak igénytelen akvarista. Ha így állsz hozzá, el sem érdemes kezdeni. Egyébként meg kifejezetten igényes és intelligens hal, a megfázásra és elhízásra hajlamos, a rossz vízminõség hamar tönkreteszi. Egy hímet tarthatsz egy 30 literes akváriumban, szivacsszûrõvel, kisebb világítással, ÉLÕ növényekkel, ez kijön olyan 15 ezer forintból. Ha többet szeretnél, nekik már 70-80 literes akvárium kell, de ezt nem javaslom. Elõbb halat tanulj meg tartani, ha már van pár év tapasztalatod, utána jöhet a szaporítás. http://www.akvarista.hu http://www.diszhal.info Horn-Zsilinszky: Akvarisztika
Akkor én meg úgy mondanám, hogy igénytelen hal nincs, viszont strapabíró olyan van. Mondjuk a betta az szerintem nem a leg strapabítóbbak közé tartozik, de tény hogy képes elviselni a kis szûkös helyeket is, de mondjuk egy nagy erõs szûrést már nem viseli el attól csak nekicsapódik a falnak. Mint minden halnak, a bettának is szüksége van élettérre a jó kondicóhoz, és a dús növényzetre a streszmentes élethez.
A Betta -> Sziámi harcoshal! Ezt a nevet nem véletlenül kapta!
Igen eléggé igénytelenek, szinte bármi jó nekik talajnak. Ha növényt raksz akkor valami olyat tegyél ahol el tud bújni, esetleg egy kis "barlangot" is tehetsz az akváriumba. Amúgy az, hogy egy akváriumba csak egy hal mehet csak a hímekre igaz, ugyanis a hímek akár meg is ölhetik egymást a harcba.
Nekem csak kavics volt meg mûnövények, de jól érezte magát. Kellettek bújós helyek, mert nagyon bátortalan volt. De nekem azt mondták, csak egyet lehet tartani egy akváriumban.
Az enyém kifejezetten mulya volt, mindenki õt piszkálta. Meg több helyen olvastam, hogy igaz, hogy harcos halakból tenyésztették, de már akkorák az úszóik, hogy azokkal már nem tudnak védekezni. Az enyém nem bántott senkit sem.
A kérdező hozzászólása: Szaporítani is szeretném õket. 2 nõstény, 1 hím párositás megfelelõ?
Az, hogy a betta túléli a hanyag körülmények közt való tartást, nem azt jelenti, hogy az úgy jó is neki. Tartani lehet akár 2 literes befõttes üvegben is, mert a labirint szervének köszönhetõen szenvedve és kínok között ugyan túl tudja élni, de nem érzi jól magát. Egyet ne feledj: Nem a hal akar nálad lenni, hanem Te akarod õt. Éppen ezért a minimum az, hogy számára a lehetõ legideálisabban tartod. Minimum egy 30-40 liter körüli akvárium kell neki, 26-27 C° körüli tiszta víz. Vegyél neki elõ növényeket, a betta szereti a sûrû növényzetet. A szaporítása pedig nem kezdõknek való, és sok hely/idõ/türelem/tapasztalat kell hozzá. Az akvarisztika nagyon szép hobbi, de csak akkor tud örömet szerezni, ha precízek vagyunk, és nem akarjuk a lehetõ legminimálisabb körülményeket biztosítani a halainknak. Nézz körül a neten, informálódj, olvass sokat, és ha már van egy kis elméleti tudásod, az után kezdj el vásárolni, és bettát tartani :)
vitorlás hal min 150l be való
Nem lehet, így is eléggé túl van telepítve az akváriumod, ha mindenbõl annyi van, amennyi kellene. Azt sem értem, hogy a neonhalat meg a mollit hogy hangoltad össze, eléggé hiányosnak tartom az akvarisztikai tudásodat.
nekem neonhalakkal algevõvel guppival és páncélos harcsákkal van 2 vitorlásom 60 literesbe és nem bántják a kicsiket
Hány literes az akvárium?
Túltelepített akvárium --> rossz vízminõség --> beteg/halott halak. Én is azt javaslom, hogy inkább szabadulj néhány haladtól és ne vegyél újat. Elõször is a moszatevõ márnától: csak kicsi korában algázik, felnõtt korára mindenevõ, gyakran rákap a halak nyálkarétegének eszegetésére, emellett 20 cm nagy lesz és piszok agresszív, még a betonba is beleköt. Mollit is 120 literben érdemes tartani, mert 8-9 cm-re megnõhet. Sokkal keményebb, lúgosabb vizet szeret, mint a neonhal. A neonhal picurka létére elég aktív, 80 cm-s kiúszótér kellene neki. Az algaevõ meg attól függ. Ha ancistrus, akkor neki is kicsi az 50-60 liter. Összességében ebbõl az összeállításból tényleg csak a páncélosharcsák meg a guppik jó választás az akváriumodba.
Vagyis a te felsorolásodból, amúgy sok más szép halat lehetne ekkorában tartani. Amúgy miért haltak meg? Milyen szûrõd van?
A harcsán és a guppin kívül más nem nagyon való ekkora akiba. Szerintem a páncélosokból legyen 6, a guppiból meg mondjuk 8-10 (jobb lenne, ha csak hímek lennének, az aki már nem bír szaporulatot)
A kérdező hozzászólása: Sajnos egy-két halam van mindenbõl, mostanában sok elpusztult.
Utolsó neked csak gratulálni tudok!
A guppi és neonhal kicsiket fel fogja zabálni. De ha ez nem gond, bele teheted...egyébként a felnõtteket is terrorizálni szokta, nekünk ki is kellett venni az akváriumból õket.
A kérdező hozzászólása: 50-60L csak egy párat szeretnék
ugye ez csak egy rossz vicc, hogy moszatevõ márnát tartasz ekkora helyen? :O szerencsétlen halacska...

Amikor először feltöltöttük az akváriumot halakkal tettünk bele négy pici ancit is, ezekből két hét után már csak egy van. Miért lehet ez?

A többi halunk (guppik, neon, arany)egyenl?re úgy néz ki bírja.

Legjobb válasz: Jó vízminõséget, jó szûrést, rendszeres vízcserét igényelnek az ancik. Valószínûleg valami a vízzel lehetett. Annyit adj nekik enni, amennyit kapásból megesznek, mivel a maradék felbomlik és ez is okozhatja a fiatal ancik halálát.

Jó vízminõséget, jó szûrést, rendszeres vízcserét igényelnek az ancik. Valószínûleg valami a vízzel lehetett. Annyit adj nekik enni, amennyit kapásból megesznek, mivel a maradék felbomlik és ez is okozhatja a fiatal ancik halálát.
Az anciknál van egy kritikus idõszak, kb. 1, 5-2centis korban egy részük "ok nélkûl" elpusztúl. Ha boltban vetted õket ennél nagyobb méretben, akkor vízminõség, vagy etetésgond van.ha ilyen kicsik voltak, akkor ez a kritikus kor is lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.


Nekem van 2 aranyhalam és 1 tisztitó halam egy 5 literes akváriumban, ebben az akváriumban előfordulhat a párzás lehetnek ikrák?

Legjobb válasz: Ember, én nem értem hogy miért ilyen nehéz egyeseknek megérteni hogy nem lehet befõttesüvegben halat tartani. Már logikusan gondolkodva is: van 5 liter víz, benne két hal, dobunk nekik kaját és tökjó. Akkor most fordítsuk át, van egy lift, bele van zárva két ember, kapnak vizet és kaját. Nem hiszem hogy elérik a nyugdíjkorhatárt...

Ember, én nem értem hogy miért ilyen nehéz egyeseknek megérteni hogy nem lehet befõttesüvegben halat tartani. Már logikusan gondolkodva is: van 5 liter víz, benne két hal, dobunk nekik kaját és tökjó. Akkor most fordítsuk át, van egy lift, bele van zárva két ember, kapnak vizet és kaját. Nem hiszem hogy elérik a nyugdíjkorhatárt...
Ha ez nem kamu kérdés akkor rögtön vidd vissza a halakt a boltba! 30l alatt tilos gerinces állat tartása! Az aranyhal pedig 150-200l-be való!
Kérdezõ, nagyon remélem hogy 50 litert akartál írni!!!!!
Ugye 500 (ötszáz) literes akváriumot akartál írni? Merthogy az aranyhal - ideális esetben - akkorára nõ mint egy ponty... De ha tényleg 5 literes "akváriumról" van szó, nem érdemes fejtegetni a kérdésedet. Már ne is haragudj.
50 liter is kevés az ikrázáshoz. Merem fogadni hogy a tisztító hal Anci, vagy torokátum harcsa.
@ 2. válaszoló: Ne viccelj már: 50 literes nagyon nem elég 2 aranyhalnak! (Ja, és van valami "tisztítóhal" is)
2.vagyok.tudom h az 50 literes sem jó ebben a helyzetban de arra akartam célózni h remélem elírta!

Akármilyen akváriumi hal, képes életben maradni ha az akvárium borral vagy valamilyen alkoholos itallal van megtöltve?

Legjobb válasz: nem,sõt meg is halnak,egy normálisan karbantartott akváriumban az se mindegy,hogy milyen víz van benne,és még a vizet is karban kell tartani,hogy ne hulljanak el a halak... meg amúgy is,melyik beteg pazarolna piát ilyen célra?

nem, sõt meg is halnak, egy normálisan karbantartott akváriumban az se mindegy, hogy milyen víz van benne, és még a vizet is karban kell tartani, hogy ne hulljanak el a halak... meg amúgy is, melyik beteg pazarolna piát ilyen célra?
A leírtak alapján nem kell újabb állatot tartanotok a koleszban, van már ott elég, hiszen ott vagytok ti.
Az alkohol idegméreg, nézd meg veled is mit mûvelt.
haha :/
Milyen helyen képeznek ilyen retardáltakat?
Én jelentkeznék a hal szerepére.
Ma mindenki meg van szédülve??? Egy újabb elmeroggyant kérdés. Próbáld ki magadon milyen lehet 300 liter formalinban lenni.
Nem éli túl, mert idegméreg, de tudok javasolni olyan horgászboltban kapható mûanyaghalat. Az jó lesz nektek. Csak ki kell kötözni, hogy egyenesen álljon.
A kérdező hozzászólása: gondoltuk a koleszban hogy tartunk háziállatot.és hát meg akartuk neki teremteni az itteni életfeltételeket

Szeretnék új halakat venni. Viszont olvastam a gyorsfürdöröl, tehát nem szeretném ha valami betegséget behurcolnék az akváriumba. Guppit, plattit szeretnék. Mivel "kezeljem őket"? Karanténba nem tudom tenni 1 akvárium van.

Legjobb válasz: én így csinálom neptun gyorsfürdõ 30perc utána 1 hét karantén de ha nincs más aksid akkor tedd bele és reménykedjünk hogy nem kerül be semmi az aksiba .csak olyan helyrõl vásárolj halat ahol látszik hogy minden rendben van nem koszos a víz nincsenek döglött halak vagy betegek,ajánlotta valaki,stb

én így csinálom neptun gyorsfürdõ 30perc utána 1 hét karantén de ha nincs más aksid akkor tedd bele és reménykedjünk hogy nem kerül be semmi az aksiba .csak olyan helyrõl vásárolj halat ahol látszik hogy minden rendben van nem koszos a víz nincsenek döglött halak vagy betegek, ajánlotta valaki, stb
Vegyél egy kis akváriumot, használtan már nagyon olcsón vannak...egy 20-30 literes is megfelel karanténnak. Szerintem ekkora már 500 Ft-ért is van, én az 54 litereset üvegtetõvel vettem 1500-ért...én azokat nevelõnek és karanténnak használom. A gyorsfürdõt meg nem nagyon ajánlom, nem minden esetben tesz jót a halaknak, sõt sok betegséget ennyivel nem tudsz kiszûrni...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!Nekem is 54 l-es van jelenleg, akkor várok egyenlöre és még kitalálom, hogy legyen.
ha csak 1 akv van, akkor reménykedj, hogy nem beteg halakat vettél :)

14 l-es akváriumban tartunk 3 aranyhalat, akik korábban kis kerti tóban éltek. Élő növény nincs az akváriumban. Lesz-e vmi bajuk a halaknak, ha éjszaka nem megy a levegőztető (amióta az akvárium a szobájában van, éjszakánként köhög a kislányom)?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak,addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát,burgonyát,spenótot,zöldborsót, salátát,tököt,stb,akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék,( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak,ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.

Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak, addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát, burgonyát, spenótot, zöldborsót, salátát, tököt, stb, akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék, ( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak, ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.
14literes akvárium 1aranyhalnak is rettentõ kevés, nem hogy 3nak.ha 140literes lenne az ugy oké, de 14...Ez kínzás.A lányod nem hinném hogy a lalaktól kjöhög.Egy éjszakára vidd másik szobába õket.Ha köhög akkor nem ez a baj.Amugy itt a parlagfû igõszak, a lányod alergiás lehet.Ezt gondolom 17 éves fejjel.A köhögést amugy iritáció okoza a torokban, de ahoz ilyen porféle kell.A víz pedig nem poros.Max a tápjukat ha ott tartod, és este etettek és vlami nagyonb poros cucc lenne, dehát akkor is inkább a parlagfûalergiára szavazok inkább mint a halakra.
Azt, hogy a kislány az elpárolgott víztõl köhög e, nem tudom.De, ha kiviszitek az aksit a szobából, azonnal kiderül.Van ahol kimondottan hasznos a páratartalom.Ami az aranyhalakat illeti, õket vigyétek vissza a tóba, vagy vásároljatok egy, legalább 100Literes szûrõvel ellátott akváriumot.Az aranyhal 15-30cm- nagyságúra nõ.Válasszatok helyette, 2-3 guppit és esetleg egy pár törpeharcsát.A guppik hamar szaporodnak és nagyon aranyos halak.Viszont egy olcsó szivacsszûrõ, nekik is kellene és pár szál fûszerû növényke.Egy energia takarékos 15w-os normál foglalatba tekerhetõ, fénycsõ bõven elég, világításnak és némi meleget is ad télen a halaknak.Az akvárium vizének 20%-át le kell cserélni hetente klórtalanított, vagy egy napig állni hagyott vízre.Ez a legtöbb akváriumra érvényes.Ha mindenbõl az olcsót választjátok és az aranyhalakat a halasnál becserélitek, kb 2000Ft költség.
Vagy megfázott kicsit és északa folyik a trutyi a torkára és ez köhögteti(fekszik és hátracsorog)Szinte 100 hogy nem a hal, de valamit csinálj, mert nagyon evés a 14liter.én 15literben tartok 2 apró halat(meg van még 54lityós is, csak verekedõsek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de a kérdés lényege az lett volna, hogy ki lehet-e éjszakára húzni a levegõztetõt.
Ez a halak méretétõl függ. Ha még kicsik, akkor ki.8-10 cm fölött, már elfogyhat reggelre az oxigén.De egy növénytelen aksiban, jobb lenne ha menne.Nem gonoszságból írtuk a válaszokat, csak segíteni szerettünk volna nektek és a halaitoknak, ez így, nem megfelelõ környezet a számukra.SN
A kérdező hozzászólása: Na mégegyszer utoljára:-) 3-4 cm-esek a halacskák, és elvileg szakembertõl vettem az akváriumot, aki azt mondta, elég lesz nekik ekkora hely. Õ mondta meg mi az ami feltétlenül szükséges nekik (szûrõs levegõztetõ). Az élõ növényeket szerinte megennék, de azért egy párat lehet, hogy berakok nekik.
Ne kapcsold ki a levegõztetõt! Az a baj, hha teszel be nekik növényeket is, az nem termel annyi oxigént, h ne fulladjanak meg. 3 5-8 centis halnak ez elég kicsi hely. Amúgy nem minden növényt pusztítanak el. Nekem is volt 4 különbözõ aranyhalam egy 50 l-es aksiban, és nem bántották a növényeket, ha mondjuk lemezes haltápot adsz nekik.:)

Helo. Az akvariumba csak a parja es egy frissen kapott porszivo halacska van. A kerdesem az hogy a nostenyguppi allandoan csipkedi meg zavarja . Ez normalis jelenseg vagy meghaborodott a halam!?

Legjobb válasz: Sok hal szokta az idegen, új jövevényt zavargálni. Nálam inkább a fiú guppik csinálták ezt anno, mindig csipkedték ha új hal jött az akváriumba.

Sok hal szokta az idegen, új jövevényt zavargálni. Nálam inkább a fiú guppik csinálták ezt anno, mindig csipkedték ha új hal jött az akváriumba.
A kérdező hozzászólása: tehat ez nalluk normalis ... felteteleztem hogy meghaborodott mert kb. 2 hete lettek meg a kicsik akiket kegyetlenul bekebelezett 6 vagy 5 megmaradt . elejeben a parjat marcangolta szet de 2 hetet kulon tartottukoket. es most raktuk uboloket ossze uj novenyzetet is kaptak meg koveket. es ajandekba kaptunk egy ijen cuppanos halacskat ami az uveget tisztitja. hat ez az abra!

Miért vannak egy helyben a halak az akvárium alján?

Sosem volt halacskánk eléggé kezdők vagyunk,amikor hazahoztuk a halakat úszkáltak fickándoztak,most javarészt lemennek az akvárium aljára vagy a víz tetején vannak,és egy helyben:(( Tudna valaki segíteni,a víz elég meleg szerintem köszönöm

Legjobb válasz: Vegyél egy hõmérõt a díszhalasnál és a víz legyen 24 fokos. Persze jó lenne tudni milyen halak vannak benne, de átlagban a 24 fok jó szokott lenni nekik. Mondjuk ha van benne fûtõ, akkor azt tekerd lejjebb, vagy vedd ki. Ha van teteje az akváriumnak, lehet a lámpa fût nagyon, egyelõre vedd le, hagyd szellõzni és nézd meg úsz is, hogy hány fokos.

Vegyél egy hõmérõt a díszhalasnál és a víz legyen 24 fokos. Persze jó lenne tudni milyen halak vannak benne, de átlagban a 24 fok jó szokott lenni nekik. Mondjuk ha van benne fûtõ, akkor azt tekerd lejjebb, vagy vedd ki. Ha van teteje az akváriumnak, lehet a lámpa fût nagyon, egyelõre vedd le, hagyd szellõzni és nézd meg úsz is, hogy hány fokos.
Klasszikus túltelepítés, és mérgezés. Ha egyszerre kerültek az akváriumba, az még nagymértékben ront a helyzeten. A neonokon kívül az összes halat vissza kéne vinni. Ha a neonokat már biztonsággal elbírja a szûrõ, akkor esetleg 3-4 db. kistestû aljzatlakó harcsát lehet még hozzájuk rakni. Ha jó a szûrés!!!
*önmagában sem lenne elég az akvárium
a 4 piros halat pedig csak most látom. Ha az xipho, akkor baj van, mert nekik önmagában sem lenne az akvárium, 100-150 litertõl tarthatóak. Sajnos a kereskedõk gyakran verik át a kezdõket, mert az érdekük is ez, illetve nem is értenek hozzá. Itt minden le van írva, nézd csak meg az ajánlott akváriumméreteket: http://diszhal.info/Paracheirodon_innesi.php http://diszhal.info/Poecilia_reticulata.php http://diszhal.info/Xiphophorus_helleri.php
S..sót?????? na ne ez azért marhaság a levegõztetõ maradhat szerintem a túl sok oxigén nem árthat csak jót tehet. a szûrõt cserélni is kell a halak "simmi"-nek? mármint egyhelyben mozognak elõrehaladás nélkül? mert akkor megfáztak.
A kérdező hozzászólása: Igen megvolt a beszoktatás és minden rendben volt, lehet a vízcserénél csináltunk valami rosszat, most vettem egy másik vízmelegítõt, hátha az nem mûködik rendesen, a hõmérõ 24C mutat.60 literes az akvárium, és ahol vettem a halakat ott mondta ennyi kishal mehet bele.:((Most azt mondta a levegõztetõt vegyem kisebbre, és tegyek sót a vízbe. Szerintetek??Egyébként köszönöm szépen a segítségeteket
Mekkora az akvárium? Csak mert ezeknek a halaknak olyan 100 liter kell. Mióta üzemel? A Szûrés mûködik megfelelõen, megvolt a 2 hetes bejáratás? A halak út közben nem fázhattak meg? Mikor hazaértetek velük megvolt a másfél órás beszoktatás? Tehát zacskóval együtt betettétek õket az akváriumba és csak késõbb engedtétek ki?
Azoknak a halaknak jó a 24 fok, de majd úgy csináld, hogy 26 foknál ne legyen több.
ja akkor tényleg ne :)
A kérdező hozzászólása: 10 db neonhalacska van benne 10 db szivárványguppi, és 4 db piros hal.+egy házmester.kikapcsoltam a a neont, de kinyitni nem merem mert van egy 6 hónapos kiscica aki állandóan nézegeti a halakat.:) )))
"úsz is" helyett -> úgy is
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm utánanéztem, sajnos valóban sok a halacska, szereztem a veterán egy akváriumot, hétfõig remélem kibírják, a szûrõt átmostam, és feljebb vettem a fûtést 26C fokra.Sajnos tanulságos volt, mert elõbb kellett volna tanulmányozni utána venni halakat.Szomorú, hogy a kereskedõk ilyenek, hiszen õk is élõlények:(((
Milyen halak vannak az akváriumban?
A kérdező hozzászólása: rózsa
Milyen márna?
Próbálj több növényi eledelt adni az elevenszülõknek, (fõtt zöldség püréket) hogy ne az akvárium növényzetét egyék.
Egészségesnek tûnt nem volt algás?
A kérdező hozzászólása: egy köre kötöttem rá ...
Valamire rákötözted vagy leterhelted?
A kérdező hozzászólása: ja anci is van
A kérdező hozzászólása: guppi , pánclos , neon , szifó , márna , betta ,
Nem hinném, hogy õ cincálta szét. Viszont a halaidat hamarosan szét fogja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!