Találatok a következő kifejezésre: Az akváriumban halam (249 db)

Mennyit kell az akváriumnak halak nélkül lennie az elején? Mármint megvettük felszereltük hány napig nem szabad a vízbe rakni a halakat?

Legjobb válasz: 1-2 hét, ha érzékeny halak kerülnek bele, akkor végezz el egy két tesztet és utána :)

1-2 hét, ha érzékeny halak kerülnek bele, akkor végezz el egy két tesztet és utána :)
1-2 hét, ha használsz v.milyen indító baktérium kultúrát. Amúgy inkább 2-3 hét! És 2-3 hét után több részletben telepítsd be a halakat, 1-1-hét eltéréssel, mert a fokozatosság legalább olyan fontos, ha nem fontosabb, mint az "üres"járat.
Ja, és természetesen addig sem csak úgy van az akvárium, a szûrõnek innentõl kezdve non-stop mennie kell!
Annyit tennék hozzá, hogy a bejáratás alatt is érdemes "etetni" az üres akváriumot. Egy kicsi halkaját szórj be az akváriumba pár naponként, így tudod táplálni a baktériumokat, amik késõbb a halak végtermékét bontják le.

Amikor először feltöltöttük az akváriumot halakkal tettünk bele négy pici ancit is, ezekből két hét után már csak egy van. Miért lehet ez?

A többi halunk (guppik, neon, arany)egyenl?re úgy néz ki bírja.

Legjobb válasz: Jó vízminõséget, jó szûrést, rendszeres vízcserét igényelnek az ancik. Valószínûleg valami a vízzel lehetett. Annyit adj nekik enni, amennyit kapásból megesznek, mivel a maradék felbomlik és ez is okozhatja a fiatal ancik halálát.

Jó vízminõséget, jó szûrést, rendszeres vízcserét igényelnek az ancik. Valószínûleg valami a vízzel lehetett. Annyit adj nekik enni, amennyit kapásból megesznek, mivel a maradék felbomlik és ez is okozhatja a fiatal ancik halálát.
Az anciknál van egy kritikus idõszak, kb. 1, 5-2centis korban egy részük "ok nélkûl" elpusztúl. Ha boltban vetted õket ennél nagyobb méretben, akkor vízminõség, vagy etetésgond van.ha ilyen kicsik voltak, akkor ez a kritikus kor is lehet...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak.

Porcelantargyat lehet beletenni az akvariumba, halakhoz?

pici porcelan viragcserepre gondoltam...szerintetek?

Legjobb válasz: be lehet rakni

be lehet rakni


Az akváriumba kavics cserét szeretnék, de a halakat nem szeretném kivenni. Tudtok ötletet mondani a kavics eltávolítására? Porszívó nem vált be.

Legjobb válasz: atól is függ hogy mekkora az akvárium és mennyi hal van de az lenne a legegyszerûbb hogy ha valami nagyobb edénybe leszívnád az akvárium vizének legalább felét és abba áttennéd a halakat. de írd meg hogy mekkora akvárium és mennyi hal és mi az aljzat.

atól is függ hogy mekkora az akvárium és mennyi hal van de az lenne a legegyszerûbb hogy ha valami nagyobb edénybe leszívnád az akvárium vizének legalább felét és abba áttennéd a halakat. de írd meg hogy mekkora akvárium és mennyi hal és mi az aljzat.
A kérdező hozzászólása: 54 literes az akvárium, kevéske növénnyel/6 tõ/
A kérdező hozzászólása: 10 hal/guppik és plattik
Egy aljzatcsere számukra rengeteg stresszel jár, nagyon könnyen megsérülhetnek, ráadásul a bomlástermékek is felkavarodnak, a víz is zavarossá fog válni. Mindenképpen vedd ki õket.
A kérdező hozzászólása: És az nem fog stresszt okozni ha átteszem kb 1/2 órára egy 10 literesbe?
Én még nem hallottam, és én sem csinálnék olyat hogy víz leengedés nélkül cseréljek aljzatot, de hát Te tudod! Ha már aljzatot cserélek, biztos hogy jól kitakarítanám az akváriumot, esetleges vízkövet leszedném, stb... Ha van benne víz, hogy csinálod meg a "kompozíciót"? A talajt el kell rendezni. Növényeket, köveket, fákat, stb el kell rendezni. Ja, és ültettél már növényt felengedett aksiba? Nem egyszerû! Nekem gyors átrendezést egyszer kellett csinálnom, mert a belsõ hátterem nem volt beragasztva, csak beillesztve, és szépen feljött. Én leengedtem a meglévõ vízbõl egy vödörnyit, szépen felraktam a vödör oldalára a fûtõt, áttelepítettem a halakat és szépen mindent meg tudtam csinálni amit akartam. Senkinek nem lett semmi baja, és a végén mindenki boldog volt! Üdv!

A szállítóvizet, amiben elhozom a halakat a boltból miért nem lehet beönteni az akváriumba?

Több helyen olvastam, hogy elõször tegyem õket zacskóstul a vízbe, miután visszahajtogattam a zacskó száját, aztán amikor nagyjából átvette az akvárium hõmérsékletét 10 percenként merjek mindig egy kis akváriumvizet bele, aztán mehetnek a halak, de a víz ne kerüljön az akváriumba.

Legjobb válasz: Ha elsõ halak lesznek és 60 liternél nagyobb az akvárium, akkor hozzá lehet önteni(nem kell, de lehet). A zacskóban felhalmozódhat egy kis ammónia, ami egy beállta akváriumban stressz lenne a halaknak, mikor beöntenéd, és a vízértékek is mások, az ott élõ halak, fõleg a kifejlettek, nem csípik az ilyen változást.

Ha elsõ halak lesznek és 60 liternél nagyobb az akvárium, akkor hozzá lehet önteni(nem kell, de lehet). A zacskóban felhalmozódhat egy kis ammónia, ami egy beállta akváriumban stressz lenne a halaknak, mikor beöntenéd, és a vízértékek is mások, az ott élõ halak, fõleg a kifejlettek, nem csípik az ilyen változást.
A kérdező hozzászólása: 50 literes az akvárium és most érkeztek az elsõ halak. Foltos páncélosharcsák. Azóta kihalásztam õket és mentek az akváriumba. A vizet kiöntöttem, csak nem értettem miért nem mehet bele... Köszi a választ !
Igazság szerint én sem tartom túl értelmes szokásnak. Inkább olyan babonaféle lehet. Ami betegség lehet a szállítóvízben, az garantáltan ott van a halakon is. Az akvárium vízparamétereit egyáltalán nem változtatja meg az a kis víz, és ha vészes mennyiségû bomlástermék lenne benne, az már félúton kinyírná a szállított halakat. Én a több órás beszoktatásra esküszöm, ahol a két víz szép lassan elkeveredik. A szállítózacskó oldalát feltekerem, hogy nyitott szájjal lebegjen, az aljára pedig szúrok egy kis likat. Így fokozatosan szoknak hozzá az új vízhez.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én elõször ráteszem a zacskót az akváriumvíz tetejére, hogy ússzon, majd 5 perc mulva kivágom a száját, beengedek egy kis vizet, és a következõ 5-10 perc mulva beengedem a halat a zacskó vizével együtt. Sosem volt belõle probléma. Ha elkezdeném kihalászni a halat a zacskóból, egyrészt a agyon parázná magát szerencsétlen, másrészt meg ahhoz kicsi a zacskó, hogy ott kalimpáljak benne a hálóval és esetleg sérülést okozzak vele. Hülyeség lenne. Ha kétes helyrõl jött a hal, jó dolog karanténozni. Nem a közös akváriumba, hanem egy külön akváriumba tenni egy hétre, amíg kiderül, hogy elõjön e valamilyen betegsége. Pl ha hasvízkóros a hal, akkor ez egy szerencsés megoldás, de én nem szoktam szórakozni ezzel sem. Eléggé meg szoktam nézni a halat mielõtt megveszem, és nem csak azt a halat, hanem a többit is akivel össze van zárva a boltban. Ha betegséget vélek felfedezni valamelyik halon, akkor biztos hogy nem veszem meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! :)

Egy 72 literes akváriumba neonhalak (8 db) és red cherry garnélák mellé milyen egy db nagyobb halat ajánlotok, ami az akvárium "királya" lehetne?

Legjobb válasz: Apró garnéla és akvárium királya nem fér meg együtt. Õk a természetben olyan helyen élnek, ahol 2 centis halak élnek, különben táplálékként végzik. Még a neonok sem megfelelõek melléjük, kisebb halakkal szokás tartani õket. Mostanában kezd elterjedni, hogy minden mellé garnélát tesznek, de ezt egyáltalán nem tartom jó iránynak. Semmi értelme stresszben tartani egy állatot, úgyis csak bujkálni fog egész nap. Tarts neonokat egy mézgurámi párral vagy egy hím bettával, vagy garnélákat borarasokkal vagy parázslazacokkal.

Apró garnéla és akvárium királya nem fér meg együtt. Õk a természetben olyan helyen élnek, ahol 2 centis halak élnek, különben táplálékként végzik. Még a neonok sem megfelelõek melléjük, kisebb halakkal szokás tartani õket. Mostanában kezd elterjedni, hogy minden mellé garnélát tesznek, de ezt egyáltalán nem tartom jó iránynak. Semmi értelme stresszben tartani egy állatot, úgyis csak bujkálni fog egész nap. Tarts neonokat egy mézgurámi párral vagy egy hím bettával, vagy garnélákat borarasokkal vagy parázslazacokkal.
Murrnak igaza van.. Nekem is a hím Betta az akvárium királya .. de a garnélákat megeszi
Az akvárium királyai nálam a tûzhasú gõték. A Red Cherry-k vidáman, vörös fényükben tündökölve élnek mellettük, mivel a gõték nem tekintenek rájuk eledelként.
De jó hogy nem csak nekem vannak ilyen "akvárium kiralya" otleteim...szerintem valamilyen gurami egy par dehat ezt neked kene aldonteni!!!:) bocsi a helyes irasert!!!

Ha nincs levegőpumpa az akváriumban akkor a halak elpusztulnak? :' (

Legjobb válasz: Ez attól függ mekkora akváriumban mennyi és milyen hal van. A guráminak valóban nem fontos, mivel labirintkopoltyús, vagyis a víz felszinére úszva jut oxigénhez. A sziámi harcoshalnak szintén nem kell. Egyéb halak esetében mérettõl függõen 5-10 litert kell számolni egy halra, hogy ne kelljen légpumpa. Ha nem "pipálnak", vagyis nem tátognak a felszín közelében akkor nincs gond.

Ez attól függ mekkora akváriumban mennyi és milyen hal van. A guráminak valóban nem fontos, mivel labirintkopoltyús, vagyis a víz felszinére úszva jut oxigénhez. A sziámi harcoshalnak szintén nem kell. Egyéb halak esetében mérettõl függõen 5-10 litert kell számolni egy halra, hogy ne kelljen légpumpa. Ha nem "pipálnak", vagyis nem tátognak a felszín közelében akkor nincs gond.
azt hiszem a Guraminak nem kell levegõpumpa, de mások több mint valószi'nû
Függ még azon kívül amit elmondtak a növényektõl is, mennyi növény van, mennyire van beállva az akvárium. Nekem volt egy 180 literes, de szerintem a levegõpumpa egyrészt kis teljesítményû, másrészt roppant hangos.Nekem motoros szûrõm volt, ami bõven annyi levegõt kever a vízhez, ami elegendõ, és nem olyan bazi hangos, én nem tudtam aludni a motoros pumpától. Persze ha más helyiségben van, az más. Azért egy szûrõ mindenképpen kell bele szerintem.
Szûrõ nélkül nem mûködik az akvárium, egy belsõ szûrõ mellé meg nem kell semmiféle légpumpa. A legtöbb eleve tud buborékoztatni, a maradéknál meg ügyeskedni kell, de megoldható.

A megfigyelő medencét feltöltöm az akvárium vízével vízcserekor egy új szűrő bele fűtő világítás és aznap mehetnek bele az új halak 2hét megfigyelés heti vízcsere a megfigyelőbe 30% ha minden ok mennek az akváriumba. Szerintetek jó így ez a folyamat?

A következ? a kérdésem.Új halakat szeretnénk vásárolni

Legjobb válasz: Nagy akváriumból vizet kimerít kis akváriumba beönt, bele a hal, egy szûrõ és pár szál növény. Csináltam már így és nem volt gubanc vele.

Nagy akváriumból vizet kimerít kis akváriumba beönt, bele a hal, egy szûrõ és pár szál növény. Csináltam már így és nem volt gubanc vele.
A kérdező hozzászólása: Akkor aljzatot is rakjak bele a növény végett
hét én azt nem raktam, csak a tetejére szórtam a növényt.
A kérdező hozzászólása: Akkor aljzat kilõve, növény az akváriumba nem szívesen bolygatom kilõve. Valami bujkáló meg egy kis gyenge fény. Szerinted kibírják azt a kettõ hetet stressz nélkül
Akkor vegyél egy tõ legolcsóbb növényt, a hallal együtt. Lehet kapni szálakban is, ha a cserepes drága. Szerintem valami kis növény legyen benne nekik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hable

14 l-es akváriumban tartunk 3 aranyhalat, akik korábban kis kerti tóban éltek. Élő növény nincs az akváriumban. Lesz-e vmi bajuk a halaknak, ha éjszaka nem megy a levegőztető (amióta az akvárium a szobájában van, éjszakánként köhög a kislányom)?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak,addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát,burgonyát,spenótot,zöldborsót, salátát,tököt,stb,akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék,( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak,ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.

Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak, addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát, burgonyát, spenótot, zöldborsót, salátát, tököt, stb, akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék, ( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak, ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.
14literes akvárium 1aranyhalnak is rettentõ kevés, nem hogy 3nak.ha 140literes lenne az ugy oké, de 14...Ez kínzás.A lányod nem hinném hogy a lalaktól kjöhög.Egy éjszakára vidd másik szobába õket.Ha köhög akkor nem ez a baj.Amugy itt a parlagfû igõszak, a lányod alergiás lehet.Ezt gondolom 17 éves fejjel.A köhögést amugy iritáció okoza a torokban, de ahoz ilyen porféle kell.A víz pedig nem poros.Max a tápjukat ha ott tartod, és este etettek és vlami nagyonb poros cucc lenne, dehát akkor is inkább a parlagfûalergiára szavazok inkább mint a halakra.
Azt, hogy a kislány az elpárolgott víztõl köhög e, nem tudom.De, ha kiviszitek az aksit a szobából, azonnal kiderül.Van ahol kimondottan hasznos a páratartalom.Ami az aranyhalakat illeti, õket vigyétek vissza a tóba, vagy vásároljatok egy, legalább 100Literes szûrõvel ellátott akváriumot.Az aranyhal 15-30cm- nagyságúra nõ.Válasszatok helyette, 2-3 guppit és esetleg egy pár törpeharcsát.A guppik hamar szaporodnak és nagyon aranyos halak.Viszont egy olcsó szivacsszûrõ, nekik is kellene és pár szál fûszerû növényke.Egy energia takarékos 15w-os normál foglalatba tekerhetõ, fénycsõ bõven elég, világításnak és némi meleget is ad télen a halaknak.Az akvárium vizének 20%-át le kell cserélni hetente klórtalanított, vagy egy napig állni hagyott vízre.Ez a legtöbb akváriumra érvényes.Ha mindenbõl az olcsót választjátok és az aranyhalakat a halasnál becserélitek, kb 2000Ft költség.
Vagy megfázott kicsit és északa folyik a trutyi a torkára és ez köhögteti(fekszik és hátracsorog)Szinte 100 hogy nem a hal, de valamit csinálj, mert nagyon evés a 14liter.én 15literben tartok 2 apró halat(meg van még 54lityós is, csak verekedõsek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de a kérdés lényege az lett volna, hogy ki lehet-e éjszakára húzni a levegõztetõt.
Ez a halak méretétõl függ. Ha még kicsik, akkor ki.8-10 cm fölött, már elfogyhat reggelre az oxigén.De egy növénytelen aksiban, jobb lenne ha menne.Nem gonoszságból írtuk a válaszokat, csak segíteni szerettünk volna nektek és a halaitoknak, ez így, nem megfelelõ környezet a számukra.SN
A kérdező hozzászólása: Na mégegyszer utoljára:-) 3-4 cm-esek a halacskák, és elvileg szakembertõl vettem az akváriumot, aki azt mondta, elég lesz nekik ekkora hely. Õ mondta meg mi az ami feltétlenül szükséges nekik (szûrõs levegõztetõ). Az élõ növényeket szerinte megennék, de azért egy párat lehet, hogy berakok nekik.
Ne kapcsold ki a levegõztetõt! Az a baj, hha teszel be nekik növényeket is, az nem termel annyi oxigént, h ne fulladjanak meg. 3 5-8 centis halnak ez elég kicsi hely. Amúgy nem minden növényt pusztítanak el. Nekem is volt 4 különbözõ aranyhalam egy 50 l-es aksiban, és nem bántották a növényeket, ha mondjuk lemezes haltápot adsz nekik.:)

Helo. Az akvariumba csak a parja es egy frissen kapott porszivo halacska van. A kerdesem az hogy a nostenyguppi allandoan csipkedi meg zavarja . Ez normalis jelenseg vagy meghaborodott a halam!?

Legjobb válasz: Sok hal szokta az idegen, új jövevényt zavargálni. Nálam inkább a fiú guppik csinálták ezt anno, mindig csipkedték ha új hal jött az akváriumba.

Sok hal szokta az idegen, új jövevényt zavargálni. Nálam inkább a fiú guppik csinálták ezt anno, mindig csipkedték ha új hal jött az akváriumba.
A kérdező hozzászólása: tehat ez nalluk normalis ... felteteleztem hogy meghaborodott mert kb. 2 hete lettek meg a kicsik akiket kegyetlenul bekebelezett 6 vagy 5 megmaradt . elejeben a parjat marcangolta szet de 2 hetet kulon tartottukoket. es most raktuk uboloket ossze uj novenyzetet is kaptak meg koveket. es ajandekba kaptunk egy ijen cuppanos halacskat ami az uveget tisztitja. hat ez az abra!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!