Találatok a következő kifejezésre: Az akváriumban a barna (7 db)

Mit tegyek, ha barnulni kezdenek a novenyeim es a 60 literes akvarium uvegfala, a benne levo kovek, valamint az akvariumban talalt barna csigakat dobjam ki?

Van egy 60 literes akvariumunk. Van benne 6 guppy es egy par nagyobb hal, melynek nem tudom a pontos nevet. Van benne 3 db ko, 4 db noveny. Tisztitani havonta 1x tisztitjuk. A novenyeim elkezdtek barnulni es nem tudom honnan, de talatunk 3 db csigat (barna) az akvariumban. Nem tudom hasznosak-e csigak; hogyan hozzam rendbe a novenyeimet. Sajnos ujabb csigakat talatunk, de nem tudom mit tegyek veluk.

Legjobb válasz: Szia! Küldtem Neked e-mailt. Remélem, megkaptad...

Szia! Küldtem Neked e-mailt. Remélem, megkaptad...
Üdv! Ismét írtam Neked, e-mailben. Remlélem, ez is elment...

Vettem egy digitális hőmérőt az akváriumba. A színskálánál mit jelent a barna és a zöld szín? A kék gondolom a víz hőmérsékletét jelöli.

Legjobb válasz: minél közelebb van a szín a kékhez annál inkább közel van ahhoz az értékhez amit mutat

minél közelebb van a szín a kékhez annál inkább közel van ahhoz az értékhez amit mutat
Hát az nem nagyon.
A páncélosharcsák aljzaton élnek, de nem igazán algaevõk. Eléggé félrenyúltál. Ancit vagy törpe szívóharcsát kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Mindegy, elférnek, köszönöm:)
Az algát nem, de az aljzatról mindent össze fog szedni.
Biztos, hogy nem- Az otok valók erre.


Algaevot kell venni.
Szerintem is vegyél algaevõ csigákat. Kicsit undik, de hasznosak, mert tisztán tartják az akvárium üvegfalát.
Ja de azok is csúnyán eltodnak szaporodni. Meg van valami alganyaló hal is.
Kevés a fény az aksiban.
A legjobb megoldás az, hogy Aqua csövet kell venni! Ez olyan neoncsõ, amit kifejezetten akváriumhoz fejlesztettek ki, mivel olyan fénytartományban sugároz ami nem kedvez az algáknak. Nekem is ez van, és soha nem volt gondom algával! Ja, de azért tegyél be egy-két algaevõt is, mert ugyebár valamennyi napfény mindig éri az akvit! Az Aqua csövet bármelyik villamossági boltban árulják, vagy kisállat kereskedésben. Nem akarok hülyeséget mondani, én 2 éve, úgy 1600 Ft.- ért vettem! Megéri!
Több fény kell neki.
Szerintem vegyél algaevõt vagy algaevõ csigát!!! :)
Szia! Lehet kapni "Algagátló" folyadékot, ami gátolja a különbözõ algák szaporodását az akváriumban. Ajrin
kisállatkereskedésben van algaölõ tabletta

S. O. S. Most takaríitom az akváriumot és látom hogy az egyik élő növény "beteg" . Több levelén barna foltok vannak . Kivegyem és kidobjam? Mert biztos az a halaimnak nem tesz jót .

Most írjatok mert most takaírom az akváriumot ! Kösszi . (de szerintem kihajítom a növényt )

Legjobb válasz: Kihajíthatod nyugodtan. De majd próbáld bepótolni egy új növénnyel hogy a halaid jól érezzék magadat bár az se fontos:)

Kihajíthatod nyugodtan. De majd próbáld bepótolni egy új növénnyel hogy a halaid jól érezzék magadat bár az se fontos:)
Káliumhiánynak tûnik. Folyékony növénytápszert kellene neki adagolni, például Easy Life Profitot. Illetve a gyökeréhez valamilyen gyökértápot.
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/view/121227/DSC00633_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/121227/DSC00632_www.kepfeltoltes.. http://kepfeltoltes.hu/view/121227/DSC00632_www.kepfeltoltes..
A kérdező hozzászólása: megpróbálok fényképet készíteni pill. :D
Most írjál bõvebben! Ha alga, annak oka van. Ha megbetegszik egy növény, annak is oka van. És én ki akarom deríteni:)
A kérdező hozzászólása: Nem , a gyökere szép . A hosszú levelei közepént barna folt ami szinte már átlyukad. Nem volt drága a növény , úgyhogy amíg nem veszek másikat megmarad , de utána kidobom . Pótolni fogom , mert a halacskáim szeretnek körülötte átúszni . :) És majd ha az új növénynek is valami baja elõjön , na akkor valami nagyon nem jó, akkor megint írok nektek bõvebben .
Nem lehet barna alga?
Ha a gyökere is rothad, akkor dobd ki, mert az már nem jön helyre. Ha a gyökere ép, csak néhány barna levele van, azt még megjavíthatod. Lehet hogy csak több fényt kíván. A totál barna leveleket érdemes lecsipkedni róla.
Nem árt a halaknak, amíg nem rohad. Kiveheted, de ne dobd csak úgy ki, tedd befõttesüvegbe vagy vödörbe. Jó lenne lefényképezni, hogy tudjuk, mi lehet a baja. Kevés fény, kevés tápanyag, nem akváriumba való növény, satöbbi. Tudni kellene a fajtáját, a tartási körülményeket, hogy mióta van nálad. Keresd meg itt: http://diszhal.info/novenyek/vizinovenyek.php Aztán írd le, hogy milyen a világításod, hány literes az akvárium, tápozol-e, ilyesmik.
A kérdező hozzászólása: Várj , megfordítom a kérdést . :) A halaknak lesz bajuk ha még benne hagynám a növényt amíg nem veszek másikat ? 1-2 hét ? :) )
De nyugi.:D kihajíthatod! komolyan nem lesz semmi bajuk:)
A kérdező hozzászólása: Nem voltál valami meggyõzõ . :) Csak azért gondolom hogy kidobhatom mert biztos árt a halaknak .
A kérdező hozzászólása: Okszi, van olyanom , azóta megoldódott a probléma . :) Köszi.
A csiga hímnõs, tehát ha már van 2 akkor tudnak szaporodni. A szaporulatot szedd ki.
Nem a csigák miatt pusztulnak a guppijaid, de összefüggésben van. A csigák a túletetéstõl szaporodnak nagyon, a túletetés viszont rossz száréssel kombinálva ammónimérgezést jelent. Ezért viszont már pusztulhatnak a halaid.
a csigával nem függ össze, szedd ki a halakat aksiból, mosd ki az egészet, az aljzatot fõzd ki hogy az esetleges peték is elpusztuljanak, a növényeket gondosan mosd le, nehogy maradjon rajtuk.Ha csigát akarsz venni akkor mondjuk vegyél alma vagy zebracsigát ami kevésbé szaporodik.

Hogy hívják azt a hagyományos kis barna csigát ami minden növényvásárláskor bekerül az akváriumba és jó gyorsan szaporodik?

Legjobb válasz: Szerintem a leggyakoribb a hólyagcsiga... de elõfordul tányércsiga és maláj tornyos csiga is.

Szerintem a leggyakoribb a hólyagcsiga... de elõfordul tányércsiga és maláj tornyos csiga is.
A kérdező hozzászólása: köszi
Szerintem a tányércsigára vagy a postakürt csigára gondolsz.
nálam hólyag jön-megy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!