Találatok a következő kifejezésre: Az akváriumban a (741 db)

Van az a hungaroceles csemperagasztós háttér. De ugye ezt az akváriumba szokták rakni. Hogy ne foglalja az akváriumban a helyet az jutott eszembe hogy megcsinálom és csak az akvárium mögé rakom. Mennyivel lesz így másabb?

Legjobb válasz: Van ilyen nagyon keskeny 3d-s háttér amit boltban lehet kapni. 3-4 ezer forint, és kb 3-4 cm vastag ha jól emlékszek. Keress rá. De ha ehhez ragaszkodsz, meg lehet csinálni, de nem lesz olyan látványos. Én úgy csinálnám, hogy sziklaszerûen kivájnám, de csak ilyen kis vájatokat, magyarul ne legyenek kiugró részei, sima legyen, és hozzáragasztanám az akvárium hátuljához.

Van ilyen nagyon keskeny 3d-s háttér amit boltban lehet kapni. 3-4 ezer forint, és kb 3-4 cm vastag ha jól emlékszek. Keress rá. De ha ehhez ragaszkodsz, meg lehet csinálni, de nem lesz olyan látványos. Én úgy csinálnám, hogy sziklaszerûen kivájnám, de csak ilyen kis vájatokat, magyarul ne legyenek kiugró részei, sima legyen, és hozzáragasztanám az akvárium hátuljához.
Csináltam egy csemperagasztósat. Csak annyit, hogy egy hungarocell lapot öngyújtóval meg égettettem több helyen, hogy ragyás legyen, aztán rákentem csemperagasztót kb 3 rétegben, minden réteg közt egy napot száradt kb. Volt hogy a kályhára tettem száradni. De nem rakhatom az akváriumba, mert megszívja magát vízzel és szerintem jön le róla a csemperagi. Nem oldódik fel, csak így málik le róla és van egy érdekes "sár" szaga is olyankor. Hát én inkább nem raktam be. Vettem kb 5 ezer Ft körül egy gyári hátteret, ami max 2 centi vastag. Ezt használom.
Ha mögé rakod akkor visszatükrözõdik az üveglap, és nem olyan szép úgy, de használható megoldás.
Ha mögé rakod változik a látvány (nálam sokkal sötétebb)illetve ha algásodik a hátsó üveg akkor zavaró egy kicsit hogy mögötte van. Egy tipp, ha egyszerû hátteret akarsz elõbb próbáld ki ezt: fekete fólia, kádban meleg víz alatt összegyûröd, vagy mosógépben megjáratod pár percig, lényeg hogy kicsit gyûrött legyen, tedd az aksi mögé és le fogsz hidalni:)
A kérdező hozzászólása: sziasztok. köszi a választ.
Be.Csak vigyázz, hogy amikor beteszed, ne nagyon zavard fel az akváriumot.
Forró vízben érdemes megáztatni. Megöli a bacikat...
Én a helyedben kifõzném, az a biztos. Valamennyi színezõanyag is kiázik belõle. 10 percig simán forralhatod...
A kérdező hozzászólása: Kifõzés után ázott 3 hétig akkor még 1x fõzzem ki ?
Akkor nem muszáj, de ha van idõd, nyugodtan. Nem tesz benne kárt, és mégannyi csersav se marad benne.

Megjelent egy csiga az akváriumban, a háza sötét, mintha áttetsző lenne és foltos, ki lehet ő?

Még sose láttam ilyen csigát.

Legjobb válasz: Hosszukás a háza?Ha igen,akkor tornyos csiga lehet,de ha õ ottvan,lesz ott még több is,és szerintem szedd ki,nehogy elszaporogjanak,mert ha nagyon sokan lesznek,akkor a bomlástermékeik ugy terhelik a vizet,hogy belehalatnak a halak(persze ez szélsöséges eset).Ha szeretnél csigát,de hogy ne szaporogjanak el,vegyél egy darab almacsigát,az szép is az akváriumba és nm is szaporodik igy el.Vgay ha teheted,ha tudod hol kaphatsz,vegyél zebracsigát,elvileg nem tud szaporodni akváriumba...(hát ki tudja)

Hosszukás a háza?Ha igen, akkor tornyos csiga lehet, de ha õ ottvan, lesz ott még több is, és szerintem szedd ki, nehogy elszaporogjanak, mert ha nagyon sokan lesznek, akkor a bomlástermékeik ugy terhelik a vizet, hogy belehalatnak a halak(persze ez szélsöséges eset).Ha szeretnél csigát, de hogy ne szaporogjanak el, vegyél egy darab almacsigát, az szép is az akváriumba és nm is szaporodik igy el.Vgay ha teheted, ha tudod hol kaphatsz, vegyél zebracsigát, elvileg nem tud szaporodni akváriumba...(hát ki tudja)
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék csigát!!! Megpróbáltam kivenni, de bepotyogott a kavicsok közé, aztán már el is veszítettem szem elõl. Remélem, nem döglik oda...
hát tegyél alá egy bútorlapot és akkor nem fog.
Nincs értelme matekozni. Többször is láttam már akváriumot lelógó szélekkel, merthogy számoltak így, meg számoltak úgy, miszerint az alapüveg a rá nehezedõ súlyt elbírja. Ez kis akváriumnál még csakcsak, de olyan 50 liter felett nem szabad agyalni, a teljes akváriumot stabil alapra kell tenni, a szélekkel együtt.
Én tuti nem tenném, ha ez megreped, akkor úszni fog az egész ház. Vágass alá egy bútorlapot!
számold ki, hogy melyik olcsóbb: egy bútorlapot vágatni, hogy ne lógjon le sehol vagy cserélni a szoba padlóját borító valamit (ami ha pl parkettáról van szó különösen kellemetlenül jöhet így a fûtési szezonban) összegzés: szerintem nem túl gazdaságos kockáztatni :)
A kérdező hozzászólása: köszi a kommenteket, igazatok van!:)

14 l-es akváriumban tartunk 3 aranyhalat, akik korábban kis kerti tóban éltek. Élő növény nincs az akváriumban. Lesz-e vmi bajuk a halaknak, ha éjszaka nem megy a levegőztető (amióta az akvárium a szobájában van, éjszakánként köhög a kislányom)?

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak,addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát,burgonyát,spenótot,zöldborsót, salátát,tököt,stb,akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék,( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak,ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.

Kedves kérdezõ, azt te döntöd el, hogy nekünk, vagy a kereskedõnek hiszel.Természetesen amíg 3-4cm nagyságúak, addig elég nekik az aksid.Kérlek írd be a keresõbe, hogy( aranyhal).Ott elolvashatod, hogy mekkorára nõnek 1-2 év alatt.Ha növényeket vásárolsz, csak vastag levelût és alacsony növésût kérj.A növények tövéhez, tegyél 4-5 nagyobb kavicsot, mert különben kitúrhatják.Ha adsz a halaknak rendszeresen egy kis fõtt kukoricát, burgonyát, spenótot, zöldborsót, salátát, tököt, stb, akkor kicsi az esélye, hogy megeszi a növényeket.Fel kell aprítani az ennivalót akkorára, hogy gond nélkül megehessék, ( nem biztos, hogy mindent elfogad).Elég válogatósak, ki kell tapasztalni, mit szeretnek, az enyémek ezeket megették. És ha már a halasnál jársz, kérdezd meg, hogy szerinte mekkorára nõ az aranyhal.Amúgy mi a gondotok a levegõztetõvel? Hangos és zavarja a kislányt, alvás közben? Az igazság az, hogy folyamatosan mennie kéne a szûrõnek.SN.
14literes akvárium 1aranyhalnak is rettentõ kevés, nem hogy 3nak.ha 140literes lenne az ugy oké, de 14...Ez kínzás.A lányod nem hinném hogy a lalaktól kjöhög.Egy éjszakára vidd másik szobába õket.Ha köhög akkor nem ez a baj.Amugy itt a parlagfû igõszak, a lányod alergiás lehet.Ezt gondolom 17 éves fejjel.A köhögést amugy iritáció okoza a torokban, de ahoz ilyen porféle kell.A víz pedig nem poros.Max a tápjukat ha ott tartod, és este etettek és vlami nagyonb poros cucc lenne, dehát akkor is inkább a parlagfûalergiára szavazok inkább mint a halakra.
Azt, hogy a kislány az elpárolgott víztõl köhög e, nem tudom.De, ha kiviszitek az aksit a szobából, azonnal kiderül.Van ahol kimondottan hasznos a páratartalom.Ami az aranyhalakat illeti, õket vigyétek vissza a tóba, vagy vásároljatok egy, legalább 100Literes szûrõvel ellátott akváriumot.Az aranyhal 15-30cm- nagyságúra nõ.Válasszatok helyette, 2-3 guppit és esetleg egy pár törpeharcsát.A guppik hamar szaporodnak és nagyon aranyos halak.Viszont egy olcsó szivacsszûrõ, nekik is kellene és pár szál fûszerû növényke.Egy energia takarékos 15w-os normál foglalatba tekerhetõ, fénycsõ bõven elég, világításnak és némi meleget is ad télen a halaknak.Az akvárium vizének 20%-át le kell cserélni hetente klórtalanított, vagy egy napig állni hagyott vízre.Ez a legtöbb akváriumra érvényes.Ha mindenbõl az olcsót választjátok és az aranyhalakat a halasnál becserélitek, kb 2000Ft költség.
Vagy megfázott kicsit és északa folyik a trutyi a torkára és ez köhögteti(fekszik és hátracsorog)Szinte 100 hogy nem a hal, de valamit csinálj, mert nagyon evés a 14liter.én 15literben tartok 2 apró halat(meg van még 54lityós is, csak verekedõsek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de a kérdés lényege az lett volna, hogy ki lehet-e éjszakára húzni a levegõztetõt.
Ez a halak méretétõl függ. Ha még kicsik, akkor ki.8-10 cm fölött, már elfogyhat reggelre az oxigén.De egy növénytelen aksiban, jobb lenne ha menne.Nem gonoszságból írtuk a válaszokat, csak segíteni szerettünk volna nektek és a halaitoknak, ez így, nem megfelelõ környezet a számukra.SN
A kérdező hozzászólása: Na mégegyszer utoljára:-) 3-4 cm-esek a halacskák, és elvileg szakembertõl vettem az akváriumot, aki azt mondta, elég lesz nekik ekkora hely. Õ mondta meg mi az ami feltétlenül szükséges nekik (szûrõs levegõztetõ). Az élõ növényeket szerinte megennék, de azért egy párat lehet, hogy berakok nekik.
Ne kapcsold ki a levegõztetõt! Az a baj, hha teszel be nekik növényeket is, az nem termel annyi oxigént, h ne fulladjanak meg. 3 5-8 centis halnak ez elég kicsi hely. Amúgy nem minden növényt pusztítanak el. Nekem is volt 4 különbözõ aranyhalam egy 50 l-es aksiban, és nem bántották a növényeket, ha mondjuk lemezes haltápot adsz nekik.:)

Miért büdös az akváriumban a víz?

pár napja vettem egy akváriumot és bele halakat ... alig telt el egy nap és büdös lett a víz. van benne leveg?ztet? és sz?r? is nem tudom mi lehet vele.

Legjobb válasz: Járattad feltöltés után az akváriumot 2-3 hétig a halak érkezése elõtt?

Járattad feltöltés után az akváriumot 2-3 hétig a halak érkezése elõtt?
A kérdező hozzászólása: jah és a cserélt víz álljon pár napoz vagy jó röktön a csapi is ?
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a segítségeteket !
...a szûrõ természetesen éjjel nappal menjen! Nem 2 hétig, hanem innentõl kezdve folyamatosan.
Vegyél bele sera nitrivec-et, és ne etess 2 napig. Ezen kívül vagy 2 héten keresztül minden másnap cserélj le 5 liter vizet. (állott vízzel!) 2 hét után ráállhatsz heti 30-35 %, vagy heti 2×20% vízcserére. A világítás nem hiszem, hogy erõs. A halakat hagyd a helyükön.
A kérdező hozzászólása: Te jó isten ... a fény is túl erõs nekik és a betelepítést is elszúrtam, na meg a víz . Most mit tegyek ? Kivegyem a halakat és tegyem át addig másba vagy hogy legyen ? Nem akarom hogy meghaljanak .
Akkor hazudott. Nincs beállt biológiai egyensúly, nincs kialakult baktériumkultúra, így nincs, ami lebontja a vízben felhalmozódott szerves anyagokat. Olvasd végig az e-könyvet, aztán írd meg, mennyi hibát követtél el: http://akvarista.hu/?oldal=1&cikk=1498
A kérdező hozzászólása: 2 hal van 40 literes akváriumban a boltban annyit mondott a nõci h 1 napig kell csak állnia a víznek és utánna mehetnek bele a halak ...
Megválaszoltad a saját kérdésedet. Beüzemelés után 2-4 hétig várni kell a halak telepítésével, mire addigra szaporodnak el a hasznos baktériumok, õk felenek a felhalmozódó mérgezõ anyagok, anyagcseretermékek lebontásáért. Üdv,
hány liter, hányhal?
2 Napig vicces. Hány literrõl is beszélünk, és hány halról? Milyen szûrõrõl? És milyen növényt vettél bele?
A kérdező hozzászólása: 2 napig csak .
Legalább pár órát, -fél napot- álljon.

A külső szűrőakvárium utolsó fakjában ahol a vízpumpa van, úgy van kialakítva hogy a beleeső víz buborékozzon és a pumpába jutva a vízbuborékokat benyomja az akváriumba a vízzel együtt. Okozhatnak valami bajt a pumpában jutó buborékok (videó lent)?

http://www.youtube.com/watch?v=DZX36eWiZDc&feature=youtu.be

Legjobb válasz: Nem direkt csurog bele úgy, hogy buborékozzon, attól nem fog bubis vizet nyomni az akváriumba, azt teljesen másképp kell beoldani. A motor után kell levegõt nyomni bele, nem elõtte. (már ha kell egyáltalán, mert el is hagyható) Baja annyi lesz, hogy ha beszívja a levegõt, akkor hangosabb lesz, és akadozni fog. Ez sima víz alatti vízpumpa, légtelenített rendszerekre van tervezve. Mindenféle ilyen (nem csak akvarisztikai) vízpumpát direkt légteleníteni is szoktak, hogy ne legyenek benne buborékok.

Nem direkt csurog bele úgy, hogy buborékozzon, attól nem fog bubis vizet nyomni az akváriumba, azt teljesen másképp kell beoldani. A motor után kell levegõt nyomni bele, nem elõtte. (már ha kell egyáltalán, mert el is hagyható) Baja annyi lesz, hogy ha beszívja a levegõt, akkor hangosabb lesz, és akadozni fog. Ez sima víz alatti vízpumpa, légtelenített rendszerekre van tervezve. Mindenféle ilyen (nem csak akvarisztikai) vízpumpát direkt légteleníteni is szoktak, hogy ne legyenek benne buborékok.
A kérdező hozzászólása: Aham ... Amúgy szépen tele van az aksi kis légbuborékokkal.

Pár napja nagyon habzik az akváriumban a viz felszine. Miért van ez?

Legjobb válasz: Már ne is haragudj,de ha elevenszülõ,akkor minek épít habfészket?Arra fekszenek "szeretkezni"?Igazából a betta épít habfészket,az alatt párzanak,és utána a megtermékenyitett petéket oda tezsi. bettával együtt 4ok jöhet szóba. -betta -vegyszer -fehérje -lúg Én ennyiröl tudok,ennyi ugrik most be. -betta:Habfészek. -vegyszer,az ügye habzik,mint a szappan is(ugy tudom a lúgtartalma miatt) -fehérje:Huzamosabb ideje üzemelõ akvriumba felszaporodhat,és ez okoz habzást -lúg:Ez az amivel meghgyült most nekem is a bajom.Azaz nagyon meszes dolgok vannak a vízben,ettõl lesz lúgos.Én a talajcserével jártam meg,mert festettet vettem,és az meszes volt(én csak festett krétapornak hívol)Azóta segített egy talajcsere.Tehát a kérdéseim: Van bettád(hím)?Mikor volt talajcsere utoljára?Mi óta üzemel az akvárium?Volt nemrég takarítás az aksiban?(vegyszerrel történõ takaritás)Üdv;Lucky.(ha valamit esetleg rosszul irtam volna,majd kijavít valaki,hisz nem vagyok én kémikus:))

Már ne is haragudj, de ha elevenszülõ, akkor minek épít habfészket?Arra fekszenek "szeretkezni"?Igazából a betta épít habfészket, az alatt párzanak, és utána a megtermékenyitett petéket oda tezsi. bettával együtt 4ok jöhet szóba. -betta -vegyszer -fehérje -lúg Én ennyiröl tudok, ennyi ugrik most be. -betta:Habfészek. -vegyszer, az ügye habzik, mint a szappan is(ugy tudom a lúgtartalma miatt) -fehérje:Huzamosabb ideje üzemelõ akvriumba felszaporodhat, és ez okoz habzást -lúg:Ez az amivel meghgyült most nekem is a bajom.Azaz nagyon meszes dolgok vannak a vízben, ettõl lesz lúgos.Én a talajcserével jártam meg, mert festettet vettem, és az meszes volt(én csak festett krétapornak hívol)Azóta segített egy talajcsere.Tehát a kérdéseim: Van bettád(hím)?Mikor volt talajcsere utoljára?Mi óta üzemel az akvárium?Volt nemrég takarítás az aksiban?(vegyszerrel történõ takaritás)Üdv;Lucky.(ha valamit esetleg rosszul irtam volna, majd kijavít valaki, hisz nem vagyok én kémikus:) )
2 oka lehet amirõl tudok.Vagy valami vegyszerrel tisztíthattad elõzõleg, vagy elevenszülõ halaid vannak(pl.:guppi, vagy szifó)és habfészket építenek a párzáshoz.
Nem akarok nagyképü lenni, de nem nagyon hiszem, hogy ennél korrektebb választ kapnál.Nem értem miért kell olyan kérdést újra megkérdezni, amire van válasz.Magyarázd el kérlek.
Az a tojócsõ, azt jelenti, hogy kész a párzásra.Tedd vissza SN.
A kérdező hozzászólása: Oké akkro visszarakom! Mert ez ma jött ki nkei és a hím ezt az úgymond harc elõtti csuklya vagy mi kinyitását csinálja mindig, és kergeti a nõstényt lehetséges h nem fogadja el?
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi a gond, hogy a fiú mg nem kezdte el a fészket
A kérdező hozzászólása: ha észreveszi a lányt, hogy már kész a przásra elfogja kezdeni? vagy lehetséges h elpusztulnak a kicsik?
Nézd ezek a dolgok nem törvényszerûek, van úgy, hogy többszöri próbálkozásra sem sikerül és olyan is van , hogy elsõre.A te dogod az, hogy észrevedd, mikor megy át a kergetõzés, udvarlás, komoly verekedéssé.Nem lehet ezeket a dolgokat sürgetni.A kicsikrõl majd akkor beszélünk, ha leikrázott a lány és a fiú gondozza õket, egyenlõre még fészek sincs.De most már ne csesztesd õket, kapcsold le a világítást és hagyd õket békén.Hátha elkezdi újra a fészeképítést, ne aggódj, ha nem bántják egymást akkor nyugodtan együtt maradhatnak.Volt már egy kis fészekrakás és kint van a lány tojócsöve ezek biztató jelek.Ha a fiú rátekeredne a lányra, ki ne vedd, akkor préseli ki az ikrát, ha a szájával harapja a másikat az a harc.SN.
A kérdező hozzászólása: Ok. Most megint lekezdte akk sötétet csinok és békénhagyom õket és néha ráfigyelek h mi, inkább a nõstény idegesíti a hímet h odamegy a fészekhez az meg elzavarja és akk szegény t megzavarja
Ne aggódj mindenki így kezdi, mi sem voltunk okosabbak.De ezt most megtanulod.Remélem olvasod amit mondtam, holnap kikérdezlek.Ez csak vicc volt, de tényleg olvasd el a cikkeket, mert mindent nem lehet leírni pár perc alatt.Le van írva, az ivadékgondozás is.Holnap reggel idenézek. SN.
Ne ijedj meg ha kifeszítve kergeti a nõstényt.Az udvarlásuk iss elég Durva.Bekereti a fészek alá és a "fehér részen" Mint tanult kollégám említette, tolócsövön fognak kipotyogni az ikrák:) .Üdv Lucky.Amugy, Tudsz kezdeni valamit a kicsikkel?nem rögtön 3cm-es halak jönnek ki és mehet az aksiba.Hely kell nekik, fel kell nevelni, stb.

Hogy tegyem vissza az akváriumba a halat, ha kiugrik? Hálóval? Vagy ha az nincs, akkor mivel?

Még szerencsére nem történt ilyesmi, csak arra az esetre kérdezem, ha kiugrana.

Legjobb válasz: Én kézzel szoktam, mert azzal tuti nem sérted fel, biztosan tudod fogni.

Én kézzel szoktam, mert azzal tuti nem sérted fel, biztosan tudod fogni.
Egy legalább 200 literes akváriumot azért illik lefedni, több ok miatt is. Azalatt aranyhalat tartani pedig állatkínzás. Gondolom a te akváriumod is legalább ilyen nagy!
Kézzel is jó ha kiugrik de 99.9% hogy már késõ lesz mire észreveszed nálam sokszor volt hogy neonhal ott volt szárazon reggelre az aksi mellett azóta jobban figyelek a fedésre.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!