Találatok a következő kifejezésre: Az akvárium homályos és kicsit (2 db)

Az akvárium vize homályos és kicsit habzik. Mitől lehet?

100 literes akvárium, 2 napja használjuk. Tegnap észrevettem, hogy kissé homályos lett a víz, ma reggel meg azt, hogy a víz tetején kicsi habszigetek vannak, ami a leveg?ztet?töl jön. Mit?l lehet ez? 2 aranyhal van benne, ma akarunk többet venni. Klórtalanító van a vízben, a víz 25 fokos. Ma hozumk bele sz?r?t is. Beletehetjük így az új halakat? 4 aranyhalat és 6 zebradániót akarunk venni.

Legjobb válasz: Lehet hogy az a baj hogy eddig nem volt benne szûrõ.Szûrõnek pedig kell hogy legyen benne.

Lehet hogy az a baj hogy eddig nem volt benne szûrõ.Szûrõnek pedig kell hogy legyen benne.
nekünk is volt akvárium és azt mondták, hogy az aranyhal mellé nagyon meg kell válogatni, hogy mit rakunk, mert megeszi õket. majd erre jól kérdezz rá. És biztos a szûrõ a gond.
elösször is lekell ülepednie a viznek mivel minden vizcserénél van ülepedési idö. Viszont az sem mindegy hogy mi van az alján pl. kavics vagy homok, mert az is sokat befolyásol. Amugy meg én nem ajánlom az aranyhal és a dánio párositást hiszen két nagyon különbözö igényü halfajrol van szo. A szürö igen fontos, de nem feltétele az akváriumnak, ugyan ez a levegöztetö ha nincsenek sokan a halak akkor nem feltétlenül szükséges. A hab a tetején ha csak a bubiktol van akkor nem baj de ha már van valami szine akkor jobb ha vizet cseréltek, de lehet attol is hogy az alján lévö soderbül vagy kövekbül oldodott ki valami. Én nem szoktam klortalanitott tenni az akvimba. Csak a felét hideg vizzel töltöm a másikat forroval megvárom mig beáll az optimális hömérséklet és mehetnek a halak.
Nekünk sziámi harcoshalunk van egyedül és nála is ez van. kb. hetenként szoktu takarítani. Komolyabb baj nincs vele. Betettünk egy tükröt is heccbõl és semmi baja nincs.

Most cseréltem le a 25 literes akváriumot egy 104 literesre. Ég és Föld. Tisztított homok van az alján. Átmostam még vagy 20 vízből, de kicsit mindig zavaros még. Vagyis olyan homályos jellegű picit. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Tegnap elõtt, vagyis szombaton este hoztam össze! Azóta megy a szûrõ, meg a fûtõ. Van benne 5 guppi, 5 dalmata moly, 1 vitorlás, 2 neon hal, meg 2 betta ( hím + nõstény). Olvastam, hogy 25 fok kell a bettáknak, ezért feltekertem a fûtõt 25 fokra. Remélem a többi halnak nem ártok vele?

A kérdező hozzászólása: Tegnap elõtt, vagyis szombaton este hoztam össze! Azóta megy a szûrõ, meg a fûtõ. Van benne 5 guppi, 5 dalmata moly, 1 vitorlás, 2 neon hal, meg 2 betta ( hím + nõstény). Olvastam, hogy 25 fok kell a bettáknak, ezért feltekertem a fûtõt 25 fokra. Remélem a többi halnak nem ártok vele?
Szerintem a hal összeállítás nem a legjobb, de erre majd úgy is írnak valamit mások. A víz rendben lesz ha megy a szûrõ, csak a vizet hagyni kellett volna beérni. Meg a halakat nem egyszerre berakni, mert így sztem 50-50% hogy menni fog e a dolog vagy nem. Rendszeresen ellenõrizd a víz ph-ját.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom én sem! Remélem, hogy azért meglesznek! Köszi a választ!
A vízben vannak infuzorák, azaz apró papucsállatkák, amik a fényre szaporodnak. Ez okozhat homályt, ezért kéne csinálni egy kevés vízcserét és lekapcsolni a villanyt 2 napra. Persze az is lehet, hogy csak homokszemcsék vannak a vízben felkeveredve.
A kérdező hozzászólása: Majd cserélek a vízbõl valamennyit folyamatosan. Hátha kitisztul... Egyébként az a betta 1 semmirevaló hal. Hol harcos hal az? Csak menekül a dalmtata moly elõl... A nõ meg úgy adta azt az 5 dalmatát, hogy nyugodt természetû halak... Azok közül a legnagyobb, 1 bunkó! Állandóan kergeti a halakat! A saját fajtáit is, meg a többieket is! Mit csináljak vele?
Állítsd a sarokba.:D
A kérdező hozzászólása: Valami olyasmit kell már tenni! Mert nem tud viselkedni!
Ilyenkor kell kivenni a bunkó halat, fegyelmezni te nem tudod. A betta meg stresszelõdik, mert az egy magányos hal. Nem tudom mért olyan divatos hogy mindenkinek kell betta. Hjó egyszer régen nekem is volt egy kék bettám, de az is olyan hülye volt, nekem nem tetszik a viselkedése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!