Találatok a következő kifejezésre: Az aktus 72 (10 db)

Igen, de minél hamarabb irány a nõgyógyász!
Ha így írod, akkor valszegazért mert te is szükségesnek érzed. Nem olcsó és döntést is igényel a 72 órás tabletta, de az abortusz mégtöbbet igényel, hátmég a gyerek...
hát szerinted??? a havi alatt is teherbe lehet esni elárulom...
nõgyógyász kell hozzá...5-6000 ft között van az ára
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Egy 15 éves lányról van most szó, ha bemegy(ünk) a körzeti SZTK-ba akkor ezt felírják? És kb. mennyi az ára?
Csak nõgyógyász írhatja fel. Lehet csináltat elõtte vérvizsgálatot is vagy megvizsgál, hogy tényleg terhes vagy-e, mert egy ilyen tabletta nagyon felboríthatja a hormonháztartásod.
A kérdező hozzászólása: Hello! A felvilágosítási órán neki azt mondták, hogy az SZTK-ban is felírják, nõgyógyászhoz hogy kell elmenni, akármeikhez el lehet menni?
sztk-ba bementek, és amelyik nõgyógyász éppen rendel, ahhoz bementek és kértek tõle egy 72órásat. ennyi. aztán azzal az irammal bementek egy rossmann-ba és vesztek 10 csomag óvszert
A kérdező hozzászólása: Bocsi hogy ennyit visszakérdezek, de a mai nap nem sikerült beszerezni, de ha holnap elõbb megyünk be, és sikerül bejutni egy nõgyógyászhoz akkor, mivel 15 éves belevonják a szülõket? Kellene egy receptfelírásért fizetni az orvosnak?
Akkor most benned maradt vagy kivettétek?
Én is voltam így, nem lettem terhes. De tudok ellenpéldát is innen a gyakoriról.
Én elõ példa vagyok, hogy fogamzásgátló mellett is terhes lettem, és 72 órás tabi ellenére is (még nem szedtem foggátlót) terhes lettem... :/ Kétszer volt spontán vetélésem, más betegségeimre kapott gyógyszerek miatt. :(
Lehet, mert a 72 órás nem 100%-os, és minél késõbb veszed be, annál kevésbé hat. Hiába 72 órás, számít, hogy az 1. órában vetted be, vagy a 70-ben. De nagyobb eséllyel úszod meg, mintha nem vetted volna be egyáltalán.
Nálam ugyanez volt, és nem lett semmi baj a 72 órással...:) Ne izgulj, nem lesz semmi!:)

Az aktus elején (kb 20 mp-ig) nem használtunk óvszert. Utána felvette a párom. Jobb a biztonság elven, inkább bevettem a 72 órás tabit. (Bár szerinte nem kellett volna. ) Most késik a menstruációm. Lehet, a tabi miatt?

A tabi bevétele után egy héttel meg is jött a menstruációm, rendesen, ahogy kellett volna. Most viszont késik (2-3nap eddig). Ez a gyógyszer mellékhatása lehet? Vagy féljek?

Legjobb válasz: felesleges volt. verébre ágyúval. ne csodáld, hogy késik: akkora adag hormont vittél be, hogy totál megzavarodott a szervezeted! máskor ne csináljátok óvszer nélkül, vagy szedj tabit.

felesleges volt. verébre ágyúval. ne csodáld, hogy késik: akkora adag hormont vittél be, hogy totál megzavarodott a szervezeted! máskor ne csináljátok óvszer nélkül, vagy szedj tabit.
Viszont azután mindenképpen! Õszintén szólva elég nehéz elhinnem hogy hüvelykúppal+ gumival ugyan olyan élvezetes a szex, pedig nõ vagyok. Gondolom egy pasi ettõl még jobban ki van bukva. Egyébként semmi félnivalód a gyógyszertõl, a mai modern gyógyszerek olyan alacsony hormontartalmúak. Én se akartam szedni sokáig, gumiztunk+ egyebek. Terhes lettem... Azóta gyógyszert szedek...
Hát most egy darabig ne is kezdj fogamzásgátlót szedni. Meg kell várni, míg újra beáll normálisan a ciklusod, csak azután szabad!
A kérdező hozzászólása: a tabira egy hétre megjött. a normál menstruációmnak is aznap kellett volna megjönnie. szóval nem tudom, hogy ez most a gyógyszer mellékhatása volt, vagy a rendes vérzésem... holnap mindenképpen veszek egy tesztet! Tudom, hogy a fogamzásgátló lenne a legésszerûbb, de félek tõle :( olvastam, hogy a stressztõl is késhet. :(
Ja, most olvasom hogy "azóta hüvelytabletta+ gumi". Akkor nincs miért aggódnod.
Jól tetted hogy bevetted, végülis inkább az esemény utáni, mint egy abortusz. Bár hozzáteszem , én ennyi miatt nem vettem volna be... De még mindig nem tiszta. Tehát 5 hete történt az aktus. Utána mikor jött meg? akkor ezek szerint az elsõ verzió áll fent. Tesztet mindenképpen csinálj.
A kérdező hozzászólása: ez 5 hete történt kb... ugye, az elõnedvtõl is lehetek terhes, és ezért vettem be a tabit... köszönöm a segítséget!
Nem kell besz*rni, ez csak egy esemény utáni, nem ciánkapszula. Nem lesz semmi bajod, meg fog jönni. Ha jól értettem , akkor ez az egész szitu már legalább egy hónapja volt. Bevetted a tabit, majd megjött a menzeszed a szokott idõben, eltelt a 28 nap, és most meg késik. Ha ez így van, akkor csinálj egy tesztet, mert még tehes is lehetsz akár. Ha negatív a teszt, csinálj még1et. Ha az is negatív, várj egy hónapot, addire egész biztosan helyre áll a hormonháztartásod. Ha akkor se jön meg, akkor menj dokihoz, és kapsz olyan gyógyszert , amitõl megjön. DE: ha rosszul értettem, és az eset nem olyan rég volt, közvetlenül a tabi bevétele után megjött, és most, hogy eljött a szokásos menzesz napja, nem jön meg, akkor ne aggódj, nem is kell hogy mejöjjön. Az a vérzés, amit a tabi okozott, valószínûleg az új ciklusod elsõ napja lesz. Egy ilyen tabi az egész ciklusodat átpakolja, ezentúl más napon fog megjönni pl.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy felelõtlenség volt... Azóta hüvelytabletta+gumi.Mennyit késhet a menstruációm? lehet, hogy többet meg se jön? Vagy ahogy kitisztul ez a hormondózis, újra normális lesz minden? segítség...
A tabi jó idõre szétcseszheti a hormonháztartásod. Elég nagy felelõtlenség volt védekezés nélkül szexelni, és nagyon nagy felelõtlenség volt bevenni a tabit. Mi van, ha pár nap-pár hét múlva nagyobb gond lesz? Pl. elszakad az óvszer? Akkor mit csinálsz?...
Utolsó: ezt remélem nem gondoltad komolyan...Atya ég...
Soha tobbet ne vegyel be 72 oras tabit!!!!!! Lehet, hogy majd ezert nem lehet gyereked! Az a legbrutalabb amit bevettel.
A kérdező hozzászólása: Akkor sajnos csak gumit használtunk. Amióta ez az eset történt, azóta van a hüvelyt+óvszer... nem túl kellemes. Aludni sem bírok... Nem értem azokat az embereket, akik képesek a megszakításos módszert "használni"
Mielõtt kefélsz, gondolkozz.Egyébként meg számold ki, hogy jó lesz-e 72órásat venni.
Én a helyedben ma vennék, mert minnél hamarbb beveszed annál nagyobb az esélye hogy hat, bár elvileg belefér a holnapi nap is. Az elsõ nagyon konstruktív volt.
Holnap még belefér, de minél elõbb kellene, a mai nap lenne a legjobb! És jó, hogy eszedbe jutott ez a tabletta és nem késõn kezdtél el gondolkodni! Az elsõnek üzenem, hogy ezért kár volt írni!

72 órás fogamzásgátlót kellett bevennem, amikor az aktus történt a párommal, még kicsit menstruáltam, és amint bevettem a bogyót megjött utánna 3 napra, és 3 nap alatt elmúlt. Ezek szerint nem vagyok terhes? Vagy csak mellékhatás?

Lécci aki ponosan tudja az irjon.nagyon aggódom.

Legjobb válasz: lehetsz terhes de kicsi az esély rá, csinálj egy tesztet 2-3 hét múlva akkor is ha megjön újra.

lehetsz terhes de kicsi az esély rá, csinálj egy tesztet 2-3 hét múlva akkor is ha megjön újra.
melyik fajta bogyót vetted be? (neve)
A kérdező hozzászólása: Escapelle
Nyugi, velem is teljesen ugyan ez volt. Még picit megvolt, és akkor élvezett belém. Bevettem, aztán nekem is 3 napra jött meg megint, aztán elmúlt. Utána viszont eléggé felborult... De már rendszeres. A 72 órás tabi hatalmas "lórugás" a hormonoknak. Én nem lettem terhes, szerintem te sem vagy az, de ha nagyon félsz tesztelj.
A kérdező hozzászólása: Huhh:) kicsit megnyugodtam, de ijesztõ volt, hogy megjött..és egyik napról a másikra elmúlt..de amúgy tényleg nagyon izgulok..:S mivel csak 16 vagyok.nem vagyunk amúgy a barátommal felelõtlenek, mert biztos sokan ezt gondolják, 8 hónapja vagyunk együtt, de még 1* sem szakadt ki, nem tudjuk, hogy most mitõl volt..:Sés hát bevalomm azért 16 évesen kicsit bevagyok sz*rva egy babától..:| remélem tényleg nem lesz semmi..az eset után nem feküdtem+kimostam magam..szóval remélem nem lesz semmi:S
Elõzõ vagyok, és megértelek :S Én nem teszteltem, de 2hónapig izgultam, hogy milesz :$ Azért vegyél tesztet ha tudsz, hogy megnyugodj :) 17/L
A kérdező hozzászólása: Hát még nem telt le a 2 hét..de ha letellik szerintem veszek..egyszer már teszteltem mondjuk 15 éves koromban..akkor még kis hülye voltam aztán nem is volt gumiszakadás meg semmi csak késett, én meg beszartam:D uhh hát annál a pár perc várakozásnál nem volt rosszabb :|:D jó, hogy valaki megért..:) köszi ari vagy:) De amúgy ha véreztél te is.meg most énis. az, olyan mintha menstruáltál volna, mivel ugyanonnan jön a vér, és hát a menstruálás elvileg csak akkor van, ha nem termékenyültél meg.nagyon remélem, hogy nem lesz semmi.
Elõzõ vagyok, még mindig. Nemnem, akkor is megjöhet, ha terhes vagy. Ezt én sem értem nagyon, de így van. És barátnõm anyukája is 4hónapos terhesen vette észre, hogy babát vár, mert rendesen megjött neki, aztán mégis.. :$ De nyugi, szerintem te biztos nem vagy terhes, a tabi miatt. :)

72. oras tabit vettem be az aktus utan 1 oraval. Mennyi eselyem van hogy meguszom ezt a "kalandot"?

13 napra ra jott meg,majdnem 2 het,a szokott idoben.tesztet is csinaltam utanna miutan elmult a mensim,negativ lett.csak egy baj van,kicsit masabb volt a verzesem mint normalisan szokott lenni.(higabb volt,es 5napot tartott 7 helyett)

Legjobb válasz: A tablettát idõben bevetted, negatív lett a teszt és menstruálsz. Mi kell még? Egyáltalán semmi esély, hogy terhes légy. A menstruációd milyenságe pedig a tabletta nagy hormonlökete miatt van, ezen ne csodálkozz, mmég eltarthat egy ideig.

A tablettát idõben bevetted, negatív lett a teszt és menstruálsz. Mi kell még? Egyáltalán semmi esély, hogy terhes légy. A menstruációd milyenságe pedig a tabletta nagy hormonlökete miatt van, ezen ne csodálkozz, mmég eltarthat egy ideig.
A kérdező hozzászólása: sajnos elegge parazos vagyok ilyen teren.koszonom szepen a valaszod.megprobalok vegre megnyugodni:)

Febr.23-án történt egy kis baleset, elszakadt a gumi, bevettem 72 órásat, az aktus után kb 20 perccel. hozzátéve hogy a menstruávióm épp előző nap múlt el. és már 3 hete késik. lehet hogy terhes vagyok, vagy csak a hormon borított fel ennyire?

Legjobb válasz: nyugodj meg nem lehetsz terhes ha bevetted a tablettát.a másik meg hoyg mivel terméketlen idõszakban voltál nincs erre sok esély. pici lett volna ha nem veszed be a tabit de így ne aggódj nem vagy terhes:) csak a tabletta a magas hormontartalom miatt felborított a hormonháztartásod.ezért késik

nyugodj meg nem lehetsz terhes ha bevetted a tablettát.a másik meg hoyg mivel terméketlen idõszakban voltál nincs erre sok esély. pici lett volna ha nem veszed be a tabit de így ne aggódj nem vagy terhes:) csak a tabletta a magas hormontartalom miatt felborított a hormonháztartásod.ezért késik
nekem a nögyogyi igy hasonlitotta: egy 72orás bogyo olyan mint ha egy havi fog.gátlot vennél be egyszerre.
miért nem szedsz inkáb fog.gátlot? ha ilyen régota együttvagytok? Én 16, 5 vagyok már 4 honapja szedem, és sokkal jobb. Nekem is kellett bevennem 72 orás bogyot, és összezavart mindent..:S Nekem mondjuk, hamarabb jött meg, de nem is vér volt hanem csak barnázott de azt jo sokáig..
hány éves vagy egyébként?
más dolog is állhat a menstruáció késésének hátterében nem csak a terhesség. ha nagyon félsz vegyél egy tesztet csak h megnyugodj:)
A kérdező hozzászólása: az lesz...
A kérdező hozzászólása: 18 :) hálistennek ésszel csináljuk barátommal, egyébként 1 éve vesztettem le a szüzességem, és tényleg nem bántam meg :D
A kérdező hozzászólása: semmi kedvem szétszedni a hormonháztartásom...
A kérdező hozzászólása: de már három hete? :S
Úhh egyzserre az gáz...am a yasminellében kicsi a hormontartalom és nem borít fel kicsits em!Tényleg jó!
Akkor ne szexelj, ha nem akarod a hormonháztartásodat szltzilálni! Bár a 72 órás tabi után már mindegy! Ha nem szexelsz nem kell semmilyen eszközhöz folyamodni, tablettákhoz meg fõleg... ennyire egyszerû
A kérdező hozzászólása: kis bogaram, ki mondta neked, hogy csak a tabletta létezik? van gumi, hüvelykúp-amire már áttértünk- és tényleg semmi kedvem ahhoz, hogy késõbb jó eséllyel ne legyen gyerekem, mert a tabletta még mindig simán megteheti ezt. a 72 órást se szabad túl gyakran, de ez egyszer pont elég volt. pont.

Az aktus utáni 72 órás fogamzásgátló mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Utolsó információim szerint 3-5000Ft.között mozog.De ha bemész a patikába ott megmondják pontosan,mert többféle van!

Utolsó információim szerint 3-5000Ft.között mozog.De ha bemész a patikába ott megmondják pontosan, mert többféle van!
4600Ft
Én egy jó fél évvel ezelõtti árat tudok, az 4500 ft volt.De több féle van, gondolom mind hasonló áron.
bocsi, egy kerdes... ez a dolog hany %-osra biztos? Marmint h nem esik teherbe.
Elõzõ kérdezõnek!100%nincs, de bizz a szerencsében mást sajnos nem tehetsz.
én most a legujjabb fajtát 5130 ft-ért vettem azthiszem.
köszönöm a sok segítséget..!!! és inkább kiadok rá pénzt még akkor is ha nem esek teherbe mint késöbb elkeljen vetetnem!!
5200

Lecsúszott az óvszert aktus köben, és vettem be 72 órás tablettát, kivázt hogy terhes legyek nem?

Legjobb válasz: Na látod! Tegnapelõtt este nem hitte el nekünk a barátod hogy az õ farkára bõven elég az S-es méret, pedig többen is mondtuk neki! Itt az eredmény!

Na látod! Tegnapelõtt este nem hitte el nekünk a barátod hogy az õ farkára bõven elég az S-es méret, pedig többen is mondtuk neki! Itt az eredmény!
ha bevetted az elsö 24 orában akkor szinte nincs esély arra hogy terhes legyél tudod semmi sem véd 100%ban de szerintem nyugodt lehetsz
A helyesírási hibákat meg tudod számolni?Elhiszem, hogy parázol.
A kérdező hozzászólása: hát 24 óra nem kicsit több mint 27órára rá kb ... mert nem találtam nyitva patikát már és barátom hozta ...
A kérdező hozzászólása: drága 2-es , jó hogy te a helyesírási hibáimat számolod ...
A kérdező hozzászólása: nem volt neki nagy , csak valahogy lecsúszott ....
én is idõben vettem be mikor tudtok h baleset történt az óvszerrel és mégse hatott :( 14% esély sajna van rá... de a legszörnyûbb az volt h emiatt a gyógyszer miatt nem is ajánlották h megtartsuk :( remélem neked használ senkinek nem kívánom ezt... :(
A kérdező hozzászólása: jaj ez szörnyû :( elszomorító , nekem használt hál az égnek semmi bajom nem volt rá 2 napra megjött a menstruációm is , remélem minden rendben lessz . sok szerencsét .:)

Vettem be 72 órás tablettát (aktus után 18 órára) és késik 1 hete. Azt mondják hogy a tabletta miatt de nem tudom. Azt olvastam hogy a forró vizzel fürdés előrébb hozza vagy segit rajta. Pár napja úgy csinálom de semmi. Szerintetek? Bővebben lent.

Na és amióta késik fáj a hasam mintha meg akarna jönni és amikor nemfáj meg fürdök forró vizbe elkezd fájni. 1 hét mulwa tudok csak tesztet csinálni mert akkor telik le a 2.hét. Mondjuk parázok is hogy terhes leszek. Lehet az is rátesz nem tudom:( várom a válaszokat el?re is köszi:)

Legjobb válasz: sztem a stressz miatt késik :)

sztem a stressz miatt késik :)
nyugodj meg és ne is gondolj arra h nem jön meg felé:) és ak bizti meg jön ;) elsö voltam 18L
A kérdező hozzászólása: hát próbálok.de nehéz.:( csak már kezd idegesiteni hogy késik egy hete:S ez volt az elsõ és az utolso 72 órás tabim... csak jöjjön meg :(
és védekezni nem védekeztetek??:S
A kérdező hozzászólása: de... csak kiszakadt a gumi.
nyugi.. a 72 órás tabletta egy hormontabletta.. ösztrogént és progeszterint tartalmaznak, ezek inditják be a menstruációs folyamatot, a progeszterin pedig gátolja az LH, és FSH hormonok termelödését , igy a sárgatest elsorvad , nem jön létre a terhesség, lelöködik a méhnyálkahártya megvastagodott része... nagyjából igy müködik ( gimnazista vagyok, nem foglalkozok biosszal h ha tévedtem akkor sorry) de a lényege az hogy ez a tabletta felboritja elég rendesen a hormonrendszered, teljesen normális h késik, siet, rendszertelen..
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszodat:) Remélem hogy lesz szerencsém:)
Sajnos tavaly nekem is be kellett vennem és azt hiszem hogy több mint két hetet késett! Utána még egy pár hónapig sem a rendes idõben jött meg !Szóval szerintem nyugi, bár tudom könnyû azt mondani!!Kicsi az esély, hogy az legyél !!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!