Találatok a következő kifejezésre: Az aftát, lehet a (11 db)

Az aftát lehet házilag kezelni? Vagy csak amit a patikába kapni lehet ecsetelővel?

és ez fertőző??

Legjobb válasz: Az aphta az, ami gyógyszerrel 7 nap alatt múlik el, gyógyszer nélkül 1 hét alatt. Egyébként öblögethetsz 1 ezrelékes Neomagnol-os oldattal. 1/4 tabl.-át oldj fel 2 dl vízben. Minden alkalommal friss keveréket készíts.

Az aphta az, ami gyógyszerrel 7 nap alatt múlik el, gyógyszer nélkül 1 hét alatt. Egyébként öblögethetsz 1 ezrelékes Neomagnol-os oldattal. 1/4 tabl.-át oldj fel 2 dl vízben. Minden alkalommal friss keveréket készíts.
A kérdező hozzászólása: 7 nap meg 1 hét nem ugyan az?...
Dehogynem! Azért mondják, hogy nem kell gyógyszer rá!
Pont ma olvastam én is errõl, állítólag ha sót raksz rá, az hatásos lehet, bár én még nem próbáltam. Nedvesítsd be a kisujjadat, bele a sóba, nagy levegõ és hajrá!
cukor hatásosabb. de normaflore-all gyorsabb! próbáld ki, 2000-et veszíthetsz és 3 nap alatt elmúlik. nélküle lehet 2 hét is. sok okoskodó idiótára ne halgass. én évek óta így szabadulok meg tõle.
10-es után nekem újra kijött, de ha 10 napig szedem (20-as kiszerelés) tána nem esek vissza.

Az afta és a gombás fertőzés megjelénése a tokán lehet-e az aids előjele?

3 évvel ezel?tt volt vigyázatlan nemi kapcsolatom. Két éve volt egy aftám, s kb. fél éve. A gomba a tokámon pár hete. A gyógyszerrek hatására mindkett? szépen elmult.

Legjobb válasz: most ugye ezt nem komolyan kérdezted? amúgy vannak anonym HIv tesztek is,( pl. A szent László kórházban ) talán oda menj el és ne itt keress tanácsokat, egyszerûbb és célravezetõbb. hülyének sem néznek.

most ugye ezt nem komolyan kérdezted? amúgy vannak anonym HIv tesztek is, ( pl. A szent László kórházban ) talán oda menj el és ne itt keress tanácsokat, egyszerûbb és célravezetõbb. hülyének sem néznek.
Az AIDS kezdetben tünetmentes. A tünetek megjelenésekor lázas állapot, görcskészség, Candida fertõzés, a nyelven fehér foltok, memória zavar, stb. jelentkezhetnek. Hogy a lekiismeretedet megnyugtasd, feltétlenül kérd az idevonatkozó vizsgálatot.

Az aftát, hogy lehet a legjobban és leggyorsabban eltüntetni? Így kielégíthetem a párom orálisan, vagy ilyenkor inkább ne?

Nagyon fáj. Szájöblöget?vel öblögetek napi3*-4*. ugy az 5. napja van, nem akar elmúlni és már kezdek belebolondulni.

Legjobb válasz: Én is nem olyan rég szenvedtem az aftától. Nagyon szar. Nehezen ettem, fájt ha fogat mostam. Én is csak öblögettem, mást nem csináltam vele. Kb. 2 hétig volt. Neked is lassan, de elfog múlni. Egyébként nem tudják ma sem pontosan,hogy mitõl alakulnak ki az afták.Én nem is tudom megmondani,hogy mit használj rá. Szerintem várd ki míg elmúlik. Hanyagoljátok most az orális sexet, mert ha a tied gyulladásos eredetû afta, akkor kontakt úton fertõzhet.

Én is nem olyan rég szenvedtem az aftától. Nagyon szar. Nehezen ettem, fájt ha fogat mostam. Én is csak öblögettem, mást nem csináltam vele. Kb. 2 hétig volt. Neked is lassan, de elfog múlni. Egyébként nem tudják ma sem pontosan, hogy mitõl alakulnak ki az afták.Én nem is tudom megmondani, hogy mit használj rá. Szerintem várd ki míg elmúlik. Hanyagoljátok most az orális sexet, mert ha a tied gyulladásos eredetû afta, akkor kontakt úton fertõzhet.
Lehet hogy egy ecsetelõ hamarabb elmulasztaná. Amúgy a szexet már csak azért se tartom jó ötletnek, mert neked fájhat.
Van egy kenõcs gyogyszertárba iny kenõcsként kell kérni valami zsályás nemtudom mi a neve, nagyon drága, 1300ft, de eltünteti 1-2 nap alatt.Meg sok inybetegségre is jó.
Aperisan kenõcs.
Az afta FERTÕZÕ! Egyébként meg: Vagothyl. Jó erõs méreg, és ecsetelni kell vele. Lehetõleg csak az aftát (bár a normális nyálkahártya egy ideig kibírja). Leszedi az még a rozsdát is :-)
Vagothyl vagy pedig Gingizol. A Vagothyl receptre kapható gyógyszer, a másik nem minõsül gyógyszernek. De mindkettõ marhára éget, de ha naponta 3x használod pár nap alatt elmúlik. A fogakra ne kerüljön...


Az afta mitől jön elő illetve mivel lehet a legkönnyebben megszüntetni illetve megelőzni?

nagyon gyakran van aftám, kérdeztem körbe embereket és gyakorlatilag annyit sikerült összeszednem hogy idegi bajoktól lehet (ami lelkiállapotomat nézve elég érthető) vagy ha a szájába nyúlkál az ember vagy mástól lehet elkapni. viszont megelőzni hogyan lehetne hatékonyan? mert nekem legalább két havonta egyszer van, mindig máshol, most épp pl a nyelvem végén és annyira fáj hogy egyszerűen kínzás az étkezés..

Legjobb válasz: ja és a dohányzás miként befolyásolja az aftát a szájban? tehát tovább marad meg, nincs rá befolyással, vagy esetleg súlyosbítja a helyzetet? lehetõleg ehhez olyan írjon aki ért is hozzá

A kérdező hozzászólása: ja és a dohányzás miként befolyásolja az aftát a szájban? tehát tovább marad meg, nincs rá befolyással, vagy esetleg súlyosbítja a helyzetet? lehetõleg ehhez olyan írjon aki ért is hozzá
Nem tudom árt e neki a dohányzás, de jót biztos nem tesz neki. Nekem is nagyon sûrûn van aftám, bár nekem attól ha megsértem a számat belül valamivel, fogkefével, akármivel. Megelõzni szerintem nem nagyon tudod. Én egészségesen étkezem, mindig odafigyelek a higiéniára is mégis mindig elõjön. Anyukám mindig azt mondta, ha kezeled 1 hét, ha nem kezeled 1 hét. Most volt szájsebészeti mûtétem, a torkomon, a számban összesen volt vagy 10-15 db afta, hiába öblögettem fertõtlenítettem, ecseteltem õket, 1hét volt mire elkezdtek visszahúzódni. Jah a dohányzásban nem tudok segíteni, nem dohányzom, de neked is jót tenne ha letennéd.
20 évet szenvedtem aftától. Volt eset, amikor 3 volt a számban egyszerre. Szóval elég nagy tapasztalatom van a témában. Mindent kipróbáltam amit csak orvos, barát, rokon, vagy fórumokon ajánlottak, de igazán egyik sem segített. Kb. fél éve a rádióban hallottam a teafa olajról, hogy az egy csodaszer, és többek között afta ellen is jó. Kipróbáltam, és azóta nincs aftám, illetve ha mégis megsértem a szám, akkor sem lesz belõle az a klasszikus nagy fájdalommal járó afta, és 2-3 nap alatt be is gyógyul. Használata annyi, hogy naponta 3-szor 1-2 cseppet a nyelvvel körbekenni a szájüregben, 5-10mp után jó alaposan ki kell öblíteni. Igaz, hogy iszonyúan rossz az íze, de az aftával járó fájdalomhoz képest semmiség.

Szerintetek lehet köze az afta kialakulásához, megelőzéséhez a megfelelő gyakoriságú szexnek?

Nálam rendszeresen jönnek el? afták a számban havi szinten. Konkrétan még nem feküdtem le senkivel, de egy pár hónapja egy "pettingben" volt részem és akkor egy ideig nem jelentek meg a számban. 3 hónappal kés?bb már megint el?jöttek. Ha talán rendszeres nemi életem lenne, megoldódna ez a probléma? Lehet köze egymáshoz ennek a két dolognak? Hormonok miatt.....

Legjobb válasz: Nem nincs köze!Immunrendszered gyenge!

Nem nincs köze!Immunrendszered gyenge!

Kisfiamnak aftát állapitott meg az orvos, napok óta nem eszik, nem iszik! Hallottam a vitaminsprayről c-zink -ről! Tényleg olyan jó? Ha igen hol lehet beszerezni?

Legjobb válasz: Az én tapasztalataim szerint az afta 7 napig tart, ha kezeled, és 1 hétig, ha nem... Innia kéne a gyereknek, attól azért nem fáj annyira az afta (tiszta víz!!! nem savas gyümölcslé). Azt, hogy nem eszik pár napig, túl fogja élni.

Az én tapasztalataim szerint az afta 7 napig tart, ha kezeled, és 1 hétig, ha nem... Innia kéne a gyereknek, attól azért nem fáj annyira az afta (tiszta víz!!! nem savas gyümölcslé). Azt, hogy nem eszik pár napig, túl fogja élni.

Mivel lehet visszaszorítani azt, hogy ne alakuljon ki felnőttnél a szájban gyakran szájpenész, afta?

Sokszor a leglehetetlenebb helyen jön el? és nagyon fáj, bármit is eszem vagy iszom, gyakran hetekig tart, utána elmúlik és jön a következ?.

Legjobb válasz: Jajj az aftával én is nagyon sokat szenvedtem. Strand, uszoda, vendégség után szinte azonal kijött. Volt olyan, hogy annyira súlyos volt, hogy napokig nem tudtam enni. Háziorvosom adott rá carbosan krémet. Ha legkissebb jelét érzem, hogy ki akar jönni, alaposan átkenem vele a számat, és nem is jön ki. Azóta nem voltak ilyen problémáim. Recept nélkül lehet kapni. Szerintem próbáld ki. Egy apró tubus olyan 800-1000 Ft környékén mozog, de nekem bevállt.

Jajj az aftával én is nagyon sokat szenvedtem. Strand, uszoda, vendégség után szinte azonal kijött. Volt olyan, hogy annyira súlyos volt, hogy napokig nem tudtam enni. Háziorvosom adott rá carbosan krémet. Ha legkissebb jelét érzem, hogy ki akar jönni, alaposan átkenem vele a számat, és nem is jön ki. Azóta nem voltak ilyen problémáim. Recept nélkül lehet kapni. Szerintem próbáld ki. Egy apró tubus olyan 800-1000 Ft környékén mozog, de nekem bevállt.
Igen tisztátalan eszközöktõl( villa, kanál, pohár stb.) De fogkõ, nyálkahártya gyulladás, letört foggal harapod meg a szád. De elég, ha megszúrod villával, vagy csottal. A carbosan kenõcs jó rá, és Phlogozol vagy Glicosept folyadék ecsetelésre, fokozott szájhigiénia és bármennyire is furcsa, a C vitamin rendszeres szedése még akkor is, ha dúskálsz a természetes vitaminokban.
Az afta nem fertõzõ.
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor mindent csinálhatok a barátnõmmel ?
Azért az ablakon ne dobd ki. :D
DE IGEN!!!!Fõleg ha csókolóztok. Ugyanúgy kell bánni vele, mint a herpesszel!A herpesz és az afta is kijöhet attól, ha valaki után tisztátalan pohárból iszunk, vagy azokat az evõeszközöket használjuk, amit a másik és az nincs rendesen elmosva.
http://www.tar.hu/szrp/afta/aphtha.htm "A betegek megfelelõ tájékoztatása segít a RAS kezelésében (kiváltó ok azonosításában), és tudatosítani kell bennük, hogy nem fertõzõ betegségrõl van szó."
A "sehollal" van gondom! Nem gondolod, hogy az e-fajta szeretkezéstõl van az az "afta"? Nem is értem! Miért van ez a gusztustalan szeretkezési szokás manapság? Régen a kuplerájba kellett sok pénzt fizetni e-fajta szeretkezésért, ma pedig a babádat, gyerekedet, szüleidet azzal a száddal puszilod meg amellyikkel ezeket a szeretkezési formátumokat végzed. Helyén van ez? Úgy le van értékelve a nõi nem, hogy elvagyok borzadva.
Az elõttem szólóhoz. Én értem, hogy problémád van ezekkel a dolgokkal, és teljesen jogos, hogy megosztod a véleményed. Mivel Te így tettél én is szeretnék így tenni, azonban más aspektusból. Az orális szex nem mindenkinek arra szolgál, hogy minél furcsább, perverzebb dolgokat mûveljen a másikkal. Továbbá az emberek nagy részénél nem lealacsonyító célt szolgál. Amennyire én látom, nagyon sok pár azért választja ezt a pluszt, mert örömet szeretne szerezni annak, akit a világon a legjobban szeret, ez pedig semmiféleképpen nem elvetendõ. Én úgy gondolom, hogyha mindez kulturált keretek között
történik, nem bûn. Ha téged az a tény zavarna, hogy utána családtagjaidat, szeretteidet puszilod ugyanazon testrészeddel, arra pedig csak annyit tudok mondani, hogy a mai világban már elég jó a higiénia. Egy fogmosás, ha nagyon zavar egy arc, szájmosás semlegesíti a visszamaradt szövetdarabokat, baktériumokat. Ha téged csak a tudat zavar, akkor az nehezebb ügy. Lealacsonyító mivoltáról csak annyit mondanék, hogy ha valakiben maximálisan megbízol és teljes szívedbõl szereted, nem tûnik degradálónak, épp ellenkezõleg. Mindazonáltal megértem az érvedet. :) Sok barátom van aki ugyanígy gondolkozik, mint Te, és ezen nem veszünk össze. Ezzel az üzenettel csak az volt a célom, hogy egy kicsit jobban megértsd Te is ezt az oldalt, ahogyan én is elfogadom a Te választásod. :)

Aftára való vagotilt hol lehet venni? Nekem azt mondták receptre kaphat gyógyszer, de a fogorvosom szerint recept nélküli ecsetelő.

Legjobb válasz: Én se tudom, hogy ezt lehet-e vény nélkül kapni. Nekem a Corsodyl vált be :) Az tuti recept nélküli.

Én se tudom, hogy ezt lehet-e vény nélkül kapni. Nekem a Corsodyl vált be :) Az tuti recept nélküli.
Azt sajnos nem tudom, de a glükoszept(vény nélküli) nálam remekül bevált aftára. Valamelyik fél rosszul tudja amúgy. Egyszer nekem olyan gyógyszert írtak fel torokfájásra, amit már nem gyártanak. Otthon szépen tormás kenyérrel, citromos/mézes teával meggyógyítottam magam :) - gyógyszer nélkül
Ha egy csíkot látsz, akkor az a foga lesz.
Nem korai fognak, kisfiam 4 hónapos volt, amikor kibújt neki az elsõ foga.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom mi lehet ez. Végül is nem csík, hanem pötty. Kedden megyünk tanácsadásra, ha még ott lesz, akkor megmutatom a dokinõnek. Azt olvastam, hogy a metszõfogak sokkal késõbb, 9-13 hó körül bújnak ki.
Az enyémnek is volt egy pötty. Nagyon pici. Ha végigsimítottam a kezem kemény volt. Pár nap múlva eltûnt.
"Azt olvastam, hogy a metszõfogak sokkal késõbb, 9-13 hó körül bújnak ki." Nem tudom ezt hol olvastad, de nem így van. Ezek jönnek ki elõször, igaz, minden gyereknél máskor. Van akinek már négy hónaposan kint van, van akinek csak egy éves kora körül jön ki, de az átlag 6-7 hónapos kor. A 2. kislányom 7 hónapos volt, amikor kijött az elsõ két foga, majd alig egy hónappal késõbb a követkõ 6 egyszerre. Tehát simán lehet a foga, ne aggódj.
Bõven lehet a foga.. lehet még kis pöttyöt látsz, holnap meg kis csík lesz. Az 5 hónapos státuszra kisfiamnak már két foga volt. Az egyik válaszoló jól írta, a metszõk az elsõk és mivel a babák nem olvassák a nagy könyvet ezért egyiknél akár 4 hónaposan bújnak ki, míg másiknál akár 1 éves kora után.
5 hónapos volt a fiam amikor kijött az elsõ foga, rá 10 napra a második :) Ha pöttyöt látsz az valószínûleg a foga. Késõbb abból egy vékony csík lesz ahogy közeledik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!