Találatok a következő kifejezésre: Az aftát, lehet (15 db)

Az aftát lehet házilag kezelni? Vagy csak amit a patikába kapni lehet ecsetelővel?

és ez fertőző??

Legjobb válasz: Az aphta az, ami gyógyszerrel 7 nap alatt múlik el, gyógyszer nélkül 1 hét alatt. Egyébként öblögethetsz 1 ezrelékes Neomagnol-os oldattal. 1/4 tabl.-át oldj fel 2 dl vízben. Minden alkalommal friss keveréket készíts.

Az aphta az, ami gyógyszerrel 7 nap alatt múlik el, gyógyszer nélkül 1 hét alatt. Egyébként öblögethetsz 1 ezrelékes Neomagnol-os oldattal. 1/4 tabl.-át oldj fel 2 dl vízben. Minden alkalommal friss keveréket készíts.
A kérdező hozzászólása: 7 nap meg 1 hét nem ugyan az?...
Dehogynem! Azért mondják, hogy nem kell gyógyszer rá!
Pont ma olvastam én is errõl, állítólag ha sót raksz rá, az hatásos lehet, bár én még nem próbáltam. Nedvesítsd be a kisujjadat, bele a sóba, nagy levegõ és hajrá!
cukor hatásosabb. de normaflore-all gyorsabb! próbáld ki, 2000-et veszíthetsz és 3 nap alatt elmúlik. nélküle lehet 2 hét is. sok okoskodó idiótára ne halgass. én évek óta így szabadulok meg tõle.
10-es után nekem újra kijött, de ha 10 napig szedem (20-as kiszerelés) tána nem esek vissza.

Az aftát, hogy lehet a legjobban és leggyorsabban eltüntetni? Így kielégíthetem a párom orálisan, vagy ilyenkor inkább ne?

Nagyon fáj. Szájöblöget?vel öblögetek napi3*-4*. ugy az 5. napja van, nem akar elmúlni és már kezdek belebolondulni.

Legjobb válasz: Én is nem olyan rég szenvedtem az aftától. Nagyon szar. Nehezen ettem, fájt ha fogat mostam. Én is csak öblögettem, mást nem csináltam vele. Kb. 2 hétig volt. Neked is lassan, de elfog múlni. Egyébként nem tudják ma sem pontosan,hogy mitõl alakulnak ki az afták.Én nem is tudom megmondani,hogy mit használj rá. Szerintem várd ki míg elmúlik. Hanyagoljátok most az orális sexet, mert ha a tied gyulladásos eredetû afta, akkor kontakt úton fertõzhet.

Én is nem olyan rég szenvedtem az aftától. Nagyon szar. Nehezen ettem, fájt ha fogat mostam. Én is csak öblögettem, mást nem csináltam vele. Kb. 2 hétig volt. Neked is lassan, de elfog múlni. Egyébként nem tudják ma sem pontosan, hogy mitõl alakulnak ki az afták.Én nem is tudom megmondani, hogy mit használj rá. Szerintem várd ki míg elmúlik. Hanyagoljátok most az orális sexet, mert ha a tied gyulladásos eredetû afta, akkor kontakt úton fertõzhet.
Lehet hogy egy ecsetelõ hamarabb elmulasztaná. Amúgy a szexet már csak azért se tartom jó ötletnek, mert neked fájhat.
Van egy kenõcs gyogyszertárba iny kenõcsként kell kérni valami zsályás nemtudom mi a neve, nagyon drága, 1300ft, de eltünteti 1-2 nap alatt.Meg sok inybetegségre is jó.
Aperisan kenõcs.
Az afta FERTÕZÕ! Egyébként meg: Vagothyl. Jó erõs méreg, és ecsetelni kell vele. Lehetõleg csak az aftát (bár a normális nyálkahártya egy ideig kibírja). Leszedi az még a rozsdát is :-)
Vagothyl vagy pedig Gingizol. A Vagothyl receptre kapható gyógyszer, a másik nem minõsül gyógyszernek. De mindkettõ marhára éget, de ha naponta 3x használod pár nap alatt elmúlik. A fogakra ne kerüljön...

Az afta mitől jön elő illetve mivel lehet a legkönnyebben megszüntetni illetve megelőzni?

nagyon gyakran van aftám, kérdeztem körbe embereket és gyakorlatilag annyit sikerült összeszednem hogy idegi bajoktól lehet (ami lelkiállapotomat nézve elég érthető) vagy ha a szájába nyúlkál az ember vagy mástól lehet elkapni. viszont megelőzni hogyan lehetne hatékonyan? mert nekem legalább két havonta egyszer van, mindig máshol, most épp pl a nyelvem végén és annyira fáj hogy egyszerűen kínzás az étkezés..

Legjobb válasz: ja és a dohányzás miként befolyásolja az aftát a szájban? tehát tovább marad meg, nincs rá befolyással, vagy esetleg súlyosbítja a helyzetet? lehetõleg ehhez olyan írjon aki ért is hozzá

A kérdező hozzászólása: ja és a dohányzás miként befolyásolja az aftát a szájban? tehát tovább marad meg, nincs rá befolyással, vagy esetleg súlyosbítja a helyzetet? lehetõleg ehhez olyan írjon aki ért is hozzá
Nem tudom árt e neki a dohányzás, de jót biztos nem tesz neki. Nekem is nagyon sûrûn van aftám, bár nekem attól ha megsértem a számat belül valamivel, fogkefével, akármivel. Megelõzni szerintem nem nagyon tudod. Én egészségesen étkezem, mindig odafigyelek a higiéniára is mégis mindig elõjön. Anyukám mindig azt mondta, ha kezeled 1 hét, ha nem kezeled 1 hét. Most volt szájsebészeti mûtétem, a torkomon, a számban összesen volt vagy 10-15 db afta, hiába öblögettem fertõtlenítettem, ecseteltem õket, 1hét volt mire elkezdtek visszahúzódni. Jah a dohányzásban nem tudok segíteni, nem dohányzom, de neked is jót tenne ha letennéd.
20 évet szenvedtem aftától. Volt eset, amikor 3 volt a számban egyszerre. Szóval elég nagy tapasztalatom van a témában. Mindent kipróbáltam amit csak orvos, barát, rokon, vagy fórumokon ajánlottak, de igazán egyik sem segített. Kb. fél éve a rádióban hallottam a teafa olajról, hogy az egy csodaszer, és többek között afta ellen is jó. Kipróbáltam, és azóta nincs aftám, illetve ha mégis megsértem a szám, akkor sem lesz belõle az a klasszikus nagy fájdalommal járó afta, és 2-3 nap alatt be is gyógyul. Használata annyi, hogy naponta 3-szor 1-2 cseppet a nyelvvel körbekenni a szájüregben, 5-10mp után jó alaposan ki kell öblíteni. Igaz, hogy iszonyúan rossz az íze, de az aftával járó fájdalomhoz képest semmiség.


Nagyon fáj az aftám? Hogy lehet eltüntetni? Forduljak orvoshoz?

Általában havonta egyszer aftás lesz a szám és nagyon fáj ráadásul most kett? is van és nagyon rossz helyen (az alsó ajkam tövében egymás mellet) még enné és inni sem tudok fájdalom nélkül

Legjobb válasz: Ha ilyen gyakori, ráadásul ilyen problémákat okoz, mindenképp menj orvoshoz.

Ha ilyen gyakori, ráadásul ilyen problémákat okoz, mindenképp menj orvoshoz.
a dokinak van nagyon erõs ecsetelõje, amihez te nem tudnál egyébként hozzájutni nagyon csíp, de elõsegíti a hámosodást de gyógyszertárban is találhatsz különféle nem vényköteles szereket rá, akár rózsamézet, vagy valami komolyabbat
Nekem is szokott ilyen lenni, kb 2havonta. Vagy ha kiharapom véletlenül. Ecsetelés. Gyógyszertárban kérsz Glycosept-oldatot. Ilyen sárgás színû oldat Sárgás dobozban, barnított üvegben. 700 Ft körüli áron, viszont hatásos, sokáig használható. Egy fülpiszkálóra csepegtetsz belõle, én úgy szoktam, hogy a végére jó sokat, hogy tömény legyen (nem az egész üveggel, 4-5 cseppel a legvégére) és azzal bekenni nem csak körülötte, hanem rajta keresztül is. Lehet hogy csípni fog (Nekem a régebbi üveg csípett, de 2 hete vennem kellett újat mert elfogyott és aftás volt a szám, de az nem csípett) Pár nap alatt eltûnik, nekem ez nagyon bevált!

Szerintetek lehet köze az afta kialakulásához, megelőzéséhez a megfelelő gyakoriságú szexnek?

Nálam rendszeresen jönnek el? afták a számban havi szinten. Konkrétan még nem feküdtem le senkivel, de egy pár hónapja egy "pettingben" volt részem és akkor egy ideig nem jelentek meg a számban. 3 hónappal kés?bb már megint el?jöttek. Ha talán rendszeres nemi életem lenne, megoldódna ez a probléma? Lehet köze egymáshoz ennek a két dolognak? Hormonok miatt.....

Legjobb válasz: Nem nincs köze!Immunrendszered gyenge!

Nem nincs köze!Immunrendszered gyenge!

Mivel lehet kezelni házilag az aftát, és mennyi idő az elmúlása?

Legjobb válasz: Phlogosol oldat. 1 öblögetés.

Phlogosol oldat. 1 öblögetés.

Az afta és a gombás fertőzés megjelénése a tokán lehet-e az aids előjele?

3 évvel ezel?tt volt vigyázatlan nemi kapcsolatom. Két éve volt egy aftám, s kb. fél éve. A gomba a tokámon pár hete. A gyógyszerrek hatására mindkett? szépen elmult.

Legjobb válasz: most ugye ezt nem komolyan kérdezted? amúgy vannak anonym HIv tesztek is,( pl. A szent László kórházban ) talán oda menj el és ne itt keress tanácsokat, egyszerûbb és célravezetõbb. hülyének sem néznek.

most ugye ezt nem komolyan kérdezted? amúgy vannak anonym HIv tesztek is, ( pl. A szent László kórházban ) talán oda menj el és ne itt keress tanácsokat, egyszerûbb és célravezetõbb. hülyének sem néznek.
Az AIDS kezdetben tünetmentes. A tünetek megjelenésekor lázas állapot, görcskészség, Candida fertõzés, a nyelven fehér foltok, memória zavar, stb. jelentkezhetnek. Hogy a lekiismeretedet megnyugtasd, feltétlenül kérd az idevonatkozó vizsgálatot.

Az aftával házilag mit lehet kezdeni?

Borzasztóan fáj.

Legjobb válasz: köszönöm szépen!

A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!
A fogorvos Vagothylt rak rá, ezt, ha sikerül szerezned patikából, akkor nyugodtan használhatod. Direkt fekélyek kezelésére van, lehámlasztja a nyálkahártya felsõ rétegét, de az nem fáj, viszont az aftát kicsinálja két nap alatt.
Patikában recept nélkül lehet venni Glikolsept oldatot, azzal kell ecsetelni. Csíp, de fertõtlenít, sebösszehúzó hatása van. Gyorsan el fog tõle múlni. Vagy cseppentsd rá közvetlenül a aftára vagy fülpiszkálóra cseppentsd és úgy ecseteld be (attól függ, hol van). Vigyázz, mert a sárga színét lehetetlen ruhából kimosni.
A kérdező hozzászólása: egyelõre a sok fogmosás dolgot tesztelem, mert sok pénzt költök gyógyszerre így is, és ha ez beválik, akkor nem adok ki pénzt gyógyszerre!
Szia. Sok ötletet kaptál. Légyszi írd ki, hogy melyiket próbáltad ki, és hogy használt-e. Mindnyájunk okulására jó lenne. Köszi. (A Tantum verdét javasló vagyok.)
Neomagnol fertõtlenítõ tablettát kell feloldani egy pohár vízben, és azzal beecsetelni, vagy öblögetni. Jobb ecsetelni, mert lenyelni nem szabad.
A gyerekeknek gyakran van, olyankor Tantum verdét fujatok a szájukbam ráirányítva az aftára. Nekem is volt már, ez elmulasztotta. Nem csíp nagyon, kellemes ízû.
Rózsamézzel vagy propolisszal is lehet kenegetni...egyik sem csip és nagyon hatásos!!!
Szia! Nekem gyorsabban elmúlik amikor sokszor mosok fogat. A fogkrém a titka...
A párom sóval szokta kifertõtleníteni, de az nagyon fáj. Én a dm-ben vettem GINGISOL-t, ami gyógynövény alapú, és kb 600 forintba kerül. Ezt mindenféle szájfertõtlenítésre lehet használni, nekem az innyem szokott feldagadni, és ezt teszem rá.
A Glykoszeptet vedd meg, mert torokgyulladásra ideális (mézzel, felkenve). Ide azonban Vagothyl kell. Fülpiszkával, ecsetelve - lehetõleg CSAK a sebre, de ott alaposan (meg kell pörgetni a fülpiszkát). Leszedi az még a rozsdát is - vigyázz vele, nagyon agresszív. De fél napig nem fáj utána. Szétmar az mindent: idegeket és bacilusokat egyaránt. Csak az egészséges bõr bírja egy ideig - a sebet 100%-ig kiszedi. Utána rögtön hideg vízzel alaposan öblíteni kell. Evés elõtt javasolom, mert akkor tudsz normálisan enni utána.

Kisfiamnak aftát állapitott meg az orvos, napok óta nem eszik, nem iszik! Hallottam a vitaminsprayről c-zink -ről! Tényleg olyan jó? Ha igen hol lehet beszerezni?

Legjobb válasz: Az én tapasztalataim szerint az afta 7 napig tart, ha kezeled, és 1 hétig, ha nem... Innia kéne a gyereknek, attól azért nem fáj annyira az afta (tiszta víz!!! nem savas gyümölcslé). Azt, hogy nem eszik pár napig, túl fogja élni.

Az én tapasztalataim szerint az afta 7 napig tart, ha kezeled, és 1 hétig, ha nem... Innia kéne a gyereknek, attól azért nem fáj annyira az afta (tiszta víz!!! nem savas gyümölcslé). Azt, hogy nem eszik pár napig, túl fogja élni.

Mivel lehet visszaszorítani azt, hogy ne alakuljon ki felnőttnél a szájban gyakran szájpenész, afta?

Sokszor a leglehetetlenebb helyen jön el? és nagyon fáj, bármit is eszem vagy iszom, gyakran hetekig tart, utána elmúlik és jön a következ?.

Legjobb válasz: Jajj az aftával én is nagyon sokat szenvedtem. Strand, uszoda, vendégség után szinte azonal kijött. Volt olyan, hogy annyira súlyos volt, hogy napokig nem tudtam enni. Háziorvosom adott rá carbosan krémet. Ha legkissebb jelét érzem, hogy ki akar jönni, alaposan átkenem vele a számat, és nem is jön ki. Azóta nem voltak ilyen problémáim. Recept nélkül lehet kapni. Szerintem próbáld ki. Egy apró tubus olyan 800-1000 Ft környékén mozog, de nekem bevállt.

Jajj az aftával én is nagyon sokat szenvedtem. Strand, uszoda, vendégség után szinte azonal kijött. Volt olyan, hogy annyira súlyos volt, hogy napokig nem tudtam enni. Háziorvosom adott rá carbosan krémet. Ha legkissebb jelét érzem, hogy ki akar jönni, alaposan átkenem vele a számat, és nem is jön ki. Azóta nem voltak ilyen problémáim. Recept nélkül lehet kapni. Szerintem próbáld ki. Egy apró tubus olyan 800-1000 Ft környékén mozog, de nekem bevállt.
Igen tisztátalan eszközöktõl( villa, kanál, pohár stb.) De fogkõ, nyálkahártya gyulladás, letört foggal harapod meg a szád. De elég, ha megszúrod villával, vagy csottal. A carbosan kenõcs jó rá, és Phlogozol vagy Glicosept folyadék ecsetelésre, fokozott szájhigiénia és bármennyire is furcsa, a C vitamin rendszeres szedése még akkor is, ha dúskálsz a természetes vitaminokban.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!