Találatok a következő kifejezésre: Az afp-m: Mom (16 db)

Segítséget kérnék Tőletek. Kész lett az AFP-m és nem tudok eligazodni rajta. Tudtok Nekem segíteni? Terhességi AFP 25, 90 ng/ml, MOM érték 0, 74, Korrigált AFP MOM 0, 85, Terhességi HCG MOM 0, 79mU/ml, APP Median 34, 8 Ezek most jónak számítanak?

Legjobb válasz: Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!

Kórosnak tekintjük a 0.7 MoM-nél alacsonyabb, illetve a 2.5 MoM-nél magasabb értéket, amennyiben a vérvétel megfelelõ idõpontban történt. Sztem neked a normál tartományba esik!
A kérdező hozzászólása: A 0, 74-es MOM érték nem a túl alacsony kategóriába tartozik?
Nekem 0.77 lett, és nekem uh-n ráírták a papíromra, hogy genetikai tanácsadás! Beszéltem a dokimmal és mivel minden más eredményem rendben volt, az uh is tökéletes lett, õ is azt mondta felesleges. Én nem is mentem el, azóta is rendben vagyunk, hamarosan kibújik a kisfiam:) 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint nincs más lehetõségem, mint megvárni a jövõ hét pénteket, amikor is vissza kell menni dokimhoz. :-( Hát ez van. De lehetséges, hogy csak kismama-parában szenvedek. :-( Köszönöm a választ.
A kapott eredmény elbírálása és értékelése minden esetben a gondozást végzõ orvos feladata, kóros lelet esetén pedig a genetikai tanácsadó véleménye tekinthetõ irányadónak a további diagnosztikus vizsgálatok elbírálása tekintetében. Az alacsony AFP érték tehát nem minden esetben jelent genetikai rendellenességet, ennek elbírálása minden esetben genetikai tanácsadó feladata. Ha valóban genetikushoz kell fordulnod én mindenképp az Istenhegyi Klinikát ajánlanám - Dr. Hajdú Krisztina szülész-nõgy. genetikus!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Igyekszem nem aggódni, de azért köszönöm a tippet.
Tök jó az eredményed és a korrigált értéket kell nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a megnyugtató választ. :-)
Szia! Itt megtalálod az integrált teszt eredményeinek magyarázatát és az értékhatárokat is! http://www.downszures.hu/integralt_index.php#lap10
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Most egy kicsit megnyugodtam!
És mi lett veled? Elmentél a gentetikai tanácsadásra?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésedet. Végül a dokim javaslatára mégis el kellett mennem genetikai tanácsadásra, mert ugye ez a protokoll... De mindent rendben találtak a picurral kapcsolatban, és nem találták fontosnak az alacsony AFP-t. Most már a 30. hétben vagyok.
Néztem már ezt az oldalt de itt nincsenek szám adatok...
A kérdező hozzászólása: Ha figyelmesen végig olvasod, találsz értékeket a sorok között!

Az AFP m miatt elküldtek genetikai UH ra mert azt mondják alacsony AFP: 27.4 lett a MOM: 0.76! Most aggodnom kéne? Az AFP ben mit néznek?

én már nagyon ideges vagyok.

Legjobb válasz: Alacsony, de nem vészesen..szerintem nem kell aggódni 0.5 MoM az alsó vészhatár . A genetikai csak egy biztonsági ellenõrzés lesz,de az is lehet, hogy korán voltál a 16 hetesen.. a 18. héten pedig mindenki megy genetikai uh-ra..ehhez mondjuk érdekes lenne tudni a 12 hetes nyaki redõ eredményt is.

Alacsony, de nem vészesen..szerintem nem kell aggódni 0.5 MoM az alsó vészhatár . A genetikai csak egy biztonsági ellenõrzés lesz, de az is lehet, hogy korán voltál a 16 hetesen.. a 18. héten pedig mindenki megy genetikai uh-ra..ehhez mondjuk érdekes lenne tudni a 12 hetes nyaki redõ eredményt is.
A kérdező hozzászólása: Ebben a kiskönyvben olyan csunyán írtak hogy én kisem birom olvasni hogy hova van írva!! Számok azok vannak valami 44, 7 rendben
Szió.Nekem 0, 75 volt és azt mondták tökéletes. Álltalában akkor alacsonyabb, ha fiúcska lesz. Mi 31 hetesek vagyunk és mindene tökéletes és kisfiú. Nem hinném, hogy aggódnod kellene. Üdv:Ancsy
elsõ vagyok és nem tudom miért lettem lepontozva!!! A nyaki redõt a 12. heti uh-n mérik. normál értéke 3mm-ig van, ha ennél magasabb, akkor az AFP-rossz eredmény esetén indokolt plusz genetika.. Egyébként ha megkaptad a leleteket, meg kellett volna, akkor azon a papíron NT jelzés után vagy nucha után szereplõ érték a nyaki redõ.
A kérdező hozzászólása: 19 hetes vagyok és 23 éves
Szia. Hány éves vagy? Mennyi a 12. heti nyaki redõ? Mert önmagában a 0, 76 nem alacsony! Nekem 0, 79-re azt mondták, hogy tökéletes!
Igen, alacsony a MOM értéked, ez Down kórra utalhat. DE nem vészesen alacsony. Szerintem a genetikai UH-n majd megnyugtatnak, hogy nincs semmi baj. Nekem van olyan ismerõsöm, akinek 0, 5 lett a MOM értéke, ez rettentõ alacsony, és mégis egészséges a kisfia. 23 hetes kismama
Szia!Nekem 0.51 lett meg magas béta hcg, de egészséges a babókám!Végigmentem mindenen, h ez kiderüljön!!
A kérdező hozzászólása: nekem ugy van írva hogy BPD:44, 7mm GRS 18-19 szív: rendben meg valami Fr vagy mi az 26, 4 na akkor ez most hogy van?
Szia! Ez a baba mérete crl, nem a tarkóredõé!!! A tarkóredõt NT-nek írják, s a 11-13.héten ad csak megbízható eredményt, késõbb ez nem mérhetõ. Különben 0, 76 nem kevés!
A kérdező hozzászólása: megvan! 12 hetesen volt 26, 1 és most 44, 7mm
Szia! Én a héten megyek AFP-re de én voltam kombinált teszt vérvételen a Bajcsyba ingyen csinálják. Negatív lett. Én ezért nem idegeskedek. Nekem a nyakiredõ 1, 4 lett. Én már az ultrahang alatt rá kérdeztem az orvosomra hogy mennyi a nyakiredõ mérete. Szerintem merj kérdezni még ha nem is tetszik az orvosnak! Nem tesz jót hogy streszeled magad. Minden rendben lesz! Ez az AFP vizsgálat nem megbízható 1-2 év és szerintem nem is fogják kérni ezt a vizsgálatot. A kombinált teszt fog elterjedni. Boldog babavárást! :-) 16 hetes kismama
Ancsy vagyok.Ha minden igaz a 12hetesen kaptál egy a/4es papírt, amire az van írva, hogy kombinált Down-szindróma szûrõvizsgálati lelet.Ezen feltüntették az UH adatokat és ott láthatod a nyaki ödéma méretét.Nekem 11hét 5naposan volt 1, 3mm , ez az érték 3mm-ig jó. Remélem segítettem
Szia! Fogd fel úgy, mint biztonsági ellenõrzés. AFP: 20 és 100 között, az ebbõl számított MOM érték 0, 7-2, 5-ig jó. Mikor kell menned ultrahangra? Mert a 18., 19. hét környékén mindenki megy, és ott mindenkinek nézik, hogy minden ok-e.
Hívhatják nyaki redõnek, tarkóredõnem, vagy esetleg NT.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a kérdezõ. nyaki redõ eredmény? ez mien betükkel van kiírva?
Szia.Nekem afp:14, 0, 68mom érték, nyaki redõ 1, 7mm.Nekem sem mondták, hogy alacsony lenne ! Igaz int kiderült elszámolás miatt 1héttel elöbb csináltak a tesztet...Szerintem a tied nem alacsony... Minden jót 35hetes kismama


Afp? A kombinált tesztem jó, 1:50000 Down és Edwards is, az afp-m ma 16+6 hetesen 0, 8 Mom, ami határérték.

A szülészem nem nyugtatott meg 100%-ban, azt mondta, a biztonság kedvéért legyen egy négyes teszt. Amíg meg tudom csináltatni, írnátok saját tapasztalatokat?

Legjobb válasz: Szia! Nekem 0,74 Mom lett, és a dokim azt mondta rendben, amúgy nekem is 1:50000 lett mindkettõ! Egészséges kisfiam van, aki jövõhéten lesz 1 éves! Minden rendben lesz, hidd el!

Szia! Nekem 0, 74 Mom lett, és a dokim azt mondta rendben, amúgy nekem is 1:50000 lett mindkettõ! Egészséges kisfiam van, aki jövõhéten lesz 1 éves! Minden rendben lesz, hidd el!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltál!!! BÚÉK!

Alacsony az Afp-m! Mitől lehet alacsony és ez után milyen vizsgálatot fognak csinálni, hogy megtudjuk minden rendben van? 0, 4 MoM

Legjobb válasz: Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni,mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist,és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is,ha a terhesség nem felel meg a számított kornak,fiatalabb,vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot,csináltass uh-t,és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre,az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót,jó egészséget.

Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni, mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist, és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is, ha a terhesség nem felel meg a számított kornak, fiatalabb, vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot, csináltass uh-t, és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre, az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót, jó egészséget.
Szia engem is elküldtek alacsony afp miatt a genetikára, ott az ultrahangon durva eltérést nem láttak, el akartak küldeni engem is magzatvízvételre de betõltöttem addig a 22.hetet és csak 21 hétig csinálják.így 2%hogy baj lesz!!!Ha az afp jó lett volna akkor is maradt volna 2% mert nem alkalmas betegség szûrésre!!!nyugiiiiii, semmi baj nem lesz!:) )
Nekem megismételték az AFP-t, és akkor más eredményt kaptak. Sokkal jobbat mint elsõre.De azért elvégeztettem az amniocentézist.De nekem magas lett kicsit, nem alacsony.Elnéztem, bocs.Az alacsony valóban down gyanús. Ha nagyon aggódsz, esetleg más vizsgálat is utalna rá, csináltasd meg Te is.Természetesen kérd genetikus véleményét.Nekem ajánlották. 1 voltam.
Igen, én sem értem, hogy miért van az. hogy sok kismamának leveszik újra és ha az jó akkor jó.:-/ Nekem azt mondta két doki is, hogy az AFP-t nem lehet megismételni max. akkor ha annyival hamarabb lett levéve, hogy még az ismétlés idõpontjában se töltené be a 18 hetet. E viszont ritka mert mire megjön az eredmény általában már betöltjük. Ennyi erõvel akkor addig ismételgethetnénk amíg jó nem lesz, nem? Akkor meg minek?! Szóval a lényeg az, hogy az AFP a velõcsõzáródási rendellenességek szûrésére lett kitalálva (és ilyen esetben magas) még akkor amikor nem voltak jó UH gépek. Azóta tulajdonképpen nincs értelme de nálunk úgy felejtették még 1970 óta. :-/
Megint én vagyok(22 hetes). Arra nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért lett ennyire alacsony, a baba méretei alapján jókor lett levéve. A vérvételt pedig nem ismételték meg, mert a genetikai tanácsadó szerint egy rossz meg egy esetleg jó eredmény alapján nem lehet véleményt monani. Üdv
Szia! Nekem 0.37 lett af afp-m, kombinált tesztem nem volt. A kockázat a down kórra 1:20-hoz lett, és a genetikai tanácsadóban javasolták az amniocentétzist.( 150-nél kisebb számnál ajánlott). A rendkívül magas kockázat miatt belementünk, és 4 hét után ma kaptuk meg az eredményt: nem találtak rendellenességet, és kislányunk lesz! De a várakozás ideje alatt csak erõsödött bennem az, hogy az afp semmit sem ér! A környezetemben most 3 kismamának is alacsony lett! A lényeg, hogy próbálj meg nem aggódni! Minden jót Nektek! 22 hetes kismama
Szia! Nekem is alacsony lett az AFP-m, viszont kombinált tesztet is csináltattam a 12.héten ami kifejezetten down-kór szûrésre van és annak az lett az eredménye, hogy 1:13.000.-hez az esélyem down-kóros babára. Állítólag ez nagyon jó eredmény. Ezt most azért írtam mert ebbõl következik, hogy az AFP mennyire nem mérvadó a down-kórral kapcsolatban. Nem kell neki nagy jelentõséget tulajdonítani. Ezen kívül lehet, hogy hamarabb is lett levéve a vér. Nekem pl. állítólag még ez is volt a baj vele. Ne idegeskedj miatta, szerintem felesleges! Tudom nehéz, mert én is sokat agyaltam emiatt pedig tényleg hülyeség. Csak szegény babát bántjuk vele. Nekem nem volt magzatvízvétel sem, sõt engem genetikára sem küldött az orvosom bár lehet, hogy a kombinált teszt jó eredménye miatt.
Csatlakozom az elõttem szólokhoz! Nekem is alacsony volt az afp-m, jól be is rezeltetett a doki, viszont utána beszéltem több orvossal, és egyértelmûen azt mondták nem jelent semmit, nem is igazán szoktak vele foglalkozni, a magas afp-nek van jelentõsége. Semmi okod aggodalomra! Boldog babavárást!
az, hogy alacsony az afp, az nem velõcsõ záródási rendellenességre utal, hanem down kórra. a magas utal a záródási rendellenességre! de valóban nem kell rögtön megijedni, mert már nagyon nem megbízható vizsgálat!
A kérdező hozzászólása: köszi csajszik a válaszokat!

Az AFP-m 2.11 Mom lett, a hCG: 1.19 MoM, SP1: 1.4, PAPP-A: 1.5. Nem magas ez?

Itt csak 1 Mom körülit olvasok, ezért kicsit idegesít.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy 2,5-ig jó a MOM. Szerintem ne aggódj!

Úgy tudom, hogy 2, 5-ig jó a MOM. Szerintem ne aggódj!
Ha nem jó az eredményed az orvosod kivizsgáltat úgy hogy ne aggódj majd segít ha baj van.Szerintem sem kell rögtön parázni ha kissé eltér az még nem kóros. ( 23 hetes kismama)
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy közbekérdezek! Az volna a kérdésem, hogy az AFP-re ki adja a beutalót, a védõnõ vagy a nõgyógyász? És menni idõ amíg elkészül az eredmény? Köszönöm a válaszokat, és mégegyszer bocs a közbekérdezésért! Boldog babavárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nekem a nõgyógyász adta a terhes ambulancián az Uh-ra, de a 16. héten esedékes vérvételre a védõnõ adja, de a háziorvossal is le kellett pecsételtetni, meg naplószám kellett rá. A vérvételi eredmény 2 hét alatt készül el, de az enyémen 3 hétig ültek, ugy kértem ki a laborból.
Köszönöm szépen a segítségedet!!
Nekem meg alacsony lett az AFP, tegnap irtam ki kerdest is emiatt. Ejszaka (aggodtam) kiolvastam a netet, mit ir ezekrol, es arra jutottam, a hatarertekhez kozeli szamok sem tul jok :( En ma megyek 4D-s genetikai uh-ra, aztan meg a negymarkeres tesztre, mert nekem az alacsony Down gyanut jelezhet. A magas pedig inkabb nyitott gerincet, egy 4D-s genetikai vizgalat azt tokeletesen kiszuri, szerintem menj el Te is! Sok sikert!

Az afp-m: 0, 87 Mom az fr. beta-m:2, 17. A vegso eredmenyem pedig 1:715 hoz. Ezek jo ertékek?

Legjobb válasz: Szia. Az afp érték 0,7 0,8-tól 2,5 ig jó, tehát beleesel. A beta-m értékét nem tudom, keress rá a neten, biztosan találsz rá választ. Az 1:715-höz azt mutatja, hogy ilyen értékek mellett minden 715. terhességnél van gond.

Szia. Az afp érték 0, 7 0, 8-tól 2, 5 ig jó, tehát beleesel. A beta-m értékét nem tudom, keress rá a neten, biztosan találsz rá választ. Az 1:715-höz azt mutatja, hogy ilyen értékek mellett minden 715. terhességnél van gond.

Alacsony lett az afp-m, :- ( 0, 58. Mennyi volna mellé a normális terhességi hcg MoM-ban?

Nem tudom, hogy a hcg-m magas-e az afp mellé.

Legjobb válasz: A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...

A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...
A kérdező hozzászólása: A babuci 1 hónapos múlt, 5 hetes már, és egészséges, mint a makk. Az afp-t meg kivették a protokollból:-) Hála Istennek:-) !
Örülök, hogy minden rendben volt a genetikán :) Boldog babavárást és várjuk a híreket :)
A kérdező hozzászólása: Az utókornak írom ezeket, hátha valakinek hasznos lesz: Genetikai tanácsadós u.h. tökéletes lett, azért mondták, ha akarok menjek el négyes tesztre, mert ha az rosszabb, mint 1:350-hez, megcsinálják az amniot. De azt mondták nem muszáj, nincs nagy esély a bajra. Ha megszületett és nem felejtem el, megírom, hogy milyen egészséges babánk lett:-)
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön. A szülinapomon :-( hehh.
Mind a kettõ fals eredményhez vezet, jó trehány az orvosod :( A súly is befolyásolja az AFP-t, meg persze az is, ha nem megfelelõ idõben veszik le :( De tuti rendben van minden! Mikor mész a genetikára?
A kérdező hozzászólása: Nem írták rá, nekem kellett hasalnom a vérvételen valamit. Mondtam egy súlyt :-(. Amin gondolkodom, hogy a mensi szerint 15+0-n volt a vérvétel, mert a 12 hetes u.h. szerint az nekem a 16+0-m volt. Tehát lehet, hogy korán vették le.. de mindegy is. Nem tudom miért kell paráztatni tényleg a kismamákat. :-( remélem a tanácsadáson megnyugtatnak végre teljesen, mert szerintem a babámnak kutya baja.
Az szuper, hogy rendben volt minden az UH-n :) A súlyodat jól írták amúgy az AFP beutalóra?
A kérdező hozzászólása: 18 hetes u.h.-on minden rendben volt, de kombinált-integrált tesztet nem csináltattam:-( olyan fiatal vagyok, hogy egyszerûen nem gondoltam, hogy kéne, lányommal sem csináltattam mikor õt vártam, és nem is jutott eszembe. Hát elmegyek a genetikai tanácsadásra, ott is megnézik u.h-on, de magzatvíz vételt nem vállalok az biztos.!!!
Kislányommal 0, 61 lett az AFP, úgy, hogy véreztem is a terhesség alatt, ami meg ráadásul felfelé vinné. Most 7 hetes és teljesen egészséges. Ha a kombinált ill. esetleg intergált jó, ne törõdj vele. Nekem azt mondta a dokim, hogy õ még a praxisában nem látott olyat, hogy jó volt a kombinált, rossz az AFP, és beteg lett a baba.
Nekem most 0, 61 lett az AFP-m, a nagy fiammal 0, 46 volt és teljesen egészségesen született! Ha a kombinált teszted jó lett, meg a 18. hetes UH-n is minden rendben, akkor no para :) Nekem jó lett mindkettõ, de azért persze beutaltak a genetikára... Hát elmegyek, rászánom azt a napot :) Úgy tudom 2, 5 felett számít magasnak a ßHCG
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi hölgyeim, köszi! Tegnap még én is ezt hajtogattam magamnak, de mára??? Rossz gondolatok, stb. stb. KÖSZI!!!
nekem az elsõ lányomnál volt 0.5 de semmi baja nem volt. A dokim még rápillantani sem volt hajlandó az értékre, mert szerinte semmit sem ér.
Elsõ válaszoló vagyok: Gratula a babához:) sok-sok boldogságot nektek :)

16. héten az AFP-m 83, 50ng/ml, MoM index 2, 30. Ez nagyon rossz?

Az átlag a papírom szerint a 16. héten 36,3ng/ml.

Legjobb válasz: Szia! Elöszõr is ne aggódj nem lesz semmi baj! A MoM értéke 0,7-2,5 között normális persze ez egy átlag érték! Én is jártam Pesten habár én pont az ellenkezõ miatt túl alacsony volt az érték! Ha mész fel akkor az elsõ hogy kikérdeznek hogy hányadik baba meg hogy voltál-e már fent meg ilyenek aztán át küldenek az ultrahangra és ott egy kb. 20-30 perces ultrahangot elvégeznek és ott mindent tûzetesen átnéznek és felnagyítanak! Aztán ha ott valamit találnak akkor megbeszélik a továbbiakat! De ne aggódj nem lesz semmi gond! 24 hkm

Szia! Elöszõr is ne aggódj nem lesz semmi baj! A MoM értéke 0, 7-2, 5 között normális persze ez egy átlag érték! Én is jártam Pesten habár én pont az ellenkezõ miatt túl alacsony volt az érték! Ha mész fel akkor az elsõ hogy kikérdeznek hogy hányadik baba meg hogy voltál-e már fent meg ilyenek aztán át küldenek az ultrahangra és ott egy kb. 20-30 perces ultrahangot elvégeznek és ott mindent tûzetesen átnéznek és felnagyítanak! Aztán ha ott valamit találnak akkor megbeszélik a továbbiakat! De ne aggódj nem lesz semmi gond! 24 hkm
Szia! Nekem 61, 5 IU/ml lett, és meg se adták MOM-ban, csak az volt a papíromon, hogy kisebb mint 31-ig jó, szóval a duplája lett. Dokim nyugtatott, hogy ne aggódjak minden rendben van, mert eléggé elavult eljárás már ez az AFP, csak riogatják vele a kismamákat. Ugye az alacsony a Down kórra utalhat, a magas pedig velõcsõ záródási rendellenességre, pl. nyitott gerinc stb. Ez utóbbi rendellenességek pedig ma már ultrahanggal jól láthatók, kiszûrhetõk, így én is elmentem 21. héten genetikai UH-ra magánba, ahol 1 óra alatt tetõtöl talpig megnézték a babát, és mindent rendben találtak. Utána már nem aggódtam az AFP érték miatt. Szerintem, ha nyugtalan vagy menjél el, mert megéri. Nem tudom hol laksz, érdeklõdd meg, biztos csinálnak magánban. Amúgy elég húzós 33.000 Ft volt az ára, de megérte a megnyugvást. Biztos rendben lesz minden, ne aggódj! Amúgy nekem is azt mondta a nõgyógyász, ha 100-200 körül van az érték, akkor kell vele foglalkozni, mert akkor esetleg probléma lehet a babával.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!

Lehet probléma a babával ha az AFP-m 0.8 Mom (minimum határérték) lett?

Legjobb válasz: SZia! Nos az elõzõ értelmes hozzászólónak köszönjük, inkább húzzon vlmelyik értelmes csetoldalra, ha ennyire unatkozik. NEkem 0.82 lett az AFP és senki egy szót se szólt mivel ez teljesen normális. Úgyhogy na aggódj. Ha az egyéb szûrõvizsgálatok jók lettek, ez az eredmény teljesen ok. Egyébként a nagy közhiedelem szerint, ha ennyire alacsony ez az érték, nagyon valószínû, hogy fiad lesz. NEkem ez bejött:-D SOk sikert a továbbiakhoz!

SZia! Nos az elõzõ értelmes hozzászólónak köszönjük, inkább húzzon vlmelyik értelmes csetoldalra, ha ennyire unatkozik. NEkem 0.82 lett az AFP és senki egy szót se szólt mivel ez teljesen normális. Úgyhogy na aggódj. Ha az egyéb szûrõvizsgálatok jók lettek, ez az eredmény teljesen ok. Egyébként a nagy közhiedelem szerint, ha ennyire alacsony ez az érték, nagyon valószínû, hogy fiad lesz. NEkem ez bejött:-D SOk sikert a továbbiakhoz!
Egyetértek az elõttem szólóval.Ezt a hülyeséget miért nem törlik? Amúgy Kedves kismama ne aggódj, nekem 0, 75 lett annó és én is pici fiút várok.Ma vagyunk 28 hetesek, túl a 4dik 4D Uh és nincs semmi baja a picinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a segítséget!Már megcsinálták az amniot is de még nem tudok eredményt.Megijesztett az orvos a genetikán mert azt mondta hogy a koromra való tekintettel (32 leszek októberben)és az alacsony Afp miatt szükségesnek találja a magzatvízvételt.Pedig az eddigi eredmények nagyon jók és az ultrahangon sem találtak semmit.És igazatok van én is fiú gyermeket várok!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!