Találatok a következő kifejezésre: Az adó való nyilatkozáshoz milyen adatokat (1 db)Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

17 évesen kell adóznom, ha van jövedelmem?

Nem diákszövetkezetnél dolgozok, tehát nincs aki elintézné ezt helyettem, ezért kérdezem hogy ha kifizetik nekem a munkám után járó jutalékot, abból le lesz vonva az adó? És ha igen, hány százalék?

6

Ha a házaspár egyik tagja meghal, jár e nyugdíja arra a hónapra?

Hogy szól a törvény? A későbbiekben az életben maradt a saját nyugdíját kapja, vagy a kettő közül azt amelyik a magasabb volt?

1

Családi kedvezmény igénybevétele hogyan lehetséges?

Az lenne a pontos kérdés, hogy az idén január óta élettársam (nincs hivatalos papír) mint utólag kiderült gyermeket vár. Természetesen nagyon örülünk neki, gyorsan elkezdtük szervezni az esküvőt. Előtte jogosultak leszünk családi adókedvezmény igénybevételére, vagy csak utána? Leendő apuka ilyenkor igényelheti?

3

Heti 40 órában alkalmazottként dolgozom. Szabadidőmben kerámiát készítek. Szeretném legálisan forgalmazni. Melyik forma erre a legalkalmasabb, adószámos magánszemély, vagy vállalkozói igazolvány kiváltása? Esetleg más megoldás?

2

Gyed alatt szültem és mégis a második gyerek után kevesebb Tgyást kaptam, mint az első után Gyed-et! Miért?

2011.09 - ben született az első gyerekem. 2012 január közepétől kaptam utána a GYED-et, kb. 85 000 havonta. A GYED - et akkor a 2011-es tényleges jövedelmem (bruttó 162 000) alapján számolták, ami havi 85 000 nettó (nem érvényesítek semmilyen adókedvezményt), szerződés szerinti bérem: 130 000 bruttó, de első körben ez nem számított.

2013.04 - ban született a második gyerek. Kértem utána a Tygás - t és csak 77 000 - et kaptam nettóba.

(Úgy sejtem, hogy azért mert a szerződés szerinti béremet vették alapul)

1.) Első kérdésem: Hibát követtek el, mert a tényleges jövedelmem alapján kellett volna számolniuk? Kérjek kiigazítást?
2.) Ha nem hibáztak, akkor kérhetem, hogy a korábban megállapított GYED összegét folyósítsák, amíg lehet, vagyis a 85 ezret kapjam még 4 hónapig? És visszamenőleg is korrigálhatom az elcse*ett két hónapra? Vagy ezt már buktam? Kérjem méltányossági alapon a korrekciót?

Válaszokat előre is köszönöm!

8

Ha az orvostól az igazoláson az adókedvezményhez J4590 -es BNO kódot kaptam, akkor igénybe tudom-e venni az adókedvezményt?

súlyos asztmám van,és úgy hallottam,hogy így lehet.

5

Hogyan tehetek feljelentést a NAV-nál?

A vateráról rendeltem egy cipőt, amire azt mondta az eladó hogy eredeti, de mikor megérkezett hozzám kiderült, hogy nem az. Mikor szóltam neki hogy így nem tartok igényt a cipőre, nem válaszolt semmit. Telefonon nem tudom elérni. Újan érkezett kínából, és ahogy láttam elég sokan rendeltek már tőle. Szerintem ezt üzletszerűen csinálja, de lemerem fogadni hogy nem fizet adót sem. És emellett még hamis termékekkel is kereskedik.
Hogyan lehet a NAV-nál feljelentést tenni?
Díjköteles?
Van esély arra, hogy rövid időn belül vissza kapom a pénzem?
Vagy egyáltalán lehet magánszemélyt feljelenteni?

Aki segít, annak nagyon köszönöm.

6

Ha nyáron dolgoztam tanulóként 1 hónapot amivel alig kerestem, és a munkáltató nem küldött összesitő lapot h adózzak, de sima nyomtatványt küldtek ki apehtol mint mindenkinek akkor kell adóznom?

4

Értékcsökkenést ÁFA nélküli értékből számolunk ugye?

Kivéve, ha nem vonható le az ÁFA.

1

Háztartási munkát hova kell bejelenteni? Ellenőrzés van?

jön ki ellenőr ellenőrizni?
apeh-hoz be kell e jelenteni azon kívül hogy befizettem a regisztrációs díjat?
munkaügyiben be kell jelenteni?
hol kell még?

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!