Találatok a következő kifejezésre: Az a kombinált (149 db)

hogy csökkentsék a bundázás lehetõségét.
A kérdező hozzászólása: bõvebben ezt kifejeznéd légyszives?
kérdezd meg a lottózóban. gáz lenne, ha nem tudnák... ha nem akkor hívass fel velük valakit, aki tudja.

Mi is az a kombinalt teszt amit 12. hetig kell elvegeztetni? Nem veszejes?

Köszönöm ha valaszoltok!

Legjobb válasz: nem veszélyes, egy uh+vérvétel, különbözõ fehérje és hormonszinteket vizsgálnak, s ebbõl következtetnek a baba genetikai állapotára. számít az anyai testsúly és az életkor is. az uh-on pedig a tarkóredõt ls a végtagokat, az arc csontozatát és a gerincet, a vesét és a gyomrot, valamint a szívfrekvenciát vizsgálják. ebbõl a kettõbõl kombinálnak egy arányszámot. DE ez nem amniocentézis, lehet esély arra, hogy mégis baj lesz, se mondjuk 98%-ig biztos amit írnak. ha tutira akarsz menni szuratni kell, ott viszont van vetési kockázat.

nem veszélyes, egy uh+vérvétel, különbözõ fehérje és hormonszinteket vizsgálnak, s ebbõl következtetnek a baba genetikai állapotára. számít az anyai testsúly és az életkor is. az uh-on pedig a tarkóredõt ls a végtagokat, az arc csontozatát és a gerincet, a vesét és a gyomrot, valamint a szívfrekvenciát vizsgálják. ebbõl a kettõbõl kombinálnak egy arányszámot. DE ez nem amniocentézis, lehet esély arra, hogy mégis baj lesz, se mondjuk 98%-ig biztos amit írnak. ha tutira akarsz menni szuratni kell, ott viszont van vetési kockázat.

Mi az a kombinált, meg integrált teszt? Mire jó?

Legjobb válasz: Kimutat bármiféle rendellenességet a picinél. persze ez sem 100% os eredményt ad.

Kimutat bármiféle rendellenességet a picinél. persze ez sem 100% os eredményt ad.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és a kettõ között mi a különbség? Ezeket a teszteket hogy kell csinálni?
A kombinálthoz egy vérvétel szükséges, az integrálthoz kettõ, és a második több betegséget szûr ki. Tehát szerintem jobb azt választani. Gyakorlatilag 95%-os biztonsággal megmondják, hogy Down-kóros-e vagy Edwards kóros-e a baba. A Sotén csinálnak ilyen tesztet, de sok más helyen is. Czeizel Endre rendelõjében is, Istenhegyi úton is. Sok helyen, keress rá a google-ban.
Én kombinált tesztet csináltattam, ez egy alapos nagy uh volt a 12. héten vérvétellel együtt. Az integrált teszt 12. heti nagy uh-ból áll és vérvételbõl, illetve ennél a tesztnél van vérvétel a 16. héten is. Az integrált teszt drágább, minimálisan pontosabb mint a kombinált.
Én kombinált teszten voltam 12 hetesen az Istenhegyi úton. Vérvétel+4D ultrahang! Nem olcsó, de megérte! Ott tudtam meg, hogy egészséges és 2 fiú után kislányt várok! És ez így is lett!
Genetikai rendellenességekre utal az eredmény kb. 95% ban biztos, A kombinált teszt vérvétele a 12. heti uh után van, mert kellenek az ott mért adatok, ez nálunk 9000, 2. vérvétel 16. hét után, 16 000, együtt 25 000. Meg lehet csináltatni csak a kombináltat és csak a másikat is. 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!(:-D

Mien az a kombinált oltás? Mi ellenadják? Mi ellen véd?

Legjobb válasz: google barátunk gyorsabban válaszol az ilyen kérdésekre, mint mi. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U89Vm2W.. Ezt meg csak úgy ajándékba: ly ly ly ly

google barátunk gyorsabban válaszol az ilyen kérdésekre, mint mi. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:U89Vm2W.. Ezt meg csak úgy ajándékba: ly ly ly ly
legfõképpen az állatorvosok pénztárcáját kiürülés ellen.. nálunk simán bead olyanokat egyben, amihez meg kellene várni bizonyos és eltérõ idõközöket, de tojik rá.. pontosan nem tudom miket tartalmaz.. de olyanokat ami elõírás hogy meg kell kapjon a kutyus..
Gratulálok, vitted a pálmát a mai butaságversenyben. Elõször is kombinált oltás nem kötelezõ. Másodszor pedig ezeket a vakcinákat nem véletlenül ilyen kombinációban keverik össze és nem más vakcinákkal.
Akiteki gyorsabb voltál mint én! :D Jó a válasz, én is pont ezt kerestem, pedig minden évben kapja a kombit az én kutyám is, mégsem tudtam pontosan mi az. :)
akiteki:) ))))nálad a pont:)

Mi az a kombinált teszt? Tényleg kötelező? Mindenhol csinálják?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ, és sok helyen csinálják, nem mindenhol, viszont csak néhány helyen ingyenes, és elég húzós az ára ott, ahol nem ingyen csinálják (20 körül). Viszont jó a vizsgálat egy hatékonyabb szûrés a fejlõdési rendellenességekre (down kór, edwards szindróma).

Nem kötelezõ, és sok helyen csinálják, nem mindenhol, viszont csak néhány helyen ingyenes, és elég húzós az ára ott, ahol nem ingyen csinálják (20 körül). Viszont jó a vizsgálat egy hatékonyabb szûrés a fejlõdési rendellenességekre (down kór, edwards szindróma).
Csak arra figyelj, hogy idõben vegyék le a vért.betöltött 12 hét + pár nap max.
Nem kötelezõ, de a legtöbb helyen ingyenes, érdemes megcsináltatni. 12+1-->13+6-ig csinálják, illetve amíg a baba crl-je max. 8, 3cm azt hiszem, nem emlékszem pontosan, mennyi a limit. Érdemes 12+3-->5-ig menni, akkor elvileg a legoptimálisabb. Down-kór, Edwards-szindróma szûrésére jó, 84%-os biztonsággal ad korrekt eredményt.
Nem kötelezõ, de 35év felett melegen ajánlott.A kombinált teszt azt jelenti, hogy 2x vesznek vért(12 majd 16 hetesen) és a kettõ eredményét vetik össze.Én is megcsináltattam, 29.000Ft volt..hogy erre mért nincs támogatás...:/
A kombinált teszthez csak egyszer kell vért venni. Amire többször kell, az az integrált teszt. A sejtbank.hu oldalon fent van, hogy melyik kórházak állnak szerzõdésben a sejtbankkal, ott ingyenes a kombinált teszt. Az integrált teszt viszont ha jól tudom, mindenhol pénzes:(
A kérdező hozzászólása: Hát a 35-tõl messze állok még :) 30 alatt nem is ajánlják? Mert nekem nem mondott róla semmit a dokim.
Igazad van, utánam szóló..összekevertem a kettõt.Köszi a javitást!:) Nekem alapból már az integráltat ajánlották.
De, 30 alatt is, sõt, mindenkinek ajánlott a kombinált teszt, ha pesti vagy, akkor a Sejtbanknál a Bolgárkerék utcába menj, ingyenes, és ha majd szeretnél, kérhetsz integrált tesztet is, 16 hetesen azt hiszem, az is egy vérvétel lesz akkor, csak ahhoz felhasználják a korábbi eredményeket, tehát a kombináltat is. Telefonon kell idõpontot kérni. Egy arányt fognak megadni majd, hogy pl. 1:15 000-hez az esély a beteg babára. 1:250-ig számít jónak, azt hiszem, de ott a vérvétel elõtt alaposan tájékoztatnak, van egy kis 10-15 perces beszélgetés, elmagyarázzák, pontosan mi is a vizsgálat, mit néznek, mit lehet még csináltatni (itt beszélnek az integráltról is). Ezen szerintem ne filózz ennyit, ingyenes, csak egy vérvétel, csináltasd meg.
A kérdező hozzászólása: És azt hogyan lehet kideríteni, hogy ahol én lakom, ott csinálnak-e ilyet? Vidéken lakom, és messze is van Pest, nem tudok oda elmenni.

Mi az a kombinált teszt, miből áll? Kinek kell ezt elvégezni? Orvos javasolja?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõm javasolta, ami lényegébe egy vérvétel és a down kor kockázatát szûrik ki vele, a 12 hetes genetikai ultrahang után csinálták, ha jó tudom fizetõs, ha csak a kórháznak ahová jársz nem támogatja a tb, nekem nyíregyen csinálták és ingyenes volt, Boldog babavárást, 24 hetes kismama:)

Nekem a védõnõm javasolta, ami lényegébe egy vérvétel és a down kor kockázatát szûrik ki vele, a 12 hetes genetikai ultrahang után csinálták, ha jó tudom fizetõs, ha csak a kórháznak ahová jársz nem támogatja a tb, nekem nyíregyen csinálták és ingyenes volt, Boldog babavárást, 24 hetes kismama:)
Szia sok helyen ingyenes már, pl a Magzati Diagnosztikai KP-ban is. Az én védõnõm azt se tudta, hogy mi az :-S Mindenképpen érdemes elvégeztetni, manapság a Down-kóros gyerekek háromnegyedét a 35 év alattiak szülik, pont azért, mert nálunk nem kötelezõ a szûrõvizsgálat. Ja és nem csak Down-szindrómát szûrnek, hanem nyitott gerincet és Edwards-kórt is!

Mi a különbség az integrált teszt és a kombinált teszt között?

Én csütörtökön megyek a 12hetes vérvételre,és ahogy kisilabizáltam a beutalómon a vizsgált dolgokat,szerintem kombinált tesztem lesz. A neten ránéztem,de őszintén megmondva nem értettem a kettő közti különbséget. (vagy csak nem jól olvastam..) 3 beutalóm van, van amelyiken két dolgot is nézetnek. Mik ezek? Köszönöm.

Legjobb válasz: Az integrált tesztnek a része a kombinált. Vagyis ha a kombinált teszthez hozzáadod a quartett-tesztet, az lesz az integrált :) A kombinált esetében megszuriznak most, a 12. héten és néznek hozzá egy genetikai ultrahangot (tarkóredõ, orrcsont, stb.) ez alapján végeznek egy kockázatbecslést. Ha integrált tesztet csináltatsz, akkor lesz egyrészt a kombinált, valamint a 16. héten is egy vérvétel, a vizsgálatok együttes adatai alapján végzik el a kockázatbecslést. Az integrált pár százalékkal pontosabb, de késõbb van eredménye, mint a kombináltnak. És nálunk sokkal drágább is. Boldog babavárást!

Az integrált tesztnek a része a kombinált. Vagyis ha a kombinált teszthez hozzáadod a quartett-tesztet, az lesz az integrált :) A kombinált esetében megszuriznak most, a 12. héten és néznek hozzá egy genetikai ultrahangot (tarkóredõ, orrcsont, stb.) ez alapján végeznek egy kockázatbecslést. Ha integrált tesztet csináltatsz, akkor lesz egyrészt a kombinált, valamint a 16. héten is egy vérvétel, a vizsgálatok együttes adatai alapján végzik el a kockázatbecslést. Az integrált pár százalékkal pontosabb, de késõbb van eredménye, mint a kombináltnak. És nálunk sokkal drágább is. Boldog babavárást!

Mi a különbség a kombinált és az integrált teszt között? Melyiket érdemes megcsináltatni? Többi lent!

Az orvosom azt mondta,hogy jelentkezek be az Istenhegyi útra a Géndiagnosztikai Intézetbe integrált tesztre,de közbe mondta a véd?n?,hogy miért nem a kombináltat csináltatom és az ingyenes,míg az integrált 30.000 Ft. Teljesen össze vagyok zavarodva!!

Legjobb válasz: ha beírod a keresõbe sok infót kaphatsz mindkettõrõl. nem tudom hány éves vagy, idõsebbeknél az integráltat javasolják egybõl. nos tényleg elég lenne a kombinált, mert ingyenes, és ha az értékek nem jók akkor még mindig ki lehet egészíteni a vizsgálatot, hogy integrált legyen belõle. kombinált áll egy vérvételbõl és nekem volt egy genetikai UH. integráltnál azt hiszem 2 vérvétel van, az UH-t nem tudom. a kombinált kb. 85%-os az integrált 94%-os biztonsággal ad eredményt. nekem így mondták. na de mindjárt keresek neked egy linket.

ha beírod a keresõbe sok infót kaphatsz mindkettõrõl. nem tudom hány éves vagy, idõsebbeknél az integráltat javasolják egybõl. nos tényleg elég lenne a kombinált, mert ingyenes, és ha az értékek nem jók akkor még mindig ki lehet egészíteni a vizsgálatot, hogy integrált legyen belõle. kombinált áll egy vérvételbõl és nekem volt egy genetikai UH. integráltnál azt hiszem 2 vérvétel van, az UH-t nem tudom. a kombinált kb. 85%-os az integrált 94%-os biztonsággal ad eredményt. nekem így mondták. na de mindjárt keresek neked egy linket.
az Istenhegyi klinikán egyik sem ingyenes mivel az privát klinika úgyhogy teljesen mindegy a kombinált tesztet 12 hetesen érdemes csinálni az integráltat pedig 16 hetesen annyi a különbség hogy az integráltnál nézik az afpt is normálisan már mindkettõt kéne csinálja a kórház ahova jársz nálunk pl. csinálták annyi volt csak hogy a 12 hetes kombinált tesztet nem a sejtbankhoz küldték hanem azt is helyben csinálták van olyan intézmény ahol a vért a sejtbankhoz küldik és az eredményt sms kód alapján a neten keresztül kapod meg szerintem érdeklõd meg hogy a kórház ahova jársz csinálja-e akkor nem érdemes érte fizetni hány hetes vagy egyébként ?szép baba várást
bocs, nem találom a linket amire gondoltam.
igen, ha a kórház szerzõdésben áll a sejtbankkal akkor ingyenes a kombinált.
második vagyok bocs az elsõ válaszolótól de a vérvételek 85%-ak nekem ezt a genetikus mondta mikor amniocentézisre mentem és a klinikák honlapján is így van írva pl. a SOTE honlapon
hát igen, nos hol ezt olvasni a %-ról hol azt. én teljesen laikus vagyok szóval errõl nem tudok nyilatkozni :) viszont azt hallottam, hogy az afp-nél mindkettõ sokkal biztosabb eredményt ad. mindenkinek boldog babavárást, és jó egészséget kívánok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az az igazság, hogy jövõhéten akartam be jelenetkezni akkor leszek 10 hetes.Magándokihoz járok és õ a Nyírõ Gyula Kórházba és az Uzsokiba szokta a szüléseket levezetni.A Nyírõ az magán klinika én az uzsokiba szeretnék majd szülni.Így nem tudom hova tartozok?Az elsõ vérvételemet viszont a nyírõbe csináltatta, de azért nem kellett fizetni.Hívjam fel õt?
persze, kérdezz rá a dokidnál a lehetõségekre, hogy hol tudnád ingyenesen is megcsináltatni. vagy a kórházat hívd fel, hogy mi a helyzet náluk.

Kombinált tesztem jó lett, negatív. Ha esetleg az AFP vizsgálat pozitív, nyugodt lehetek a kombinált teszttel a kezemben?

Legjobb válasz: Én így voltam. Na, nem mondom, hogy nyugodt voltam, mert a rossz afp miatt szétizgultam az agyam. Viszont a dokik megnyugtattak, hogy minden oké, mert ha a kombinált teszt jó volt, akkor ne izguljak nagyon, az afp már elavult vizsgálat, sokszor fals eredménnyel. Lányom makk egészségesen született.

Én így voltam. Na, nem mondom, hogy nyugodt voltam, mert a rossz afp miatt szétizgultam az agyam. Viszont a dokik megnyugtattak, hogy minden oké, mert ha a kombinált teszt jó volt, akkor ne izguljak nagyon, az afp már elavult vizsgálat, sokszor fals eredménnyel. Lányom makk egészségesen született.
A béta HCG a terhességi hormon, ami jelen van a szervezetedben, amit a terhességi teszt is kimutat. Ezt is nézik az AFP-vel együtt. A kombinált tesztnél is nézik, rajta kell lennie a papírodon.
A kérdező hozzászólása: A Béta HCG az mi?
Ne foglalkozz az AFP-vel. Én pont ma volt 18 hetes genetikai uh-on az Istenhegyi úton, ott mondta a doktornõ, hogy az AFP önmagában semmit nem jelent, Béta HCG-vel együtt nézik. Ha az AFP alacsony, hcg magas, akkor lehet problémára gyanakodni. Nekem alacsony volt, de normál hcg-vel, és most az uh-on minden lehetõségét kizárta annak, hogy esetleg down-kóros a baba. Nekem is volt kombinált tesztem negatív eredménnyel, de azért én is aggódtam.
A kombinált teszt sokkal megbízhatóbb, mint az AFP!
Nekem azt mondat az orvosom, hogy igen, kombinált teszt+genetikai UH után nincs jelentõsége már az AFP-nek, ami úgyis egy elég elavult dolog és sokszor ad téves diagnózist.
Sajnos Hajdú-Bihar, meg Szolnok megyében még mindig 30 ezer. Ha elmegyek Pestre meg majdnem mindegy. :(
Ja meg annyi, hogy amiota itthon is tudjak ertekelni a kombinalt teszthez levett vert, azota mar nem 30ezer a teszt ara hanem 7-10 kozott mozog.
Az AFP meg mindig kotelezo, a kombinalt teszt fizetos, valaszthato.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Nektek a sok-sok választ!:)
És ha kombinált tesztet csináltatsz, kötelezõ az AFP?
Elso, nem elozo, bocs
Szia! Jol irta az elozo, az AFP egy elavult vizsgalat aminek az erteket annyi minden tudja befolyasolni hogy nagyon megbizhatatlan eredmenyt ad. Szinte csak arra jo, hogy a kismamakat idegesitse. A kombinalt teszt sokkal korszerubb, es sokkal pontosabb valaszt ad ha elvegezteted. Tenyleg ne aggodj ha rossz lesz az AFP-d. Kerestem neked 2 linket az AFP-rol es a kombinalt tesztrol hogy megnyugodj:) Boldog babavarast! http://gendiagnosztika.hu/afp-ertek http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/down-kor-szure..
A-t akartam írni.
Én megkérdeztem a dokim és azt mondta hogy ha ez a variáció áll majd fenn, akkor el fog küldeni magzatvíz vételre. Úgy hogy arra döntöttem nem kombinált tesztre megyek 30 ezerért, hanem 4D-re 15 -ért. Minek akkor a kombinált, ha õ azt nem veszi figyelembe?Nem is értem. De ez az én dokim, beszéld meg mindenképpen a tieddel.
Nekem jó lett mindkettõ, és a védõnõ azt mondta az SFP elõtt, hogy ne aggódjak, mert a komb.teszt már felulírja az afp-t.
A kérdező hozzászólása: Szabad b-HCG lehet az?És ennek mi a tól ig határa, ami jó?

Érdemes integrált tesztet csináltatni a kombinált helyett az én esetemben?

jövőhéten szombaton megyünk egy magán klinikára,ahol genetikai ultrahangra jelentkrztünk be egyenlőre,de kaptunk egy tájékoztatót integrált és kombinált tesztről,még nem dötöttük el melyik legyen. 24 éves vagyok,első baba lesz,csak azért lenne szükséges megcsináltatni ,mert a terhesség elejétől barna folyásom volt (ami 9 és fél hetesen elmúlt) nem tudták mitől,mertt nem volt bevérzésem se,semmi. a férjem szerint ne a pénzzel foglalkozzunk,csináltassuk meg az integráltat,ami 25.000 ft+ az ultrahang 15.000,szóval 40.000Ft lenne.A kombinált 9000Ft + uh. Nem nagyon értek hozzá,szóval melyiket érdemesebb?

Legjobb válasz: Az integrált tesztnek része a kombinált teszt is. Én csináltattam kombináltat, de mivel rossz lett az AFP-m, megcsináltattam az integrált teszt másik felét, az ún. négyes tesztet is a 16-17. héten. A kombinált pontossága 94-95%, a négyes teszttel együtt 97%. Én azt javaslom, hogy csináltass kombináltat, utána még mindig dönthetsz úgy, hogy kéred a másik felét is. A barna folyás és teszt közötti összefüggést egyáltalán nem értem.

Az integrált tesztnek része a kombinált teszt is. Én csináltattam kombináltat, de mivel rossz lett az AFP-m, megcsináltattam az integrált teszt másik felét, az ún. négyes tesztet is a 16-17. héten. A kombinált pontossága 94-95%, a négyes teszttel együtt 97%. Én azt javaslom, hogy csináltass kombináltat, utána még mindig dönthetsz úgy, hogy kéred a másik felét is. A barna folyás és teszt közötti összefüggést egyáltalán nem értem.
AZ a lényeg, hogy valamelyik a kettõ közül legyen, már az is sokat segít, ha a kombinált meg van. Persze nem a pénz a lényeg, de nem ad sokkal többet az integrált. Én csak a kombináltra mennék.
A kérdező hozzászólása: az orvos mondta még akkor amikor volt barna folyásom, hogy ha nem tudni honnan jön , akkor az attól is lehet, hogy fejlõdési rendellenessége lehet a babának.Ami remélem nincs így, Ezért mondta, hogy genetikára mindenképpen menjek.
Ha anyagilag nem túl megterhelõ akkor szerintem menj az integráltra, idõben ugyanannyi, de egy kicsit pontosabb az eredménye.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!