Találatok a következő kifejezésre: Az a járja rólam, hogy (35 db)

Nagyon tetszik egy fiú! Már elmondtam neki! együtt járunk kézire! Nagyok kedves velem meg tanácsokat ad. De az a pletyka jár róla hogy van barátnője de ez nem igaz (szerintem)! Nagyon cuki! meg szurkól egy csomót segít a játékban! Mit tegyek?

Legjobb válasz: Lehet, hogy igaz a pletyka! Talán szerinted elmondja? Képzeld van barátnõm, de veled is szeretnék járni:S Nekem mindegy csak ne hogy pofára essél:)

Lehet, hogy igaz a pletyka! Talán szerinted elmondja? Képzeld van barátnõm, de veled is szeretnék járni:S Nekem mindegy csak ne hogy pofára essél:)
Csinálj szilvásbuktát, mert azt szeretem.
A kérdező hozzászólása: nem tudom mert az az igazság hogy amikor nemírtam meg a levelat akkor rám sem hederített most meg....
Tudod ami becsúszik....Mivel tudja, hogy te futsz utána kihasználhatja, gondolkozz már! Nem is kellett megerõltetnie magát:)
A kérdező hozzászólása: de olyan kedves velem meg egy csomót játszik velem
A kérdező hozzászólása: segítsetek lécci
Derítsd ki te magad, hogy igaz vagy hazugság a pletyka. Ne tõle kérdezd meg, hanem találd fel magad. Nálam is hasonló volt a szitu, bár nem ezt mondták, hanem hogy úgy sem lesz belõle semmi. Én sem foglalkoztam ezzel a szöveggel, aztán feltûnt valami és utána jártam. Kiderült, hogy nem csak én vagyok neki:S Ha nem jársz utána akkor sose tudod meg. Nem bûn kideríteni az igazságot vagy igen? Hidd el, hogy ha hülyit téged akkor annak megiszod a levét.
kövesd.:D

Van egy 32 hónapos börtönbüntetés, kedvezményekből ki van zárva az egyén. Hallottam róla, hogy jó magaviselet esetén fogházasítani lehet később a büntetést. Ennek mik a pontos feltételei? És milyen előnyökkel jár?

Legjobb válasz: Hát de várj, ha eleve ki van zárva a kedvezményekbõl, akkor az arra nem vonatkozik? Egyébként pedig valamennyire ezt a jó magaviseletes témát ismerem mert volt ismerõsöm, teljesen szubjektív döntés éppen ... DE ha nem volt semmi botránya, akkor általában megadják.

Hát de várj, ha eleve ki van zárva a kedvezményekbõl, akkor az arra nem vonatkozik? Egyébként pedig valamennyire ezt a jó magaviseletes témát ismerem mert volt ismerõsöm, teljesen szubjektív döntés éppen ... DE ha nem volt semmi botránya, akkor általában megadják.
Hogy érted, hogy ki van zárva a kedvezményekbõl? Egyébként: a büntetés fele idejének le kell telnie, ahhoz, hogy értelme legyen beadni a kérvényt. Az elbírálásnál figyelembe veszik a büntetés eddig letöltött ideje alatti dicséreteket, fegyelmi helyzetet, általános magaviseletet, kapcsolattartást, közösségben való helyzetét. Elõny: több alkalommal való látogatófogadás, némileg szabadabb mozgástér, ha feltétellel szabadlábra helyezhetõ, akkor fogház esetén módosul a szabadulási idõ (2/3 felt.szab.hely. esetén), tehát: 32 hónap, 16 hónap után beadja a kérvényt, pozitív elbírálás esetén nem fog hamarabb szabadulni, csupán enyhébb lesz a fokozat. Remélem érthetõ volt.
Az 1979 évi többször módosított törvény, illetve a 6/1996.Im.rendelet vonatkozó törvényhelye értelmében a fokozatváltás kizárólag a kifogástalan magatartás feltételéhez között. Semmi köze ahhoz, hogy adható-e a feltételes szabadságra bocsátás kedvezménye vagy sem. A fogvatartott kérelmezheti a fokozatváltást, melyrõl a büntetés-végrehajtási intézet véleményezése és elõterjesztése után a büntetés-végrehajtási bíró dönt. Az, hogy õ mit mérlegel és mit dönt, történetesen például azt, hogy a kifogástalan magatartás az idõ rövidsége miatt még nem állapítható meg és a kérelmet késõbb kéri elõterjeszteni, az egy dolog. Mindegyik bv. bíró más és más. De hangsúlyozom, NEM feltétel semennyi kitöltött tartam. Természetesen igen sok múlik a bv. intézet szakterületeinek ( nevelõ, osztályvezetõ, intézetparancsnok ) véleményén. Remélem tudtam segíteni. BV.osztályvezetõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Sokat segítettetek!
Az irányadó, az egész okfejtésre alapot adó szabály a Btk. 46. §-ában található: "A büntetés végrehajtása alatt tanúsított kifogástalan magatartás esetén a bíróság úgy rendelkezhet, hogy a büntetés hátralevõ részét eggyel enyhébb fokozatban kell végrehajtani; ha pedig az elítélt a büntetésvégrehajtás rendjét ismételten és súlyosan megzavarja, a bíróság elrendelheti, hogy a büntetés hátralevõ részét eggyel szigorúbb fokozatban hajtsák végre." Az is igaz, amit a BV-s Úr írt, erre nézve e Btk. idõtartamot nem állapít meg, viszont ennek lehetõségét életfogytig tartó szabadságvesztés esetére kizárja. Ebben az esetben azonban nem is börtönben, hanem fegyházban lenne az elítélt. A "fokozatváltást" a büntetés végrehajtási bíró (aki nem feltétlen a büntetést kiszabó bíró) rendeli el, a büntetés kiszabását követõen, a büntetés végrehajtása alatt!

Az a pletyka járja rólam, hogy össze akarok jönni egyik ismerősömmel, és ezt az a fiú is hallotta, aki nekem nagyon tetszik, és ez a fiú kérdezte az ismerősömet, hogy mi van velünk (vagyis hogy összejöttünk-e). Ez jelenthet többet?

Biztos vagyok abban hogy tetszek a fiúnak!

Legjobb válasz: xd már nem azért de:"Biztos vagyok abban hogy tetszek a fiúnak!" akkorm ost mi a kérdés?xd ez nem kérdés volt hanem 1:önfényezés :D alas EGO a köbön :Dvagy egyszerüen nem vágod a. és a? közti külömbséget. de most komolyan ha egyszer szerinted tetszel neki és õ is neked akk ezen mi a kérdés? ha enyire egyértelmü SÕT magátol érthetõdõ hogy tetszel neki akkor fogd magad s intézd el hogy ne csak"elméletben" "járjatok" .

xd már nem azért de:"Biztos vagyok abban hogy tetszek a fiúnak!" akkorm ost mi a kérdés?xd ez nem kérdés volt hanem 1:önfényezés :D alas EGO a köbön :Dvagy egyszerüen nem vágod a. és a? közti külömbséget. de most komolyan ha egyszer szerinted tetszel neki és õ is neked akk ezen mi a kérdés? ha enyire egyértelmü SÕT magátol érthetõdõ hogy tetszel neki akkor fogd magad s intézd el hogy ne csak"elméletben" "járjatok" .
Ja, sztem is. Merj kezdeményezni és kész!


Akinek beteg hozzátartozója van és neki kell gondoskodnia róla, hogyan éli meg (az ezzel járó normális életvitelről való lemondást)? Vagy gyerekként beteg testvére volt, és emiatt másként nevelkedtek mint a többi gyerek?

Legjobb válasz: Sajnos ebben a helyzetben vagyok.A bátyám 22 éves és igen komoly betegsége van.Járunk orvoshoz,kapott 5 kezelést akkor jobban lett.Pár napig tünetmentes volt,de aztán visszaálltak a tünetek,tegnap volt egy hete,hogy ismét rosszul van.Amikor újra jöttek a tünetek,úgy éreztem magam,mint akit gyomorszájba rúgtak.Csak ültem és néztem magam elé.Nehéz..iszonyú nehéz!Rossz látni,hogy egyszer csak megváltozik minden...látod leépülni,de mégse mutathatod,hogy téged mennyire megvisel,mert akkor magát fogja okolni.Ezeknek az érzéseknek a kisírására való az ágyam éjszakánként.Összeszorul a gyomrom,ha csörög a telefonom,félek,hogy egyszer felhívnak,hogy már nincs többé bátyám... 19/L

Sajnos ebben a helyzetben vagyok.A bátyám 22 éves és igen komoly betegsége van.Járunk orvoshoz, kapott 5 kezelést akkor jobban lett.Pár napig tünetmentes volt, de aztán visszaálltak a tünetek, tegnap volt egy hete, hogy ismét rosszul van.Amikor újra jöttek a tünetek, úgy éreztem magam, mint akit gyomorszájba rúgtak.Csak ültem és néztem magam elé.Nehéz..iszonyú nehéz!Rossz látni, hogy egyszer csak megváltozik minden...látod leépülni, de mégse mutathatod, hogy téged mennyire megvisel, mert akkor magát fogja okolni.Ezeknek az érzéseknek a kisírására való az ágyam éjszakánként.Összeszorul a gyomrom, ha csörög a telefonom, félek, hogy egyszer felhívnak, hogy már nincs többé bátyám... 19/L
Kedves elsõ válaszoló, mennyire jól látod a dolgokat, mennyire így van!Ha kimutatjuk a fájdalmunkat, akkor tényleg magukat okolják!!!Mert õszintén szeretnek minket.Nekünk az a legnehezebb, hogy ne sírjuk el magunkat, ha ne mutatsuk a haragunkat a sors ellen, hogy ne keseredjünk el és nekik meg nagyon nehéz erõsnek és egészségesnek mutatkozni, hogy mi ne szomorkodjunk.Édesapám sajnos elhunyt már, rákos volt, nagyon nehezen éltem meg.
hát lépjél matyikám!
ha már kavartok...mondd, hogy járni akarsz
Akkor miért nem lépsz?
Ha tudod, hogy erre vár, akkor közöld vele, hogy mától õ a barátnõd.
A kérdező hozzászólása: :D oks
És dugd a nyelved a szájába.
A kérdező hozzászólása: Meglesz :D amm én is valahogy így gondoltam :DD
szokásos hány évesek vagytok? XD
Édes jó Istenem...
A kérdező hozzászólása: Õ 16 , én 13

Miért van az szerintetek hogy valami az eszedbe jut tudom róla hogy hülyeség, mégis ezen jár az agyad és beárnyékolja a napjaidat? Nem tudsz önmagad lenni.

Legjobb válasz: Pontosan milyen jellegû hülyeség? Nekem rendszeresen jutnak eszembe hülyeségek, és ezek továbbgondolása pont hogy feldobja a napomat. Gondolom te valami negatívabb hangvételûre gondolsz. Igazából szerintem ez az agy beleélõ képessége. Ilyenre gondolok, hogy például horrorfilm közben félsz annak ellenére, hogy nincs rá okod. Az agy önkéntelenül beleéli magát abba amit látsz, hallasz, gondolsz. Így ha sokat kattogsz valami rossz dolgon, akkor rossz kedved lesz.

Pontosan milyen jellegû hülyeség? Nekem rendszeresen jutnak eszembe hülyeségek, és ezek továbbgondolása pont hogy feldobja a napomat. Gondolom te valami negatívabb hangvételûre gondolsz. Igazából szerintem ez az agy beleélõ képessége. Ilyenre gondolok, hogy például horrorfilm közben félsz annak ellenére, hogy nincs rá okod. Az agy önkéntelenül beleéli magát abba amit látsz, hallasz, gondolsz. Így ha sokat kattogsz valami rossz dolgon, akkor rossz kedved lesz.
Negatív gondolatai mindenkinek vannak. Tudom mire gondolsz, például arra, hogy olvasol valahol valamit és attól kezdesz el félni nehogy veled is az történjen, mert az agyad elkezdi gyártani az elméletet , hogyan fog veled az megtörténni és kicsit bele is éled magad. A módszere egyszerû, bár eleinte nehéz megtanulni: A negatív gondolatok mindössze addig jönnek huzamosabb ideig, amíg figyelembe veszed õket. Ha nem fogod meg ezeket a gondolatokat, csak hagyod had menjenek, had jöjjenek, egy idõ után szépen alábbhagynak és elmúlnak. Minél többet gyakorlod ez annál hatékonyabb lesz, míg végül akár pár perc alatt is képes leszek megszüntetni ezeket. Nekem rengeteg ilyen napom volt régen, amit megfogalmaztál a fejlécben, de mára jelentõsen csökkentek, majdhogynem NULLÁRA. :) Persze ezt a lelki állapot is befolyásolja nagy mértékben. Csak ne foglalkozz vele, bármilyen negatív is jár a fejedben és meglátod jobb lesz. :)

Anyukám ezév januárig özvegyi nyugdíjat kapott, 58 évesen kiderült róla, hogy tüdõrákos. Kaphat-e valamilyen nyugdíjat a meglévõ munkaidejével, (az özvegyit (lejárt az 1 év) újraigényelheti-e) vagy rokkantnyugdíj jár-e neki 25 év munkaidõvel?

Legjobb válasz: A rokkantsági nem kortól, munkaviszonytól függ.Ha beteg talán. Egyébként menjen be az önkormányzat segélyezési osztályára, valami segélyre biztos jogosult lesz.

A rokkantsági nem kortól, munkaviszonytól függ.Ha beteg talán. Egyébként menjen be az önkormányzat segélyezési osztályára, valami segélyre biztos jogosult lesz.
Jogállamban semmi. De itt egyre komolyabbak a szankciók.
Eltereléssel azonban még megmaradhat a büntetlen elõéleted. De én a helyedben simán leszoknék, addig, amíg még nem szívod szét az agyad.
remélem megbüntetik és ez elõsegíti, hogy leszokjon az szdsz életmódról!
Semmilyen.
A kérdező hozzászólása: nem én vagyok az aki szív, az egyik ismerõsömet feljelentették, és rajta kapták amikor szívtak páran. Mivel nem tudja mi vár rá ezután ezért kérdeztem
Szerintem a Rendõrség többnyire komolyabb dolgokkal is elfoglalja magát, mint pár füves tini gyerek.... De ha terjeszted és te magad nem vagy fogyasztó, akkor simán bevarrnak akár 3 évre is. Ha fogyasztod is vagy ha csak saját célra használod , akkor más (enyhébb) az eljárás.

Kislányom nemrég kezdte el az ovit, előtte járt bölcsődébe. A bölcsibe mindent elmondtak róla, hogy viselkedett aznap, az oviba nem mondanak semmit. Anyukák, ti mit tapasztaltatok erről?

Legjobb válasz: Persze, a gyerektõl is meg lehet kérdezni, ha olyan a gyerek. Az enyém nem olyan, bármit kérdezek, nem voltak az udvaron, nem tornáztak, nem játszottak, és minden nap krumpli az ebéd. Ettõl függetlenül én sem várom, hogy beszámolót tartsanak, ha valami érdekel, rákérdezek, ha baj van, úgyis szólnak.

Persze, a gyerektõl is meg lehet kérdezni, ha olyan a gyerek. Az enyém nem olyan, bármit kérdezek, nem voltak az udvaron, nem tornáztak, nem játszottak, és minden nap krumpli az ebéd. Ettõl függetlenül én sem várom, hogy beszámolót tartsanak, ha valami érdekel, rákérdezek, ha baj van, úgyis szólnak.
Én kifejezetten utáltam ha a többi anyuka elõtt kezdte el ecsetelgetni az óvónõ, hogy mit csinált aznap a gyerek.Az én gyerekeimet ez zavarta és ezt meg is értették az óvónõk.Ha nagy gond lenne akkor úgy is szólnának. Ha valami érdekel hívd félre az óvónénit és kérdezd meg.
a beszokási idõszak alatt, pár szóval elmondták, hogy hogy viselkedett. evett-e, mennyit sírt, stb. de 1-2 hónap után már nem mondtak semmit csak ha gond volt vele, de nem is vártam el, hogy még ekkor is hosszabb beszámolót tartsanak mindenkirõl, mert 24-en vannak. (mi tavaly kezdtünk)
Nagyobb a csoport, nincs arra idejük, hogy minden apró dolgot külön-külön ecseteljenek minden szülõnek. Meg ebben a korban már nem is izgalmas, hogy kakilt-e, megette-e az ebédet: ezt a gyerektõl is meg lehet kérdezni. Persze ha bármi történt, akkor arról szólnak, de ne várj olyan beszámolót, mint a bölcsiben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!