Találatok a következő kifejezésre: Az a helyzet, (1012 db)

Az a helyzet hogy már kicsit össze vagyok kavarodva. Szvl az a helyzet hogy van egy ember aki távoli rokonom és meg akarom tudni hogy ki ő nekem?

Ugy vagyunk rokonom hogy az ő apuja és az enyém testvérek... Akkoar ő nekem??

Legjobb válasz: Az unokatestvéred. Szóval egyáltalán nem távoli...

Az unokatestvéred. Szóval egyáltalán nem távoli...
elsõ unokatestvéred nagyon közeli rokon
A kérdező hozzászólása: De nemmerrt az apum es az o apuja unokatestverek de nekunk egyik nagyibk sem ugyanaz...
A kérdező hozzászólása: Nagyink*

14/L vagyok, 158 centi magas. Ez mind szép és jó lenne, de sajnos az a helyzet áll fent, hogy 2 és fél éve egy centit se nőttem. Forduljak orvoshoz, vagy várjak még egy picit, hátha növök?

Szóval igen, mint fent is olvashatjátok, 158 centis magassággal rendelkező 14 éves lány vagyok. Szeptemberbe kezdem a kilencediket. És a problémám az, hogy hatodik osztály óta semmit se nőttem. Engem nagyon zavar, nem csak azért, mert anno elég magas voltam a régi osztályomba, meg úgy a gyerekek körébe, hanem azért is, mert tartok attól, hogy esetleg valami bajom van. Meg amúgy is, nem szeretnék ilyen pici maradni; még egy 5 centit szívesen nőnék. Azért felvázolom a helyzetet a családban: Az anyai ágamon átlagos magasságúak a nők, anyukám 165, a mamám 163 centi. Nagypapám olyan 175 centi körül van. Sajnos az zavar még nagyon, hogy anyukám, amikor ennyi idős volt, már magasabb volt, a kezei is nagyobbak voltak, stb. Igaz, ahogy én tudom, nagypapám és a néném is elég későn nőttek tovább (gimnázium utolsó 1-2 évében). De ők akkor se ilyen kis picik voltak, hanem 160 centi felett. Az apai ágamon az a sajnálatos helyzet áll fent, hogy alacsony növésűek... Kivéve apám, ő óriásnak számít a maga 172 centijével. Nagymamám olyan 150 centi volt hajdanán, azóta összement picit, szóval nem tudom pontosan megállapítani. Nagypapám olyan 160 centi körül lehetett. Nénikém is, unokatestvérem is 155-160 centi között vannak. Persze itt, interneten keresztül nehéz diagnózist felállítani, nem is ezt szeretném kérni Tőletek. Inkább csak annyit, hogy ha valakinek volt már hasonló tapasztalata (sokáig nem nőtt, alacsonyabbak voltak a családtagjai), akkor ő hogy cselekedett. És akkor megismételném a fenti kérdésemet: Forduljak orvoshoz, vagy várjak még vele, hátha növök?

Legjobb válasz: 2-3 cm-t még nõhetsz, de ne menj orvoshoz, szerintem. Nálam pedig az a helyzet áll fenn, hogy a dédapám 2 méter fölötti magasságú volt, én meg csak 183-4-5 cm körüli vagyok. (184-nek mondom magam általában, mert mértek már 183-at többször is, és 185-öt is, kétszer.) 14 évesen 182 cm-es voltam, azóta csak pár cm-t nõttem. 20/f 20/f

2-3 cm-t még nõhetsz, de ne menj orvoshoz, szerintem. Nálam pedig az a helyzet áll fenn, hogy a dédapám 2 méter fölötti magasságú volt, én meg csak 183-4-5 cm körüli vagyok. (184-nek mondom magam általában, mert mértek már 183-at többször is, és 185-öt is, kétszer.) 14 évesen 182 cm-es voltam, azóta csak pár cm-t nõttem. 20/f 20/f
Sokat ne várj, bár még nõhetsz elvileg, de nem hinném, hogy 1-3 centinél több lesz. Az orvostól pedig nem értem mit vársz? Eltörjék a sípcsontot és csavarokkal naponta tágítsák a rést? Hónapokig szenvedni pár centiért?
mikor aggódtam én 14 évesen ilyeneken??? kösd le magad valamivel basszus, menj játszani a barátokkal vagy tudom is én, lehet azért állt meg a növésed mert észrevette hogy figyeled XD amúgy meg nem mindegy hogy mekkora leszel? elmondanám hogy sokaknak az alacsony lányok jönnek be, többek között magam is szívesebben választok közüllük
A hipotalamusz sztrájkol. Van olyan extrém eset, amikor 56 cm-es maradt egy kínai kislány. 16 éve. Nem kell ezzel foglalkozni.
Fordulhatsz orvoshoz, de ki fognak röhögni. A 158 cm az orvosi értelemben normálisnak tekintett felnõtt nõi testmagasság-tartományában benne van (még ha nem is átlagos), ez egy adottság, és nem fogsz növekedési hormont kapni. Utóbbinak ugyanis rendkívül szigorú feltételei vannak, és messze nem esel bele.
Szia. Én 24 éves vagyok 158cm :) . Soha nem aggódtam azon, hogy milyen magas vagyok. A páromnak kufejezetten ez tetszik, mert mindig azt mondja olyan kis törékeny falat vagyok :) . Emellett modellkedem is, tehát max a villanykörte becsavarásában szenvedek hátrányt. Ne görcsölj ezen.
14éves lány vagyok és 156 cm magas..szeptemberbe leszek énis 9.-es..szóval egy cipõbe vagyunk:D
A kérdező hozzászólása: Na...Itt egy sorstárs! :D Ezt úgy mindenkinek mondom. xD : Mindenesetre úgy határoztam, hogy sz*rok az aggodalomra, nem megyek orvoshoz. Majd kérek segítséget, ha nem érek fel egy polcot... ^^"
Nem vagy annyira alacsony. Nagymamám fiatal (20-30-40 éves) korában nem volt több 154-155 cm-nél, és most csak olyan 152 cm-es lehet 80 évesen. :)
Feleségem 152 centi magas és 37 éves. Ne kell aggódnod szerintem, ez normális.
A kérdező hozzászólása: 8-as; Szóval akkor a magasságom normálisnak mondható, értem. Ezt nem tudtam. Tudod, én a mai korombeliekhez hasonlítom magam, akiknek többsége fél fejjel, vagy még többel nagyobb nálam. Igazából nem is a növekedési hormonok miatt mennék orvoshoz, kizárt dolog. Olvastam valahol egy cikkben, bizonyos "alacsonynövésrõl", melybõl az következik, hogy a gének miatt vagyok alacsonyabb, és nem növõ, vagy rosszabb esetben még az anyaméhben történt valami, ami miatt ez kialakul. Mindenesetre köszönöm a válaszodat. 9-es; Anyukámmal már beszéltem róla, és kb. nem jutottunk semmire se, halvány lila dunsztunk sincs, mi lenne a jó. Anyukám sokszor felhozza, hogy õ ennyi idõsen már magasabb volt, a keze, a lába is nagyobb volt már ekkor. Mellesleg eszek mindenféle kajából, amit leírtál, csak nem tudom, hogy az "nagy mennyiségnek" számít-e. Sose voltam egy nagy evõ, aki napi 3x betolja a 2 kilónyi húst, zöldséget, és éli vígan az életét. Én mindig eszek egy keveset a nap folyamán. De olyan bõdületesen nem eszem sokat. Igazából az ilyesfajta tinédzser-vonásaim már megvannak; szõrnövekedés, menstruáció, lázadás, stb. (Igaz, én mióta megtanultam beszélni, lázadok...), a melleim is "megvannak", izzadni izzadok. Most nemrég hagytam abba a küzdõsportolást, amit még 7. osztály elején kezdtem el. Azóta úszni tanulok. Szóval mozogni mozgok. A hízás meg, khm... Amikor anno elkezdtem sportolni 7.-ben, 42 kilós voltam, azóta 45-47 kiló körül mozgok. Nem tudom, remélem, hogy inkább izmot "szedtem fel", mint zsírt. Köszönöm a válaszodat, nagyon megnyugtatott. 10-es; Értem, szóval te is ugyanilyen magas vagy, mint én, s picivel idõsebb is. És akkor még a párodnak is bejön, hogy "olyan kis törékeny falat vagy", király. :) Téged akkor nem piszkáltak a suliban, hogy kis töpszli vagy, gondolom. Mert engem idõnként megszóltak, igaz, nem az idegesített a legjobban. Kissé az is zavar, hogy néha nem érek fel 1-2 polcot, de hát nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Köszi szépen a választ, jól jött. :) 11-es; Akkor ugyanabban a helyzetben vagyok, mint az a lányismerõsöd, akit említettél. Ki tudja, akkor lehet, én is ekkora maradok. Köszönöm a választ.
Van egy 21 éves lány ismerõsöm, õ is mondta, hogy 13 éves kora óta nem nõtt semmit, õ is 158 cm.
Addig ne menj el orvoshoz, amíg a szüleiddel meg nem beszélted. Ha úgy találják, és elküldenek, akkor jó, ha pedig normális szerintük, akkor pedig még jobb. 20-21 éves korig van növésben az ember. Eddig fontos, hogy minden ételbõl (hús, hal, tejtermékek, zöldségek és gyümölcsök) nagy mennyiséggel fogyassz. Persze erre a nagy mennyiségre van 20-21 éved. Nem csak apukádtól és anyukádtól örökölheted a magasságodat. A nagyszülõk is ugyanúgy szerepet játszanak ebben. De a többség a magasságot anyukától vagy apukától örökli, talán te nem ilyen vagy és kész :) . Akkor kéne orvoshoz fordulnod ezzel, ha mindenki reklámozná (még a rokonok és családtagok is), hogy ilyen meg olyan nagyon pici vagy. De nem a magasság számít. Ezen kívül normális ütemben fejlõdsz? Szõrnövekedésed, esetleg menstruálásod beindult már? Hízol, fogysz? Mozogsz eleget? Vannak benned kamaszhoz illõ érzelmek? (harag, szomor, szerelem, boldogság, izgatottság) Melleid is növekednek? Izzadás, lábnövekedés, stb. Ha ezekkel rendben vagy, akkor igazából nem számít a magasságod. Mindenki más ütemben fejlõdik, fogadd el! ;)
Igen, szerintem nem. Attól még mehetsz, ez csak az én véleményem.
A kérdező hozzászólása: Bruce_Wayne Te egy nagyon szerencsés 14 éves lehettél, hogy nem aggódtál ilyeneken, bocsásd meg, hogy ilyenekre mertem gondolni! Bár kissé megnyugtat, hogy van, akinek az alacsony csajok jönnek be. De tudod, én ilyeneken nem gondolkodom 14 évesen. 19:12 Aha, szóval szerinted ilyennel nem kell orvoshoz forduljak. Köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: 19:07 Természetesen nem sípcsonttörést szeretnék az orvostól. Csak azért fordulnék orvoshoz, hogyha valami baj lenne pl. a csontjaimmal. Azaz ha beteg lennék. De ha teljesen egészséges vagyok, és csak szimplán tökalsó, akkor természetesen nem fogok hülyeségeket csinálni. Mindenesetre köszönöm a válaszod.
A kérdező hozzászólása: Huh, köszönöm szépen a válaszaitokat! Sokat segítettetek! :)

Esküvőre megyünk majd a barátommal, és az a helyzet, hogy nem tudom vegyek-e fel magassarkút, mert lehetséges akkor, hogy magasabb leszek nála. Vehetek fel?

Kb.2 centivel ? magasabb de így, ha veszek fel egy kisebb sarokkal sztem utolérem, vagy talán az ? cip?je is magassítja? :D

Legjobb válasz: uh... ugyanaz a helyzet mint nálunk, én felvennék magassarkút, hiszen az övé is magasított tehát max csak te leszel 2 centivel magasabb =D nem gáz, hidd el...

uh... ugyanaz a helyzet mint nálunk, én felvennék magassarkút, hiszen az övé is magasított tehát max csak te leszel 2 centivel magasabb =D nem gáz, hidd el...
szerintem nem baj ha pár centivel magasabb leszel nála, mindenki tudni fogja, hogy csak a magas sarkú cipõ miatt van.
Mindenképp vedd fel a magassarkút, sokkal csinosabb egy szép alkalmi ruhával, mint a lapossarkú. A barátod is gyönyörködni fog benned, nem pedig a pár centis magasság-különbséggel foglalkozni :) Viszont ha nagyon magas a sarka, vigyél egy laposabb sarkú cipõt is a lakodalomba, mert lehet, hogy éjjel még jól jön (mondom én, saját tapasztalat alapján)
A kérdező hozzászólása: akkor jó :D mert csak csini lesz a ruha is ahhoz meg dukál egy ilyen cipõ :) még most fogok venni, tehát megpróbálok kisebb sarkút:) köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: igen, azt mindenképp viszek, jártam már úgy hogy készen lett a lábam... :)

Van egy srác aki nekem nagyon bejönn! Már jártunk is de sajna már szakitottunk! Most az a helyzet h én még mindig szeretem és nem tom h hogyan mondjam meg neki h mi a helyzet, mert nem akarok nyomulni! Mit csináljak?

Én nagyon szeretném h megint együtt legyünk .Lécike segítsetek

Legjobb válasz: Mindennek az alapja az õszinteség. Az miért lenne nyomulás, ha megmondod neki, hogy szereted még mindig? Persze az ember nem meri kimondani a dolgokat, de hidd el neked is könnyebb lesz utána. Ha Õ szakított veled nyilvánvalóan azért, mert már nem szeretett igazán és nem szeretett volna megbántani. Sok sikert.:)

Mindennek az alapja az õszinteség. Az miért lenne nyomulás, ha megmondod neki, hogy szereted még mindig? Persze az ember nem meri kimondani a dolgokat, de hidd el neked is könnyebb lesz utána. Ha Õ szakított veled nyilvánvalóan azért, mert már nem szeretett igazán és nem szeretett volna megbántani. Sok sikert.:)
A kérdező hozzászólása: Az a helyzet h én szakitottam vele mert nem gondoltam át az egészet
A kérdező hozzászólása: Am köcike a tanácsodat:)
Na, hát akkor ezt ne nekünk, hanem neki mondd el. Ha meg így sem sikerül, akkor c'est la vie, legközelebbre megvan a tanulság.
A kérdező hozzászólása: Még azt nemtom el dönteni h hogyan mondjam meg neki??
Én egy hete ugyanilyen helyzetben voltam. 9 hónapja nem láttam a fiút, alig beszéltünk, és egy nap küldtem neki egy sms.t amiben az állt, hogy sokat gondolok rá. most újra találkozunk , szinte minden nap. Szerintem , ha elmondod neki az érzéseid azzal nem veszíthetsz semmit, de tényleg nem ! hidd el átfogja gondolni az életét, miben lenne másabb, hogyha újra együtt lennétek. Szerintem ennyit megér :)
A kérdező hozzászólása: Tegnap meg mondtam enki h mit érzek iránta de nem válaszolt rá semmit :(:(:(
gondolom msn.en. de hogyhogy nem válaszolt? kilépett, vagy nemirt rá semmit?
A kérdező hozzászólása: nem irt rá semmit

Haspuffadás? Az a helyzet, hogy reggelente teljesen lapos a hasam, estére viszont olyan, mint aki terhes.

Nem eszem pedig sokat, rengeteget fogytam az utóbbi id?ben, többet már nem szeretnék. Nem vagyok túlsúlyos, és a hasam sem úgy nagy!

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet. Aztán nagy nehezen rá tudtam venni az orvosom, hogy vizsgáltasson ki. Csináltak vékonybélpassaguet, hozzáteszem, engem elõtte megmûtöttek vékonybél gyulladással, de a puffadás nem múlt el. Vizsgálaton kiderült, hogy nem emésztek. Kaptam vényköteles gyógyszert, mellette szedem az Espumisant. Nálam hatásos. Puffadok még mindig, de annyira minimálisan, hogy már csak én veszem észre. Lehet, hogy hozzászoktam és beképzelem. A gyöngyöt szerintem kipróbálhatnád, recept nélkül kapható, lehet elég lenne.

Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet. Aztán nagy nehezen rá tudtam venni az orvosom, hogy vizsgáltasson ki. Csináltak vékonybélpassaguet, hozzáteszem, engem elõtte megmûtöttek vékonybél gyulladással, de a puffadás nem múlt el. Vizsgálaton kiderült, hogy nem emésztek. Kaptam vényköteles gyógyszert, mellette szedem az Espumisant. Nálam hatásos. Puffadok még mindig, de annyira minimálisan, hogy már csak én veszem észre. Lehet, hogy hozzászoktam és beképzelem. A gyöngyöt szerintem kipróbálhatnád, recept nélkül kapható, lehet elég lenne.

Csókkal bonyolultabb? Tudom, hogy furcsa kérdés, de azért felteszem. Az a helyzet, hogy csalom a párom. (Ezen ha lehet, gyorsan lépjetek túl, bonyolult a helyzet, megértenétek, ha ismernétek. ) A lényeg: amíg nincs csók, addig gond sincs.

Viszont ma az egyik szeret?mmel csókolóztam, és most teljesen össze vagyok zavarodva. Túlságosan jól esett. És így ijeszt?, nem tudom, most mit érzek. Eddig csak szexr?l, egymás kölcsönös kielégítésér?l volt szó, viszont így új fényben látom az egészet. Mit kezdjek ezzel a helyzettel? Tudom, nem kéne ezt az egészet csinálnom, de nem szeretném elveszíteni, mert jó vele. Mindig kínosan ügyeltem, nehogy beleszeressek valamelyikbe, de most....nem tudom mit érzek, és hogy akarom e ezt érezni.

Legjobb válasz: Több szeretõd van. Onnantól kezdve miért vagy pároddal? Nem érzed ezt egy egészen kicsit inkorrektnek felé?

Több szeretõd van. Onnantól kezdve miért vagy pároddal? Nem érzed ezt egy egészen kicsit inkorrektnek felé?
Már rég rossz ha ilyen kérdésre itt keresed a választ! Nézz magadba és tudod!
Tök mindegy nõ vagy vagy férfi. Ha már szar a kapcsolat és érdek köt össze, elõfordul ilyen szar helyzet. De nem értem minek több szeretõ, miért nem elég egy, és ha a "pároddal" már csak érdek köt össze, ugyan mit számít ha mindketten félre jártok mással és szerelembõl, nem csak szexbõl?
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:11 Gondolom, a párja egy 50-es fószer, 50 millás bankszámlával, mercivel, nagy házzal. Örül, hogy sikerült elmarnia az asszony meg a három gyereke mellõl. Szakítani nem lehet, mert akkor el kéne mennie dolgozni, azt meg nem szeret. De az ágyban már elég gyenge, úgyhogy kell pár szeretõ, a kertész, a sofõr, meg a postás idõnként besegít. Most lesz a gond, ha az egyikkel még élvezni is kezdi a szexet... Kérdezõ: sajnos nem tudok neked tanácsot adni, hogy hogy ba.sszál érzelmek nélkül, csupán a testi kielégülésedért valakikkel, mivel nekem ez egy emberrel se sikerül. Azzal kefélek, akit testestõl-lelkestõl szeretek, és egyszerre csak eggyel. Annyira sok riherongy ír ide, biztos tud valaki a te gondodon is segíteni, csak türelem.
Nem értem konkrétan miért támad rá szinte mindenki szegényre. Én fiatal vagyok de megértem a helyzetét.Van olyan manapság hogy nincs kiút a kapcsolatból, és már rég nem szereted a másikat, vagy olyanokat tett amit képtelen vagy megbocsátani. Sajnos ha beleszerettél bele szerettél ebbõl sehogy sem tudsz kilábalni, vagy próbálod elfelejteni, vagy elhagyod minél hamarabb még mielõtt túl komolyra fordulnak az érzéseid. Kitartást L23
én azt gondoltam, férfi vagy (nõknek ritkán van több szeretõjük, ha mégis akkor le a kalappal) Én alapból nem ítélem el a megcsalást, mert rengeteg oka lehet, és sokszor az szenved a legjobban, aki csal, mert az érzelmei küzdenek a bûntudatával. Viszont a szerelmet én elõre teszem a listán, a racionalitás és a biztonság fölé, valószínûleg azért, mert még fiatal vagyok. Szóval ha szerelmes vagy, és ez kölcsönös, akkor nem szabad, hogy ennek bármi az útját állja. 23/L
hu de bonyolult dolog.... nagy bajok vannak a fel fogásoddal. Remélem egy vagy több gyerek nem szenved veletek.
pfuj mocskos ku*va:S
Elég necces a felfogásod. Remélem, egyszer valamelyik feleség kiveri a balhét. Aki több szeretõt tart, azt tudod minek nevezik? Ez a legnagyobb baj veled.
A kérdező hozzászólása: Valóban nõ vagyok. Nem sok szeretet jut nekem, és azt hiszem, szeretõkkel próbálom pótolni. Tudom, hogy nem helyes, de képtelen vagyok abbahagyni. Azzal próbálom "védeni" magam, hogy házasokkal kezdek, így mindkettõnk érdeke, hogy ne áruljuk el senkinek. A szerelem ezért kizárt. Nem hívogatjuk egymást, nem sms-ezgetünk, mert az magában rejti a bukás veszélyét. Minden esetre köszönöm a válaszokat :)
"egyik szeretõmmel" Ez marha jó :D Nagy kanállal eszed az életet, amúgy dobd a csajod jobb lesz neki is meg neked is;)
A férfiak nem írják, hogy "párom", tehát nõ vagy. Ha meg csak együtt éltek házasként, de semmi más, akkor meg ez nem megcsalás. Így nem értem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Uhh, ez kemény volt, sejtettem, hogy nem tudtok majd átsiklani fölötte. Nem gazdag, és én többet dolgozom nála. A lakáshitel miatt nem tudunk elválni, csak együtt élünk. Ezért írtam, hogy a párom. De azt nem írtam, hogy nõ vagyok vagy férfi...
nagy bajok vannak a helyes írásoddal

A helyzet h én mentõápoló vagyok teljes állásban. Az a helyzet h felvettek Nyíregyházán mentõtiszti fõiskolára nappali képzésre. A probléma az h én szeretnék még félállásban a fõiskola mellett mentõzni. Szerintetek össze lehet egyeztetni a kettõt?

A probléma az h hétfõtõl péntekig van suli és csak hétvégén tudnék mentõzni a másik probléma pedig h én Békéscsabai vagyok és hát Nyíregyháza Békéscsaba nagy táv. Szerintetek össze lehet egyeztetni a kettõt vagy lemondjak a félállásról?

Legjobb válasz: A másik meg az h sajnos ezen a fõiskolán nem pakolgathatom az óráimat mert fix órarend van.

A kérdező hozzászólása: A másik meg az h sajnos ezen a fõiskolán nem pakolgathatom az óráimat mert fix órarend van.
Az nem jutott eszedbe, hogy megkérdezd a munkaadódat, van-e az ilyen helyzetre megoldásuk?
Miért nem jelölted a levelezõt?:( Úgy sokkal könnyebb lett volna!Nem tudod még azt megoldani? Sok ismerõsöm csinálja a mentõzést a levelezõs fõiskola mellett, de nappalisnál ilyet még nem hallottam.De azért gratulálok!

Hogy ½oldottátok meg? Az a helyzet hogy nem tudom, hogy hogyan lehetnénk egyedül.

Szüleimmel élek+ egy öcsém! A lakás is kicsi. Mondjuk van külön szobám! ugyan ez a helyzet a barátomnál. 18/l

Legjobb válasz: Hiába van külön szobája, ha mondjuk közvetlenül mellette ott van az öccse, és totál csendben kell lenni mert kihallatszik. Ha tudtok menjetek el nyaralni, nem ötcsillagos szállodára gondolok. Bárhol lehet találni kisebb panziót, üdülõt ami jóval olcsóbb, felültök a vontra és elmentek akár egy hétvégére. Ha ez nem megoldható akkor akkor reménykedjetek, hogy elutaznak a szülõk és akkor legyetek együtt otthon. Barátnõmnek ugyanez a helyzet, négy éve ez megy, a csaj öccse a szomszéd szobában lakik minden áthallatszik hozzá, nem lehet intimen beszélgetni együtt lenni, a pasinál mondjuk nincsen testvér de ott meg anyuka telepszik rájuk, még tévét is együtt néznek, mert minek legyen kettõ bekapcsolva. Múltkor mesélte, hogy épp kezdtek volna belejönni egymás kényeztetésébe mikor bekiabáltak, hogy be van fõzve a leves. Isteni. Megoldódni igazán akkor fog, ha külön laktok. Addig csak az van, hogy vagy elutazik a család és tiétek a lakás, vagy ti utaztok el.

Hiába van külön szobája, ha mondjuk közvetlenül mellette ott van az öccse, és totál csendben kell lenni mert kihallatszik. Ha tudtok menjetek el nyaralni, nem ötcsillagos szállodára gondolok. Bárhol lehet találni kisebb panziót, üdülõt ami jóval olcsóbb, felültök a vontra és elmentek akár egy hétvégére. Ha ez nem megoldható akkor akkor reménykedjetek, hogy elutaznak a szülõk és akkor legyetek együtt otthon. Barátnõmnek ugyanez a helyzet, négy éve ez megy, a csaj öccse a szomszéd szobában lakik minden áthallatszik hozzá, nem lehet intimen beszélgetni együtt lenni, a pasinál mondjuk nincsen testvér de ott meg anyuka telepszik rájuk, még tévét is együtt néznek, mert minek legyen kettõ bekapcsolva. Múltkor mesélte, hogy épp kezdtek volna belejönni egymás kényeztetésébe mikor bekiabáltak, hogy be van fõzve a leves. Isteni. Megoldódni igazán akkor fog, ha külön laktok. Addig csak az van, hogy vagy elutazik a család és tiétek a lakás, vagy ti utaztok el.
Hát leginkább tényleg csak akkor tudtok igazán együtt lenni ha már külön éltek!:S sajna ez van. nekem nincs barátnõm, de sokszor eszembe jut hogy ha összejövök vkivel hogy hoznám haza? fater mindig itthon van! ÚÚTÁLOM!!Meg nálunk van olyan rossz szokás hogy a szobaajtók nyitva vannak vagy csak félig behajtva, este is, de ha napközbe bezárom akkor kétpercenként jön be anyám is meg fater is hogy "MI CSINÁÁSZ MÁ VAJON???!" WÁÁÁÁ elegem van!!:@ Masztizni is csak nagy ritkán tudok:S tiszta szar! Át tudom érezni a problémátokat! nagyon szar tud lenni az ilyen!
Szülõk nem szoktak eljárni a nagyihoz az öcsivel? Pl... Vagy ahogy ex párommal mi csináltunk igaz csak azért hogy feldobjuk a szexuális életünk, este sötétben egy eldugott játszótér... park... pingpong asztal ;)
Hát ha van külön szobád, akkor mi a gond?:) 23/F
Hááát az én véleményemet bevállalósabbaknak mondom X) Nem csak szobában lehet szeretkezni :P Ammeg akár a közelben kivehettek egy szobát egy motelban vagy ha bevállaljátok... lehet wc-ben is xD (igen énmár voltam ott, és ami azt illeti sokkal érdekesebb ha tudod h esetleg rájöhetnek..) Vaaagy itt a nyár a jó idõ, lehet a szabadban este nemfogtok megfagyni. Elmentek bulizni egy olyan helyre ahol ellehet vonulni kettesben és hajrá. Ésha a problema h a földre nemakarsz lefeküdni akkor lovagolj :P

Mik a lehetőségeim? Nem bírom már ezt tovább. Az a helyzet, hogy anya az utóbbi 4-5 évben alkoholista lett (máig az).

Ez sorozatos családi veszekedésekhez, majd váláshoz vezetett, az addigi nevel?apám már nem él velünk, körülbelül havonta kétszer látogat meg minket, tulajdonképpen ? is tart el minket. Általában mikor itt van anya nem iszik, teljesen normálisan viselkedik, viszont mikor elmegy vagy nincs itt akkor folyton az üveg után nyúl, egy héten körülbelül háromszor jövök haza arra hogy részeg. Teljesen kivetk?zik magából, olyanokat vág a fejemhez, amikért nem is én vagyok a hibás. Azt mondja miattam 20 ezer csak a tv-telefon-internet számla, pedig ez közel sem így van. Õ telefonál el körülbelül 6-7 ezer forintot (ez csak a vezetékes!) minden hónapban, mert mikor iszik és a nevel?apám már nem veszi fel sem mert mindig lehordja a sárga földig akkor körbehívogatja az egész rokonságot, ismer?söket, csak hogy megossza velük hogy a nevel?apám milyen egy ... ember. Az meg egy másik dolog, hogy szinte már mindegyik családtagnak tartozunk pénzzel, mert mindig mikor hagy itt a nevel?apám azt ? fogja és nagy részét a szenvedélyére, italra és cigire költi (körülbelül havi 25-30e ft). Ráadásul amikor részeg, akkor nem csak a többieket nem hagyja: velem is elkezd kiabálni, nem hagy se tanulni se mást csinálni, 5 percenként bejön a szobámba és osztja az ívet. Egyébként munkanélküli, eddig legalább dolgozott napi 2 órát a postán, de azt mondta, hogy ? azt sem bírja... Most már állása sincsen. Tudom hogy ? az anyám, és hogy segítségre van szüksége de nem igazán tudom mit tehetnék, kihez fordulhatnék. Légyszíves segítsetek.

Legjobb válasz: Azt kihagytam, hogy 17 éves vagyok, jövõ nyáron töltöm csak a 18-at. Már próbáltam vele beszélni józanul, akkor meg is ígérte, hogy nem iszik többet, de ez már kb. a 4. alkalom volt... A rokonok tudják mi a helyzet, de gondolom nem szeretnének belebonyolódni, úgy gondolják ez a mi dolgunk.

A kérdező hozzászólása: Azt kihagytam, hogy 17 éves vagyok, jövõ nyáron töltöm csak a 18-at. Már próbáltam vele beszélni józanul, akkor meg is ígérte, hogy nem iszik többet, de ez már kb. a 4. alkalom volt... A rokonok tudják mi a helyzet, de gondolom nem szeretnének belebonyolódni, úgy gondolják ez a mi dolgunk.
szia, teljesen aterzem a helyzeted, hisz neken is alkoholistak a szuleim...segiteni nagyon nem tudok, mert en is mindent megteszek, h a szuleim ne igyanak..de minden hiaba.. nekem is igy viselkedik anyum, h mikor iszik jon es mindenert megszid, csunyan beszel velem es azt mondja, h semmire nem vagyok kepes...ezert is az onbizalmam 0 alol van..es sokszor olyan erzes fog el, h jobb ha vegzek mindennel es akkor rajonnek, h milyen hueseget csinaltak es akkor legalabb a tesom megfogjak tisztelni azzal, h nem isznak... sajnalom, h te is ebbe a helyzetbe vagy..es csak annyit tudnek megis tanacsolni, h ahogy alkalmad van es eltudsz otthonrol koltozni koltozz el..mert hanem idegilek tonkre mesz...amugy en is 17 vagyok es meg elottunk all az elet..hatha ezutan szebb dolgok varnak rank..habar nem tudom mit vetettunk, h mar most ennyire nehez az eletunk.. Legy eros, es minden jot kivaok;)
Jaj Te szegény, nem vagy valami könnyû helyzetben. Segítséget kell kérned mindenképpen valaki felnõttõl. Akár rokon, vagy tanárod, valakitõl mindenképpen.Anyukádnak valóban segítségre van szüksége, de ezt Te egyedül nem valószínû, hogy meg tudnád oldani ha eddig nem sikerült. Ha minden kötél szakad, és senki nem segít menj be a területileg illetékes gyámügyre segítséget kérni.Nehogy teljesen tönkre menj idegileg már ilyen fiatalon. Persze mindezek elõtt ülj le anyuddal elbeszélgetni amikor józan, és mondd el neki, hogy muszáj lesz lépned valamit, ha nem változtat az életmódján. Minden jót, remélem sikerül megoldani a problémátokat.
Anonim Alkoholisták: http://www.anonimalkoholistak.hu/ Ha Anyukád vallásos: Református Iszákosmentõ Misszió http://mkke-rim.fw.hu/ De az az igazság, a segítõ szervezeteket könnyebb megtalálni, mint döntést hozni; és õk is csak akkro tudnak segíteni, ha Anyukád valóban le akar szokni az ivásról. Meg aztán tudni kéne, hogy fizikailag függ-e az alkoholtól, vagy bánatában, lelki okokból iszik (pl. a tönkrement kapcsolata, stb. miatt, vagy valami gyerekkori, fiatalkori trauma, sikertelenség, akármi). Utóbbi esteben inkább egy pszichológus segítene rajta - de oda is neki kell akarni elmennie. (És vigyázzatok, hogy jó szakembert fogjatok ki.) Nem biztos, hogy Te ezt meg tudod oldani, és nem is a Te feladatod!!! Idõsebb rokonnak, vagy esetleg családsegítõ szakembernek, netán papnak, lelkipásztornak kellene, hogy beszéljen a fejével. Ha olyan az osztályfõnököd vagy egy másik tanárod, esetleg tõle is próbálhatsz segítséget kérni.
Valóban érdemes lenne a gyámügyhöz fordulnod, már csak azért is, mert talán részesülhetnél valami segélyféleségben, vagy megkaphatnád te a családi pótlékot, hogy anyukád ne tudja elinni. Nem sok, de legalább valami az is. Feltétlenül szükség van vezetékes telefonra? Mert esetleg amikor józan az anyukád, rávehetnéd, hogy köttessétek ki, akkor az a számla se lenne. Internetezni tudsz mobilról is, amikor szükséged van rá. Elõttem írták, hogy jövõre menj kollégiumba, ha tovább tanulsz, ez szerintem is jó ötlet. A diákhitel se rossz, na meg fõsuli mellett is lehet dolgozni, én is csináltam. Akkor már képes leszel megállni a lábadon egyedül is. Sajnálom az édesanyádat, de a te életeddel kell elsõsorban foglalkoznod. Érte annyit tehetsz, hogy józan állapotában megpróbálod rávenni, hogy kérjen segítséget a leszokáshoz, az neki is jobb lenne. Remélem, jobbra fordulhat az életetek. Sok sikert, erõt és kitartást!
A lakohelyeden levo Csaladsegito Szolgalathoz es a tanacson levo gyamugyre menjel be, es mondd el a problemadat, ott tudnak segiteni neked! Jovore ha tudsz akkor jelentkezz tovabb tanulni es kollegiumba menj el, vedd fel a diakhitelt. Ha nem tudsz tovabb tanulni, akkor pedig erdemes lenne kulfoldre menned, mert igy teljesen tonkre fogsz menni, ha mindennap ezt latod, hallod.
remélem megoldódot a kedves kérdezõ hejzete, mivel már jövõ nyár van.irj hogy mi lett veled, kiváncsiak vagyunk.

Hízókúra? Az a helyzet, hogy eléggé vékony vagyok és eddig nem megfelelõen éltem. Sok csipsz, energialötyi stb. De most szeretnék változtatni ezen.

Tippek,ötletek,tanácsok?

Legjobb válasz: Reggeli 3 tojásos gombás-paradicsomos rántotta 1 szelet tönköly kenyér Tízórai 1 banán Ebéd gazdag leves(babgulyás, lencse gulyás, sertésragu leves, halászlé stb) második-rizs/krumpli/fõzelékek+ ezekhez natúr sült hús, fõtt tojás, pörkölt stb Egytálételek pásztor tarhonya, rizses hús, rakott krumpli, rakott kelkáposzta, paradicsomos húsgombóc rizst lehet turbózni kukoricával, zborsóval, gombával, babbal, lencsével, répával Uzsonna mogyoró, dió, mandula, pisztácia stb Vacsora ebéd maradéka, meleg szendvics, bundás kenyér sajttal, túró körözöttnek megcsinálva paprikával, olajos hal kornspitzal, pót vacsora 1 pohár tej vagy kakaó

Reggeli 3 tojásos gombás-paradicsomos rántotta 1 szelet tönköly kenyér Tízórai 1 banán Ebéd gazdag leves(babgulyás, lencse gulyás, sertésragu leves, halászlé stb) második-rizs/krumpli/fõzelékek+ ezekhez natúr sült hús, fõtt tojás, pörkölt stb Egytálételek pásztor tarhonya, rizses hús, rakott krumpli, rakott kelkáposzta, paradicsomos húsgombóc rizst lehet turbózni kukoricával, zborsóval, gombával, babbal, lencsével, répával Uzsonna mogyoró, dió, mandula, pisztácia stb Vacsora ebéd maradéka, meleg szendvics, bundás kenyér sajttal, túró körözöttnek megcsinálva paprikával, olajos hal kornspitzal, pót vacsora 1 pohár tej vagy kakaó
A kérdező hozzászólása: köszönöm, ez tényleg igen jónak tûnik...am szabad reggelire mondjuk a belvita jóreggelt falatok?
Szabadni szabad, csak nagyon sok benne a cukor, nem valami egészséges, ne dõlj be a reklámnak. És gondolom azért izomzatot is szeretnél fejleszteni, az pedig a fehérjén múlik(tojás) A tojás sokkal egészségesebb és laktató reggeli. Ha annyira szeretnél kekszet enni, edd meg tízóraira a banán mellé, de ne legyen túl gyakori. Persze mozogni neked is kell.
A kérdező hozzászólása: természetesen amiatt szeretném hízni, mivel úgyérzem nem vagyok eléggé attraktív testileg plusz önmagammal sem vagyok megelégedve. köszönöm a tanácsokat, ehhez fogok állni!:)
Elalvás elõtt egyél, fogyassz sok kenyeret, tésztát, azok eléggé hízlalnak.
nagyobb hasat/segget/combot akarsz, vagy 'nagyobb' lenni? ha az elsõ, akkor simán egyél. sokat. amennyit tudsz. ha az utóbbi, akkor pedig sok, normálisabb kaja, és heti 3-4 edzés. pl húzódzkodás, súlyzós dolgok, néha futás/bringa
Én semennyit nem tudok hízni, egyek bármit, bármennyit, bármilyet... Sõt, egyre fogyok.
Szedjél Béres cseppet.
A kérdező hozzászólása: hát elõször is hízni és utánna edzésekre járni rendszeresen..pl. TRX-rõl hallottam hogy durva és jól lehet vele izmosodni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!