Találatok a következő kifejezésre: Az Utrogestan a (75 db)

Mennyi idő alatt ürül ki az utrogestan a szervezetből? Ha tegnap már nem használtam, akkor mikorra várható hogy megjön?

A melleim is nagyon érzékenyek még mindig, gondolom az utrótól lehet... Előre is köszönöm a válaszokat!!!

Legjobb válasz: Nekem utro mellett jött meg sajnos mindkét inszemnél.Úgyhogy akármikor megjöhet, de úgy tudom, max 2-3 nap lehet.

Nekem utro mellett jött meg sajnos mindkét inszemnél.Úgyhogy akármikor megjöhet, de úgy tudom, max 2-3 nap lehet.
Nekem asszem 4. nap jött meg az abbahagyás után.

Befolyásolja az utrogestan a hőt, ugye? Szóval, ha hőmérőzők mellette a ciklus második felében, akkor az értékek nem lesznek "reálisak"?

Legjobb válasz: Utro mellett nem esik le a hõ, ha van baba, ha nincs. Legalábbis nekem ugyanúgy fent maradt. És igen, emeli.

Utro mellett nem esik le a hõ, ha van baba, ha nincs. Legalábbis nekem ugyanúgy fent maradt. És igen, emeli.
Igen, ilyenkor nem érdemes hõmérõzni, fals eredményt mutat.
A kérdező hozzászólása: Szia Manka68! Köszi a választ! Ha ma elkezdtem reggel használni 2x1-et, akkor már a holnap reggeli eredményem is fals lesz, vagy 1-2 napig még kell, hogy attól felmenjen a hõ?
Attól függetlenül érdemes mérni a hõt, hogy a ciklusod végén lásd, hogy fennmarad-e vagy leesik, amibõl aztán lehet következtetni a továbbiakra.
A kérdező hozzászólása: Az utro mellett is leeshet a hõ?
08:17 vagyok. Nekem meg sajnos leesett a hõm és meg is jött a vérzésem. Bár én konkrétan nem Utrogestant szedtem, hanem Duphastont, de tulajdonképpen ugyanazzal a céllal. Remélem, te sikerrel jársz! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Utolsó! Köszi a jókívánságot! :) Remélem, neked is összejön hamar a baba! :) Tegnap elkezdtem használni, és ma már sokkal magasabb volt a hõm? Már attól lehetett?

Mennyi ideig késleltetheti az utrogestan a menzeszt?

Az lenne a kérdésem,ha valaki megtudná mondani,hogy mennyi ideig késhet a menzi az utro-tól,mert azt hallottam,ha meg akar jönni,az utro mellett is megjön és 1 hete késik a menzim,3 napja még negatív teszt,de a doki azt mondta,még ne hagyjam abba,majd 4nap múlva új teszt,és ha akkor neg. utána abba lehet hagyni!Mert Õ úgy gondolja,ebből még lehet baba!Köszönöm előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Elvileg amíg szeded az utrot, nem jön meg. Valszeg a végtelenségig nem akadályozza, de ennyit simán. Amikor nekem szedni kellett, de nem sikerült, ezért abba kellett hagyni, akkor rá 3 napra jött meg, utro alatt nem, de én is tudok olyanokat, akiknek megjött utro mellett is. Egyébként szerintem tök jó, hogy ezt mondta a dokid, mert így tényleg esélyt adtok, hogy ha ott van a baba, legyen ideje megkapaszkodni.

Szia! Elvileg amíg szeded az utrot, nem jön meg. Valszeg a végtelenségig nem akadályozza, de ennyit simán. Amikor nekem szedni kellett, de nem sikerült, ezért abba kellett hagyni, akkor rá 3 napra jött meg, utro alatt nem, de én is tudok olyanokat, akiknek megjött utro mellett is. Egyébként szerintem tök jó, hogy ezt mondta a dokid, mert így tényleg esélyt adtok, hogy ha ott van a baba, legyen ideje megkapaszkodni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, de ma sajnos nagyon elkezdett görcsölni a hasam, úgyhogy lehet, hogy menzesz lesz belõle:(
Szia Nekem júniusban volt az elsõ lombik aztán egy fagyasztott embriós beültetés. Mindkét esetben az utro visszatartotta a menzeszt majd csak az abbahagyás után 6 napra jött meg. Nálam pénteken derül ki hogy mi az eredménye a 2.lombiknak. Neked azért még drukkolok hátha.
A kérdező hozzászólása: Én is nagyon drukkolok neked!:)

Felboríthatja az Utrogestan a ciklusomat?

Endokrinológus nőgyógyász javaslatára kivizsgálások után 750 mg MerckforminXr-t, 2*1 D vitamin krémet, a 12. ciklusnaptól a 26.-ig 2*1 Women's Cremet, illetve 2*2 Utrogestant használok. Az Utrot addig, amíg nem jön a nemvárt, hátha.... Ma van a 33. ciklusnap, a 31.-en a béta hcg (vérteszt) 13 volt, és ma, a 34. ciklusnapon is negatív a 10-es érzékenységű hcg teszt, szóval szerintem sajna ez nem baba. De az ünnepek miatt csak hétfőn tudjuk ismételni a vérvizsgálatot, és addig alkalmaznom kell az Utrogestant, hátha nagyon fiatal még a terhesség. Ha nem emelkedik a szint, akkor le kell álni az Utroval, és miután megjött, a 2-5. ciklusnap közt újabb hormonvizsgálat következik. Csak remélni tudom, hogy ez a csúsztatás nem borítja fel az amúgy 28-30 napos ciklusaimat. Konkrét tapasztalatokra lennék kíváncsi; illetve természetesen sikerekre...

Legjobb válasz: Szia! Nem borítja fel, legfeljebb annyit "tud", hogy amíg szeded, nem jön meg. Amikor abbahagyod (remélem, nem kell), leesik a progeszteron szint és rá pár napra megjön. Ez pont olyan, mint természetes ciklusban, akkor is a progeszteron szint leesése váltja ki a vérzést. Nekem még csak vissza sem tudta tartani, amikor eljött az ideje a mensinek, barnázni kezdtem az abbahagyásig, aztán rendesen beleerõsített. Nem változott a ciklusom semmit emiatt. Remélem, neked még vagy két hónapig szedni kell. :-) A 13-as HCG ugyan nem sok, de nem is 0, mint nekem szokott lenni.

Szia! Nem borítja fel, legfeljebb annyit "tud", hogy amíg szeded, nem jön meg. Amikor abbahagyod (remélem, nem kell), leesik a progeszteron szint és rá pár napra megjön. Ez pont olyan, mint természetes ciklusban, akkor is a progeszteron szint leesése váltja ki a vérzést. Nekem még csak vissza sem tudta tartani, amikor eljött az ideje a mensinek, barnázni kezdtem az abbahagyásig, aztán rendesen beleerõsített. Nem változott a ciklusom semmit emiatt. Remélem, neked még vagy két hónapig szedni kell. :-) A 13-as HCG ugyan nem sok, de nem is 0, mint nekem szokott lenni.
Nekem nem borította fel. Mármint amíg alkalmaztam a hüvelykapszulát, addig nem jött meg, tehát maga az adott ciklus nyilván felborult, de az abbahagyás után 3 nappal igen (kivéve persze, amikor 12 hetesen hagyhattam abba :) ))), és utána normálus ciklusok jöttek. A b-hcg minden estre nem negatív, nagyon szorítok neked, de még ha ez most nem is sikerült, azt mutatja, hogy jó utat választottatok a dokiddal :) Majd írj, hogy mi volt hétfõn!
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, sokat segítettetek! Természetesen megírom a hétfõi eredményt, és köszönöm a biztatást!
A kérdező hozzászólása: A 2. béta HCG eredményem is 13! Szóval nem a baba, hanem valószínûleg az Utrogestan emelte meg ennyire! Jó tapasztalat lehet másnak:( Az egyébként terhességi tüneteknek tulajdonított fáradtság, puffadásérzés, stb. is ennek (vagy a Women's Creme-nek) köszönhetõ állítólag az elsõ 1-2 hónapban. De legalább mûködik:) A 39. napon az esti Utrót már nem golyóztam, és a 41. napon elkezdtem pecsételni, ma a 42. -re pedig rendesen megjött szörnyû görcsök közepette. Köszi mindent!
Szia! Az utro és egyetelen más progeszteron tartalmú tabletta sem okoz HCG emelkedést. Az nem ettõl volt.

Mi a különbség az Utrogestan és a Duphaston között?

Mind a kettőt a terhesség korai szakaszában adják, sárgatest elégteleség miatt, de akkor mi a különbség?

Legjobb válasz: Az utrogestan és a duphaston közt nincs érdembeli különbség. Az utrogestant talán szélesebb körben használják más betegségek miatt is. Szerintem orvosa válogatja ki mit ad..!

Az utrogestan és a duphaston közt nincs érdembeli különbség. Az utrogestant talán szélesebb körben használják más betegségek miatt is. Szerintem orvosa válogatja ki mit ad..!

Segíti a teherbeesést az utrogestan tabletta?

A dokim írta fel, mert 1,5 éve nem jön össze a baba. Sikerült valakinek a gyógyszer segítségével a baba?

Legjobb válasz: Szia! én teherbeesésre a clostilbegyt-et kaptam, az utrogestan a terhesség megtartásában segít.

Szia! én teherbeesésre a clostilbegyt-et kaptam, az utrogestan a terhesség megtartásában segít.
én most használom az utrogestant, de pozitív a teszt, és mert korábban elvetéltem. Csatlakozom az elõttem szólóhoz, de valszeg tudja az orvos, hogy mit csinál.

Kinek mennyi idő alatt múlt el a vérzése vagy barnázása az Utrogestan szedésétől?

Legjobb válasz: Szia. Nekem már akkor nem volt vérzésem mire beértem a dokihoz, de a biztonság kedvéért felírta a kapszulát. Azóta sem jelentkezett hasonló tünet. Használt az utrogestan. 17 hetes.

Szia. Nekem már akkor nem volt vérzésem mire beértem a dokihoz, de a biztonság kedvéért felírta a kapszulát. Azóta sem jelentkezett hasonló tünet. Használt az utrogestan. 17 hetes.
Szia! Nekem a 4x1-es adagtól 2 nap alatt múlt el. Plusz Rutascorbint is kellett szednem. Jó egészséget!
Nekem 1 nap alatt múlt el, 3X1 kúpot szedtem.
Nekem 3-4 nap is kellett.3x1-t szedtem.
és megmaradt a baba?csak azért kérdem, mert lombikom volt és 2 ültettek be.a 7.-k napon barnàztam a 8-9ken màr véreztem a 10-en màr szinte semmi, az utrogestant hasznàlom a peteleszivàs ota 3x2, sajnos még van 3 napom hogy tesztelhessek.
A kérdező hozzászólása: Igen megmaradt már itt kúszik mellettem és 7 hónapos:) Remélem nálad is minden okés lesz, szorítok.
sajnos nem sikerült!:(remélem majd legközelebb!

Az utrogestan hüvelykapszula elszínezheti a folyást sárgásra? Netek elszínezte?

Ez a harmadik napja,hogy szedem pozitív teszt óta,mert már volt vetélésem,és megelõzés miatt.eddig mindig fehéren ürült,és a kapszula mikor ürül most is fehér,csak a folyásom olyan enyhén sárgás.orvoshoz ma megyek délután.

Legjobb válasz: Nekem is sárgás kicsit. 5hete hasznalom

Nekem is sárgás kicsit. 5hete hasznalom
A kérdező hozzászólása: És már az elején is sárgás volt?
igen, ez normális.
A kérdező hozzászólása: De fõleg reggel veszem észre miután felkelek.este 8-kor, meg reggel 4-kor helyezem fel, és 6-ig alszom.arra gondoltam, hogy lehet, hogy ahogy a két adag egyszerre ürül, meg keveredik a folyással, annak van ilyen színe.nem tudom.jajj, remélem minden rendben lesz!
nekem nem színezte el, fehér, illetve átlátszó volt. De azt nagyon utáltam, amikor elkezdett kifolyni.
Nekem is elszinezte. :)
Nekem is!

Az utrogestan hatása lehet, hogy nem fáj a mellem?

Mindig a peteérésem napjától a mensi els? napjáig fáj a mellem. A menstruáció el?tti héten már annyira szokott fájni, hogy nem tudok rájuk feküdni. Fájni szokott a fürdés és a melltartó nyomása is fájni szokott, de most semmi!

Legjobb válasz: igen.

igen.
A kérdező hozzászólása: Szia. Köszi a választ! Tapasztalatból vagy tudományos háttére alapozva írod? :)
Nekem 3 napig tartotta vissza. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Csütörtökön tesztelek, az lesz az inszem utáni 14. nap. Ha negatív akkor abbahagyjam?
Én a 13. napon mentem vissza kontrollra, és amikor ott azt mondták, hogy nincs baba, akkor én már abbahagytam, de végül is 14. nap után már csak 1 napra való marad, nem? Az az egy nap, már nem hiszem, hogy számítana, szóval ahogy gondolod! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!