Találatok a következő kifejezésre: Az USA-ban mindenkinek (5 db)

Hogy hívják azt a napot, amikor az USA-ban mindent olcsóbban lehet megkapni, és óriási kedvezmények vannak?

Van egy ilyen ünnep szerű megmozdulás, amikor a boltok sokkal olcsóbban árulják a portékáikat.

Legjobb válasz: Black Friday, azaz fekete péntek. Idén nov. 29-én lesz.

Black Friday, azaz fekete péntek. Idén nov. 29-én lesz.
Black Friday
Oké, elsõ vagyok, a Boxing Day tényleg inkább a Brit Nemzetközösségre jellemzõ.
Nem csak az USA-ban. Boxing Daynek hívják, december 26.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Black Friday és semmi sem olcsóbb

Az USA-ban mindenkinek van pénze iphone-ra, és nem is forgalmaznak pl samsung galaxy giot vagy ace-t?

Legjobb válasz: http://www.wireless.att.com/cell-phone-service/cell-phones/p..

Ez a világ legnagyobb szolgáltatója.. Ott ahol az embereknek van pénzük, ott nem fognak szemetet árulni. Viszont vannak olyan termékek (igények is), amik pl itt Európában nincsenek. (kinyitható-nyomógombos, vagy a nyomógombos wifis, ) Itt is lenne rájuk igény, csak nagyon kevés....ami meg nem éri meg. Egyébként nem kell messzire menni...2 óra repülõvel Anglia....ott is mindenki iPhone-t használ.
Hát nem tudom mi értelme van összehasonlitani egy 100 USD havi dijú dijcsomagban vásárolt telefont egy magyarországi független Iphone árával .. Én millió üzletben voltam Floridában (bestbuy , wallmart ..stb) , mindenhol van iphone és nem volt olcsóbb, mint itthon . Emlékeim szerint 699 usd (és erre még rájön a local tax, ami 6.5% Floridában = tehát 740 dolcsi a vége, ami mai áron nagyjából 185e Ft) . Egyébként pedig böven van samsung is , csak a tipusszámai mások, mint az ittenieknek . Pl. itthon a Galaxy s2 i9100, kint egy ilyen T989 tipusszámmal fut. Legtöbb esetben még mindig a kihajthatós, nagy méretü telefonokkal járkálnak az idösebbek :) Filléres, pár dolcsi egy preapid csomagban , én pl. egy samsung a107-et vettem 25 usd lebeszélhetöséggel 25 usd-ért :)
Azért az az Xperia play nem 99 Dollár, hanem csak 0.99 :D Mellesleg, itt a vámot, az adót, meg minden sz*rt fizetsz az iPhone-ra, azért olyan drága.Ott persze teljesen mások a kondíciók, de azért ott a netcsomaggal fizetsz rendesen te is.
Még szép, hogy forgalmaznak. Csakhogy ott senki nem vesz prepaidet vagy függetlent, hanem mindenki 2 éves plannel veszi a telefont a szolgáltatótól, azért kerülnek ennyibe.
Ez egy amerikai mobilszolgáltató oldala... mint látod nem csak szifonnal van tele.
Elõzõ: az elsõ link szerint egy új IPhone 4S 2év garanciával 200-400 $...
elõzõ: persze és SE xperia play-t meg csak 20 ezerbe kerül... Kb. ugyanazok az árak, csak ott azért többet is keresnek.
Az, hogy vannak természetesen más telefonok, de mivel az Apple USA-beli cég, és ott mások a gazdasági viszonyok, nem 150+ egy IPhone 4S, hanem 40-80 ezer között kapni újonnan.
A kérdező hozzászólása: ez mi?
Nincs mindenkinek penze ajfonra, sajnos itt is ugyanugy vannak hontalanok, utszeli keregetok, bolti kapualjakban alvok, mint mashol. A kulonbseg foleg ott van, hogy itt az atlagember megengedheti maganak az iPhone-t amig Magyarorszagon az atlagember orul, ha ho vegen a viz/gazt ki tudja fizetni. Mi harman vagyunk csaladi csomagban (iPhone 4), havonta vegtelen perc es sms es 200MB net van (a net boven eleg). A havi telefonszamlam nem eri el a fizetesem 2%-at, (a telefon a fizetesem kb. 6%aba kerult) igy nincs min gondolkodni, hogy megvehetem-e vagy sem. Sajnos Mo-n mar nem keresnek ilyen jol az emberek az arakhoz kepest :( Es igen, a legtobb Europaban forgalmazott markat itt is megtalalni.

Az USA-ban hogyhogy mindenkinek tökéletes a fogsora?

De most tényleg nem csak a sztároknak, hanem a fiataloknak is hófehér, szép.

Legjobb válasz: Jók a fogorvosok. A reklámban is. Tehát mindenki idejében megy.

Jók a fogorvosok. A reklámban is. Tehát mindenki idejében megy.
Azert itt is vannak nem szep fogu emberek... De miutan itt mar kicsi korban ertsd 3 ev korul eloszor mar elviszi a normalisabb szulo a gyereket a fogorvoshoz, mar nem kap szegeny gyerkoc szivinfarktust mikor meglatja a fogdokit, hanem szepen lassan megbaratkozik vele. Erdekesse teszik szamara, megfoghat dolgokat. Raadasul meg matricat is vagy nyalokat is kap a vegen aminek aztan megjobban orul. Erre emlekezven legkozelebb megjobban motivalt, hogy menjen es nagyon sok kissrac szepen mossa a fogat reggel - este. Tini korban a szulok egy vagyont koltenek a halal undok kolykuk szajara ha a fogai nem ugy allnak ahogy azt kell es itt nem ciki a fogszabalyzo es kulonbozok vannak. Kulso, belso, szintelen, szines... Az en fogorvosom pl. lengyel. Azert lett fogorvos, mert anno Lengyelo-ban nagyon megkinoztak az iskolai fogaszaton. Meg jol meg is verte az asszisztens, hogy fogja vissza magat...ismeros ez szamodra? - en is rettegtem a fogorvostol minden kotelezo iskolai latogataskor... Szoval elhatarozta o nem hagyja, hogy a gyerekek feljenek...
talán azért mert sokkal jobb az életszínvonal.van rá pénzük az embereknek hogy fogorvoshoz járjanak, vegyenek különbözõ dolgokat.itt erre soknak nem futja.már egy fogkrém is 5-600 ft.egy jó fogkefe 3000t.(legalábbis az enyém annyi volt).én gondolkodtam fogfehérítésen.mikor közölték hogy az otthon alkalmazható is 35000 ft, elképedtem.70 ezres fizetésbõl???? és a többirõl ne is beszéljek...bár ha megcsináltatom biztos tartós lesz mert kajára már nem marad.így nem lesz mitõl elszínezõdnie.íz USA-ban valószínûleg az étel sem olyan káros mint itt.nincs tele vegyszerrel meg sok szarral amitõl gyorsan érnek.nálunk csak ilyen kapható...
bocs! az USA-ban akart lenni...
mert nagy divat a fogfehérítés. volt osztálytársam, aki kint van 1 évet Amerikába, beszélgetett még az utazása elõtt a leendõ osztálytársaival MSN-en. Megdícsérte a fogaikat, hogy milyen szép, fehérek. Erre mondta neki a csaj, hogyha majd kijön, akkor neki is megcsináltatja, ez egy kis rutineljárás.
Nagyon egyszerû: szelektív génmalipuláció. Kivándorlásnál csak tökéletes fogsorú embereknek adtak vízumot, ez volt az egyik alapkövetelmény. Aki ki akart költözni, annak vagy rendbe kellett tetenie a fogait, vagy a génállományát módosíttatni. Már Kolombusznak is tökéletes fogai voltak.
Nekem is nagyon érdekes! Amikor itt voltak az Amerikaiak a városomban, már elsore feltunt, hogy milyen szépek a fogaik.. De mindegyiknek! Amerika rejtélye, hehe!

Az USA-ban miért hizlalják tudatosan az embereket? Ezért olyan sok ott az elhízott? Miért tesznek mindenbe cukrot?

Nem általánosítok, csak nem értem. Voltam az USA-ban már, és eléggé meglepődtem. A család, akiknél voltunk, elhívott minket egy étterembe. (nem gyors kajálda) Rendelt mindenki valamit, oké. És teljesen ledöbbentem. Amekkora adagot odahoztak, vagy a háromnegyedét közülünk senki nem bírta megenni, az amerikai család viszont az egészet. Elmondásuk szerint ez ott az "átlagos" adag. (te jó ég...) Az iskola látogatáson is, a menzán akkora adagokat adnak, én 25 évesen nem bírnám a felét sem megenni. Ismerősöm (aki szintén velünk jött) elment az egyik barátjával a mekibe. Õ is mondta, hogy ott a gyerekadag simán megfelel Magyarországon akár a dupla felnőtt adagnak is.... Ráadásul pont volt ott olyan akció, hogy a nagyobb dolgok olcsóbbak voltak mint a kisebbek. pl 1 nagy hamburger volt asszem 1 dollár 50, a kicsi 2 dollár. De miért? Már a gyerekeken is (nem mindegyiken!) látszik, hogy eléggé jó húsban vannak, a felnőttekről nem is beszélve. Miért hizlalják tudatosan a társadalmat? Tudom hogy ebben maga a vásárló is felelős (révén h miért veszi meg) de akkor is..... Mi értelme ekkora adagokat osztogatni, valamint hogy a sulis menza is hamburger meg ezek? A cukrászdákról nem is beszélve. A család elmondta, hogy mivel nem vagyunk hozzászokva az amerikai édességekhez (süti vagy hasonlók) csak kicsiket harapjunk stb. Nem is csoda, olyan ÉMELYÍTÕEN édes volt, hogy rosszul voltam tőle, annak ellenére hogy édesszájú vagyok.(példázva az édességét : mintha karamellbe szórt kristálycukrot ettem volna nutellával....) Mondták, hogy mindenbe (kenyérbe is stb) raknak cukrot, mert úgy sokkal eladhatóbb, meg a gyerekek is jobban szeretik, és jobban megeszik..... Miért kell mindenbe cukrot rakni? Vagy mire jó ez? :S Volt rajtunk kívül 1 csoport, akik szintén Európából jöttek, ők is szörnyülködtek a cukrászdában, mert aki nem volt hozzászokva, annak ehetetlen volt. Miért van ez? Nem értem.... 25/N

Legjobb válasz: Azért zabálnak annyit mert van rá pénzük. Ha fél évet itt élnének Magyarországon, és mondjuk az itteni bérekbõl kéne megélniük, nem kajálnának ennyit, fõleg nem gyorsétteremben. Szóval a kövérség (kivétel azokat a betegségeket melyek elhízással járnak) a jólét, gazdagság szimbóluma.

Azért zabálnak annyit mert van rá pénzük. Ha fél évet itt élnének Magyarországon, és mondjuk az itteni bérekbõl kéne megélniük, nem kajálnának ennyit, fõleg nem gyorsétteremben. Szóval a kövérség (kivétel azokat a betegségeket melyek elhízással járnak) a jólét, gazdagság szimbóluma.
Szerintem a gyógyszerlobby a ludas. "gyártják" a sok beteg embert, akik majd az õ gyógyszerüket fogják beszedni. Sajnos ez mindenhol így van. Kitalálnak egy gyógyszert, aztán kitalálnak hozzá egy betegséget is. Tudatosan torzítják el az emberek ízlését a sok cukorral és ízfokozóval.
Pedig egyszerû a válasz, te magad is leírtad: így könnyebben el lehet adni. Sajnos nálunk is terjed a "junk", csak más formában, minden egyre hitványabb minõségû, és Magyarországon is csomó olyan dolgot esznek az embrek amit egyáltalán nem, vagy tized (de lehet így is sokat mondok) ekkora mennyiségben: disznózsír, só, cukor...
A kérdező hozzászólása: Mi pontosan Colorado államban voltunk. Az állam fõvárosának egy külvárosi részében laktunk, vagyis Denverben. Bár nekünk a család azt mesélte, hogy szinte az összes államban ez a helyzet. (nagy adagok, émelyítõ cukrosság stb)
Én New Yorkban voltam. A házigazda is meg mindenki akivel találkoztam nagyon vigyázott, hogy mit és mennyit eszik. Nagyon megnézték, hogy milyen az a sonka meg a sajt..stb..
Ha már felmerült ez az anyagi helyzettel való kapcsolat, ti mit tapasztaltatok? Volt olyan lehetõség is, hogy jobb minõség, esetleg sokkal drágábbért? Kérdezõ azt írta, hogy õk nem is gyorsétterembe mentek, mégis junkot szolgáltak fel. De vajon egy igazán puccos étteremben is ez lett volna a helyzet? Elõzõ válaszoló: New Yorkban az éttermet választották ki ilyen gondosan, vagy az áruházat, ahonnan az alapokat vették?
Az éttermet is, mert halat meg salátákat ilyesmiket ettek, de amikor mentünk velük bevásárolni akkor a szupermarketben is megnézték a minõséget, kalória tartalmat meg mindent. Rengeteg gyümlcsöt ettek, meg persze mi is. Szóval nagyon figyeltek mindenre, pedig nem fiatalokról beszélek. De még az is számon tartotta, hogy este nem eszik csak fél szelet süteményt, mert már nem mozogja le, majd csak másnap.Nyugdíjasok voltak pedig nem ez a mai modern fittnes, vega õrületben élõk. Ettek mindent ami jól esik, de vigyáztak a mennyiségre.
A kérdező hozzászólása: Az étterembe nem junkot adtak, csak hatalmas mennyiséget. Hát voltunk mi is bevásárolni, igazából azt tapasztaltam, hogy az egészséges dolgok nagyjából hasonló árban vannak, néhol drágábbak, de azon csodálkoztam, hogy a kereslet se nagy rá! Oké, van olyan aki egészségesen él, de a nagy többséget nem igazán vonzza az egészséges nagy piros paradicsom vagy ilyesmi.... Arról nem is beszélve, hogy szinte minden sarkon van 2-3 gyors kajálda...ami azért eléggé kiábrándító....
"Hát voltunk mi is bevásárolni, igazából azt tapasztaltam, hogy az egészséges dolgok nagyjából hasonló árban vannak, néhol drágábbak, de azon csodálkoztam, hogy a kereslet se nagy rá!" Ez érthetõ, ha egyébként nincsenek hozzászokva ezekhez az ízekhez, akkor nem is keresik. Lehet, hogy a bolti árban nincs nagy különbség, de ez azért van, mert kis tételben minden drágább; másrészt ugye egy csoki vagy csipsz önmagában sehol nem megterhelõ tétel. Abszolút értékben legalábbis. De ha jobban belegondolunk, lehet, hogy fajlagosan mégis drága. Úgy értem, nem éri meg az árát :) De nagyon jól tudom, hogy pl. diákként néha rá kell fanyalodni, ha az ember párszáz forintból kell jóllakjon és nincs lehetõsége tojást sütni vagy tésztát fõzni. (Másik megoldás persze, ha bevállalja a menzán, hogy csak köretet eszik :D) "Oké, van olyan aki egészségesen él, de a nagy többséget nem igazán vonzza az egészséges nagy piros paradicsom vagy ilyesmi...." :) )) Hû, ez a nagy piros paradicsom angyon ominózus... de lehet, hogy jobban is járnak, elvégre az USAban kevésbé korlátozzák a GMO-t. Tényleg, szerintetek ez nem lehet benne a pakliban? (Én mondjuk hajlamos vagyok elhinni, hogy biztonságosabb a GMO, mint ami hisztéria megy ellene, de azért mi tagadás, örülök, hogy nálunk nem engedélyezik....) "Arról nem is beszélve, hogy szinte minden sarkon van 2-3 gyors kajálda...ami azért eléggé kiábrándító...." Hát igen, de sajnos itt is egyre több lesz. És érdekes módon idõnként már itt is látni olyan "amerikai típusúan" elhízott embereket. :( :( Épp ezért örültem, hogy felvetteted ezt a kérdést, mert pont a napokban rágódtam rajta sokat én is.
Negyedik! Ötödik vagyok, megint. A gyógyszeres érved mégis helytálló, ha úgy vesszük. Tényleg nagyon sok gyógyszer (fogamzásgátló, antidepresszáns) okoz nagyon súlyos elhízást!! (Bár ennek nincs köze a kajához... de mégis)
Utolsó, te hol voltál? És ha már itt tartunk, a kérdezõ hol volt?
hû, válasz gomb helyet zöld hüvelykujjra nyomtam :D mondjuk jobb, mintha pirosra ment volna :D csak azt akartam írni, hogy az USAban nincs ilyen kultusza a munkanélküliségnek, ott mindig akadnak kisebb munkák és az emberek vállalkozószellemûbbek is. és mobilisabbak is, szóval ha a szomszéd államban van munka számukra, akkor oda mennek és kész. sokféle szegény van, mert ugye sokféle amerikai település van. pl nagyon durva szlömök (gettók) vannak a nagyvárosokban, de van sok olyan szegény, akinek alapvetõen mindene megvan tulajdonképpen, csak épp az ilyen mûanyagkaja akcióknak köszönhetõen. vagyis hiába van neki pl. több, mint itt nekünk, összességében sokkal rosszabbul járt
Én is voltam már nyáron kint, de én nem tapasztaltam ezeket a nagyon nagy adagokat, meg azt hogy mindent agyon cukroznának. Szerintem ez területenként változó.
Jó mondjunk nem tudom ott kint milyen élelmiszer árak vannak, de így azt sem tudom megállapítani hogy kint mennyi pl a munkanélküli segély. Sõt azt sem tudom ki számít az USA-ban szegénynek?
nézd csak meg a fenti példát: a nagyobb kaja (=több szemét) az olcsóbb.
A szegények híznak el? Hát ez érdekes, mert egy szegény embernek nem igazán van pénze kajára, még az USA-ban sem. (szerintem)
tévedés, a kövérség nem a jólét szimbóluma! egyrészt junkot azok vesznek, akik nem tudják megfizetni a bio-t (vagy a normális kaját, úgy értem, ami itt Európában normális minõségû) másrészt, aki junkon él, minõségileg éhezik, mert nem jut hozzá a fontos tápanyagokhoz. ezért is eszik annyit, mert valójában éhezik.
a gyógyszeres érv is elgondolkodtatott... csak azt szeretném tudni, hogy ugyanaz-e a két termék célcsoportja? pl sokkal inkább a szegények híznak el (õk kevésbé válogathatnak, vulerábilisabbak a kajaakciókra), a fogyasztószerek meg drágák, lehet hogy inkább az elit veszi? az igazi gyógykezelésre szoruló, junk food miatti betegségek (cukorbetegség, mindenféle érkatasztrófák) persze lehet már jobb biznisz a gyógyszergyártóknak, de a szegényeknek ez szintén nem megfizethetõ (USAban az állam sem száll be úgy az egészségügyi ellátásba , mint nálunk), szóval ha már mindenképp összeesküvés elmélet, szerintem az ipar másféle betegségek kreálásával jobban jár :D
jav.: "és Magyarországon is csomó olyan dolgot esznek az embrek amit egyáltalán nem, vagy tized (de lehet így is sokat mondok) ekkora mennyiségben kellene enni"
A 4-esnél a pont!

Üdv mindenkinek! Egy gyógyszerész milyen esélyekkel talál munkát az USA-ban?

Legjobb válasz: szerintem elég jó esélyeid lehetnek,fõleg ha pl.a MASTER, Phd fokozatot is eléred,vagy ösztöndíjjal kimész kutatni... szóval megéri.

szerintem elég jó esélyeid lehetnek, fõleg ha pl.a MASTER, Phd fokozatot is eléred, vagy ösztöndíjjal kimész kutatni... szóval megéri.
Az USA-ban nem fogadják el az európai diplomát.azt honosíttatni kell, ami nem kis pénz, meg idõbe is telik mire az elõírt vizsgákat leteszed.Addig hollaksz és mibõl élsz ?Csak akkor menj, ha van már munkahelyed., és honosíttathatod a diplomád.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem, vannak az úgynevezett standard diplomák ilyenek az orvos a fogorvos és a gyógyszerész ezeket automatikusan elfogadják, egyik ismerõsöm kint van az USA-ban és nem kellett semmilyen vizsgát tennie...
Ha nem csak elméletben kérdezted, hanem aktuális is, akkor szerintem kezdj el munkát keresgélni és kiderül :) De az eredményrõl mindenképpen számolj majd be!! Sok sikert!
Engem is érdekelne a dolog. Most akkor elfogadják a magyarországi gyógyszerész diplomát az USA-ban??
Vki írta, hogy orvos-fogorvos-gyógyszerész diplomát automatikusan elfogadnak az USA-ban, ez nem tudom mennyire igaz, én ezt úgy hallottam, hogy EURÓPÁBAN fogadják el automatikusan. A fogorvosiról (annak tanulok) szinte biztosan tudom pl hogy vmi 18 hónapos átképzésen kell résztvenned. Úgyhogy esélyes, hogy a gyógyszerésszel is van vmi ilyesmi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!