Találatok a következő kifejezésre: Az USA mit jelképeznek a piros-fehér sávok (1 db)

Az USA zászlóján mit jelképeznek a piros-fehér sávok?

Legjobb válasz: A zászlón 7 piros és 6 fehér vízszintes vonal található, a zászló bal felsõ sarkában egy nagy kék négyszög látható, benne ötven ötágú csillaggal. A sávok az eredeti tizenhárom gyarmatot jelképezik, az ötven csillag kék mezõben pedig a jelenlegi ötven tagállamot.

A zászlón 7 piros és 6 fehér vízszintes vonal található, a zászló bal felsõ sarkában egy nagy kék négyszög látható, benne ötven ötágú csillaggal. A sávok az eredeti tizenhárom gyarmatot jelképezik, az ötven csillag kék mezõben pedig a jelenlegi ötven tagállamot.
szóval a google mindenkinek jó barátja:D
ezt wiki barátném súgta meg
Az USA zászlójában amúgy csak 49 csillag van, mert az 50dik nem fért rá! A sávok az eredeti 13 államot szimbolizálják, a 49 csillag pedig az osszes államot!
Számolni tudni kell: 50 csillag van a jelenlegi zászlóban. 49 csillag 1960 elõtt volt érvényes.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi az, amiért egy felnőtt ember megváltoztatja a keresztnevét vagy a vezetéknevét?

Pusztán kiváncsiságból kérdezem!
Csak mert felnőttkorra nagyjából ismerünk már egy csomó embert, iskolákban, családban, munkahelyen, baráti körben mindenki megszokta a nevünket, mi az amitől mégis megváltoztatja az, aki így dönt?

2

Hogy mondjuk másképp azt, ha valaki úgy viselkedik, mint egy irgalmas szamaritánus?

5

Úgy 10-15 évvel ezelőtt az általános iskolások hány éves korukban, és mennyire voltak tisztában a szexszel? (erekció, sbt. Szempontjából)

5

Az olasz és a spanyol férfiak kinézetre nagyjából hasonlóak?

1

Hogyan számolják a tévécsatornák a nézettségi mutatót? Honnan tudják, hogy például, hogy kétmillióan láttak egy adást?

2

Hányszor kötöttek beléd az utcán vadidegen emberek és ebből hány volt roma?

Nem rablási kísérlet, vagy rablás, hanem csak egyszerűen beszóltak mert az úgy jó.
Belém eddig 3x kötött idegen ember,ebből 2x cigók voltak (egy 4 fős csoport és egy 10 fős, egyszer pedig egy magyar de ő egyedül)
Mindannyiszor ép bőrrel megúsztam, és semmi előzmény nem volt amivel kiprovokáltam, máig értetlenül állok mindhárom eset előtt.

2

Az embert elcsunyithatja ha feszeng, ha szorong, nincs onbizalma?

Ismeroseimen megfigyeltem, akiknek voltak ilyen idoszakaik amikor meg voltak elegedve magukkal, total szepnek lattam oket, mindig racsodalkoztam h milyen szepek. Aztan kinek ez, kinek az miatt, nehezebb periodus jott az eletebe, negativ tortenesek jelentek meg az eletukben, amik valamilyen modon leszedtek az onbizalmukat, valahugy megcsunyultak, szo szerint szurkeve valtak. Es itt most nem csak kisugarzasrol beszelek, hanem tenyleges, szo szerinti megszepulesrol es csunyulasrol. Van ilyen?

5

A középkori magyar kiskirályok, főnemesek mai kori leszármazottjai is gazdag jómódú emberek lehetnek?

volt néhány igazán nagy ember a középkori időkben ,

3

Hogy reagálnátok arra, ha találkoznátok valakivel, akiről úgy tudtátok, hogy meghalt, és el is temették? De nem szellem lenne, hanem rendes ember. (Vagy csak valaki, aki mintha az ikertestvére lenne. )

2

Hogysmint írjuk helyesen azt, hogy "hogysmint"?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!