Találatok a következő kifejezésre: Az USA mit jelképeznek (1 db)

Az USA zászlóján mit jelképeznek a piros-fehér sávok?

Legjobb válasz: A zászlón 7 piros és 6 fehér vízszintes vonal található, a zászló bal felsõ sarkában egy nagy kék négyszög látható, benne ötven ötágú csillaggal. A sávok az eredeti tizenhárom gyarmatot jelképezik, az ötven csillag kék mezõben pedig a jelenlegi ötven tagállamot.

A zászlón 7 piros és 6 fehér vízszintes vonal található, a zászló bal felsõ sarkában egy nagy kék négyszög látható, benne ötven ötágú csillaggal. A sávok az eredeti tizenhárom gyarmatot jelképezik, az ötven csillag kék mezõben pedig a jelenlegi ötven tagállamot.
szóval a google mindenkinek jó barátja:D
ezt wiki barátném súgta meg
Az USA zászlójában amúgy csak 49 csillag van, mert az 50dik nem fért rá! A sávok az eredeti 13 államot szimbolizálják, a 49 csillag pedig az osszes államot!
Számolni tudni kell: 50 csillag van a jelenlegi zászlóban. 49 csillag 1960 elõtt volt érvényes.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?

A Frei Tamás regényciklust (vagyis a „Megmentő”–t, a „Bankár”-t és a „2015”-öt) végigolvasva, önkéntelenül merült fel bennem a kérdés: miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?
És nem azért kérdem ezt, mert agyonreklámozott thriller-regényeivel bünteti az olvasóit, de legalábbis megpróbálja a frászt beleverni olvasóiba.
Hanem mert a regény főhőseinek és mellékszereplőinek olyan gondolatköre alakul ki, amelyben nagyjából minden ami magyarországi az selejt, középszerű, maradi, vagy legalábbi lúzer bunkó, akiken a dörzsölt, mutyizó kicsiny elit uralkodik, viszont aki elhúz Nyugatra az sztár, feltaláló, kedves és érzékeny, művelt és minden szempontból emelkedettebb, mint hátrahagyott „mocsár”...
És hogy pontos legyek, Nyugatra húznak el, ezek a kedves jó emberek – Frei Tamás regény-szereplői-, mert Nyugat mellett a Kelet, az bunkó, erőszakos és vad. Azt viszont az író ott püföli ahol éri, az oroszokon, de a 2015-ben már az azeriek, örmények, kazahok sem ússzák meg szárazon.
Frei Tamás „feltáró” vagy „leleplező” gondolatköre is nagyjából erre épül: a buta, itthon maradt magyarokat úgy verik át a dúsgazdagok, ahogy csak lehet. A sok elmutyizott pénzzel meg Monacoba, de legalábbis Svájcban élnek dzsentri-életet. És mindenért ők a hibásak Frei szerint, de közben félszóval sem említi, a 20 éve elcseszett „szociális rendszert” amely direkt hatása, hogy segélyből egyesek jobban éltek (6-8 gyerekkel) mint mások munkával (amelyből adózni kellett). Nem, a „tényfeltárás”-ba ez nem illett bele, az elcsúszott szociális juttatások rendszere. Ahogy a kedves „nyugatiak” érdekesebb esetei, mint pl. a kistermelőket megnyomorító franciák által pénzelt állatvédők.
És nézzük meg a Frei feltalálóit. Miket találtak fel? A nyugati, elhájasodott gazdag elit életmódját könnyítő megoldásokat. Ezzel tényleg igazi értéket teremtettek!
De regényen, meg Nyugat-majmoláson túl nem értem a központi kérdést: miért nem szereti Frei Tamás a magyarokat?

3

Észrevettétek, hogy GYK-n nincs 'Tánc' kategória?

Hogyan lehet ezt jelezni az oldal szerkesztői felé? Szerintem jó ötlet lenne egy ilyen témakör.

5

Hogy tudnám megoldani az osztály problémáját?

8. Osztályos vagyok, és egy olyan osztályban vagyok, ahol van két lány és ők valakivel folyton össze vannak veszve (ez az új szokásuk). Múlt karácsony előtt összevesztek 3 másik lánnyal az osztályból, az kb. 2 hete megoldódott, kibékültek, és a tegnap óta velünk vannak összeveszve de úgy, hogy az osztályból minden lány... (18-an vagyunk, ebből velem együtt 4 fiú, és 14 lány) Azért vesztünk össze, mert Halloween-re a tanárnővel cukorral bevont almát készítettünk, és a lányok csinálták, mi is csináltunk kb. 4-et fejenként az elején.... Aztán elfogyott a csoki hozzá, és az egyik csaj kérdezte hogy ki megy el csokiért, mi fiúk el akartunk menni, de erre azt mondják hogy nem lehet ilyesmit ránk bízni... Jó... ezt "lenyeltük", aztán odamentem még hogy "csináljak almát" és erre el kezdtek kiabálni hogy miért nem megyek el onnan... miért lábatlankodok.. és akkor a végére mi voltunk a rosszak hogy miért nem segítettünk... De hogy segítsünk ha nem hagyják??? -.-" és ma egész nap folyt a vita... a suliban bírtam, de már itthon facebookon már nagyon megúntam és ki akartam ezzel a két csajjal békülni... de azt vettem észre, hogy velük nem lehet normálisan beszélni... Bocsánatot is kértem meg minden csak fejezzék már be de minden hiába... Úgy utálom az ilyent hogy nem lehet a dolgokat normálisan megbeszélni... Kérlek, ha van ötletetek hogy hogyan tudom megoldani ezt, segítsetek... Köszi előre is!

4

Számítógépes játékokat miért tartják sokan tabunak (lehet hogy nem jó szavat használtam)?

Azért kérdezem, mert sokan néznek filmeket, sorozatokat, és képesek azokról beszélni egész nap, de ha egy számítógépes játék jön szóba, rögtön lekockázzák az embert, meg hogy egész nap a gép előtt ül. Egy játéknak is ugyanúgy van története és mondanivalója, mint akármelyik filmnek, sőt ott még magad vagy a főszereplő, és interaktívan mutatja be a történetet neked a játék. A sorozatok sem egy részesek, és azokat is sokáig tart megnézni, tehát ez ugyanolyan, mintha a gép előtt ülne valaki. Azok is kitalált dolgok, ugyanúgy nem léteznek. Én nem értem ezt a széles megkülönböztetést Mi a véleményetek?

6

Mi a velemenyetek a nemet emberekröl?

5

A budapestiek tényleg lenézik a vidéki városokat?

Pár hete történt hogy a budapesti ismerőseimet elhívtam Szegedre ahol lakom. Kb. 1 éve ismertem meg őket neten keresztül, eddig találkoztunk 2 alkalommal amikor én mentem BP-re, 3. alkalommal ők jöttek hozzám + egy személy aki nem budapesti.
Bemutattam nekik a várost, az összes nevezetességet megnéztük(de tényleg az összeset), napközben több belvárosi felkapott helyre is elmentünk enni vagy pihenni, voltunk plázákban és éjjel 2 különböző szórakozóhelyre is elmentünk. Az egyik ilyen egyetemi volt a másik pedig egy alternatív stílusú hely. Már amikor megérkeztek baj volt nekik hogy az orrunk előtt ment el a villamos, mondtam hogy 5 percenként jár, mindjárt jön a következő. Már erre is csak pofákat vágtak.. Egész álló nap azt magyarázták hogy ez milyen szar hely, meg hogy tiszta gáz. Ez kicsi, ezúristenmiez?, itt nincs élet ebben a városban (hozzáteszem péntek kora délután jöttek amikor rengeteg ember van a belvárosban, szóval a csúcsidőszakot ott töltöttük és este is fiatalok százai buliztak a különböző helyeken szóval nem értem hogy mit értettek a "nincs élet" alatt) -.-" Szombaton mentek haza (koleszban aludtak) ezért másnap dél körül még sétáltunk kicsit a belvárosban, elmentünk múzeumba mert érdekelte őket egy kiállítás de még azt is csak fikázták hogy "Pesten ez sokkal jobb lenne meg nagyobb meg izgalmasabb".. Hát azt hittem hogy kivágom őket az ablakon.
Igazából szerettem volna lenyűgözni a nagyvárosiakat, megmutatni hogy Budapesten kívül is rengeteg lehetőség van egy kisebb városban is, de úgy tűnik ez nem jött össze...
Egyébként egyetemisták vagyunk 18 felett.

Amúgy azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások tapasztalataira, véleményeire.

7

Hova/hol/hogyan lehet ajándékozni műszaki cikket?

Van otthon egy régi számítógép és nem tudok mit kezdeni vele.
Internetre, irodai jellegű használatra bőven megteszi. (Athlon XP 1800, 768Mb RAM, 17'CRT Monitor) A használt piaci értéke alkatrészekre bontva 6 ezer Ft körül, egyben 4-5 alatt.

Aprón hiába hirdetem senkinek nem kell, pedig ár alatt van. Sajnálnám hulladékudvarba vinni, mert minden alkatrésze megvan és jól működik. Ódzkodom ingyen elvihetőként hirdetni, mert olyan jönne érte akinek nem is kell...

Ha egy valóban rászorulónak akarnám elajándékozni mit tehetek? Van valakinek tapasztalata az ilyen tárgyi adakozással?

2

Melyik animeből való az alant található linkről a figura?

Íme:
Megköszönném, ha valaki segítene !

2

Szerintetek melyik német város a legszebb? Ne csak a mai Németország területére gondoljatok, hanem a császárság területére.

5

Miért van ennyi rosszindulatú válasz?

Sokat szoktam ezen az oldalon olvasgatni és sajnos azt tapasztalom, hogy rengeteg válaszadó tele van rosszindulattal. Miért jó az, ha valaki feltesz egy normális kérdést és sokan meg jól lehurrogják......függetlenül attól, mi a kérdés. Az ilyen emberek itt élik ki magukat? Ilyenkor mindig elgondolkodok, milyen élete lehet ezeknek az embereknek.....lehet ez a legnagyobb örömük.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!