Találatok a következő kifejezésre: Az UH-on mondták, a méhlepény (6 db)

36+4 hetes kismama vagyok. Az UH-on azt mondták, hogy a méhlepény 3. fokban érett. A CTG ennek ellenére jó lett. Mennyire megszokott, hogy ilyenkor a méhlepény már ennyire elöregedik?

32 héten 1-2. fokban volt érett. Heti egy CTG elég lesz, hogy észrevegyék, ha valami nem stimmel?

Legjobb válasz: Elõszokott fordulni. Barátnõmnek is így járt, de õt ilyenkor már kétnaponta nézte a doki!

Elõszokott fordulni. Barátnõmnek is így járt, de õt ilyenkor már kétnaponta nézte a doki!
Miért nem csinálnak flowmetriát?????? Atyaég. Hol laksz, ill. hová jársz gondozásra, lehet tudok segiteni. III. stádiumos méhlepénynél már fennáll a veszély, hogy nem csak tápanyagot hanem oxigént sem kap már elegendõt. És nem ijesztgetés, de a ctg édes kevés...
Az én barátnõmnek is azt mondták, hogy 3.fokban érett, neki mindennap mennie kellet nst-re! Amikor megszült, kiderült(rendes idõre, még egy párnapot rá is húzott) egyáltalán nem volt beérve neki. De azért fõ az óvatosság! Én megnézetném más dokival is.
A kérdező hozzászólása: Szent István kórház. Tök jó... Annyit mondott az orvos, hogy számoljam a magzatmozgást, és ha nincs meg 10 reggel 9 és este 9 között, menjek be másnap reggel NST-re.
ne aggódj, én ugyan igy vagyok, flowmetriát nem néznek nálam, 38-39 hetes vagyok , semmit se néznek itt fehérváron, nekem is 3.fokban volt a méhlepény, erre se mondanak semmit, se ultrahang, semmi, azt mondták minden rendbe, nst van csak de az is jó nekem, ahány kórház és doki annyi szokás!!engem idegesit, hogy szarnak mindenre!!!!
A kérdező hozzászólása: Én itt már tûkön ülök, aztán felhívtam az orvos barátnõmet. Õ valamennyire megnyugtatott, azt mondta, hogy a magzatmozgást tényleg számoljam, mert ha mozog a baba, akkor olyan nagy gond nem lehet. Most számolom a mozgást..
Azért irj, hogy alakulok. Sajnos nekem emiatt idõ elõtt le is vált, a kisfiam majdnem meghalt . Mert csak "nst"-ztek...
A kérdező hozzászólása: Még nem szültem, ma töltöttem be a 39. hetet. CTG rendben van, hétfõn megint CTG, + csinálnak áramlásvizsgálatot és megnézik a méhszájat is.
A kérdező hozzászólása: Minden komplikáció nélkül megszületett a kisfiam 4140 gramm és 60 cm, a kiírt dátum elõtt 2 nappal.

Az UH-on azt mondták, a méhlepény fedi a méhszájat. Mit jelent ez, s mit okozhat? Veszélyben van a Baba?

Nagyon izgulok.

Legjobb válasz: Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy,de nekem is lentebb volt mint kellett volna,csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj,mert sajna vetéléshez vezethet,ha már nagyobb a bébid,akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj,mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne,a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós

Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy, de nekem is lentebb volt mint kellett volna, csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj, mert sajna vetéléshez vezethet, ha már nagyobb a bébid, akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj, mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne, a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós
A kérdező hozzászólása: e Valóban elfelejtettem írni, 18 hetes voltam szombaton. Köszi
Sajnos az ilyen eset már veszélyeztetett terhességnek minõsül, vigyázz nagyon magadra (pihenj sokat és a szeretkezést hanyagold...). Úgy tudom én is, hogy ez még változhat és majd lassan fentebb megy, addig is beszélj a dokiddal, hogy pontosan mire kell ügyelned. Nem fog vetélést okozni, de mindenképp kíméld magad, és a méhlepény sértetlen marad. Minden jót!
Sajnos nagy valószínûséggel útban lesz a babádnak a lepény. Készülj arra lelkileg, hogy valószínûleg császár lesz belõle.

Mit csináljak, hogy a férjem megértse, hogy nem lehet szexelni? 13 hetes terhes vagyok, túl két vetélésen. A méhlepény eléri a méhszájat, ő is ott volt az uh-on, mikor az szonográfus is mondta, hogy kerüljük a házaséletet.

De ? ezek ellenére is minden este felhozza a témát, és mivel én nem megyek bele, azzal fenyeget, hogy majd megba*ik mást. Tudom, hogy másképp is meg lehet oldani, de ? már az orális szexet unja. Más féjre is ilyen, vagy csak az enyém ilyen érthetetlen, hogy nem tudja megérteni, hogy nem lehet?

Legjobb válasz: Szia!Ne haragudj de a férjed jó nagy bunkó!!!!!!Szeret egyáltalán téged???Épeszû ember nem mond ilyet a várandós feleségének!!!!És pláne nem így viselkedik!!

Szia!Ne haragudj de a férjed jó nagy bunkó!!!!!!Szeret egyáltalán téged???Épeszû ember nem mond ilyet a várandós feleségének!!!!És pláne nem így viselkedik!!
Bocs hogy ezt mondom de egy [email protected] a férjed... Én a párommal a 12.hét óta nem élünk intim életet, megoldom neki máshogy. Mindketten olyan nézetet vallunk, amibe nem fér bele terhesen az intim élet. Mert az egy baromság hogy a pici élvezi, sõt ... Ráadásul a méhösszehúzódások is problémát okozhatnak... Ezért van az hogy egyesek a terhesség vége felé így indítják be a szülést... Szóval lehet hogy más férje is ilyen az enyém nem. Úgyhogy összeteszem a két kezem. A férjednek meg üzenem, hogy máskor elõbb gondolkodjon hogy mit akar [email protected] vagy gyereket a ti körülményeitek miatt. (2 vetélés). Nagyon sajnálom hogy ezzel is csak nehezíti a terhességedet, gondolom akkor másban se nagyon együttérzõ és segítõkész.
nálunk nem lehetett sex, most már lehet, de nálunk fordított helyzet volt, én másztam férjemet, mert már néha alíg bírtam, õ meg h nem nem nem.... rosszul is esett :) nem is tudom mit csináltam volna ha õ akarja, én meg nem, és pláne h baj is lehet belõle... :( 37h km
Bocsi, de a férjed egy p*cs. Szerintem erõsen gondold át, hogyan / mennyire kötöd össze pont vele az életed. Egy gyerek erõs kapocs ám.
Ekkora tapló a földön nincs!!!!!! A helyedben én elgondolkodnék raja, hogy ha már most nem számít neki a gyerek, akkor késõbb milyen lesz a viszonya hozzá. Anno nekem sem lehetett, mert ugyanilyen gondjaim voltak, de a férjem megértette, de ha nem értette volna meg és félremegy, akkor most sírhatna a gyerekei után.....
ez most komoly? a szemem kerekedikki hogy ilyenek vannak....nekem hihetetlen hogy egy férfi ekkora tuskó legyen. az én férjem alig mer közeledni, szexelni velem, pedig nekünk szabad, mégis anynira félti a kismanónkat, meg hogy nekem is jó legyen. azt hiszem itt egy nagy alapos beszélgetés kell nektek, felfoghatná miket kockáztat ha nem tartjátok be az orvosi utasításokat! vigyáz magadra
Jaj...igaza van az elõttem szólónak, menjen, ha menni akar... Neked leginkább nyugalomra van szükséged, nem pedig arra, hogy terrorizáljon. Sok sikert kívánok Neked!!! :)
Valószínûleg nem fontos neki a gyerekvállalás. Azért ment csak bele, mert így volt még egy ok a dugásra. Elég primitív ez a pasi.
Mondd meg neki, hogy menjen, de akkor vissza se jöjjön. Nem vall túl nagy IQ-ra ez a hozzáállás. Ha nem veszi az adást, menjen veled a dokihoz, õ majd elmagyarázza neki a dolgokat.
Hát én erre szavakat se találok. Felnõtt férfi miért nem fogja fel hogy nem lehet... Fõleg ha az orvos is megmondta hogy nem lehet szex. Egyszerûen én nem értem meg hogy õ hogy nem fogja fel hogy ez veszélyes és akár megint elvetélhetsz.
Szerencsére ilyennel még nem találkoztam, de van egy mondás, elõbb-utóbb minden zsák megtalálja a foltját... Eszembe nem jutna ilyen kérdést kiírni...
Ez egy egoista barom. Szeret egyáltalán téged? Akarta a babát, vagy csak egy púp számára aki miatt nem sexelhet? Mi lesz majd késõbb, hisz még nagyon az elején vagy....
Jézusom! Az ilyennek nem venném a farkát a számba! Mondjuk másnak se. Hagyd, hagy menjen! Ha nem érti meg, hogy a baba élete a tét, akkor menjen mást k***gatni! Ilyen egy barmot! Valószínûleg nem is akarja a gyereket.

Félnem kell? A 19. heti uh-on azt mondták, hogy a méhlepényem a hátsó falon mélyen tapad, a 23. heti uh azt irták fundusban. A 23. heti uh után a dokim mondta, hogy vigyázzak magamra mert előfordulhat vérzés, de térjünk vissza a 30-32. héten.

De ha fundusban van akkor jó nem?Nem lehet,hogy 3-4 hét alatt arrébb csúszott?Ha hátsó fali az jelent valamit a szülésnél?

Legjobb válasz: Jelenleg a méh felsõ részében van,sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól,h pontosítsa,h mit jelent...de ha óvatosságra intett,akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)

Jelenleg a méh felsõ részében van, sztem ezzel semmi gáz! Nekem a kezdetek óta hátsó fali és nem volt semmi gond! Kérdezz rá nyugodtan a dokitól, h pontosítsa, h mit jelent...de ha óvatosságra intett, akkor valóban vigyu magadra! Üdv: 36hetes pocakos :o)
éppen tegnap tettem fel ezt a kérdést:) nekem tegnap mondták, 21.hétben, hogy hátsó falon, mélyen tapadt. nekem a dokim annyit mondott hogy ha vérzés van akkor azonnal hívjam, egyébként csak a szex legyen óvatosabb. úszhatok, mozoghatok, dolgozhatok tovább. tegnap kicsit utána olvasva megnyugodtam, a mélyen tapadás nem azt jelenti hogy beleér a méhszájba, az lenne a veszélyesebb amikor pihenni kell. most megyek 9-re a védõnõmhöz, ha hallok v, mi érdekeset, akkor napközben megírom Neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, várom!
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak:de akkor miért nem a 23.hetit nézi miért a 19. hetit.Elvileg a 23. heti már jó helyen van de azt figyelembe sem vette.
Nekem is mélyen tapadt, eltiltottak a szextõl :( Azóta már jó helyen van, de sokkal jobban vigyázok magamra.
Nekem is mélyen tapadt, de 2 hét alatt feljebb húzódott (legalább is ezt mondták:) , pihennem kellett, de azt mondta a doki, h ezzel már nem lesz baj- remélem. S reméljük veletek is minden rendben lesz. A dokit meg kérdezd nyugodtan, sajnos valamelyik magától nagyon keveset mond:(
Végig mélyen tapadt!Semmi eltiltás semmi probléma nem volt egészséges gyönyörû nagy legényt hoztam a világra Üdv :5 hónapos nagyfiu anyukája!!
aki voltam ma védõnõnél... jeletkezem :) megnyugtatott, semmi gond. kicsit óvatosabban a szex-el, még a 28.hétig is van ideje távolodni. (illetve valójában nem a lepény mozdul, mert az már megtapadt, hanem ahogy nyúlik mint egy lufi a méh, úgy a távolság is nõ.) csak akkor nem engednek szülni, ha belelõg a méhszájba, de mivel ez most sem áll fenn, talán nem is fog:) a mélyen tapadt csak azt jelenti hogy közel van. a hátsó falon egyébként az a jobb :) , és azért nézik meg hogy ha pl. valami miatt hirtelen kell császározni, az elöl tapadtnál tudni kell, mert nem lehet átvágni. én ennyivel lettem okosabb és sokkal-sokkal nyugodtabb. nincs okunk aggodalomra :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm az én dokim és a védõnõm sem magyarázta el, hogy mi a szitu is valójában.

A 12 hetes uh-on azt mondta a doki, hogy a méhlepény a hátsó falon tapadt. A 18-20hetes genetikai uh-n meg azt, hogy a lepénytapadás a mellső falon. Van ennek valami jelentősége?

Ha igen mi?

Legjobb válasz: Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!

Nemrég volt egy egyanilyen kérdés... A hátul tapadt lepény a legideálisabb, az elöl tapadtnak önmagában nincs jelentõsége, csak ha lent van és esetleg eléri a méhszájat. Figyelni fogják a lepény helyét, ahogy nõ a méh, nem lesz probléma. Szerintem mindig kérdezz rá az orvosnál, megnyugtató válaszokat fog adni. Jó babavárást!
Elvileg a lepény nem vándorol, mármint egyik oldalról a másikra. Fura :-) Igazából nincs jelentõsége. Azért kérdezz rá a következõ ultrahangon, csak hogy tudd, amúgy tényleg semmi gáz.

30 hetes kismama vagyok tegnap uh-on azt mondta a doki hogy nagyon lent van a méhlepényem és akkár mikor vérezhetek? Lehet valami baja a babának?

Legjobb válasz: Ha valami baja lehet a babának az orvos figyelmeztet. Ha mondott valamit fogadd meg a tanácsát ha nem akkor csak jobban vigyázz magadra. 14hkm

Ha valami baja lehet a babának az orvos figyelmeztet. Ha mondott valamit fogadd meg a tanácsát ha nem akkor csak jobban vigyázz magadra. 14hkm
A kérdező hozzászólása: nem mondot semit!! csak akár mikor elvérezhetek!!!
Nagyon-nagyon vigyázz magadra!!!! Elsõ voltam!
A kérdező hozzászólása: vigyázzok és köszönöm

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!