Találatok a következő kifejezésre: Az UH-on mondták, a (93 db)

Én 25 hetes kismama vagyok tegnap voltam UH-on és a doki ezt megelőzően 2 UH-on is azt mondta, hogy kisfiam lesz most viszont tegnap közölte velem, hogy lehet még sem fiú, mert nem látja a fütykösét! Ekkorát tévedhet egy orvos?

Eddig fiú most meg talán lány?

Legjobb válasz: Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.

Én sok olyat hallottam már, hogy azt mondta a doki, h x, aztán mágis y lett a szülés után. Ezek a tévedések persze mindig a 2D-s UH alapján voltak.Szerintem a !D-s Uh lesz a biztos, addig ne éld bele magad semmibe. Ott neked is egyértelmû lesz, ha éppen mutogatja magát. Én mindig kislányt szerettem volna, a párom fiút. És nekem is fiú érzésem volt, álmomban is fiú lett. Aztán kiderült, hogy kislány lesz. És nem éreztem magam boldogabbnak tõle, és a párom sem csalódottabbnak egy pillanatig sem. Hisz az a lényeg, hogy egészséges legyen, bármennyire közhelyes is.
27 hetes kismama vagyok. A nagyobbik fiam 5 éves. És most is kisfiút várok. Nem tudom, hogy hogyan tudják félrenézni, vagy elnézni a dokik a "dolgot", mert nálam mind a kettõnél nagyon látszott hogy fütykös van:) tisztán látszott a zacsi, és a hegye is:) még fordított helyzetet el tudok képzelni, hogy elõször azt mondják lány, utána meg hogy fiú, de így.... na mindegy! tudom, könnyû azt mondani, hogy ne legyél elkeseredve, de próbáld meg! a lényeg tényleg az, hogy egészséges legyen! örülj neki, hogy ez most a legnagyobb probléma!:) boldog babavárást!
Valamelyik csatornán láttam egy mûsort, ahol mutatták a bébi fejlõdését a pocakban, és mondták is, hogy az elsõ hetekben (amikor már látszik a pici formája) mind a két nemû babának van egy kis "nyulványa" ott, ami maga az ivarszerv, és ez kislányoknál visszahúzódik.. Nem akarok nagy hülyeséget mondani, csak lehet, hogy ilyesmi az oka. Még nem biztos így sem, hogy kislány lesz, állítólag a fiúk szégyellõsebbek és lehet, hogy épp elbújt. De gratulálok nagyon, bármilyen nemû is lesz a bébi!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást nagyon jól esik! Tiszta szívembõl kívánok mindenkinek Boldog babavárást!
Szia! Mi 27 hetesek vagyunk, az elsõ 3 UH-n kisfiút láttak, majd közölte az orvos, hogy fütyinek igen nagy lenne amit lát, ( egy férfi megirigyelhetné), végül beismerte, hogy a köldökzsinórt látta.Tegnap viszont a 4Dn mondta a dr.nõ, hogy egy mozgékony pici hölgy lakik odabenn.Ilyenek elõfordulnak! További szép babavárást!

Biztos lehetek abban, hogy lány? A doki (mivel a rendelőben a 4 ill a 3 d-s fej is elromlott az uh-on így 2d-vel csinálta a 18 hetes uh-t) azt mondta lány! De hát alig lehetett látni!

Legjobb válasz: nekem a 19hetes 2d-n mondták, hogy kislány. Majd 23 hetesen a 3D-n, majd amikor megszületett :) Amúgy a doki is azt mondja, csak akkor biztos, ha már kint van!

nekem a 19hetes 2d-n mondták, hogy kislány. Majd 23 hetesen a 3D-n, majd amikor megszületett :) Amúgy a doki is azt mondja, csak akkor biztos, ha már kint van!
a doki azért jóval gyakorlottabb. ha alig látsz valamit akkor lány ha van mit nézni akkor fiú!. ha nem bizol meg benne menj vissza egy két hét múlva -amikor megjavitják az uh-t - vagy menjetek el egy fizetõs uh-ra - jobban jöttök ki mintha vesztek egy halom rószaszin kisruhát... és mégis fiú lesz.
Nyugi, attól még az orvos látja. Bár ezt a 2d-t nem értem, akkor csak állóképeket csinált? Az van 2 dimenzióban ugyanis. MIndegy, attól még õ biztos látja. DE szerintem is menj vissza még egyszer, hogy láthasd te is.
Ez milyen ultrahang volt, hogy fejet kellett cserélni? Hüvelyi? És 18 hetesen csinálta? Hihetetlen... Egyébként szerintem lehet tévedés is. Tesómnak is lányt mondtak ilyenkor (hasi 2d uh) és 20 valahány hetesen derült ki, hogy kisfiú.
Ne légy benne olyan biztos, Az én fiam is lány volt a 24. hétig, pedig fõorvos nézte kétszer is UH-on. De kívánom, hogy az legyenb, amit szeretnél. :_)
18 hetesen meg lehet látni szépen, hogy fiú-e vagy kislány. Nálam mindhárom babám ultrahangja itthon van, és amikor kapcsoltak 3ról 2 dimenzióba meg vissza. Remekül lehet látni. Ha gyakorlott a szem ami nézi egybõl meglátja. Legalábbis most legutoljára csak bekapcsolta a gépet, és már kérdezte is, hogy mondhatja-e én is 18 hetes voltam. Mégy úgyis még pár ultrahangra, ahol jobban megnézik, de a kisfiúknak látszik a kis heréjük is, nomeg a kiskuki, a lánykáknál, meg csak kis vonal látszik, ami a szeméremajak.

Nagyon megijesztett a doki! Az Uh-on azt mondta, hogy kevés a magzatvizem, és, hogy a korához képest éppen, hogy jó a fej átmérője. Titeket ijesztegettek hasonlókkal?

Legjobb válasz: Az unokatesómat igen, ijesztgették. Minden egyes UH-n azt mondták, hogy alig fejlõdik a baba. Nagyon sokat sírt miatta. A 39.héten 3550g, 53 cm-es babája született! :)

Az unokatesómat igen, ijesztgették. Minden egyes UH-n azt mondták, hogy alig fejlõdik a baba. Nagyon sokat sírt miatta. A 39.héten 3550g, 53 cm-es babája született! :)
Ne aggódj.Nekem is kevés a magzatviz a doki szerint.Azt mondta, tartsak édes gyümölcs kúrát(szõlõ, banán, körte), és javulni fog.A méretrõl meg annyit, hogy csak saccolni tudják.Amíg ki nem bújik.:) 37 hetes
Engem 39 hetesen az nst-n ijesztettek meg. Nem akart mozogni a baba erre csináltak egy uh-t és ott a mért adatok szerint a bab 33-34 hetesnek felelt meg alig 2 kiló volt és a magzatvíz is kevés volt. Beutaltak a kórházba ahol megint uh, miszerint 2.400 gr körüli a baba a többi méret jó mehetek haza. Erre 1 hétre rá megszületett a lányom pont a kiírt napon indult meg a szülés 2600 gr-mal és 50 cm. Azóta már 4 hónapos 62 cm és 5870 gr volt 3 hónaposan. Én örülök, hogy nem óriás bébim született a tesója is pont ilyen méretekkel született, csak a frászt hozta rám az orvos.
Ez nem ijesztgetés, hanem tényközlés, és nem kell megijedni, mert pillanatnyi dolgot látott, ugyanis a magzatvíz cserélõdik...frissül és mennyiségileg is változó..ha nagy lenne a gond, vagy a doki fenyegetõen kevésnek találná a vizet már bent is feküdnél a kórházban!! Szóval ne aggódj, az orvos látta, tudja, tapasztalta!
1.vagyok. Én azért az egy hét alatt elmennék egy másik orvoshoz is UH-ra, de úgy hogy ne mondj neki semmit arról, amit a másik mondott. Tapasztalatom ugyanis az, hogy az orvosok nem merik egymás "diagnózisát" felülbírálni.
Szerintem az orvosok nem ijesztegetnek (ertelek, csak rosszul fogalmaztad meg)semmivel, ok a tenyt kozlik. O tudja hogy mit kell tenni, ha eddig is hozza jartal, akkor valoszinu hogy megbizol benne, ugye?! Tedd azt amit o mond, es ne felj!
A kérdező hozzászólása: Azt monda, hogy kapok egy hét haladékot, és ha nem javul a helyzet, akkor be kell feküdnöm.Most vagyok 36 hetes.
Milyen adatokat mértek?
36 hetes uh-n közölte velem a doki, hogy a korához képest kicsit kisebb a bébim fejátmérõje. Én is megijedtem, de feleslegesen. Kislányom a 42. héten született, édes pici fejecskével 3410-el és 50 cm-rel. A mai napid helyes pici fejecskéje van. A magzatvízre nem tudok mit mondani. Nyugi nem lesz semmi gond, ha tényleg befektetnek gondolj arra, hogy ott mindig figyelnek rád, és minden a picúrkádért van. Ott majd mindig nézik a szívhangját, és tudják, hogy minden rendben van-e.


Ma voltam az első UH-on. Mégcsak a petezsák látszik, ami 9x4mm. A doki azt mondta menjek vissza 2 hét múlva. Akkor már látszani fog vagy inkább várjak és feleslegesen ne vizsgáltassam magam annyiszor?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Nekem is ezt mondta az orvosom, és visszamentem 2 hét után, akkor mondta ki biztosan a terhességet. Szerintem mindenképpen menj vissza. 4 hónapos kisfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a terhesség bizonyított
Szia! Mindenképp menj vissza! A terhesség igaz, hogy bizonyított, de mivel a manó még nem látszik benne dobogó szívvel, ezért az ÉLÕ terhesség nem bizonyított! És nem falrafestés..., de 2 hét alatt még nagyon sok minden történhet, mindenképp menj vissza!

Voltatok úgy, hogy az uh-on elöször fiút mondtak, utánna pedig lányt? Végül milyen nemü lett a babátok?

Legjobb válasz: Egy ismerõsömnek végig fiút mondtak, végül kislánya született. Az orvos azzal "védekezett", hogy biztosan odalógott a köldökzsinór és azt látta... :)

Egy ismerõsömnek végig fiút mondtak, végül kislánya született. Az orvos azzal "védekezett", hogy biztosan odalógott a köldökzsinór és azt látta... :)
13.héten azt mondták, hogy valószínûleg fiú, utána a 20. heti 4D uh-n azt mondták, hogy lány, aztán a 24. héten kiderült, hogy mégis fiú:) )) Most már biztos az, mert az utóbbi 3 uh-n egyértelmûen látszott;) 30hkm
Nekem több olyan ismerõsöm is van, akinek végig lányt mondtak és fiú lett....a szülõszobán találták ki a fiú neveket.
Nekünk elõször fiút mondtak ezt 25 hétig állították. aztán utána mondják hogy mégis lány.. és a 34. hétbe derült ki hogy mégis fiú.. mi meg addig megvettük a lányos cuccokat.. nem baj otthoni használatra megfelel:-) 2 hetes baba anyukája:-)
20. hétig fiút mondtak az orvosok, majd kiderült hogy kislány :) és nem sokára ki is fog bújni:)

Az nem gond, ha az orvos nem mondta meg a mostani uh-on, hogy a pici kb mennyit nyom? MOst kb mennyinél kellene tartania így a 30-ik héten?

Most voltam uh-on 30-ik hétben vagyok,de nem tudtuk meg,hogy fiú-e vagy lány.Csak annyit mondot a doki,hogy minden jó.Zárt mellkas,látszik a gyomor,néztük a szívverését.De itthon mindenki azt kérdezte hogy nem mondták hány gramm kb.Ez ugye nem baj?

Legjobb válasz: a terhes könyve írta bele minden vizsgálat (UH) után a dokim (fogadott) az adatokat. Ott van súly rész is és az ki volt töltve, ahogy kell. De szerintem sima kórházi vizsgálatnál is a nemfogadott orvosnak ki kell töltenie az adott részeket a kiskönyvbe, mivel azt mindig vinni kell. Vagy nem?.... 7 hós kisfiú anyukája

a terhes könyve írta bele minden vizsgálat (UH) után a dokim (fogadott) az adatokat. Ott van súly rész is és az ki volt töltve, ahogy kell. De szerintem sima kórházi vizsgálatnál is a nemfogadott orvosnak ki kell töltenie az adott részeket a kiskönyvbe, mivel azt mindig vinni kell. Vagy nem?.... 7 hós kisfiú anyukája
Elvileg rajta van a papíron, vagy nem? Nem adott leletet?
Az én kisfiam a 31. héten volt 1750g ( +- 250g). A 35. héten született meg kereken 2700 g-mal. A leletedre nem írta rá a doki? Szerintem ha legközelebb mész kérdezz rá nyugodtan, nekem se mondta volna ha nem kérdezem meg. Sajnos ilyen a magyar egészségügy. Kellemes ünnepeket.
Nem tudom, de nekem a fiamnál is és most is kérdezés nélkül ráírják és szerintem ez a jellemzõ. (Még meg is kérdezte amikor a 38. hetin voltunk a fiammal, hogy meg fogja tudni szülni (3, 6 kg), ami végül a 41. hétre 4, 4 lett és meg tudtam szülni.)
Nekem sem ad mindig a dokim papírt, én ezért nem is aggódom. Nagyon örülök, ha azt mondja, hogy minden rendben van, minden oké. A súlyát meg úgyis csak becsüli a program. A barátnõmnek szülés elõtt 4 kg-os babát emlegettek, ehhez képest 3, 2 kg-os babót szült, a kolléganõmnek azt mondták a 38. hetén hogy a baba 3, 1 kg-os, rá egy hétre pedig 3, 95 kg-os babát szült. Szóval, a lényeg, hogy azt mondata a dokid, hogy minden rendben.
Nálunk sose mondták meg, hogy hány gr lehet a baba, azt mondták mindig, hülyeség lenne, úgyse pontos adat. Hogy fiú vagy lány, azt azért nem tudtuk sose, mert mindig elfordult a bébi vizsgálat közben. Mikor megszületett, derült ki, hogy kislány :)

Miért nem indul be ennyi idõ alatt a vetélés? 5 hetesen úgy néz ki megállt a fejlõdésben a magzat, ezt a 9 hetes UH-on mondta az orvos, 2-3 hét múlva kell újra menni.

Legjobb válasz: Ezért hívják missed ab-nak,vagyis megkésett vetélésnek. A magzat elhal,a szervezet mégsem "löki ki". Elõbb utóbb megtörténne a vetélés,de ezt nem szerencsés kívárni,befejezik mûszeresen a terhességet.Sajnos én is átestem ezen, 13 hetes terhesen derült ki,hogy a 8-9. hét körül leállt a baba fejlõdése. Okot nem mondtak,csak azt,hogy elsõ terhesség során gyakori,és hogy a természet szelektál :( Sok erõt kívánok neked!

Ezért hívják missed ab-nak, vagyis megkésett vetélésnek. A magzat elhal, a szervezet mégsem "löki ki". Elõbb utóbb megtörténne a vetélés, de ezt nem szerencsés kívárni, befejezik mûszeresen a terhességet.Sajnos én is átestem ezen, 13 hetes terhesen derült ki, hogy a 8-9. hét körül leállt a baba fejlõdése. Okot nem mondtak, csak azt, hogy elsõ terhesség során gyakori, és hogy a természet szelektál :( Sok erõt kívánok neked!
Na mi a helyzet?Mit lehet tudni?
Én a helyedben elmennék egy másik orvoshoz, mert ez így nem állapot. Lehet hogy él a babád. Rosszulléteid nincsenek?
A kérdező hozzászólása: Nem volt szívhang, azért akar várni, hogy esetleg késõbb fogant. De tudom, hogy nem. Jövõ héten megyek vissza.
De volt szívhang? Errõl mondott valamit a doki? Akárhogy is, szerintem is nagyon hosszú ez a várakoztatási idõ. Nálunk anno egy hétfõi napon derült ki, hogy leállt a fejlõdés, elhalt a baba és még azon a héten szerdán meg is mûtöttek. Tényleg fertõzést kaphatsz, arról nem is beszélve, hogy lelkileg is nagyon rossz hetekig a halott magzattal a szíved alatt.
Akkor még él, csak úgy tûnik nem fejlõdik?
A kérdező hozzászólása: Arra vár, hogy lesz-e addig változás. Esetleg megindul addig a vetélés magától is. Én sem értem miért kell ilyen sokáig húzni.
Ráadásul olyan fertõzést kapsz ha tényleg nem él a baba, mint a huzat :(
Szia!Nekem sem lökõdött ki és missed ab mûtét lett a vége, elsõ baba lett volna, 9+3 hetesen mentem Uh-ra és közölték hogy nincs szívhang rá két napra kellett vissza mennem megerõsítésre és nem volt ott sem majd kövi nap mûtöttek szóval keddi nap kiderült hogy gond van már pénteken meg is mûtöttek ez 6 hete volt!Nem kellett 2-3 hetet várnom nem értem ezt hogy neked miért kell!
2-3 hét múlva kell újra menni, miért?
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy Neked sikerült. Sok boldogságot a picihez!
Igen, azóta született egy egészséges kisfiam. A missed ab. utáni 6. hónapban sikerült teherbe esnem újra és egy problémamentes várandósság után megszületett. Most volt 10 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és sajnálom, hogy veled is ez történt. Azóta van már baba?
A kérdező hozzászólása: Azóta megmûtöttek.

Most tényleg kicsi a baba? Voltam a betöltött 37. héten uh-on, és a méretekre azt mondta a doki, hogy nem valami nagy a babócám. Bpd.91, 5mm, Hc.310mm, Ac:299mm, Femur:68, 9mm, Humerus:58mm

Legjobb válasz: Nekem is azt mondták a 36 hetesen,hogy kicsi.Aztán itt megnyugtattak...Ha nyomni kell nem kicsinyled! Ráér majd megnõni idekinn.A babák nem szabványra készülnek. :-) 39 h

Nekem is azt mondták a 36 hetesen, hogy kicsi.Aztán itt megnyugtattak...Ha nyomni kell nem kicsinyled! Ráér majd megnõni idekinn.A babák nem szabványra készülnek. :-) 39 h
Nekem meg "óriásbébit" saccolt az uh, mégse lett az (mondjuk a feje tényleg nagy volt :D), 3610 g, 56 cm. Ez csak egy becslés, simán lehet akár 500 gros eltérés is :)
Nem kicsi, ne izgulj! Csak a 3-4 kg -os babákhoz hasonlítják. Nem kell akkorának lennie egy újszülöttnek. Csak egészségesnek. Meg még nõni is fog ráadásul a következõ pár hétben.
A kórházakból is általában 2kg fölött már hazaengedik nem? Van még idõ, még nõni fog!
Nem is kicsi!
A kérdező hozzászólása: A méretei alapján 2500-2600 gr-ra becsülte az orvos.Nem tudom ez miért lenne kicsi!
A lányom 37 hét, 2 napra született, 2600 gr, mindenki lepicikézte, majd fölrobbantam. Most, 6 hét után 4 kilón fölül van. És tényleg elég volt õt is kitojni :)
én a 33+3 héten voltam , nekem is azt mondta elvan maradva a súlya két héttel.Azota ezen stresszelek.Akkor volt 1800g koruli, 38+0 hetesen kell mennem újra , kiváncsi vagyok mit fog akkor mondani.Neked milyen súlyt mondott?
Minél nagyobb, az uh annál nagyobbat tud tévedni (ezt az orvosom mondta). Nekem 600 grammal kisebbet jósoltak a szülés elõtti napon, mint amivel született.
6nappal a kiírt dátum elõtt született a lányom 2750 g és 47 cm-vel. 22 órát vajúdtam. Nem volt kicsi kinyomni. Én úgy tudom 2500 g felett engednek ki a kórházból!

Az UH-on azt mondták, a méhlepény fedi a méhszájat. Mit jelent ez, s mit okozhat? Veszélyben van a Baba?

Nagyon izgulok.

Legjobb válasz: Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy,de nekem is lentebb volt mint kellett volna,csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj,mert sajna vetéléshez vezethet,ha már nagyobb a bébid,akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj,mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne,a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós

Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy, de nekem is lentebb volt mint kellett volna, csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj, mert sajna vetéléshez vezethet, ha már nagyobb a bébid, akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj, mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne, a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós
A kérdező hozzászólása: e Valóban elfelejtettem írni, 18 hetes voltam szombaton. Köszi
Sajnos az ilyen eset már veszélyeztetett terhességnek minõsül, vigyázz nagyon magadra (pihenj sokat és a szeretkezést hanyagold...). Úgy tudom én is, hogy ez még változhat és majd lassan fentebb megy, addig is beszélj a dokiddal, hogy pontosan mire kell ügyelned. Nem fog vetélést okozni, de mindenképp kíméld magad, és a méhlepény sértetlen marad. Minden jót!
Sajnos nagy valószínûséggel útban lesz a babádnak a lepény. Készülj arra lelkileg, hogy valószínûleg császár lesz belõle.

Az Uh-on csak egy pici "pöttyöt" láttak, azt mondták, hogy valószínű ő lesz a baba, hihetek neki?

5 hetesen voltam Uh-n, előtte HCG-t néztek vérből az 1700 lett. Van egy sárgatest cisztám is, remélem nem lesz baj.

Legjobb válasz: Igen, gratulálok:D

Igen, gratulálok:D
Én is 5 hetesen voltam, akkor volt 4mm-es petezsák.Ma már 27 hetes kismama vagyok :) Gratulálok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!