Találatok a következő kifejezésre: Az UH-on mondták, (101 db)

Biztos lehetek abban, hogy lány? A doki (mivel a rendelőben a 4 ill a 3 d-s fej is elromlott az uh-on így 2d-vel csinálta a 18 hetes uh-t) azt mondta lány! De hát alig lehetett látni!

Legjobb válasz: nekem a 19hetes 2d-n mondták, hogy kislány. Majd 23 hetesen a 3D-n, majd amikor megszületett :) Amúgy a doki is azt mondja, csak akkor biztos, ha már kint van!

nekem a 19hetes 2d-n mondták, hogy kislány. Majd 23 hetesen a 3D-n, majd amikor megszületett :) Amúgy a doki is azt mondja, csak akkor biztos, ha már kint van!
a doki azért jóval gyakorlottabb. ha alig látsz valamit akkor lány ha van mit nézni akkor fiú!. ha nem bizol meg benne menj vissza egy két hét múlva -amikor megjavitják az uh-t - vagy menjetek el egy fizetõs uh-ra - jobban jöttök ki mintha vesztek egy halom rószaszin kisruhát... és mégis fiú lesz.
Nyugi, attól még az orvos látja. Bár ezt a 2d-t nem értem, akkor csak állóképeket csinált? Az van 2 dimenzióban ugyanis. MIndegy, attól még õ biztos látja. DE szerintem is menj vissza még egyszer, hogy láthasd te is.
Ez milyen ultrahang volt, hogy fejet kellett cserélni? Hüvelyi? És 18 hetesen csinálta? Hihetetlen... Egyébként szerintem lehet tévedés is. Tesómnak is lányt mondtak ilyenkor (hasi 2d uh) és 20 valahány hetesen derült ki, hogy kisfiú.
Ne légy benne olyan biztos, Az én fiam is lány volt a 24. hétig, pedig fõorvos nézte kétszer is UH-on. De kívánom, hogy az legyenb, amit szeretnél. :_)
18 hetesen meg lehet látni szépen, hogy fiú-e vagy kislány. Nálam mindhárom babám ultrahangja itthon van, és amikor kapcsoltak 3ról 2 dimenzióba meg vissza. Remekül lehet látni. Ha gyakorlott a szem ami nézi egybõl meglátja. Legalábbis most legutoljára csak bekapcsolta a gépet, és már kérdezte is, hogy mondhatja-e én is 18 hetes voltam. Mégy úgyis még pár ultrahangra, ahol jobban megnézik, de a kisfiúknak látszik a kis heréjük is, nomeg a kiskuki, a lánykáknál, meg csak kis vonal látszik, ami a szeméremajak.

Nagyon megijesztett a doki! Az Uh-on azt mondta, hogy kevés a magzatvizem, és, hogy a korához képest éppen, hogy jó a fej átmérője. Titeket ijesztegettek hasonlókkal?

Legjobb válasz: Az unokatesómat igen, ijesztgették. Minden egyes UH-n azt mondták, hogy alig fejlõdik a baba. Nagyon sokat sírt miatta. A 39.héten 3550g, 53 cm-es babája született! :)

Az unokatesómat igen, ijesztgették. Minden egyes UH-n azt mondták, hogy alig fejlõdik a baba. Nagyon sokat sírt miatta. A 39.héten 3550g, 53 cm-es babája született! :)
Ne aggódj.Nekem is kevés a magzatviz a doki szerint.Azt mondta, tartsak édes gyümölcs kúrát(szõlõ, banán, körte), és javulni fog.A méretrõl meg annyit, hogy csak saccolni tudják.Amíg ki nem bújik.:) 37 hetes
Engem 39 hetesen az nst-n ijesztettek meg. Nem akart mozogni a baba erre csináltak egy uh-t és ott a mért adatok szerint a bab 33-34 hetesnek felelt meg alig 2 kiló volt és a magzatvíz is kevés volt. Beutaltak a kórházba ahol megint uh, miszerint 2.400 gr körüli a baba a többi méret jó mehetek haza. Erre 1 hétre rá megszületett a lányom pont a kiírt napon indult meg a szülés 2600 gr-mal és 50 cm. Azóta már 4 hónapos 62 cm és 5870 gr volt 3 hónaposan. Én örülök, hogy nem óriás bébim született a tesója is pont ilyen méretekkel született, csak a frászt hozta rám az orvos.
Ez nem ijesztgetés, hanem tényközlés, és nem kell megijedni, mert pillanatnyi dolgot látott, ugyanis a magzatvíz cserélõdik...frissül és mennyiségileg is változó..ha nagy lenne a gond, vagy a doki fenyegetõen kevésnek találná a vizet már bent is feküdnél a kórházban!! Szóval ne aggódj, az orvos látta, tudja, tapasztalta!
1.vagyok. Én azért az egy hét alatt elmennék egy másik orvoshoz is UH-ra, de úgy hogy ne mondj neki semmit arról, amit a másik mondott. Tapasztalatom ugyanis az, hogy az orvosok nem merik egymás "diagnózisát" felülbírálni.
Szerintem az orvosok nem ijesztegetnek (ertelek, csak rosszul fogalmaztad meg)semmivel, ok a tenyt kozlik. O tudja hogy mit kell tenni, ha eddig is hozza jartal, akkor valoszinu hogy megbizol benne, ugye?! Tedd azt amit o mond, es ne felj!
A kérdező hozzászólása: Azt monda, hogy kapok egy hét haladékot, és ha nem javul a helyzet, akkor be kell feküdnöm.Most vagyok 36 hetes.
Milyen adatokat mértek?
36 hetes uh-n közölte velem a doki, hogy a korához képest kicsit kisebb a bébim fejátmérõje. Én is megijedtem, de feleslegesen. Kislányom a 42. héten született, édes pici fejecskével 3410-el és 50 cm-rel. A mai napid helyes pici fejecskéje van. A magzatvízre nem tudok mit mondani. Nyugi nem lesz semmi gond, ha tényleg befektetnek gondolj arra, hogy ott mindig figyelnek rád, és minden a picúrkádért van. Ott majd mindig nézik a szívhangját, és tudják, hogy minden rendben van-e.

Mire gondoltatok, mikor az UH-on hol lányt mondtak, hol fiút?

Melyik jött be? Nekem 12hetesen 4D UH-on el?ször lánynak nézték ,de utána kés?bb kétszer is láttak valamit, ami miatt lehet hogy fiú. DE kihangsúlyozta a szonográfus, hogy ilyen korai terhességnél a kislányok csiklója annyira meg tud lenni duzzadva ,hogy könny? herének nézni. Volt egyszer egy párnak is 12hetes fiúnak t?nt ,aztán kés?bb kiderült, hogy kislány!!!

Legjobb válasz: Szia, én a 12 hetes uh-n meg se kérdeztem, mert tudtam hogy ilyenkor nagyon nem egyértelmû és nem akartam bele élni magam egyik be se. Egyébként a 19. hetes uh-n végig arra koncentráltam, hogy egészséges, mindene megvan, annyira csak ez érdekelt, hogy a vizsgálat végén kaptam észbe, hogy megkérdezzem a nemét. Kislány:) Azt tudom mondani hogy végtelenül boldog voltam, de ha kisfiút mond akkor is az lettem volna:) Majd neked is kiderül a következõ genetikain, addig szerintem ne éld bele egyikbe se magad!Boldog Babavárást! 22 hetes kismami

Szia, én a 12 hetes uh-n meg se kérdeztem, mert tudtam hogy ilyenkor nagyon nem egyértelmû és nem akartam bele élni magam egyik be se. Egyébként a 19. hetes uh-n végig arra koncentráltam, hogy egészséges, mindene megvan, annyira csak ez érdekelt, hogy a vizsgálat végén kaptam észbe, hogy megkérdezzem a nemét. Kislány:) Azt tudom mondani hogy végtelenül boldog voltam, de ha kisfiút mond akkor is az lettem volna:) Majd neked is kiderül a következõ genetikain, addig szerintem ne éld bele egyikbe se magad!Boldog Babavárást! 22 hetes kismami
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz én sem kérdeztem meg a 12-héten viszont a 16-héten elmentem egy 2-4D-s genetikai magán ultrahangra elsõsorban persze azt szerettem volna tudni hogy egészséges, de ott már a nemét is lehetett jól látni (fiú amit azóta már kétszer megerõsítettek)de a kislányomról is megmodták már a 16-héten hogy kislány õ meg már 2-éves múlt ugy hogy biztos a dolog :) . De különben én úgy tudom hogy a kislányt könnyebb elnézni a fiú a biztosabb. Gabi 25-hetes

Voltatok úgy, hogy az uh-on elöször fiút mondtak, utánna pedig lányt? Végül milyen nemü lett a babátok?

Legjobb válasz: Egy ismerõsömnek végig fiút mondtak, végül kislánya született. Az orvos azzal "védekezett", hogy biztosan odalógott a köldökzsinór és azt látta... :)

Egy ismerõsömnek végig fiút mondtak, végül kislánya született. Az orvos azzal "védekezett", hogy biztosan odalógott a köldökzsinór és azt látta... :)
13.héten azt mondták, hogy valószínûleg fiú, utána a 20. heti 4D uh-n azt mondták, hogy lány, aztán a 24. héten kiderült, hogy mégis fiú:) )) Most már biztos az, mert az utóbbi 3 uh-n egyértelmûen látszott;) 30hkm
Nekem több olyan ismerõsöm is van, akinek végig lányt mondtak és fiú lett....a szülõszobán találták ki a fiú neveket.
Nekünk elõször fiút mondtak ezt 25 hétig állították. aztán utána mondják hogy mégis lány.. és a 34. hétbe derült ki hogy mégis fiú.. mi meg addig megvettük a lányos cuccokat.. nem baj otthoni használatra megfelel:-) 2 hetes baba anyukája:-)
20. hétig fiút mondtak az orvosok, majd kiderült hogy kislány :) és nem sokára ki is fog bújni:)

Az UH-on azt mondták, a méhlepény fedi a méhszájat. Mit jelent ez, s mit okozhat? Veszélyben van a Baba?

Nagyon izgulok.

Legjobb válasz: Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy,de nekem is lentebb volt mint kellett volna,csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj,mert sajna vetéléshez vezethet,ha már nagyobb a bébid,akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj,mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne,a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós

Szia!Nem írtad hány hetes terhes vagy, de nekem is lentebb volt mint kellett volna, csak nekem nem fedte.Nagyon sokat feküdj, mert sajna vetéléshez vezethet, ha már nagyobb a bébid, akkor császármetszéshez.Ne idegeskedj, mert minden nap egy picit feljebb kerül és semmi gond nem lesz.Gratula a babónak és vigyázzatok magatokra. Ha olyan nagy baj lenne, a doki mondta volna.32 hetes pocaklakós
A kérdező hozzászólása: e Valóban elfelejtettem írni, 18 hetes voltam szombaton. Köszi
Sajnos az ilyen eset már veszélyeztetett terhességnek minõsül, vigyázz nagyon magadra (pihenj sokat és a szeretkezést hanyagold...). Úgy tudom én is, hogy ez még változhat és majd lassan fentebb megy, addig is beszélj a dokiddal, hogy pontosan mire kell ügyelned. Nem fog vetélést okozni, de mindenképp kíméld magad, és a méhlepény sértetlen marad. Minden jót!
Sajnos nagy valószínûséggel útban lesz a babádnak a lepény. Készülj arra lelkileg, hogy valószínûleg császár lesz belõle.

Az Uh-on csak egy pici "pöttyöt" láttak, azt mondták, hogy valószínű ő lesz a baba, hihetek neki?

5 hetesen voltam Uh-n, előtte HCG-t néztek vérből az 1700 lett. Van egy sárgatest cisztám is, remélem nem lesz baj.

Legjobb válasz: Igen, gratulálok:D

Igen, gratulálok:D
Én is 5 hetesen voltam, akkor volt 4mm-es petezsák.Ma már 27 hetes kismama vagyok :) Gratulálok :)

33 hetes kismama vok az mondták az uh on 32 hetesnek felelnek meg az adatok aggodjak miatta?

Legjobb válasz: nem kell, egyik baba sem fejlõdik ugyanúgy van aki kisebb van aki nagyobb. mint tudjuk születenek 2,5kg-mal és 45cm-rel is egészséges babák és 4,5kg-mal és 62 cm-rel is. Ezek a különbségek már a terhesség alatt is megvannak.

nem kell, egyik baba sem fejlõdik ugyanúgy van aki kisebb van aki nagyobb. mint tudjuk születenek 2, 5kg-mal és 45cm-rel is egészséges babák és 4, 5kg-mal és 62 cm-rel is. Ezek a különbségek már a terhesség alatt is megvannak.
A kérdező hozzászólása: Kõszi a választ

Az uh-on kiderült, hogy sok apro policiszta van a petefészkemen. Az orvos azt mondta nem kell rá semmi kezelés. Max ha a karok szedhetek fogamzásgátlót. Ez igy oké?

tényleg nem kell kezelni,csak félévente uh-n megnézetni?azt mondta,ha nem akarok most gyereket akkor elég a fogamzásgátlo,de az sem fontos.

Legjobb válasz: Hát azért ez így elég necces. Legalább egy terheléses cukor és inzulinvizsgálat kellene...

Hát azért ez így elég necces. Legalább egy terheléses cukor és inzulinvizsgálat kellene...
Könnyen lehet hogy van inzulin rezisztenciád is amit kezelni kell. A betegség neve PCOS nézz utána. Mindenképp menj endokrinológushoz. Ö neki kell elküldenie terheléses inzulin vérvételre ha nem akar, menj másikhoz. ha még nincs IR-ed évente akkor is nézesd meg mivel 99%-ban lesz IR is még ha nincs is egyenlõre.
Én a helyedben elmennék egy másik nõgyógyászhoz a problémával.Nekem is van petefészekcisztám, bár nekem egy nagy és nem sok pici.Én is jártam vele pár nõgyógyásznál, mire találtam egy normálisat aki hajlandó volt tényleg foglalkozni a dologgal.Az én cisztám semmilyen homeopátiás cucctól nem múlt el, sõt 4 évig szedtem fogamzásgátlót de még mindig megvan, engem mûteni fognak. 22/L

36+4 hetes kismama vagyok. Az UH-on azt mondták, hogy a méhlepény 3. fokban érett. A CTG ennek ellenére jó lett. Mennyire megszokott, hogy ilyenkor a méhlepény már ennyire elöregedik?

32 héten 1-2. fokban volt érett. Heti egy CTG elég lesz, hogy észrevegyék, ha valami nem stimmel?

Legjobb válasz: Elõszokott fordulni. Barátnõmnek is így járt, de õt ilyenkor már kétnaponta nézte a doki!

Elõszokott fordulni. Barátnõmnek is így járt, de õt ilyenkor már kétnaponta nézte a doki!
Miért nem csinálnak flowmetriát?????? Atyaég. Hol laksz, ill. hová jársz gondozásra, lehet tudok segiteni. III. stádiumos méhlepénynél már fennáll a veszély, hogy nem csak tápanyagot hanem oxigént sem kap már elegendõt. És nem ijesztgetés, de a ctg édes kevés...
Az én barátnõmnek is azt mondták, hogy 3.fokban érett, neki mindennap mennie kellet nst-re! Amikor megszült, kiderült(rendes idõre, még egy párnapot rá is húzott) egyáltalán nem volt beérve neki. De azért fõ az óvatosság! Én megnézetném más dokival is.
A kérdező hozzászólása: Szent István kórház. Tök jó... Annyit mondott az orvos, hogy számoljam a magzatmozgást, és ha nincs meg 10 reggel 9 és este 9 között, menjek be másnap reggel NST-re.
ne aggódj, én ugyan igy vagyok, flowmetriát nem néznek nálam, 38-39 hetes vagyok , semmit se néznek itt fehérváron, nekem is 3.fokban volt a méhlepény, erre se mondanak semmit, se ultrahang, semmi, azt mondták minden rendbe, nst van csak de az is jó nekem, ahány kórház és doki annyi szokás!!engem idegesit, hogy szarnak mindenre!!!!
A kérdező hozzászólása: Én itt már tûkön ülök, aztán felhívtam az orvos barátnõmet. Õ valamennyire megnyugtatott, azt mondta, hogy a magzatmozgást tényleg számoljam, mert ha mozog a baba, akkor olyan nagy gond nem lehet. Most számolom a mozgást..
Azért irj, hogy alakulok. Sajnos nekem emiatt idõ elõtt le is vált, a kisfiam majdnem meghalt . Mert csak "nst"-ztek...
A kérdező hozzászólása: Még nem szültem, ma töltöttem be a 39. hetet. CTG rendben van, hétfõn megint CTG, + csinálnak áramlásvizsgálatot és megnézik a méhszájat is.
A kérdező hozzászólása: Minden komplikáció nélkül megszületett a kisfiam 4140 gramm és 60 cm, a kiírt dátum elõtt 2 nappal.
Barátnõm fiai nyomták egymást, ezért az egyiknek kicsit el volt defirmálódva a feje, de 3 éves korára ki kerekedett
A kérdező hozzászólása: Ennek örülök, és megnyugtató. Köszi!
Barátnõm ikrei is nyomták egymást, konkrétan az egyik a másikat, de nagyon, de õk pár hetesen kiformálódtak nagyon szép babákká. 37 hetesen születettek. Amelyik nyomva volt, annak zárt, feszes az izomzata, neki tornára volt szüksége pár hónapig.
A kérdező hozzászólása: De jó, köszönöm!
Igen, barátnõm szült ikreket, az egyik elnyomta kissé a másikat, de másfél éves korára szépen visszakerekedett a fejecskéje :) Sok sikert a picikhez! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ez jó hír!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!