Találatok a következő kifejezésre: Az UH idős (14 db)

25hét 4naposan voltam 4D-n, és a baba súlyának 700g-ot becsültek, amire azt mondták, pont az alsó értékhatár, és 2hét múlva újra meg kell ism. Az uh-ot! Mekkorának kellene lennie ennyi idősen a bébinek?

Legjobb válasz: 24 hetesen és 2 naposan voltam uh-n, de ott már kezdett nagyobb lenni a babám mint az átlag, 25 hét 0 naposnak mondtak. A súlya 808 gramm volt.

24 hetesen és 2 naposan voltam uh-n, de ott már kezdett nagyobb lenni a babám mint az átlag, 25 hét 0 naposnak mondtak. A súlya 808 gramm volt.
25 hét + 2 naposan 744 gramm volt a babám. Nekem nem mondták, hogy kicsi lenne, azt mondta a szonográfus, hogy teljesen oké. Szerintem nem kell aggódnod! Fog õ még szépen növekedni! A 36. héten nekem már 3000 grammra saccolták! 37 heteske
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=25 Szerintem pont jó súlyban van a kicsi, az én kislányom 22 hetesen kb. 400 gramm volt, születési súlya 2900 gramm.
Nekem 26 hetes uh-n 1050 g volt, 3740 grammal született 37 hét végére. Szerintem jó súlyban van.
szerintem ne aggódj, minden rendben!annyira pontosan nem is tudják megállapítani a baba súlyát!! Nekem 26 hetesen azt mondták, hogy 27 hetes vagyok a baba súlya alapján, aztán most legutóbb már megint "normális idõben" voltam.
Szia! Én egy hete voltam a 4D-Genesisben, akkor voltam 25+3hetes. A babaám 845g volt. :) Erre azt mondta a szonográfus, hogy pont jó a mérete, olyan 3400g-al fog születni. :)

A 30. héten milyen vizsgálatok vannak? Uh? Nst? Valami? Amúgy hogy vannak az ilyen idős kismamik?

Legjobb válasz: Szia! 28-30 hétben van UH,aztán a 34-35.hétben pedig megint vérvétel+vizelet vizsgálat.

Szia! 28-30 hétben van UH, aztán a 34-35.hétben pedig megint vérvétel+vizelet vizsgálat.
Én 28hetesen voltam UH-n, legközelebb 32hetesen megyek. Vérvételre legközelebb két hét múlva kell mennem, vagyis szintén 32hetesen. Egyébként alapjában véve jól vagyok. És jókat nevetek magamon, hogy azért már erõsen kezdem felvenni a pingvinjárást. :-)

Az UH mennyi idős terhességet mutathat már ki?

Legjobb válasz: En 5 hetesen voltam,es akkor mar petezsakot latott az orvos.De szerintem kesobb menj kb meg 1 hettel,h a szivhangot is lassatok. Gratulalok a babahoz 8 hetes kismama

En 5 hetesen voltam, es akkor mar petezsakot latott az orvos.De szerintem kesobb menj kb meg 1 hettel, h a szivhangot is lassatok. Gratulalok a babahoz 8 hetes kismama
4-5 HETEST
Szia!Mensi kimaradás után 2 héttel már látják a baba szívhangját is általábanA legtöbb orvos azt mondja, hogy várjunk mensikimaradás után egy hetet a teszttel, ha az poz., akkor még kb.1 hetet érdemes várni, és akkor már szívhang is lesz.


Kismamik, anyukák nekem is tippelnétek, hogy mennyi idős az uh kép alapján a pici és, hogy milyen nemű?

a href="http://www.kepfeltoltes.hu/view/130508/922303941402213_395629107157568_392590406_n_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" target="_blank">http://www.kepfeltoltes.hu/view/130508/922303941402213_39562..

Legjobb válasz: 23-24 hetes körül lehet,és kisfiú

23-24 hetes körül lehet, és kisfiú
Az uh képen tényleg olyan volt mint mikor megszúletett!!! Nagyon szép arca van azon a kórházi képen!!!! Viszont most már nem hasonlít a uh képre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.:)
:) jól tippeltem!(5 válasz) Csodaszép!
:) Cuki nagyon, gratula!
A kérdező hozzászólása: A válasz 28.hét és kislány.:) 3950grammal született és 54cm-el. Pár percesen:http://www.kepfeltoltes.hu/view/130508/54099_4793959136012_1.. Lassan 6 hónaposan:http://www.kepfeltoltes.hu/view/130508/923523_48793017459412.. Köszi a tippeket.:)
30 hét lány
28, lány
Akkor legyen 28 hét.
A kérdező hozzászólása: Annyit segítek, hogy itt 1300 gramm volt.:)
28. hét, kisfiú
27-28h. és kislány
30 hét, fiú
31 hét, szerintem fiús arca van:)
32 hetes kislány
A kérdező hozzászólása: Unokatesóm hobbi szinten fényképész és õ jött be fotózni a szüléshez.:) Köszönöm.:)

Mennyi idős kortól lehet adni a babának az UHT tejet? Abból is hány %-ost? Vagy sima tejet lehet csak adni?

Legjobb válasz: Inkább a frisset forralva ha már elmúlt egy éves és a legnagyobb százalékút, mert abban van a vitamin. Napi max fél liter a többi tejterméket is belevéve. De hivatalosan most 3 éves korig a tápszer kinézetû kisded tejporokat ajánlják: kiegészítõ vitaminok, prebiotikus alkotórészek stb miatt.

Inkább a frisset forralva ha már elmúlt egy éves és a legnagyobb százalékút, mert abban van a vitamin. Napi max fél liter a többi tejterméket is belevéve. De hivatalosan most 3 éves korig a tápszer kinézetû kisded tejporokat ajánlják: kiegészítõ vitaminok, prebiotikus alkotórészek stb miatt.
1 éves kor után, ha tudsz 3, 5%-osat, mindenképpen forralva!! Én elõször felesbe adtam, nem mindennap, tápszerrel váltakozva. Bár miután a kislányom megkóstolta nem kellett neki a tápszer. Szerintem 3 éves korig felesleges tápszert adni, megy a gyerek az óvodába aztán csak szenvednek vele, mert nem issza meg se a kakaót, se a karamellt. Max. 2 éves korig adnám a tápszert, 3 éves korig csak akkor, ha van a családban laktózérzékeny!
1 éves kortól lehet adni, ha nincs allergia a családban. Az meg hülyeség, hogy forralni kell. Az UHT már eleve nagyon magas hõmérsékleten kezelt tej. Forralni csak a sima pasztõrözöttet és a házi tejet kell.

Van, akinek szintén ápr.2 az utolsó menszi ideje? Mennyi idősek vagytok? Mit tudtok már a babáról, mekkora? Mikor mentek UH-ra? Szedtek-e vmilyen gyógyszert?

Legjobb válasz: Sziasztok:-) Nekem április 5.-én volt az utolsó ,menszim. Uh szerint én most 8 hetes és 4 napos vagyok,6 hetesen voltam Uh-n,ahol a pici 7,5 cm volt. 12.-én megyek a következõre,ahol majd megtudom biztosabbra h 1 vagy 2 baba van a pocimban. Magas a hõm,néha émelygek,gyenge vagyok,cicim nõ és feszül....nagyjából ennyi tünetem van. De már a hasam alján középen érzem a méhemet ahogy megnõtt. Gyógyszert nem szedek,még a vitaminokat se nagyon bírom.

Lányok? Az elsõ Uh.-n még mit látott a doki.? Nekem csak a baba méretét írta a lapra és semmi olyant h szikhólyag, vagy petezsák.Elég ez így?
Sziasztok:-) Nekem április 5.-én volt az utolsó , menszim. Uh szerint én most 8 hetes és 4 napos vagyok, 6 hetesen voltam Uh-n, ahol a pici 7, 5 cm volt. 12.-én megyek a következõre, ahol majd megtudom biztosabbra h 1 vagy 2 baba van a pocimban. Magas a hõm, néha émelygek, gyenge vagyok, cicim nõ és feszül....nagyjából ennyi tünetem van. De már a hasam alján középen érzem a méhemet ahogy megnõtt. Gyógyszert nem szedek, még a vitaminokat se nagyon bírom.
Bocsánat 7.5 mm. Kifeledtem a tüneteimbõl a figyelmetlenséget:-) 2.válaszoló
Helló!Nekem ápr. 4-én volt az utolsó mensim és én 8hetes 6 napos vagyok.Kétszer voltam uh.7 hetesen a baba 1cm-es volt és szépen vert a szíve, és jövõhéten megyek megint akkor többet fogok tudni a piciról.Te hogy ézed magad?Rosszulétek? Neked mekkora a picid?
Lányok? Az elsõ Uh.-n még mit látott a doki. Nekem csak a baba méretét írta a lapra és semmi olyant h szikhólyag, vagy petezsák.Elég ez így?
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolótól kérdezném: 7, 5 CM? 7 hetesen? Az nem nagy a korához képest??? Vagy elírás és MM akart lenni??? Megírom mindenképpen, hogy mi volt. Kalkulátoroknál Ti a menszi alapján mért heteket olvassátok?
De jó, hogy ilyen sokan vagyunk :)
Én is 25-én voltam de nekem a doki azt mondta hogy 7 hetes vagyok az uh. szerint. Én is hétfõn megyek megint:-) Ha végeztél a dokinál megírod, hogy mit mondott? Akár privátba is írhatsz.
A kérdező hozzászólása: Szia! Én 05.25-én voltam dokinál, akkor voltunk 6, 5 mmesek és volt szívhangunk. :) A doki szerint 6+3 hetes volt a baba akkor. Én most 9+1 hetes vagyok menszi szerint és a baba az UH szerint kb 8 hetes lehet. Hétfõn megyek megint UH-ra, remélem minden rendben lesz. Nekem tünetem mindössze a mellfeszülés és pici menszi szerû fájdalom a pociban. :)
A kérdező hozzászólása: Én 4+3 hetesen voltam elõször, egy üres zsák volt. Aztán 6+3 hetesen kör alak és benne a baba, aminek pulzált a kis szive. És most megyek majd megint. :)

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Tényleg nagyon kicsi a babám? Tegnap voltam 18 hetes UH-n, a doki szerint kevés ez az érték:BDP:42mm, FL:25mm, HL:25mm. Nektek milyen értékek voltak ennyi idősen?

Másik kérdésem:Ikerterhességnek indult, de a 8.héten már csak az üres petezsák volt.Most az UH-s doki azt mondta, hogy a lepényen több cysta látható, mire mondtam az ikerterhességet.Szerinte LEHETSÉGES?, hogy a másik baba csinálja ezt+ az AFP-m is egy picit magasabb, de határértéken belüli.Volt már valaki hasonló cip?ben?Most akkor cysta, vagy nem?Ma megyek az én dokimhoz, de addig meg?rülök!!!Segítenétek?

Legjobb válasz: Szia!Nekem ez volt a 18hetes UH papiromon: BPD:44mm FL:31mm TTD:43mm Becsült suly:323gr Neked irták,h hány gr kb?

Szia!Nekem ez volt a 18hetes UH papiromon: BPD:44mm FL:31mm TTD:43mm Becsült suly:323gr Neked irták, h hány gr kb?
Szia! 18 hetes adatok:BPD:42mm AC:134mm FL:30mm Súly:273g Ekkor voltam18+0 és a papírra az van írva h az adatok 19+1nek felelnek meg! Amúgy mit mondott ma a saját dokid???
A dokid nem nagy ász, teljesen jók az értékeid, nyugodj meg! :-)
szia!én 18+1naposan voltam, a méretek:BPD:42MM, HC:158MM, TAD:42MM, AC:132MM, FL:28MM. ÉS RÁÍRTÁ A PAPÍRMRA, HOGY EZek a méretek egy 18+5 naposnak felelnek meg.nem kicsi tehát
az értékek mellett mindíg ott van , hogy mettõl meddig normákis az adott héten a baba adata. NEKEM A 18. HETI uh-N: bPD:40mm, femur 25mm. Ez mind jó adat. Szerintem teljesen jók az adataid. Egyáltalán nem kicsi. 34km
11:11 vagyok Én is azért írtam, hogy általában, mert az én adataim a legkisebbek, ráadásul fiú, úgyhogy nem kell izgulni, a méretek teljesen jók.
Bocs az offért! Utolsónak: Barátnõm lánya több, mint fél kg-mal nagyobb súlyú lett, mint utána a fia. Nekem 4500 grammal született az elsõ gyermekem, leány... Ennyit arról, hogy "általában". Most 18+1 UH-eredmény: BPD: 42, FL: 27. Tehát ha a babád kicsi kedves kérdezõ, akkor az enyém is, és ahogy elnéztem, a másé is. De az én papíromon az szerepel, hogy megfelelõek a méretei, ahogy a többiek orvosa sem találta alacsonynak a számokat. Nyugi! :)
Hát én csak a méreteinket tudom leírni, a másik dologban nem tudok segíteni. 17+6 naposan voltam uh, és ezek lettek: BPD:38, Fl:21 Szerintem a te adataid is teljesen jók. Nekem nem mondott a dokim semmit, ja és ráadásul fiúcskám lesz, ami általában nagyobb szokott lenni.
Szia! Nekem 18.heti UH-on BPD 45mm, FL 28mm, AC 132mm volt. Nekem a 30.héttõl mondták, hogy pici lesz a babám, végül a 39.héten 2650g-mal született meg a kisfiam TELJESEN egészségesen. Egyszerûen ilyen típus volt õ is, én sem vagyok egy óriás. Ne aggódj!!! Kérdés másik részéhez nem tudok hozzászólni. Majd írj, ha beszéltél a dokiddal, nagyon kiváncsi vagyok.
A kérdező hozzászólása: Voltam a dokimnál, azt mondta, hogy a méretek miatt abszolút nem kell aggódni, a cystát illetõen pedig azt mondta, hogy az az ikerterheségbõl adódó, a másik baba (csúnyán írom, mert nem tudom másképp) maradványai.Elég bizarr, de örülök neki, hogy nem veszélyezteti a drága babómat!!!Köszönöm a válaszokat csajok!!!

Mennyi idős terhes lehetek? December 1-jén volt az utolsó mensi, voltam már UH-on, de akkor még 5 mm volt csak a petezsák, a doki szerint december vége felé történt a fogantatás, ezért ilyen picike még?

Legjobb válasz: Naptár szerint ma vagy kerek 7 hetes, mint én is. :) Hogy mikor fogant a baba, a 14. naphoz vagy a 21. naphoz közelebb, a ciklusaid hosszától és rendszerességétõl nagyban függ. És tényleg csak majd az UH-on a méretébõl derül ki.

Naptár szerint ma vagy kerek 7 hetes, mint én is. :) Hogy mikor fogant a baba, a 14. naphoz vagy a 21. naphoz közelebb, a ciklusaid hosszától és rendszerességétõl nagyban függ. És tényleg csak majd az UH-on a méretébõl derül ki.
Szia! Nekem is dec.1.-én volt meg utoljára, én most január 13.-án voltam uh-n nekem azt mondta a doki hogy 5 hetes és 4 naposnak felel meg. A petezsák 11 mm volt benne a szikhólyag 2mm. 27.-én kell visszamennem akkor már kell lennie szivhangnak. Hátha ehhez picit tudsz viszonyitani. Én most elvileg 6 hetes 3 napos vagyok.
Nehéz ezt még kiszámítani ilyenkor, valószínûleg Szeptember 7én fogsz szülni, azaz most vagy kb 7.hét végén!Gratulálok a pocaklakóhoz!
Az utolsó menzid alapján 7 hetes vagy. Viszont, Nekem 5 hetesen már 10 mm-es petezsákom volt. Tehát, nem feltétlenül az utolsó menzid után két héttel fogant a baba (egyébként, anno Nekem sem). Viszont, a petezsák méretébõl az orvosnak tudnia kell, hogy az hány hetesnek felel meg.
a http://www.nana.hu oldalon van egy úgynevezett "fogamzás naptár". Az kiszámolja neked! Amúgy, ha google-be beírod, hogy "fogamzás naptár" biztosan több oldalt is fel fog ajánlani.
Szia! Gratula:Igen pont ma vagy 7 hetes:) !!

19 hetes uh-on kétszeri megnézés után is azt mondta az orvosom hogy kislánynak mondja a babát, de csak 60%-ra meri biztosra mondani. Ilyenkor már mennyire biztos? Ennyi idős terhesen már el lehet hinni? Ha kétszer is látta akkor igaza lehet?

Megnézte és utána ismét meg uh-ozott hogy én is lássam,és azt mondta hogy szerinte kislány.Volt akinél ennyi id?sen kislányt mondtak és mégis kisfiú lett bel?le?

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km

Nem akarlak elkeseríteni, mert a következõ eset ritka. Általában azért eltalálják, de akadnak tévedések. A szomszédomnak 37 hetes koráig mindig azt mondták, hogy kislány. Aztán elment 4D-re, s kiderült, fiú. Kíváncsiak vagyunk végül mi lesz. Már elvileg 4 napja meg kellett volna szülnie. Amúgy a lányt állítólag könnyebb félrenézni, ezért szoktak általában óvatosan beszélni a nemérõl. 23 hetes km
Vannak "szégyenlõs" babák, akik úgy helyezkednek a vizsgálat során, hogy a doki nem látja a lényeget. Gondolom nálad sem látta, csak néhány pillanatra, ami alapján lánynak tûnt. Nem látta biztosan és egyértelmûen, azért mondott 60 %-ot csak.
Az orvos akkor tudja megmondani a baba nemét, ha ugy fekszik, hogy a nemiszervei vannak a képernyö felé - ha elfordul, akkor nem lát semmit. Biztosan a fiukat lehet általában megmondani, mert a herék már korán látszanak, a kislányoknál nincs ilyen egyértelmü részlet, csak tapasztalat alapján tud az orvos beszélni.
nekem 90% lányt mondott a doki, a 19 héten, aztán a 4 héten. A 35 héten, amikor már szinte mindent megvettünk fiút látott. Kisfiunk született! És tele voltunk habos - babos rózsaszínû rucikkal... De fordított esetrõl is tudok, kisfiút vártak, és kislány született, a kisfiammal egy napon. Még neve is csak másnapra lett ... Szóval minden lehetséges. a lényeg: nem szabad beleélni magad amig meg nem születik a baba, és legyen a tarsolyban fiú és lány név is.
utolsó vok - elirtam "24" héten is
Szia! Nekem egészen a 25 hétig kislányom volt. Aztán hirtelen megkukacosodtunk, de teljesen egyértelmûen. :) Két alkalommal is azt mondta a doki, hogy kislány és így lettünk végül kisfiúk. Szerintem ne éld bele magad, mert csalódni fogsz. Várd meg a következõ uh-t vagy menjetek el 4D-re. Jó babavárást! 29 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM.VAN KISFIÚ ÉS KISLÁNY NEVÜNK IS.ELÉG JÓL BE TUDTUNK NÉZNI A LÁBA KÖZÉ ÉS MONDTA AZ ORVOS HOGY NEM LÁT KÖZTE SEMMIT.ÉS 2SZER IS MEGNÉZTE EZÉRT GONDOLOM HOGY TATLÁN ELTALÁLTA.
Szia. Egyet értek, a doki akkor tudja megmondani hogy milyen nemû ha a baba úgy fekszik és mutatja magát. Nekünk is mondták a 12. héten (4D), a 18. héten(4D) és a 22. héten hogy kislány, de mindíg a popóját mutatta, így szerencsénk volt. Elõfordul hogy nem látják biztosan így tévedhetnek is így még ne éld bele magad, de ha a következõ uh-n is kislányt mondanak akkor valószínû hogy az. Boldog pocakosodást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!