Találatok a következő kifejezésre: Az UH becsült (16 db)

Mi volt a legnagyobb eltérés amit a tényleges születési súly és az uh által becsült súly között hallottatok?

Nagyon nagyra becsüli a babámat az uh. Létezik, hogy még csak 30 hetes vagyok de a baba már 2 kg felett van?

Legjobb válasz: A szülésznõm azt mondta, hogy a 36 hetes UH-n a fél kilós tévedés átlagosnak számít, de találkozott már egy kilós tévedéssel is. Ergo nem igazán kell foglalkozni ezekkel a becsült adatokkal. Nekem két gyerekemnél viszonylag eltalálták, harmadiknál nagyobbat tévedtek, fölé lõttek.

A szülésznõm azt mondta, hogy a 36 hetes UH-n a fél kilós tévedés átlagosnak számít, de találkozott már egy kilós tévedéssel is. Ergo nem igazán kell foglalkozni ezekkel a becsült adatokkal. Nekem két gyerekemnél viszonylag eltalálták, harmadiknál nagyobbat tévedtek, fölé lõttek.
Kerek 37 hetesen 2600 grammnak becsülték a kisfiamat, mondta is a doki, hogy kicsit kicsi, de végül a kiírt napon érkezett 3380 grammal. (Viszont amikor megszületett és megmérték, mondták, hogy 55 cm és 3880 gramm. Csodálkoztam is, hogy jó nagy baba. Amikor meg felkerültünk a gyerekágyra, egy nõvér kézbevette, és csak ennyit mondott: "Nem létezik, hogy majd 4 kilós. Újra kell mérni." Szóval nálunk még a digitális kijelzõ is becsapós volt. :) Simán elnézték a 3-ast 8-nak. :D)
Az majdnem mindegy, hogy most mennyi, ahhoz képest nõhet sokat és kevesebbet is a szülésig. Nekem a 38+5 uh-on 2800 grammot saccolt, másnap született a lányom 3400-zal, az 600 gr tévedés. Mindegy, én örültem akkor, hogy legalább a 2800 megvan. :) És én is úgy tudom, ahogy valaki írta, nagyot tévedhet a vége felé a becslés:)
a nem szó kimaradt...szóval NEM kell vele foglalkozni :D
ó kell a becsült értékkel foglalkozni....mondom én ezt utólag. :) Nekem a dokim mindig átlagos mennyiségû magzatvizet látott, és azt mondta nagy babánk lesz.Az NST-n a nõvérke is pocak alapján 4 kilót saccolt....gondolhatod a frász kitört hogy meg se bírom majd szülni az óriás bébimet :D Erre lett egy tökéletes 3, 5kg-os 55cm magas kislányom.Viszont azt a magzatvíz mennyiséget ami kijött belõlem....hát nem volt semmi. :)
Nekem 3600g nak tippelték szülés elött 2 nappal és 4200g nak született a fiam és 55 cm-nek
Nekem kedden becsülték 2600g-ra és pénteken született meg 3300 g-mal.Vagyis 700 g-ot tévedtek. :D
Nekem szerda este a dokim azt mondta uh mérés alapján, hogy a babám 3, 5 kg körül van vagy kicsit fölötte. 12 órával késõbb megszületett a Lányom 2980grammal:o) Hát igen, hosszú volt, de nagyon vékonyka és ezt az uh nem látta:o)
Egyébként létezhet, ha pl. 4 kilós babád lesz majd... elsõ
:) )) Kedves 9.! Ha ezt a végén nem írod, én se veszem észre...simán elnéztem én is. Front van.

Mennyire pontos, a becsült súly, amit az UH-on mondanak?

Tapasztalatok? az én babám a gép szerint, 31 hetes 3 napos, és 1600 g. Ez mennyire lehet pontos?

Legjobb válasz: Szerintem ezt neked senki nem tudja megmondani. Még a doki sem... Nekem szülés elõtt 9 nappal csinált UH-ot a doki, ott azt mondta, hogy tuti 3500 felett van a bébi. 9 nap múlv szültem: 3400 gr lett.

Szerintem ezt neked senki nem tudja megmondani. Még a doki sem... Nekem szülés elõtt 9 nappal csinált UH-ot a doki, ott azt mondta, hogy tuti 3500 felett van a bébi. 9 nap múlv szültem: 3400 gr lett.
nekem a szülés elött két nappal 3800grot mondatak 4100gr lett babucim
Szia nekem szülés elõtt 9 napal 3564 grammra becsülték, 4350 gramm lett.
Benne van a nevében is: "becsült súly". 3 adatból számolnak: fejkörfogat, haskörfogat és combcsonthossz! Nos ebbõl honnan tudják, hogy mennyi husi van rajta? Sokszor csak arra jó ez a becslés, hogy megrémísszék vele a kismamákat! :)
NNekem szülés elõõt 3 héttel mondtak 3600 grammot és 4400 grammal születtet a fiam. Ha azt vesszük, hogy hetente kb. 250 grammot híznak, akkor szinte bejött.
jó gép, jó szakember, jó számítás..... nekem aznap reggel mondtak 3480 grammot és 3500 lett :)
Tájékoztató jellegû igazából, lehet benne mérési pontatlanság bõven. A születés elõtt becsült súly és a születési súly között akár fél kilós eltérés is lehet mindkét irányban. Elõre nem igazán lehet meg mondani, hogy kinél mennyi a mérési hiba....
Egyáltalán nem pontos! Nekem a szülés elõtti napon becsülték az UH-nak megfelelõen 4250 grammra és "csak" 3850 gramm lett. A pontatlanság oka, amit már valaki írt, hogy többek közt a fejkörméretbõl becslik. És ugye vannak nagyobb fejû vékonyabb babák és kisebb fejû, vastagabbak is.
http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline.. Itt ellenörizheted a sulyát, de lehet, hogy azorvosod is ezt a számitást használja. De ez tényleg csak tájékoztato jellegü suly.
Szia! Nálunk nem jött be. Szülés elõtt 3 héttel 3000gr-ra becsülték. 2590gr-al született. Az uh. szerint még fogyott is szegény odabent:)
Szia! Nálunk szülés elõtt 4 nappal 3650g-ra becsülték és 3300g-mal született bébikénk. Egy ismerõsömet pedig, folyamatosan azzal ijesztgették, hogy nagyon kicsi a baba és mégis 3000g-mal jött világra a bébi.

Hogy lehet kiszámolni a becsült súlyt az UH adatokból?

Annyit olvasom, hogy írják a kismamák, hogy kinek mikor mennyi volt a becsült súlya a babának, hát én 34 hetes vagyok, de még soha nem mondták az UH-n. Annyit tudok csak, hogy nagyobb, mint a korának megfelel? átlag.

Legjobb válasz: Itt van egy oldal ahol meg tudod nézni de csak akkor mûködik ha tudod hozzá a megfelelõ méreteket. Nekem pl. nem szokták uh-n odaírni az AC-t (az a pocija) pedig az kell hozzá meg a BPD (azt biztos tudod). Viszont tegnap mondták a súlyát. kb. 3050g. :-) Én 37 hetes vagyok. http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline..

Itt van egy oldal ahol meg tudod nézni de csak akkor mûködik ha tudod hozzá a megfelelõ méreteket. Nekem pl. nem szokták uh-n odaírni az AC-t (az a pocija) pedig az kell hozzá meg a BPD (azt biztos tudod). Viszont tegnap mondták a súlyát. kb. 3050g. :-) Én 37 hetes vagyok. http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaonline..
A becsült súlyt a gép számolja, ha jól tudom a törzs és a végtagok hosszúságából. Igazából csak egy becslés, és nem grammnyi pontosságú mérés. Nem minden doki tartja ezt lényeges adatnak, mert elég nagy a tévedés lehetõsége. A becsült súly több esetben akár fél kilóval is eltérhet a ténylegestõl.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!


Az UH papíron mit jelent a becsült súly melletti százalékérték?

Pl.: súly: 2809gr, 41,9%

Legjobb válasz: A 36 hetes magzatok 41%-a 2809 g.

A 36 hetes magzatok 41%-a 2809 g.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Mennyire lehet szerintetekk adni az uh. -on becsült súlyra?

Amúgy nekem még a sima uh.-on soha nem mondtak súlyt, egyedül a 4D-n. Mikortól mondanak súlyt is a sima uh.-on? 30 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Még annyi, hogy ennyi idõsen kb. mekkora lehet a babucim?

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy ennyi idõsen kb. mekkora lehet a babucim?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Látom akkor nem igazán lehet ezekre a számításokra adni, lutri az egész.
Nekem csak annyit mondott az orvosom, hogy elég kicsi a babám. 38. hétre született 3750 grammal és 59 centivel.
Nekem a 33. héten 1900 grammot írt ki a az ultrahang, de az orvosom azt mondta, hogy ennél kicsit kisebb a baba, a gép általában "jóindulatúan" csal egy kicsit.
Nálam nagyon bejött a súlybecslés: - 31 héten volt 2216gr, (ez a súly kb.2 héttel nagyobb az átlagnál) -40.héten 4200gr és született 41hét+3napra 4430gr.Az UH-s papíromon mindegyiken van súlybecslés már a 12.hetin is.
Annyira sok mindenen múlik. Õk, ugye a fej körfogat alapján számolnak és ugyebár nem látni mennyire husi a baba :) Nálam a 40. héten azt mondták 3, 5 max 4 kiló, hát 4, 5 kg lett :D
Nekem talán egyszer becsültek súlyt, de már nem emlékszem, hogy mennyit. Aztán a terhességem végén, az utolsó "kötelezõ" uh után a dokimat kérdeztem, hogy mekkora lehet. Õ mondta, hogy nem szeret becsülgetni, szerinte nem is kéne, mert akár fél kilós eltérés is lehet a mért és a valós érték között. Az adatok alapján amúgy õ azt gondolja, hogy egy jó átlagos 3-3, 5 kg-os gyerekem lesz. 40+5 hetesen született 4020 grammal. :)
Leírom nálam hogy volt: 27 hetesen 1000 gramm 32 hetesen 1800 gramm 36 hetesen 3045 gramm 38 hetesen 3393 gramm Szülés elõtt 4 kilósra becsülték. Végül a 41. héten született 3330 grammal. Nálam nem jött be a súlybecslés. Amúgy a dokim a 18. héttõl mondott becsült súlyt is a többi adat mellé.
Szia, nekem elõször 30hetesen mondtak sima uh-n súlyt akkor már 1770gr volt. Szerintem kérdezz rá az orvosnál mekkora a babád? 39+4hkm
Engem 32 hetesen kezdtek 'cseszegetni', hogy nagyon vékony a gyermekünk. Onnantól két pofára ettem túrót, csirkemell minden változatát elkészítve, tojást minden este, stb.. már herótom volt!!! 40+ 5 hétre született a lányunk sürgõsségi császárral. Addig végig mondták a súlyát, volt, hogy nem 'szóltak' be, de volt, hogy kaptam az ívet. Utolsó mérési eredmény, aminek örültek az a 4190g. Nos, 3050 g, 52 cm született a lányom.. hogy a maradék 1140 g hol nézték be?!?! azt nem tudom ... de elég durva tévedés volt .. Ha nagyon aggódsz, akkor egyél sok fehérjedús ételt! Egyébként aznap mikor mûtöttek, fél órával rá szintén sürgõsségivel császároztak egy velem egykorú nõcit, neki végig azt mondták, hogy 3000 alatt lesz és 4290 g lett a lánya..
nekem 12.héttõl mondtak súlyt, a dokim azt mondta, hogy +- 0, 5kg eltérés is lehet a terhesség végére!
Szia! Nekem szülés elõtt néhány nappal mondta a dokim, hogy min.4 kg-os lesz a fiam, aztán 3250 lett(szerencsére...)

Melyik azaz oldal ahol kitudom számolni a baba becsült sulyát az Uh-os adatok alapján?

Legjobb válasz: http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe.. igaz ez olasz weboldal,de en ezt hasznaltam gratulalok a babahoz 6 hetes kisfiu anyuja :)

http://www.gravidanzaonline.it/medico_risponde/calcolaInfoFe.. igaz ez olasz weboldal, de en ezt hasznaltam gratulalok a babahoz 6 hetes kisfiu anyuja :)
Hmm, kerdezo, nalad mukodik? Mert nekem a sulya eleg elkepzelhetetlen, hogy 37 hetesen 785 gramm....
Nekünk 25 hetesen elképzelhetõnek tûnik 750gr körül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Igen nekem is müködik.:)
Hulye vagyok, mukodik :) Amugy koszi elso ;)
Szivesen, igazan nincs mit, en is elszurtam parszor, mig rajottem, hogy nem szabad osszekeverni a cm-t a mm-rel :P
Nalam is ez volt a baj :) ) Rosszul szamoltam at :) (S en voltam matek-versenyeken altalanosban es liciben is, es meg nyertem is nehanyszor :) ) ) no comment :)
Nekem az ultrahangos papíron mindig rajta volt a becsült súly.Magándokihoz jártam és járok most is a 3-dik babával , lehet hogy csak õ írja rá?

Az UH által becsült baba súlya tényleg olyan messze lehet a valóságtól?

Írjatok példákat!

Legjobb válasz: Nekem a 37.héten 3350g-t számoltak a 39.héten szûltem 3050g-al.

Nekem a 37.héten 3350g-t számoltak a 39.héten szûltem 3050g-al.
Szia! Nem személyes tapasztalat, csak hallottak alapján tudom, hogy nem sok valóságalapja van, hiszen a gép kalkulál aránypárokkal, a baba méreteibõl következtetve, és hát a felnõtteknél sem lehet követni automatikusan, a mérettáblázat szerinti ideális súlyt, hiszen a csontozattól sok minden függ.
Szia! Nekem 38 hetesen mondták, hogy 3400gr. Pont rá egy hétre szültem. 3400gr volt a kisfiam.

35 hetes uh. -n azt mondta a doki hogy a babám becsült súlya 3kg 45 dkg jó nagy lesz majdnem 5 kg-s ha így folytatja elpakolhatom az 56-os cuccokat?

Legjobb válasz: Azért várd meg míg megszületik. Ez csak becsült súly, elég nagy a tévedési arány. Azt pedig nem számolhatod ki, hogy 5 kg-os lesz. Lehet másik gép, másik doki tök mást mondana. Majd ha meglesz meglátod!!

Azért várd meg míg megszületik. Ez csak becsült súly, elég nagy a tévedési arány. Azt pedig nem számolhatod ki, hogy 5 kg-os lesz. Lehet másik gép, másik doki tök mást mondana. Majd ha meglesz meglátod!!
Én kérdeznék Tõled. Korábban is becsülték már a babád súllyát? Ha igen mikor mekkorára? Mert ha igen hasonlítsd össze az adatokat, könnyen lehet hogy nagyon elbecsülték... A barátnõm babáját becsülték 35 hetesen 3kg 10 dkg, 32 hetesen 2 kg 90 dkg És a 39. héten született 3kg 20 dkg-val.
Elõzõ vagyok, elírtam 36 hetesen volt a 2 kg 90 dkg.
A kérdező hozzászólása: Szia! Igen egyszer a 29.héten egy másik doki azt mondta hogy 1kg 80dkg-2kg körül mozgott akkor a drága. Egyébként köszi a válaszokat!
Hm..lehet, hogy mégis igaza lesz és nagy lesz?
A kérdező hozzászólása: :D :D :D Hááát elképzelhetõ :D de tényleg õ a második bébikém és érzem hogy õ nagyon nagy....
Szia! a második válaszoló vagyok. Szerintem nem kell anyira izgulni, a dokik az esetek nagy részében többre becsülik a súlyt. Szerintem 5 kg tuti nem lesz a babád. Azért könnyû szüést kívánok neked.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!