Találatok a következő kifejezésre: Az S. S. Szerelem (35 db)

Szombat éjjel majdnem leégett a házam a szabálytalan fõvezeték miatt, de ez "nem az ELMÛ-s szerelõ problémája". Ezek után kérdem én, legalább a plombapótlást ki fizeti ki? Vagy most meg kikapcsolják az áramomat, mert nincs plomba?

Sötétedés után a villanyóránál valami hatalmasat pattogott, szikrázott, füstölt, -- a következõ pillanatban vaksötétben maradtunk. Gyertya mellett próbáltam megnézni, mi a baj. A pattogás és a szag a villanyóra irányából jött. Áramunk nem volt, pedig az óra mindenhol felkapcsolva, nem „levágta”, vagy a biztosíték olvadt ki. Telefonon az ELMÛ közölte, hogy a jövõ héten küldenek valakit. És addig? Ha kigyulladnak a vezetékek, és el kell hagyni a házat, hova meneküljek a három pici gyerekemmel az éjszaka közepén? Arról nem is beszélve, hogy napokig sötétben maradjunk? Vasárnap meg itthon õrködjek egy poroltóval? Hát jó, akkor adnak egy telefonszámot. A megadott „ELMÛ-vel szerzõdésben álló” szakember közölte, hogy a probléma nem tartozik hozzá(???) de ha nagyon akarjuk, 25.000+ÁFA ellenében rendkívüli kiszállásról lehet szó. És ha nincs kb 40 rugóm rendkívüli kiadásokra, ami ráadásul nem is az én hibámból keletkezett? Sajnálja, akkor nem segíthet… A baj nem jár egyedül, történetesen ezen a napon ment tönkre a kínai vízcsap is, ez mellékszál, viszont ez ügyben beszélve a szomszédokkal valami mûszaki embert kerestem, és rémlett, hogy egyiküknek az apja villanyszerelõ. Na, rohanás vissza hozzá, ha vízcsap-ügyben nem, akkor most hátha tud segíteni. Tudjuk, sötét este van, elnézést, de ha Apukád mégis… Na jó, megkérdezi. Megígérte, hogy kijön, ki is jött, szerszámos ládával. Szombat este, amikor neki is lehetne jobb dolga. De kislánya – a szomszédunk – közbenjárása megtette a magáét. Kínáltuk kávéval, még azt se kér, csak hadd nézze gyorsan, mi a baj. Negyed óra múlva „meg voltunk mentve”, az ember visszakapcsolta az áramot. Kifizettük, (legalább kevesebbet kért, mint a másik,) megadta a nevét, és az ELMÛ-nél „anno” bejelentett minõsítési (hivatkozási) számát, ugyanis a plombát le kellett vennie, hogy helyre tegye a szakszerûtlenül bekötött, 5 centiméterig blankolt, lazán, tûzveszélyesen odacsavarozott fõvezetéket. Kiokosított, hogy mivel az ELMÛ hibája miatt volt szükséges a szerelés, õ közvetlen élet- és vagyonvédelmi céllal távolította el a plombát. Jövõ héten tehát az ELMÛ emberének az ELMÛ saját terhére kell legalább a plombát visszahelyeznie, miután ellenõrzi és igazolja majd, hogy áramlopási kísérlet nem történt. Akkor miért nem õ maga teszi vissza a plombát, kérdeztem. Meg hogy érti, hogy „anno” bejelentett? Ja, hát hogy eddig nem is említette, õ az ELMÛ-nél két éve nem hosszabbította meg a minõsítését. Az is egy vagyonba kerülne neki, holott a szakmához õ ért, a minõsítés meghosszabbítása meg másból sem áll, mint hogy fizessen. Szóval plombája az nincs, de szerinte nekünk nem kerülhet pénzbe, hogy a plomba visszakerüljön…. Eddig itt tartunk: az egyetlen ember, aki végül is zokszó nélkül segített, (név, ELMÛ-s „anno” minõsítési szám megadásával,) jog szerint nem plombálhat, ezt is utólag tudtam meg. Fog engem az ELMÛ lopás gyanújával meghurcolni? Ha nem fizetem ki a plomba pótlását, (szerintem jogosan,) akkor kikapcsolhatják az áramot?

Legjobb válasz: Ezt inkább a homár blogra írjad : http://homar.blog.hu/

Ezt inkább a homár blogra írjad : http://homar.blog.hu/
A kérdező hozzászólása: Ok. Ott hol kell blogot beküldeni? Mert nem jöttem rá magamtól....
Jobb oldat , fent itt van ez az e-mai cím : [email protected]
A kérdező hozzászólása: A Facebook oldalukra írtam még reggel, de egyelõre nem kaptam választ. Szóval akkor nincs olyan opció, hogy én küldök be cikket?
csak az jelenik meg amit a szerkesztõk kiengednek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! akkor csak reménykedek egyelõre
Bocs, de ezt megszívtad. Jogosulatlanul bontottad meg a plombát, ezt csak az ELMÛ feljogosított szerelõje teheti meg. Mivel az ismerõsöd jelenleg nem feljogosított (mert nem hosszabbította meg), így ez szabálytalan vételezés lesz. Néhány száz ezer forintból kis szerencsével megúszod.
A kérdező hozzászólása: Just for the record Az ELMÛ emberei megértõek és segítõkészek voltak. Belátták, hogy a villanyóra hibásan volt felszerelve, ami veszélyeztette a házam épségét és az itt lakók életét. Minden respect nekik! (Fõleg az elõzõnek: Ebbõl az következik, hogy a hiba elhárítása nem csak joga, hanem kötelessége is volt a kijövõ szakinak, mert az emberélet- és ingatlan-vagyonvédelem elõnyt élvez. Ha jogi útra vagyok kénytelen vinni az ügyet, akkor még ellenpert is indíthatok emberéletet veszélyeztetõ gondtalanságért. De ez mellékszál, mert szükségtelen volt, maguk is belátták.) A kijövõ hivatalos szakemberek az ELMÛ saját költségére leszerelték az öreg, tûzveszélyes villanyórát, és egy újat tettek fel a helyére.

S. O. S. Love az a S. O. S. Szerelem második része? Ha igen miért nincs benne Fenyő Iván?

Legjobb válasz: Hát igen, ezt én sem értem. Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy csak azért nem néztük meg, mert az eredeti fõszereplõk (Csányi Sándor, Fenyõ Iván) nem kaptak szerepet. Pedig egy régebbi interjúban Iván azt nyilatkozta, hogy ha jönne az S.O.S. Szerelem! második része, akkor szívesen játszaná el újra a fõszerepet. (Bár egy kritikus azt írta, hogy a legjobb döntést Fenyõ I. és Csányi S. hozta azzal, hogy nem vállaltak szerepet egy ilyen gagyi filmben.) Én különben nem tudom, milyen lett a film, de úgy döntöttem, hogy ha a kedvenceim nem szerepelnek benne, akkor nem viszek bevételt a mozinak (majd megnézem, ha már a tévében is adják). Különben meg a bunkó Tomi szerepét úgysem tudja senki olyan hitelesen elõadni, mint Fenyõ annak idején.

Hát igen, ezt én sem értem. Szerintem sokan vagyunk úgy, hogy csak azért nem néztük meg, mert az eredeti fõszereplõk (Csányi Sándor, Fenyõ Iván) nem kaptak szerepet. Pedig egy régebbi interjúban Iván azt nyilatkozta, hogy ha jönne az S.O.S. Szerelem! második része, akkor szívesen játszaná el újra a fõszerepet. (Bár egy kritikus azt írta, hogy a legjobb döntést Fenyõ I. és Csányi S. hozta azzal, hogy nem vállaltak szerepet egy ilyen gagyi filmben.) Én különben nem tudom, milyen lett a film, de úgy döntöttem, hogy ha a kedvenceim nem szerepelnek benne, akkor nem viszek bevételt a mozinak (majd megnézem, ha már a tévében is adják). Különben meg a bunkó Tomi szerepét úgysem tudja senki olyan hitelesen elõadni, mint Fenyõ annak idején.
A kérdező hozzászólása: Igen Fenyõ nagyot alakított benne Csányi meg amúgy is jó színész......
Én elõször Csányi miatt néztem meg még évekkel ezelõtt, aztán amikor vége lett a filmnek, már Iván járt a fejemben. :)
Hahó :D Nem tudjátok , hogy neten hol lehet megnézni a 2. részt?

Mi jelent az, hogy platón szerelem? :S

amikor valaki nem szeret pedig te őt igen?

Legjobb válasz: Az plátói szerelem,te nagyon hülye.

Az plátói szerelem, te nagyon hülye.
Elso zold pacsi Amugy az az amikor te szeretsz valakit de az a szemely szamodra elerhetetlen nem megkaphato Platon az egy okori kolto volt..
max plátói.. de am reménytelen rajongást jelent.
azt jelenti, hogy fentvannak a platón és ott csókolóznak
Vajon viccbõl mondja, vagy komolyan?
nagyon úgy látszik, hogy komolyan mondja:D
Amúgy tényleg Platón nevébõl jött a "plátói", szóval legalább emiatt ne hülyézzétek le.
A kérdező hozzászólása: ;D
https://www.google.hu/search?q=Amikor+a+f%C5%91n%C3%B6k%C3%B.. Csak mert nem tudtad :D: 8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=Zp-bUeyDGOqD4ATDwYHwDg#imgrc=OFu081E47SIxsM%3A%3B9xQxV9wHyXHSNM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.totalstudio.hu%252Fuploads%252Fimages%252Fcode-32.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.totalstudio.hu%252Fblog%252Fmindennapok%252Ffejlesztok_valodi_elete_2013-02-20%3B272%3B152
Kedves kérdezõ mondd hogy csak hülyéskedsz!!Ennyire nem lehet valaki hülye:D És ez a felhasználónév:DD Mintha valami béna brazil szappanoperából csöppentél volna ide:D
Hát te is sík hüly3 lehetsz, kedves kérdezõ :DD "ki az a plátó?" "nem barátkozom internetes oldalakkal" =) DE legalább van itt is egy kis humor:D
"szex az IFA hátuljában" XD - Nem, egyébként, amit eddig írtak, azt. És az ürge valóban Platón, de a kifejezés helyesen plátói szerelem, irodalmi nyelvezetben is így fordul elõ.
A kérdező hozzászólása: nekem nem a barátom, nem barátkozom internetes oldalakkal, de köszi!
A beteljesületlen szerelmeket hívják, plátói szerelemnek.
Wikipédia a barátod, ha már ennyit se tudsz.
Platoi szerelem = Mezes borkanyt nyalni kivulrol !
A kérdező hozzászólása: 5-ös köszi!
plátói az, jól mondja az elsõ. mikor valakiben beleszeretsz, de szinte lehetetlen az egész. Pl. egy filmsztárba, valakibe, akivel soha nem beszéltél, a suli legmenõbb srácába, ilyenek.
A kérdező hozzászólása: és akkor ki az a plátó
A kérdező hozzászólása: én biztos vagyok a platónban
Kamaz platón szerelem? Hmm..izgi lehet :D


Syasztok:D Szóval azt szeretnem kérdezni, hogy szerintetek melzik fiút válasszam. Az egyikkel már 2 hónapja járok a másik pedig most valott szerelmet! Nem tudok dönteni! Kockáztassak vagy maradjak a biztosnál? :S s

Legjobb válasz: elöbb tanulj meg helyesen írni, utána válaszd azt, amelyiket jobban szereted. vagy a sorrendet akár meg is cserlheted, de mindenképpen tanulj meg helyesen írni.

elöbb tanulj meg helyesen írni, utána válaszd azt, amelyiket jobban szereted. vagy a sorrendet akár meg is cserlheted, de mindenképpen tanulj meg helyesen írni.
akit szeretsz azt válaszd!
Nem kéne bántanod Funktasztikust! Én és hétszemélyes rajongói tábora szeretjük õt! És teljesen értelmes kérdés volt, amit írt. Bár tényleg az õ dolga hogy hova ír, bár én a helyében mindkét helyre kiírnám ^^ csak az összehasonlítás kedvéért is...
Funktasztikus hogy te mekkora 1 nyom*rék paras*t vagy hogy ilyet mondassz...... amúgy amelyikkel jobban érzed magad, kedveled :)
miért nem román oldalon kérdezed meg?:)
A kérdező hozzászólása: Igazad van:D romániai magyar vagyok és nem nagyon használom a neten a magyar ábc-t:D XD
Valszeg a csaj eléggé angol billentyûn nyomta az ipart, mivel a z meg az y is fel van cserélve és azon ékezet sincs és azért szokatlan neki:D
Értelmes ember lehetsz.
Ha ezen gondolkozol, szerintem azt, amelyik szerelmet vallott... de csak mert láthatóan nem érzed magad jól jelenlegi kapcsolatodban ha másfelé is nézel! És ki tudja még mi lesz ezzel a fiúval, de ha mert szerelmet vallani úgy hogy tudja hogy neked van barátod, akkor biztos szeret!
A kérdező hozzászólása: Furi még nkem az ékezetes irás és azért helytelen...amugy sorry XD
A kérdező hozzászólása: Nem szeretem a román nyelvet sõt....amúgy angol billentyûzeten irtam eddig...és midnig is magyar oldalakon járok:D amúgy kösszi a válaszokat, tanácsokat

Általában mennyi ideig szerelemes az ember, s a szerelem mikor alakul át szeretetté s megbecsüléssé? Veletek hogy történt ez? Ugyanolyan jó maradt a kapcsolatotok?

Legjobb válasz: kb 1-2 évig. de utána maradt a szeretet, a tisztelet, a megbecsülés, a megszokás. hogy van valaki, akit szeretsz és õ is viszont szeret téged, akiért érdemes élni, hazamenni, küzdeni. mert utána már csak ez marad. de van aki azt mondja, hogy a szerelmük örökre megmarad. hát van ilyen is biztosan. ez emberfüggõ és kapcsolatfüggõ.

Nem a szerelem nem az, mikor gombóc van a torkodban. Az a tetszés, a várakozás. De nem a szerelem. A szerelem, mikor minden tetszik rajta, belsõjét külsejét egyaránt elfogadod, mindig számíthatsz rá és minden vágyad vele lenni, örömet okozni neki(akár a saját rovásodra is). Szereted a bõre illatát, még ha nincs is beparfümözve, nem taszít a verejtéke, mindig szépnek látod, felkeléskor, szex után, smink nélkül, stb. Nem vagy rá betegesen féltékeny mert megbízol benne.
kb 1-2 évig. de utána maradt a szeretet, a tisztelet, a megbecsülés, a megszokás. hogy van valaki, akit szeretsz és õ is viszont szeret téged, akiért érdemes élni, hazamenni, küzdeni. mert utána már csak ez marad. de van aki azt mondja, hogy a szerelmük örökre megmarad. hát van ilyen is biztosan. ez emberfüggõ és kapcsolatfüggõ.
ez ember és kapcsolat függõ. én 4 hónapja vagyok a barátnõmmel és még dúl a szerelem. nemtudunk egy filmet sem végignézni mert az elsõ 10percben egymásra mászunk. nagyon jó
Szia, én több mint 2, 5 év után is kijelenthetem, hogy nagyon szerelmes vagyok a kedvesembe! Kissé átalakult, persze, már nem az a heves, szenvedélyes szerelem, mert a szerelem mellett más érzéseket is kaptam: a szeretetet, a bizalmat, a barátságát. Ezzel vegyült, de természetesen ezt nem tartom bajnak.
attól hogy megszokom a páromat, nem jelenti azt h nem szerelemmel szeretem...valószinü már nincs pillangó a gyomromba és gombóc a torkomban...ez lehet h max egy két hétig van igy...aztán? már akkor nem is vagyok belé szerelmes? dehogynem...megszokom a közelségét, a viselkedését...de érzem, hogy ha rá nézek, akkor igenis azt látom, hogy milyen szép, milyen jó...hogy nélküle nem is akarok élni...egyszerüen tudom és érzem hogy szerelmes vagyok belé...nem csupán szeretem...és ott a szenvedély...a vágyak...hogy hozzáérjek, szabályosan belébujjak...a gombocka a torkomba nekem legalábbis max egy két hétig van...az elsõ randikon...
A kérdező hozzászólása: akkor mi a szerelem?... nekem a szerelem mindig az volt, hogy ha gombóc van a torkomban, akkor szerelmes vagyok. hogy érzitek, hogy szerelmesek vagytok?
a szerelem nem egyenlõ a torkodban lévõ gombóccal...:D:D:D
gombóc a torkomban? hát max az elsõ, második találkozás elõtt, de aztán hamar oldódott a hangulat. baráti lett, és rá pár hétre szerelem is :)
A kérdező hozzászólása: én a kérdésben arra gondoltam hogy mennyi ideig volt gombóc a torkotokban, pillangó a hasatokban..? Mert amit te mondtál inkább csak szexuális vágy;)
Hát nálam az úgy volt, hogy fél évig jártunk, azóta két év eltelt, nem vagyunk már együtt, de az alatt az elsõ fél év alatt, annyira megszerettem õt, hogy a mai napig mindennél jobban szeretem õt, és nem is tudok mással járni, vagy másba ugy szerelmes lenni, de tudom, hogy valamikor még összehozhat minket a sors, mert eléggé közeli kapcsolatban maradtunk, nem épp baráti kapcsolatban na.Lényeg, hogy szerintem ez a szerelem átalakulása szeretetté nem csak úgy van, mert szerintem ez csak akkor lehetséges ha az érzések tényleg öszinték, és a másik kiismerése is szükséges ahhoz, hogy telejségel , FELTÉTEL NÉLKÜL szeretni tudjuk, és átadni magunkat neki:)

Az S. O. S. Szerelem című filmben milyen szám megy, mikor Veronika megy kocsival a kastélyba?

Legjobb válasz: A film zenéjét a Magna Cum Laude együttes játsza. Amire gondolsz annak nem tom a címét csak az egyik számot imádom a filmbõl a vidéki sanzont, ezt a kastélyban énkelik zongora kísérettel.

A film zenéjét a Magna Cum Laude együttes játsza. Amire gondolsz annak nem tom a címét csak az egyik számot imádom a filmbõl a vidéki sanzont, ezt a kastélyban énkelik zongora kísérettel.
ezek a számok vannak a filmben, sajna nem tudom pontosan h.melyik van melyik jelenetnél.. 1. Ments meg szerelem (közr.még: Mark) [Orbán/Szabó] - 04:13 2. Ébredés (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 03:47 3. S.O.S. (közr.még: Twinz) [Király/Szurdi] - 03:31 4. Egy érzés, semmi más (közr.még: Abaházi Csaba) [Szabó] - 03:40 5. Érkezés a kastélyhoz (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 00:52 6. Vidéki sanzon (közr.még: Csányi Sándor/Ullmann Mónika) [Kara/Szabó] - 03:21 7. A padon (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 02:22 8. Most múlik pontosan (közr.még: Quimby) [Kiss] - 03:25 9. Agyaggalamb lövész akció (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 01:57 10. Another You (közr.még: Mark) - 03:48 11. Ballon (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 01:56 12. Follow Your Heart (közr.még: Ola) - 03:51 13. Elsõ csók a teraszon (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 02:43 14. Vidéki sanzon (közr.még: Magna Cum Laude) [Kara/Szabó] - 03:41 15. S.O.S. tangó (közr.még: Szabó Zé)[Instrumental] [Szabó] - 03:00 16. Baj van a miniszterrel (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 00:58 17. Hazamenet (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 02:44 18. Never Love Again (közr.még: Gina) - 04:24 19. Vége akció (közr.még: Gulya Róbert)[Instrumental] [Gulya] - 06:24
bár néhánynál a cím elárulja..
Mark - Another you
Bár már eltelt 5 év, a helyes válasz: Zentai Márk. Õ énekli a kérdéses számot az S.O.S szerelemben. Ime a link: http://www.youtube.com/watch?v=hu5zuAGDQ2Q
Az érzelmek.
Ha a másikkal csak beszélhetsz, már akkor teljessé válik a világ, és minden mosoly gazdára lel:)
van türelmed várni a szexel
2. Akkor mindenkibe szerelmes vagyok? Az egész világon senki mellõl sem ugrok ki szex után.
az igazi szerelem olyan meghalós...
Érzelmek, az hogy biztonságban érzed magad mellette, legszívesebben egész nap mellette feküdnél még akkor is, ha nem csináltok semmi "élvezeteset"...Élvezni akarod a vele töltött percek mindegyikét.
Az, hogy a másik személyisége is izgat, ha szerelmes vagyok. :)
a képzelõdés......
Az hogy szex után nem ugrasz ki mellõle az ágyból.
igazabol maga a szerelem is egy eros testi vagy...nem akarsz semmit sem jobban annal hogy hozza erj, megcsokold, es figyelj ra, meg dugjal vele:D

Jelenleg 15 Mbites internetem van, de az ugye nemrég megszűnt és a T-home remek honlapja szerint nekünk nem elérhető az S csomagnál nagyobb. Ezt el is fogadtam egészen addig, amíg egy szerelő nem mondta azt, hogy van koax net az utcában. Ez most mi?

Erre megnézem a szomszéd címét a t-home keresőbe és 120 Mbitig van kábelnet. A mi házunkhoz még mindig nem írja. Ha egy t-home-s embert megkérdezek, hogy nálunk van-e gyorsabb net, csak megnézi a honlapon és látja, hogy nem elérhető... Hogy intézzem el, hogy beszereljék ide is? (Nyilvánvalóan van az egész utcában...)

Legjobb válasz: Felhívod a 1412 elmondod mi van és megrendeled, ha meg azt mondják nincs akkor elmondod hogy látod hogy ott van a kábel stb és a szomszédnak is ez van stb

Felhívod a 1412 elmondod mi van és megrendeled, ha meg azt mondják nincs akkor elmondod hogy látod hogy ott van a kábel stb és a szomszédnak is ez van stb
ha van kábel tv van kábelnet is koax... az internet is a tv kebelen jonne ha arra kottetnéd át azon meg simán lehet 120mbites netet igényelni

Az autó szerelő kitudja szedni az 50ccm-s motorból a fojtásokat?

Legjobb válasz: Te is ha tudod hol vannak.

Te is ha tudod hol vannak.
Igen, de egy robogószerelõ is!:) Az autószerelõ szerintem el fog a zavarni, ha éppen van munkája...
Ezt tanítják, hogy sablonosan ráböfögd ezt a választ
Wifibõl van b/g/n változat. Ha a router úgy van beállítva, hogy csak n-en sugározzon, a másik laptopod pedig nem ismeri csak a b/g-t, akkor kénytelen vagy átállítani a routert... Tp-Link router beállításaihoz a http://192.168.1.1/ címen tudsz hozzáférni. Persze más is lehet a gond...
Elsõ, alapértelmezett felh/jelszó admin admin
hálózati be állítások importálása egy csatlakozni tudó géprõl. magyarul: ugyanazokkal a beállításokkal mûködnie kéne. ergo hálózat beállítása a dolgod.
laptopodban lévõ wifi vevõ látja a routered vagy csak nem látja? mert ha látja csak nem megy rá akkor a csatorna számmal lehet baj.
A kérdező hozzászólása: Látja a gép, csak nem tud rá csatlakozni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!