Találatok a következő kifejezésre: Az Nst nem (72 db)

Mennyi időm lehet még szülésig? 38 hetes vagyok, ci: 1111, laza méhszáj . Az nst nem mutatott nagyobb összehúzódást. Sokszor keményedek, néha görcs, de elég rendszertelen.

Legjobb válasz: Szia! Én 1 hétig húztam ugyanígy, és 40+1 napra lett meg a kislányom. De sajnos meg kell cáfolnom, az elõzõ hozzászóló véleményét, hogy könnyû szülés elõtt állsz. Persze legyen úgy, azt kívánom!!! De nekem sajnos nem volt valami könnyû szülésem ettõl függetlenül, mert hiába voltak fájásaim 2 ujjnyinál jobban nem igazán akartam tágulni. 11 órát vajúdtam, még így is oxitocin kellett és burokrepesztés. Könnyû szülést, és jó egészséget kívánok! 16 napos kislány anykája

Szia! Én 1 hétig húztam ugyanígy, és 40+1 napra lett meg a kislányom. De sajnos meg kell cáfolnom, az elõzõ hozzászóló véleményét, hogy könnyû szülés elõtt állsz. Persze legyen úgy, azt kívánom!!! De nekem sajnos nem volt valami könnyû szülésem ettõl függetlenül, mert hiába voltak fájásaim 2 ujjnyinál jobban nem igazán akartam tágulni. 11 órát vajúdtam, még így is oxitocin kellett és burokrepesztés. Könnyû szülést, és jó egészséget kívánok! 16 napos kislány anykája
Jaj de jó neked Pajti! Ez tudod mit jelent?! 1 ujjnyi méhnyak, teljesen nyitott méhszáj-at és azt, hogy könnyû szülés elõtt állsz, innen csak fájás kell és meglesz a babád!! Én is 38. hétben vagyok, de a hétfõi vizsgálaton azt mondta a dokim, hogy csak 1 ujjnyira vagyok kitágulva:( én is keményedek, néha szurkál, de sajna rendszertelen...

Ha jó lesz az NST pénteken, akkor nem csinálnak magzatvíz vizsgálatot? 40hkm

Legjobb válasz: Én is voltam 40hetesen Nst-n, minden oké volt, doki csak aláírta és mehettem haza. Másnap menni kellett uh-ra, és akkor csináltak magzatvíz vizsgálatot, mert kiderült hogy kevés a magzatvíz. Kérdésedre válaszolva, ha jó az Nst, nem csinálnak magzatvíz vizsgálatot.

Én is voltam 40hetesen Nst-n, minden oké volt, doki csak aláírta és mehettem haza. Másnap menni kellett uh-ra, és akkor csináltak magzatvíz vizsgálatot, mert kiderült hogy kevés a magzatvíz. Kérdésedre válaszolva, ha jó az Nst, nem csinálnak magzatvíz vizsgálatot.
általában terminus után egyik nap NST másik nap AMnioszkópia nálunk így volt. csak sajnos mikor aminónak kellett volna lennie csak Nst volt pedig addigra már belekakált a vízbe 40 + 5 napon volt ez...
hát a barátném is igy volt a következõ nst után befekteték majd 10 nap után tehát 40+3naposan szült!
Ha most szülnél, akkor is idõben lennél. Ha a kiírthoz képest kérdezed, akkor igen. Sokan szülünk elõtte, de a te esetetben ez már nem lenne koraszülés. Az nst-vel a baba szívmûködését ellenõrzik, ebbõl próbálnak arra következtetni, hogy hogy érzi magát odabent. A beszûkült méh kifejezéssel még nem találkoztam. Ha valami nem tetszik a dokinak, akkor azért fektet be a korházba, hogy minden nap, esetlek többször is ellenõrizni tudják a baba állapotát és ha romlana, azonnal közbe tudjanak lépni. Ha így is lesz ne aggódj, ez mindkettõtök érdeke, így tudnak rátok a legjobban vigyázni. Könnyû szülést és sok boldogságot a babához!


36 hetes nst-re megyek holnap. A székesfehérvári ambulancián az nst kimutatja a fájásokat ha vannak? És ha vannak akkor haza engednek? Mi az amiért nem engednek haza? Ilyenkor vizsgálat is van?

Legjobb válasz: Szia! Igen kimutatja a fájásokat az NST, és sajnos nagy valószínûséggel nem engednek haza! Ha szükségesnek tartják akkor csinálnak vizsgálatot hogy mennyire lehetsz kitágulva. Sok sikert!

Szia! Igen kimutatja a fájásokat az NST, és sajnos nagy valószínûséggel nem engednek haza! Ha szükségesnek tartják akkor csinálnak vizsgálatot hogy mennyire lehetsz kitágulva. Sok sikert!
szülés elõtt 4 órával nekem SEMMILYEN fájást nem mutatott a CTG, (NST), pedig 2 perces fájásaim voltak már akkor. Legközelebbi terhességemnél nem is vagyok hajlandó a ctgvel idegesíteni magamat.
A kérdező hozzászólása: Szia.Köszi a gyors választ.Nem bánom ha nem engednek haza, mert már azt mondta a dokim hogy akármikor meg lehet a baba.A méhlepény eléggé el van öregedve és a méhszájam is 2 hete volt 2110.Fel is van puhulva.Érzek is néha fájásokat de rendszertelenek, és remélem a gép is látja majd holnap.

Az NST vizsgálatkor csinálnak CTG vizsgálatot is? A kettő nem ugyanaz, ugye?

34. héttől kell majd mennem először NST-re,és arra lennék kíváncsi,hogy ekkor még csak a baba szívhangját fogják figyelni,vagy már azt is,hogy vannak-e méhösszehúzódásaim?! 22.hét óta keményedek és görcsölgetek,és a védőnőm 2 hete azt mondta,hogy örülne annak,ha az NST-t már a 34. héttől elkezdenénk.(Csak azt nem mondta,hogy miért,én pedig nem is kérdeztem tőle).És arra gondolok,hogy lehet,hogy ezért akar elküldeni hamarabb,hogy megfigyeljék,hogy van-e már fájás.Hétfőn megyek hozzá tanácsadásra,akkor rákérdezek,hogy miért küld már a 34.héten. 31+4 hkm

Legjobb válasz: Ugyanaz. Van olyan gép, ami a méhösszehúzódást is nézi, de van, amelyik erre nem képes. Én Miskolcon élek, itt a Semmelweisben pl. van 3 gép, ebbõl csak 2 mér összehúzódást is, a 3. nem (ill. a 2-bõl is az egyik néha méri, néha nem). Mindig oda ültem, ahol épp volt hely. Voltam 8-9 alkalommal NST-n, ebbõl összesen talán 3 alkalommal ültem olyan gépnél ami ezt is mérte.

Ugyanaz. Van olyan gép, ami a méhösszehúzódást is nézi, de van, amelyik erre nem képes. Én Miskolcon élek, itt a Semmelweisben pl. van 3 gép, ebbõl csak 2 mér összehúzódást is, a 3. nem (ill. a 2-bõl is az egyik néha méri, néha nem). Mindig oda ültem, ahol épp volt hely. Voltam 8-9 alkalommal NST-n, ebbõl összesen talán 3 alkalommal ültem olyan gépnél ami ezt is mérte.
ugyanaz a funkciója. Méhösszehúzódásokat néz mindkettõ. Az egyik érzékeli magától a magzatmozgást, a másik olyan hogy kapsz egy nyomógombot és neked kell nyomkodnod amikor mozgást érzel. Most kapásból nem tudom hogy melyik melyik, de ez a különbség.
A kérdező hozzászólása: Én nem miskolci vagyok, viszont ott fogok szülni(Semmelweisbe)mert területileg oda tartozom.Kedden megyek egyébként oda 32 hetes Uh-ra és szerintem legközelebb oda már 36 hetesen kellesz majd mennem NST-re.Viszont nálunk(tiszaújváros)is csinálnak NST-t, és sztem ide kell majd jönnöm 34 hetesen.Már alig várom ezt a vizsgálatot, mert nagyon kíváncsi lennék már arra, hogy vannak-e már összehúzódásaim..30. hét óta mintha kisebb jóslóim lennének, hullámszerûen jönnek a görcsök, elég erõsen jön aztán pár másodperc múlva enyhül és kb fél perc alatt elmúlik..aztán megint kb fél perc múlva ugyan így jön a következõ görcs..és ez általában fél óráig kitart, aztán elmúlik.Kb 2 napja megnöveltem a magnerot adagját 3x1-rõl 3x2-re és azóta nem görcsölök, viszont a keményedés nem múlik el a gyógyszertõl sem.
Az NST és a CTG ugyanaz.
Én õszintén szólva nem értem nálunk az NST-t. Hogy nézi a méhösszehúzódást? A papíron csak a baba szívhangjának képe látható, meg a mozgás. (Nyomkodós) Csak egy fejet tesznek a hasra, azt hallottam amúgy kettõt szoktak. A szülõszobán rendesen 2 fej volt, és nem a baba értékei voltak a papíron, hanem tényleg a fájások. Most én vagyok a hülye?
NST=non-stressz teszt. Magyarul nyugalmi állapotban készült CTG. A CTG=cardiotocografia. cardio=szívmûködést, tocométer=méhösszehúzódást méri. Két görbét rajzol, felül a szívfrekenciának a görbéjét, az alsón meg a méhösszehúzódásokét. Emellett vagy ilyen kis nyomkodóval vagy automatikusan jelöli a magzatmozgást.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is tudtam, hogy mit jelent a rövidítés.Azzal nem voltam tisztában, hogy ezt tulajdonképpen 2 különbözõ géppel nézik-e, vagy ezt a 2 vizsgálatot egy és ugyanazon gép csinálja-e.Meg hogy ez a 2 vizsgálat ugyan az-e..tehát, hogy NST-vel is néznek-e méhösszehúzódást, vagy azt csak CTG-vel nézik-e. De végül is így sem tudtam meg, hogy mire számíthatok, hogy amikor elõször megyek majd NST-re akkor kiderül-e az, hogy van-e már fájásom vagy sem, mert vagy olyan gép lesz ami azt is kirajzolja, vagy nem :/
Na már értem. Nálunk akkor nem néz összehúzódásokat a sima NST.
Ugyanaz. A CTG a gép neve, az NST a vizsgálat neve.

Nővérem update-ezik, Réka tornára jár 35 hetes ma volt nst-n és dokinál és nem hízik a babája és az nst is rossz lett, lehet ez a túlzásba vitt életmód miatt? Ha még most enni kezd akkor visszafordítható a folyamat?

Kit?zte magának hogy ? nem lesz kövér elhízott kismama és csak a szükséges 5-6 kilót hízza meg. (Harmadik babája amúgy az eddigiek normál súllyal születtek 3400-3500 grammal). Az orvosa pihenésre fogta már korábban is, de részletesen nem fejtette ki mit ért alatta meg azalatt hogy egyen rendesen. N?vérem szerint az update szerinti étkezés az rendes étkezés. Nem a módszert akarom elemezgetni meg kritizálni de létezik összefüggés a babája állapota és eközött? 2100 grammnak becsülték a súlyát.

Legjobb válasz: Ha nem fejlõdik rendesen a baba, akkor bármit gondolhat a nõvéred, egyértelmû, hogy gond van. Alapból a magzat elveszi az anyától, ami kell neki, de nyilván már a nõvéred is olyan szinten alultáplált, hogy nincs tápanyag és energia a szervezetében, amibõl a gyerek fejlõdni tudna. A Norbiréka féle agymosásról, inkább nem irom le a vélemyénemet... Csak érdekességnek annyit, hogy egy Norbi update kenyér február óta hever a kolléganõm fiókjában (nem hûtõben), 5 hónap elteltével még mindig semmi elváltozás nincs rajta, nem száradt, nem penészes. Ez vajon mennyire természetes folyamat? Mennyi természetes (táp)anyagot tartalmazhat egy ilyen vacak???

Ha nem fejlõdik rendesen a baba, akkor bármit gondolhat a nõvéred, egyértelmû, hogy gond van. Alapból a magzat elveszi az anyától, ami kell neki, de nyilván már a nõvéred is olyan szinten alultáplált, hogy nincs tápanyag és energia a szervezetében, amibõl a gyerek fejlõdni tudna. A Norbiréka féle agymosásról, inkább nem irom le a vélemyénemet... Csak érdekességnek annyit, hogy egy Norbi update kenyér február óta hever a kolléganõm fiókjában (nem hûtõben), 5 hónap elteltével még mindig semmi elváltozás nincs rajta, nem száradt, nem penészes. Ez vajon mennyire természetes folyamat? Mennyi természetes (táp)anyagot tartalmazhat egy ilyen vacak???
Az update rendszertõl, és attól, hogy Norbi szerint csak a szénhidrát a bûnös a hízásért, mi, orvosok sikítófrászt kapunk. Bullshit, csak egy hype, amire sokan felülnek. DE! Ártani nem árt, csak akkor ha valaki nagyon túlzásba esik, és 35 hetesen a 2100 gramm nem vészes. 3 kg körül fog születni (már ha jó a becslés). Én hat kilót híztam normál testalkat mellé, és 4 kilós lett a babám.
Egyértelmû igen. Az update diétás és édesítõszeres akármilyenes kaja. Az terhesség alatt pont nem jó. A Réka torna még beleférne, de ahhoz ehetne is rendesen.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is ez lesz a vége hogy befektetik. És jó lenne már valaki kicsit keményebben elõvenné hogy ne szórakozzon már tovább :((
14-es válaszolónak.Szted Lara sovány????Sztem meg pont hogy husis.egyáltalán nem mondanám soványnak.nincs azzal baj ha sportol a gyerek.
A kérdező hozzászólása: Nem. Õ mutatta a számítógépén. És különben se tenném ki ide.
Nnna. Ha ennyit hízott a baba négy hét alatt, és rossz az NST, akkor a magyar terhesgondozási protokoll szerint a nõvérednek éppen a szülõszobán kellene feküdnie egy 2-3 órás NST-n. Ha az NST rossz, a baba pedig nem hízik, akkor nyilván gond van a gyermek tápanyagellátásával, és 35 hetes gestatios korban már nem azon gondolkozunk, hogy ez Rékától van-e vagy sem, hanem azon, hogy mikor indítsunk szülést. Nekem ez a történet sántít, de te tudod. 31 hetesen egyébként 2000 grammos baba TÖKÉLETES méretûnek számít, azaz kötve hiszem, hogy ha addig rendesen fejlõdött emellett a NorbiRéka-baromság mellett, akkor most hirtelen elromlott volna a dolog. Ilyen esetben a lepényre gyanakszunk, és nagyon erõsen megfigyelünk, minimum. De inkább befejezzük a terhességet.
A kérdező hozzászólása: Be is küldték már holnapra ismét nstre.
A kérdező hozzászólása: Õ azt mondja hogy nem mozgott rendesen a baba meg hogy aludt és ezért lett rossz mert beszûkültnek tûnt. Ez után küldték át a flowmetriára ahol oké volt a dolog. Így kell holnap ismét mennie.
Hát ez katyvasz sztori. Akkor nem lett rossz az NST sem, alvó babával mindig beszûkül. Ha rossz lenne decelerálna, vagy aritmiás jeleket mutatna. Jó flowmetriával, jó NST-vel pedig én már inkább mérési hibára gyanakodnék (a szoftver középértékek alapján, átlag populáció eredményei szerint becsül, sokszor téved). Rühellem Norbit, de ismétlem, nem árt, amilyen étrendet kilökött a kis agya a médiába.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom akkor, õ mesélte de én is ott voltam tényleg átküldték flowra és tényleg ott volt a súlybecslés is a papírján. Vagy 25 percig volt bent az nst.n is. Még annyi hogy eddig a magán dokihoz járt, õ becsülte a súlyt. Most pedig a kórházban voltunk (mivel az nstre már oda jár).
Sziasztok! 37 hetes kismama vagyok és szinte updaten élek...nem azért, mert jaj istenem nehogy meghízzak...hanem a 24. héten kiderült, hogy terhességi cukrom van. Mióta updatet eszem a cukrom beállt a normálisra, a dietetikusom meg is dicsért, h milyen szépek az értékeim! Az, h mennyit hízik a baba nem az update életmódón múlik szerintem. Tegnap voltam nst-n, minden rendben van, a becsült súlya a babámnak 3300 gr. Ja és nem híztam csak 5 kilót!
remélem észhez tér, pár hét van már csak és a kezében tarthatja a babáját, de utána a szoptatásnál is figyeljen :)
Azért azt ne felejtsük el, hogy az update-et is lehet "normálisan", tehát a megfelelõ tápanyagbevitelre odafigyelve (minõségi fehérje, vitaminok, rostok), és lehet elvakultan (semmi más, csak mûkaja, fûrészpor meg édesitõszer) A túlzásba vitt sport sem jó, hiszen ha több energiát használ fel a sporttal az anya, mint amit bevisz táplálkozással, akkor mibõl is fog fejlõdni a gyerek???
A kérdező hozzászólása: Én nem is állítom (nem vagyok orvos ) hogy biztosan az update életmód miatt van ez vagy hogy amiatt van e egyáltalán. Valamint nem állok a nap minden percében mellette hogy mit is eszik iszik mennyit mikor. Azt tudom hogy heti 5ször jár aerobicra mert akkor én vigyázok a középsõ gyermekre.
Nekem a 34. és a 36. héten 2200 grammra becsülték a babámat. Most 3200re. Teljesen jó a súlya. Ezek becslések. 40+4hkm
Kedves 13-as, a Te sztorid is tulajdonképpen alátámasztja azt, amit itt mindenki mond. Hogy nem szabad a gyermek kárára diétázni.Alaptétel.Aki ezt mégis megteszi, veszélyezteti a gyermekét. Hozzáteszem, hogy az sem normális, hogy egy terhes nõ ennyire fóbiásan féljen a testsúlynövekedéstõl.
be tudod linkelni? a képet?
Én is Rékázok mióta az eszemet tudom, de mikor megtudtam hogy babám lesz, ettem mindent amit megkívántam, tornázni tornáztam.10kg-ot híztam.mire hazajöttem a kórházból 12-t fogytam.nekem a baba volt a legfontosabb, így nem érdekelt volna az se ha 20 kilót hízok, csak õ megkapjon minden szükséges tápanyagot.Sztem ráért volna szülés után update-ezni, ha komolyan csinálja 1-2 hónap alatt lement volna róla a felesleg.Azt azért mond el neki hogy szoptatáskor is szükség van a megfelelõ tápanyagokra, az update kajától nem lesz elég tápláló a teje.NEm a rendszer ellen vagyok, mint mondtam én is fan vagyok.A tesód majd elgondolkodik mekkora hülyeséget csinált ha több hétig nem jöhetnek majd haza a kórházból, addig míg nem hízik a baba. De az is lehet egyébként hogy a méhlepény nem táplálja eléggé a kicsit, azt viszont az orvosnak látni kellene, és azonnal beindítani a szülést.2100nagyon kicsi 35.héten.
Gratulálok neki.Miért nem eszik normálisa amit megkiván egye!!!! ha megszült szoptatott utána ráérd Update rendszer szerint élni. Mi e a fenéken csinalja baba kárára?
Nekem egy ismerõsöm volt ilyen h.lye, már bocsánat, hogy nem evett meg nem akart hízni a terhesség alatt. 3 kilót hízott összesen, majd egy nst nem lett neki jó és akkor bent fogta a dokija még az uccsó 2 hétre. Alig volt hasa is. Olyan volt, mint aki jól lakott egy tál bablevessel:) Hízlaltak rajta még 3 kilót, majd megcsászározták. (lombikos volt). A baba 3kilóval jött világra, már nagyobbacska, szegény kicsit fura, elhanyagolt, de ez már gondolom nem a koplalás miatt van...
A kérdező hozzászólása: Hát csak az a baj hogy egy hónapja is kb ennyinek mérték a súlyát. Én aggódom (helyette is..) :( Szerinte sokan csinálják így mint õ és Rubint Réka is végig tornázott és semmi baja a gyerekeinek és õ is update szerint él és a gyerekei is és ha káros lenne az már kiderült volna. Még olyat is mondott hogy én csak szeretném hogy õ megint jól elhízzon (ez egészen rosszindulatú megjegyzés mert ugyan miért akarnék én rosszat neki...)
A kérdező hozzászólása: De nem volt elhízva az elsõ két babájánál se, jó volt rajta súly na de majd szülés után nem ráérne lemozogni?
Egy hónapja is ennyi volt?! Ilyen terhességi korban ha egy hónap alatt nem hízik, és a flow is rossz, akkor azonnal mûtõbe viszik. Nincs itt valami félreértés?
A kérdező hozzászólása: Bocsánat mindig lemarad valami annyira ideges vagyok...szóval olyan is írhatna aki eszerint él vagy élt vagy terhesen is követte a diétát (olvastam korábban hogy cukorbetegek is csinálhatják) volt e valami baj az nstn vagy késõbb?
Az elsõ idõkben inkább csak vitaminokra, ásványi anyagokra van szüksége a babának az egészséges fejlõdéshez, késõbb pedig már kell a szénhidrát is! Ha nem táplálkozik a kismama változatosan, a szénhidrátot "kiûzi" a szervezetébõl, akkor nem hogy Õ nem hízik, de a benne fejlõdõ baba sem tud magára zsírt növeszteni, ami az Õ számára elengedhetetlen dolog!! És nem csak a baba számára fontos, hanem az anyuka számára is!! A terhesség és a szoptatás nem a fogyókúra ideje! Ilyenkor el kell felejteni ezeket az ételeket! Fontos, hogy egészségesen, és változatosan étkezzen a kismama/ szoptatós anyuka, és ehhez hozzá tartozik a szénhidrát is! Az anyatej hogy mennyire jó, tápláló, az is befolyásolja, hogy mit eszünk. Aki zsírszegényen táplálkozik, nem lesz olyan tápláló a teje, korán tápszerhez kell nyúlni... A szülésnél nem tudom honnan fog kellõ energiát elõkotorni a teste, ha nincs még neki sem tartaléka!? Bár kicsi az esélye, hogy elhúzódó szülése legyen, de szerintem nem hiányzik Neki sem, hogy 3-4 óra után úgy kimerüljön, hogy ne tudjon nyomni, a vége vákuum, vagy akár császár is lehet, mert ilyen nagyon követni akarja a trendet! Remélem hamar eldobja nõvéred a kalória szegény dolgokat, és elkezd rendesen enni, mert ha most elkezdi, még van esélye a Babának, hogy normális súllyal szülessen!Persze ahhoz ki kell húznia még 4-5 hetet, de van rá esély! Egy egészséges terhesség során pedig nem 5-6 kg tevõdik össze! Nekem, aki 3340 g-os gyermeket hoztam a világra, 7 kg ment le a szüléssel... Remélem hamar észhez tér nõvéred, a Baba érdekében!!! Üdv: 3 lányos, 11hkm
A kérdező hozzászólása: a flow nem volt rossz most. A súlya úgy volt hogy 2090 volt akkor most meg 21 valamennyi szóval VALAMIT hízott csak szerintem nem elég ütemben (meg az orvos is ezt mondta hogy nem elég gyorsan hízott)
és ö erre mit mond? és egész terhességem alatt dolgoztam és ettem amikor tudtam és amit megkivántam sok ideje lehet erre forfditani az engergiáját . gyerekére nem gondol? kellene nem ö az elsö hanem a baba
Na le leszek pontozva de leírom a sztorimat. Nagyon vékony alkat vagyok de terhesen 24 kg-ot híztam a lányommal aki gy fertõzés miatt 33+6 hétre érkezett, mi lett volna a végéig? Na a fiammal mikor várandós lettem eldöntöttem hogy nem fogok sokat hízni, és Rékázam meg délután csak gyümölcsöt meg gazokat ettem. 28 hetes koromig csak 5kg-ot híztam és beindult a szülés. Visszatartották a babát és közölték hogy kicsi 900g volt 27+6 htesen. Na onnantól nem kíméltem magam zabáltam és feküdtem a kórházban 37.hétig. Akkora hasam lett 40. hétre hogy megbámultak az emberek 3700-al született a fiam. Én 17 kgal zártam. most 3 hónap telt el már majdnem megint a régi vagyok. A terhesség nem a diétáról meg a tornázásról szól és a kórházban is mindenki dokik, nõvérek óvtak mindenkit Rékától. Amúgy neki idõre 2400-500-al született a kisfia.
Bocs az offért, de szerintem túlzás, amit Rékáék csinálnak! Minden tiszteletem az Övéké, mert elértek valamit, de van amit nem tudok bennük tisztelni. Ilyen pl: néztem a múltkor a közösségi oldalukat, ahol büszkén írta, hogy a lánya nem tom hány km-t futott... Olyan sovány szegény kislány... :-(
A kérdező hozzászólása: annyira rossz mert õ meg fényképezkedett is vele nemrég nagy hassal és hogy õt hogy megdícsérte a Réka a torna után hogy három gyerekes anyuka és milyen csinos. Mondjuk tényleg jó izmos meg ilyesmi dehát csak nem ettõl lesz fitt mami.
Rákának anno mennyivel született a kisfia? tudjátok? az se normális hogy terhesen annyi fellépést vállat mintha kötelezö lett volna. egyetlen egy épre emlékszem ami végre nem arrol szolt hogy natur joghurt meg 3 gyümidarab amikor este Kocsonyát evett s le lett fotozva egy várandóság nem errõl szól!!!!
Rubint Réka nagy túrót él update szerint, csak raja nem látszik meg, mert rengeteget mozog. Valakinek beszélni kellene a nõvéred fejével, az orvosa tud az életmódjáról???

Ha az nst-én nem úgy mozog a baba ahogy kellene, akkor az a lepény állapotát is jelezheti? Beindíthatják a szülést ha nem megfelelő az eredmény?

Legjobb válasz: További vizsgálatokra küldenek, befektetnek a kórházba. Ott mindennap NST-znek, és ha baj van, intézkednek. Nem kizárt hogy indítják, de csak szélsõséges esetekben szokott elõfordulni. Boldog babavárást!

További vizsgálatokra küldenek, befektetnek a kórházba. Ott mindennap NST-znek, és ha baj van, intézkednek. Nem kizárt hogy indítják, de csak szélsõséges esetekben szokott elõfordulni. Boldog babavárást!
Jelezheti, de olyankor, ha aggasztó az eredmény, megnézik uh-gal is, hogy láthassák az érettségét.

Normális, hogy az NST-n nem kell nyomkodni a magzatmozgást jelző gombot? Helyesebben nincs is.

Azért furcsállom, mert az el?z? terhességemnél (másik kórházban) volt ilyen gomb, és használni kellett. Hogy lehet így látni, hogy mozgás hatására gyorsul-e fel a kis szíve?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolónak: van másik gép is, de ahhoz sincsen gomb. És nincs mellettem senki. Ellenben néha bejönnek ellenõrizni, és ha nem mozgott a babám, kérdezik is, hogy alszik-e? Tehát valahogy biztos tudják, hogy nem mozdult, de elvileg azt is látniuk kéne, hogy amikor mozgott, akkor gyorsult-e fel a szívverése. A második válaszolónak: akkor jó, ha tudják. Végül is az elsõ NST eredménye nem is tetszett a dokimnak, így visszarendelt pár nap múlva, és mivel akkor már élénken mocorgott alvás helyett, a görbe pedig szép cikkcakkos volt, azt mondta, ez mindjárt más. Köszönöm szépen a válaszokat!

A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak: van másik gép is, de ahhoz sincsen gomb. És nincs mellettem senki. Ellenben néha bejönnek ellenõrizni, és ha nem mozgott a babám, kérdezik is, hogy alszik-e? Tehát valahogy biztos tudják, hogy nem mozdult, de elvileg azt is látniuk kéne, hogy amikor mozgott, akkor gyorsult-e fel a szívverése. A második válaszolónak: akkor jó, ha tudják. Végül is az elsõ NST eredménye nem is tetszett a dokimnak, így visszarendelt pár nap múlva, és mivel akkor már élénken mocorgott alvás helyett, a görbe pedig szép cikkcakkos volt, azt mondta, ez mindjárt más. Köszönöm szépen a válaszokat!
Ez elég gáz! Azt nem mondták, hogy esetleg szóljál amikor van mozgás? Van ott valaki melletted? Nem igazán értem, hogy lehet ezt így vizsgálni. Nincs másik gép a kórházba?
Magából a görbébõl meg tudják állapítani, hogy normális-e avagy sem.Ez miatt nem kell aggódni.Ez úgyis olyan, hogy ki mikor nyomja...Sokan azért nyomják, mert tudják, hogy mozognia kell a babának... Szóval nálunk is volt, hogy nem volt jó a gép, vagy oda sem adták, hogy nem az a fontos... A baba szívhangja a fontos, és az látszik a görbén, nyugi!

37 hetes tehes vagyok, hogy lehet az, hogy nem sikerült végig csinálni nálam az nst vizsgálatot?

Ma voltam el?ször nst-n és nagyon lehangolt, mert alig találta meg a szülészn? a megfelel? poziciót ahhoz, hogy hallja a szivhangot, pedig a babó végig látványosan mozgott, kb 10 perc után elkezdett csipogni a gép és nem mutatott semmi értéket, ekkor a szülészn? próbálta megint megtalálni a megfelel? pontot, hogy folytatódjon a vizsgálat, de megint 1-2 percig m?ködött csak, aztán azt mondta, hogy ezt mára hagyjuk...

Legjobb válasz: szia! nyugodj meg, nem érdemes magad azon idegesíteni, hogy egy szülésznõ mit jósól, legfõképp úgy nem, hogy csak úgy odavet egy ilyen megjegyzést. Az nst nem tudom miért nem sikerült, de az biztos, hogy én a héten voltam elõször, és közben háromszor kellett testhelyzetet váltanom (nemcsak nekem, másnak is), mert vagy nem érzékelte a szívverést, vagy nem mozgott a baba.

szia! nyugodj meg, nem érdemes magad azon idegesíteni, hogy egy szülésznõ mit jósól, legfõképp úgy nem, hogy csak úgy odavet egy ilyen megjegyzést. Az nst nem tudom miért nem sikerült, de az biztos, hogy én a héten voltam elõször, és közben háromszor kellett testhelyzetet váltanom (nemcsak nekem, másnak is), mert vagy nem érzékelte a szívverést, vagy nem mozgott a baba.
Valószínü azért nem sikerült a vizsgálat mert béna volt a szülésznõ.Nekem három hétig minden nap csináltak és elõfordult ilyen amikor a sznõ rosszul rakta rám, olyan is volt hogy csak az egyik értéket mutatta.Az meg ne érdekeljen mit mondott, nekem többem is azt mondták jó nagy fiu lesz és egy 46cm-s lányom lett.

Mi az az ok, ami miatt az NST-n benntartanak? Nem jöhetek haza?

Köszönöm szépen

Legjobb válasz: Kifejtenéd egy kicsit részletesebben? Általában az nst vizsgálat 20 perc, akkor tarthatnak bent a kórházban, ha valami nagyon nem jó.

Kifejtenéd egy kicsit részletesebben? Általában az nst vizsgálat 20 perc, akkor tarthatnak bent a kórházban, ha valami nagyon nem jó.
Én eleve kávéztam a terhesség alatt azt azért nem tekinteném mûszarnak szerintem 1-2 csoki is belefér. A kóla meg, ha nem rendszeresen fogyasztja az ember nem árthat, persze ettõl még nem kell senkinek innia (kólát pl én sem ittam, de nem terhesen sem iszom). Ha ezt mondják neked akkor mond, hogy te nem iszol és kész, nem kell ezen felháborodni. A csokit és kv-t ha azt egyébként is fogyasztja a kismama az nst-n is ajánlották, mint ahogyan a szõlõcukrot is kicsit megdobja a vércukorszintet és felkelti a babát, már amelyiket, és akkor nem kell mondjuk 45-50 percig ücsörögni és várni, hogy történjen valami, mert mondjuk csak annyi a gond, hogy alszik a pici. Ha nem lesznek jobbak az értékek vagy rendszeresen rossz az nst akkor úgy is megvizsgálják alaposabban a kismamát és befektetik.
Én is holnap megyek az elsõ nst-mre :) Nagyjából leírták, miért tarthatnak bent, de ennek csak jó oldala van: figyelnek rátok, kontroll alatt vagytok. Azt árulja el nekem valaki, miért mondja mindenki, hogy kólázzanak, csokizzanak, kávézzanak uh meg nst elõtt a kismamák? :( Szerintem nem tesz jót a babának, ha amúgy nem ivott a terhesség alatt ilyeneket a kismama, minek túráztatni a baba szervezetét...... Én viszek friss limonádét és szõlõcukrot. Komolyan nem értem minek ezek a mû[email protected] 36 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Hú szegény utolsó :( Jól megszívtad. Amire még bent tartottak nst-n valakit az a baba aritmikus szívhangja volt, de ezeknél általában a terhelésnél vagy a szülés alatt beáll a normál szívverés. De nyugi ne parázz ezeken elõre. Az elsõ gyerekkel minden nst-t kb 10 perc alatt lezavartam, csak a 2. volt lusti. Nem kell ezeken elõre görcsölni, minden rendben lesz :) Esetleg elõtt úgy 15-20 perccel egyél meg egy kis csokit és akkor valószínûleg ébren lesz a lurkó!
én igy szültem tavaly. vasárnap volt, dél.nagyon rosszul voltam egész nap 38hetese voltam, fájt nagyon a hasam.este fél 9kor bementünk mert valami tényleg nem volt ok.fél órát voltam gépen a gyerek nem adott jelet nem csinált semmit.akkor a dokim elvitt ultrahangra ahol rájött hogy 36hét óta nem nõtt a gyerek.már nem engedett haza rá 2órára megvolt a kicsim.most egészséges egy éves a kicsim. nem megijeszteni akarlak.de szerintem már korábban megindították volna ha hamarabb észrevette volna.csak kihagytam egy hét vizsgálatot.nagyon beparáztam akkor, második baba amugy.és ugy mentem be hogy hazaenged.a lányom meg ott volt velem vizsgálaton.mehetett haza :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm
Amiért engem bent tartottak: - durva és gyakori görcsök (semmit nem éreztem, újságolvasás közben ijesztett rám a szülésznõ). Vinni akartak egybõl a szülészetre - gyakran elugró/kihagyó szívhang - kielégítõ/lassú szívhang Bent voltam fél napot 37 hetes terhesen, mire a szülészem közölte, hogy utánam már vagy 13 kismamát fektettek be. Végül kiderült, hogy a gép nem jó ...
A kérdező hozzászólása: Arra gondoltam, hogy mi lehet probléma ami miatt benn kell maradnunk! Nekem magas vérnyomás, vagy a picivel valami, esetleg a vizeletben valami! Holnap reggel megyek az elsõre, és szeretnék tisztában lenni, mik azok az okok, amik miatt benn tarthatnak! Köszönöm szépen
Ahogy a második is írta. Ha egy ctg (vagy nst) vizsgálat során a szívhangja a babának nem változik, mindig egyenletes akkor elöször megismételtetik hátha alszik csak, majd ha esetleg mozog a baba de a görbe még sem leng ki (minden mozgásnál a szivritmus meggyorsul), akkor szoktak bent tartani. Ha a pulzus rendesen emelkedik mozgásokra akkor semmi baj nincs. Nekem a praxisban csinálják a ctg-t ahova járok. Mindig ctg-vel kezdek majd vizsgálat, közben labor... Na egyszer 30 percig nem mozgott a baba, és doki megvizsgált majd vissza küldött a ctg-re. a vizsgálattól felébredt így minden rendben volt.
velem is ez volt anno. Nálam végül a szülést is megindították miatta, persze nem baj mivel 3 nappal már úgy is túlhordtam (csak általában 7 napot várnak az indításig) Nekem az volt a baj, hogy a lányom csak szunyókált bent, semmire nem mozgott az nst görbéje szinte egy csík volt (kereshetek neked képet róla ha gondolod) Ilyenkor fokozottan ellenõrzik biztonságból a kismamákat, hogy nehogy gond legyen a babával (napi 1 uh+ 3 nst volt nekem a kórházban) illetve nézik, hogy a terhelésre hogyan reagál a baba (na itt volt nálam a baj, mert akkor sem aktívkodott) De a babával semmi baj nem volt. Ezek inkább olyan megelõz dolgok, hogy nehogy gond legyen. Inkább behívnak etetnek itatnak és naponta 2-3X megnéznek, mintsem hazaküldjenek és ha gond van feljelentsd õket. Szóval nyugi nem lesz semmi baj a babával, max unatkozol pár napot a kórházban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!