Találatok a következő kifejezésre: Az NST pl hogy (2 db)

Az NST értékek, pl hogy 65, mit jelentenek?

Összehúzódások számát, vagy mit?

Legjobb válasz: non-stress test (NST), a 65 szerintem a magzati szívritmus (65/perc), de amit az NST igazából mér, az az, hogy az átlagos szívritmustól a mért 20 perc alatt eltér-e legalább két alkalommal 15 ütéssel -- azaz, van 2x olyan (legalább 15 mp hosszú) idõszak, amikor az átlagtól (mondjuk, 65) eltér 80-ra. Az összehúzódásokhoz annyi a köze, hogy a baba ritmus változása leginkább akkor történik, amikor összehúzódás van, az NST az összehúzódásokat is méri és rajzolja a grafikonján. KD

non-stress test (NST), a 65 szerintem a magzati szívritmus (65/perc), de amit az NST igazából mér, az az, hogy az átlagos szívritmustól a mért 20 perc alatt eltér-e legalább két alkalommal 15 ütéssel -- azaz, van 2x olyan (legalább 15 mp hosszú) idõszak, amikor az átlagtól (mondjuk, 65) eltér 80-ra. Az összehúzódásokhoz annyi a köze, hogy a baba ritmus változása leginkább akkor történik, amikor összehúzódás van, az NST az összehúzódásokat is méri és rajzolja a grafikonján. KD

Az nst előtt lehet olyat csinálni hogy pl. iszok kávét hogy mocorogjon a babó? Vagy nem ajánlatos? Ti mit csináltatok?

Nem akarok csalni csak azért kérdezem mert ugye uh. el?tt olvastam itt hogy bevetettek praktikákat,de azt nem tudom hogy nst el?tt is szoktak e ilyet csinálni?

Legjobb válasz: lehet, de inkább csokit egyél elõtte (egy ismerõsömnek javasolták is).

lehet, de inkább csokit egyél elõtte (egy ismerõsömnek javasolták is).
Én tegnap voltam és ittam elõtte de szerintem a front miatt (meg egyébként sem szereti) nem használt folyamatosan elbújt vagy elszundított. Legközelebb vagy a 'kólát' vagy a csokit próbálom ki hátha az segít:)
1* jártam úgy, hogy a büfébõl sietnünk kellett vissza a kórházba és tényleg csak néhány korty kávét ittam.A kisfiam szíve 200at vert, rögtön hívták is a dokimat.Azt hitték baj van.Ezután minden vizsg. elõtt megkérdezték, hogy kihagytam-e a kávét stb...Amikor nem mocorgott az NST alatt én inkább ujjbeggyel simogattam a hasam, erre mindig reagált.
Mifelénk ha nem mocorog a vizsgálat elõtt a baba, akkor meglépcsõztetik a kismamákat: két-három emelet le-föl, tuti felébred a manócska.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek hogy válaszolt!:-)) Tehát akár ha eszek egy kis csokit akkor az nem minõsül csalásnak?
Nem, nem minõsül csalásnak csak felébreszted a picit:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!