Találatok a következő kifejezésre: Az Inuitok felkínálják a feleségüket (1 db)

Az Inuitok tényleg felkínálják a feleségüket éjszakára?

Még régen olvastam arról a szokásról, hogy ha egy Inuit (Eszkimó) vendégül lát valakit éjszakára, akkor azzal kedveskedik neki, hogy felkínálja a feleségét! Igaz ez manapság még?

Legjobb válasz: Valahogy fel kell lendíteni a turizmust, máskülönben ki a fasz menne az északi sarkra? :D

Valahogy fel kell lendíteni a turizmust, máskülönben ki a fasz menne az északi sarkra? :D
Áhh ez LOL :) ))))) AMúgy én is olvastam ezt, szal igaz lehet.:) ))
Igen, sõt!! Az a legnagyobb sértés, ha nem fogadod el az asszonyt.
Ha tudsz angolul ez egy hasznos link lehet, elég részletes a cikk és tisztáz pár fogalmat: http://www.straightdope.com/mailbag/meskimowifeswap.html OFF: Amúgy azzal nem értek egyet, hogy a cikk kormozza a keresztény misszionáriusokat, akik megpróbálták errõl lebeszélni a helyieket. Szerintem nagyon-nagyon fontos a hûség egymás iránt. Tehát ha én arrafelé mennék: 1.vinném magammal a feleségemet 2.ha valamilyen oknál fogva mégis felkínálná a házigazda a b. nejét, inkább lennék "illetlen", és visszautasítanám.
Ez arrafelé azért fontos, mert ezeken az alkalmakon kívül nem igazán van mód a keveredésre - így néhány generáció alatt belterjessé válna az ottani emberiség, és elkorcsosulna. MA MÁR jobban megy a mozgás... de régen ez létfontosságú volt!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Facebook illem, most minden babás képét like-olnom kéne?

Egy közeli rokonomnak gyereke született 4 hete. Most a kérdés kiírása előtt megnéztem, már száztizenvalahány kép van fent róla facebookon. Természetesen az egész rokonság mindent like-ol stb. Én sokszor csak látom a falon, hogy xy felrakott 12 képet, és kicsiben látom, hogy a baba. Nem az, hogy nem érdekel, meg nem szeretem, de annyit fel rak, hogy sokszor csak nyugtázom, hogy igen aranyos, de már meg sem nézem, így aztán nem is tetszikelgetem, meg nem írom, hogy de szép de aranyos stb. Eleinte még persze, csináltam, de egy idő után már nem.

De így meg mindenféle rokonok kérdezgetik, hogy nem is láttam, amiket tegnap rakott fel? Hogy egyáltalán rakott fel megint, nem is néztem? Mivel nem látták, hogy like-olom meg írok. Meg ez így ilyen sértődésre ad szinte okot, hogy most én vagyok a renitens rokon, aki nem örvendezik folyton a gyereken. De most attól még szép, aranyos, de annyira nem érdekel, hogy most napi X képet nézegessek, likeoljak, kommenteljek róla. Komolyan, azon is gondolkodtam, hogy akkor most már ez örökké tart majd? Most már évekig figyelnem kell, hogy van-e gyerek kép, hogy ne legyek én a paraszt, hogy nem biztos tetszik a gyerek, mert nem likeolom minden új képét?

8

Gáz ha huszonéveim közepén "misztikum-fantasy-young adult" könyveket olvasok?

A korosztályomnak szánt romantikus-csajos könyvek nem nagyon kötnek le, a drámáktól meg bedepizem.
Más is olvas ilyesmit?

5

Miért vagyok ennyire peches? Haragszik rám az Úr? Lent

május óta a megszokottnál többször érzem úgy, hogy peches vagyok. alig történik velem jó, de ha történik is, nem tart sokáig, mert valami elrontja a kedvem.
szóval úgy történt, hogy május körül egyáltalán nem imádkozok, templomba se járok, szóval nem gyakorlom a hitem. teljesen elfordultam a vallásomtól. (am gör. katolikus vagyok) ezzel büntet Isten, hogy nem voltam elég hű hozzá? bár őszintén szólva nem is nagyon hiszek ebben az egész vallás dologban, persze úgy vagyok vele, hogy Isten teremtette a Földet, meg minden, de ha jó leszek sokkal jobb lesz a mennyek országában, ott nem vár rám semmi feladat, meg minden. de azt mondják, a Földi élet a paradicsom, szóval ennél a Menny is rosszabb szerintem, tehát inkább hagytam az imádkozást... meg igazság szerint előtte se nagyon hittem, hogy velem volt Isten, bár elég önző vagyok, nem nagyon imádkoztam másokért, tényleg csak ha nagyon nagy volt a baj, akkor esténként elmondtam érte/értük egy imát és kész. gondolom ezért nem segített rajtam az Úr, mert nagyobb részt magamért imádkoztam, hogy nekem jobb legyen. de nem nagyon tanítottak meg a jóra, hiába jártam hittanra is, ott se sokat tanított nekünk az atyánk.

2

Ti elégedettek vagytok a magyar himnusszal?

Mert én nem nagyon. Nagyon is befolyásolja az emberek szemléletét. És szerintem olyan "érfelvágós".

Miért mástól várunk segítséget?
Miért a régmúlt bújáról meg bánatáról szól?
Miért nem pozitiv jővőképet súgall?
A dallama is olyan depresszív...

Miért nem olyan "Tedd oda magad és meg lesz az eredménye!"?


18

Nagy kávéivók, ti hány csésze kávét isztok egy nap?

És éreztetek-e bármilyen negatív hatást? Mennyi kávéscsésze mennyiség az ami már rosszullétet okoz? Én steviával és tejjel iszom.

5

Meghalt valakinek valakije, mi a teendő?

Úgy értem hogy mindenki csak annyit mond hogy részvétem, meg hogy nem tudom mit lehet ilyenkor mondani. Van valami értelmes mondanivaló, vagy tanács?

2

Hogyan vegyem rá a szüleimet hogy lehessen facebook-om?

9

Önkéntes munka külföldön? (Svédország, Finnország, Norvégia) Vélemények, tapasztalatok? Bővebben lent! Minden meglátást várok!

Önkéntes programban szeretnék részt venni, ami kiutat biztosít egy választott országba. Én Svédország, Finnország, Norvégia között gondolkodom. Milyenek az életfeltételek ezekben az országokban? Mennyivel "drágább az élet"? Ez a program havi 130 euró zsebpénzt biztosítana plusz szállást. Megéri belevágni? Milyenek az emberek, befogadóak vagy nehéz beilleszkedni idegenként? Hosszútávon van haszna pár hónapnak ezekben az országokban vagy nem nagyon? Akinek van tapasztalata kérem írjon!! Fontos lenne!!

9

Szerintetek ciki, ha a pasi a bokrosba pisil egy rendezvényen?

7

Miért a normális, tisztességes embereken akarják behajtani a felelőtlen emberek mulasztását? (tömblakás - társasház)

Itt ugyan még nem történt ilyen, de most olvastam ilyen esetet, a híradóban is említették, nem egy ilyen eset volt.

Mind1, hogy társasház, vagy tömblakás. Ha egyik lakó nem fizeti ki rendszeresen a gáz-víz, stb díjat, akkor miért kapcsolják le az egész tömbben, vagy társasházban mondjuk a gázt? Mert sokszor ezt olvasom, hogy mivel 1 ember nem fizet, elzárják az egészet, amíg a tartozás nincs rendezve. Sokszor akkora 1 ember miatt a tartozás, hogy a többi lakó képtelen azt kifizetni. De miért a többi lakónak kelljen kifizetni?

Én ezt azért igazságtalannak tartom, mert nem a többi lakó tehet róla, hogy van 1 idióta delikvens, aki nem fizet, a cégek, vagy a közös képviselő pedig mindig a lakókat cs*szegeti azért, hogy győzzék meg XY-t, hogy fizessen már végre. Ilyen itt is volt. Elfelejtette valaki a számlát befizetni, és nem neki szóltak, hanem a többi lakónak, hogy figyelmeztessék.

Miért van ez?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!