Találatok a következő kifejezésre: Az Inuitok felkínálják (1 db)

Az Inuitok tényleg felkínálják a feleségüket éjszakára?

Még régen olvastam arról a szokásról, hogy ha egy Inuit (Eszkimó) vendégül lát valakit éjszakára, akkor azzal kedveskedik neki, hogy felkínálja a feleségét! Igaz ez manapság még?

Legjobb válasz: Valahogy fel kell lendíteni a turizmust, máskülönben ki a fasz menne az északi sarkra? :D

Valahogy fel kell lendíteni a turizmust, máskülönben ki a fasz menne az északi sarkra? :D
Áhh ez LOL :) ))))) AMúgy én is olvastam ezt, szal igaz lehet.:) ))
Igen, sõt!! Az a legnagyobb sértés, ha nem fogadod el az asszonyt.
Ha tudsz angolul ez egy hasznos link lehet, elég részletes a cikk és tisztáz pár fogalmat: http://www.straightdope.com/mailbag/meskimowifeswap.html OFF: Amúgy azzal nem értek egyet, hogy a cikk kormozza a keresztény misszionáriusokat, akik megpróbálták errõl lebeszélni a helyieket. Szerintem nagyon-nagyon fontos a hûség egymás iránt. Tehát ha én arrafelé mennék: 1.vinném magammal a feleségemet 2.ha valamilyen oknál fogva mégis felkínálná a házigazda a b. nejét, inkább lennék "illetlen", és visszautasítanám.
Ez arrafelé azért fontos, mert ezeken az alkalmakon kívül nem igazán van mód a keveredésre - így néhány generáció alatt belterjessé válna az ottani emberiség, és elkorcsosulna. MA MÁR jobban megy a mozgás... de régen ez létfontosságú volt!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért nem köszönnek a gyerekkori ismerőseim?

28 éves vagyok, 10 éve költöztem el a fővárosba. Akkoriban még nem volt iwiw sem, meg facebook, a telefonszámok cserélődtek, így szépen eltűntünk a gyerekkori barátokkal, ismerősökkel egymás szeme elöl.
Már sok alkalommal találkoztam ideköltözött régi osztálytársakkal, nagyon jó barátokkal, akikkel együtt táboroztam, stb.
Viszont nem ismer meg senki, nem is köszönnek. A múlt héten találkoztam az egyik nagyon jó barátommal, gyerekkoromban szomszédok voltunk, aztán mi elköltöztünk, de 16 éves koromig éjjel-nappal együtt lógtunk, a szüleink a mai napig találkoznak a városban. Ráköszönök mosolyogva, hogy "Szevasz Varga Béci, rég láttalak!" erre csak néz, elfordul és beszélget tovább a haverjaival.
És ez nem először csak ennél az embernél fordult elő. Volt hogy konkrétan odamentem kezet nyújtva egy volt osztálytársamhoz és csak bambán nézett, annyit mondott "hello" és továbbment.

Ti ezt mire vélnétek? Nem változtam sokat, azok akik gyerekkoromban felnőttek voltak simán visszaköszönnek, rámköszönnek, elbeszélgetnek velem. Az említett haverok szülei is rendszeresen kérdezgetnek ha otthon járok. Én üzenek is hogy üdvözlöm a havert, mi van vele?
Ártani nem ártottam senkinek semmit. Az hogy külön sodort minket az élet meg talán nem nagy sértés vagy bűn.

Mit gondoltok?

7

A kollegám nem pontos, hogyan mondjam meg neki, hogy ez nincs rendjén?

A kollegámmal, aki szemben lakik velem, együtt járunk dolgozni, az ő autójával (nekem nincs kocsim, de beszállok a benzinpénzbe). Megbeszéltük, hogy reggel 6-kor indulunk, de ezt a kollegám nem nagyon tartja be. Van úgy, hogy átmegyek hozzá 6-ra, de még a kapu sincs nyitva, és ott didergek a ház előtt 6:15-ig. De volt már olyan is, hogy még reggeliztem, és már 5:50-kor becsengetett, a családom többi tagját felébresztve. Hogyan mondjam meg neki, hogy ez nem oké? Szívességet tesz azzal, hogy az ő kocsijával járunk, de akkor is!

2

A tanárok miért nem képesek elaludni? Elkésni az első x órájukról?

Sok osztálytársam nem jön be rendszeresen az első 1-2-3 órájára, majd szünetben besétálnak lazán a terembe. És jön a "elaludtam..."
A tanároktól miért nem hallom ezt soha?
Õk miért képesek felkelni, és időben beérni 8 órára?

17

A németeknek miért jó, ha megkülönböztetik magukat tartományonként?

Úgy értem:

A mai napig megkülönböztetik, hogy ki a szász, ki a bajor, ki a berlini, ki a türingiai stb.
Sokszor voltam Németországban, és ha egy vendéglőbe voltam pl, akkor "ő ott bajor" "ő szász"
Stb.

Német miatt (hochdeutsch...) azt hitték, hogy én osztrák vagyok, csak rejtegetem a dialektust....

Hogy hogy a németek a mai napig így megkülönböztetik egymást? Mert léteznek náluk pl szász viccek, bajor viccek, stb.
Hisz 1 ország ők....

2

Honnan tudhatom hogy beképzelt vagyok többi lent?

Már kaptam utalásokat ara hogy fennhordom az orromat pedig én nem érzem így lehet hogy kissé zárkózott vagyok és nem vagyok olyan közvetlen de azért nem érzem be képzeltnek magam. Mi az ismertetőjelei hogy beképzeltségnek?

2

Valaki leírná nekem a kézfogás szabályait? (Tehát mikor ki nyújt kezet kinek, pl. fiatalabb az idősebbnek vagy fordítva)

3

A csajok tényleg nem pukiznak?

14

Mit jelent ez a testbeszéd?

A férfi ülve előre hajol,a könyökei a térdén úgy támaszkodik,és a kezeivel úgy fogja a fejét hogy a hajába túr.

6

Hogyan kezeljem azt, hogy egy ismerősöm rátalált itt egy kérdésemben, amiben róla is szót ejtettem?

Egyáltalán nem negatív értelemben, csak szót ejtettem róla, hogy nem egyezett a véleményünk. Rátalált a kérdésemre, és kommentelt is hozzá.

Nagyon cikinek tartom, ma akart erről beszélni velem, de leráztam.

Mit tegyek? Nagyon ciki ez nekem!

7

Illetlen dolog ha valaki társaságban vagy az utcán sétál zsebre tett kézzel?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!