Találatok a következő kifejezésre: Az Inuitok felkínálják (1 db)

Az Inuitok tényleg felkínálják a feleségüket éjszakára?

Még régen olvastam arról a szokásról, hogy ha egy Inuit (Eszkimó) vendégül lát valakit éjszakára, akkor azzal kedveskedik neki, hogy felkínálja a feleségét! Igaz ez manapság még?

Legjobb válasz: Valahogy fel kell lendíteni a turizmust, máskülönben ki a fasz menne az északi sarkra? :D

Valahogy fel kell lendíteni a turizmust, máskülönben ki a fasz menne az északi sarkra? :D
Áhh ez LOL :) ))))) AMúgy én is olvastam ezt, szal igaz lehet.:) ))
Igen, sõt!! Az a legnagyobb sértés, ha nem fogadod el az asszonyt.
Ha tudsz angolul ez egy hasznos link lehet, elég részletes a cikk és tisztáz pár fogalmat: http://www.straightdope.com/mailbag/meskimowifeswap.html OFF: Amúgy azzal nem értek egyet, hogy a cikk kormozza a keresztény misszionáriusokat, akik megpróbálták errõl lebeszélni a helyieket. Szerintem nagyon-nagyon fontos a hûség egymás iránt. Tehát ha én arrafelé mennék: 1.vinném magammal a feleségemet 2.ha valamilyen oknál fogva mégis felkínálná a házigazda a b. nejét, inkább lennék "illetlen", és visszautasítanám.
Ez arrafelé azért fontos, mert ezeken az alkalmakon kívül nem igazán van mód a keveredésre - így néhány generáció alatt belterjessé válna az ottani emberiség, és elkorcsosulna. MA MÁR jobban megy a mozgás... de régen ez létfontosságú volt!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik ilyen ilyen idézetet? Többi lent.

Rá írok valakire facebookon, köszönök neki és megkérdezem hogy hogy vagy. erre irja hogy vagyok. Szerintem ez kicsit bunkóság a féltől. És akkor ennyi volt a beszélgetésünk.

És olyan idézetre gondoltam hogy na veled is jó volt beszélgetni, vagy kár volt rád írnom.
Ha van hasonló elképzelésetek irjatok

5

Miért tartunk itt?

Miért szítanak, provokálnak, káromkodnak összevissza a 12 évesek szerte az egész interneten, holott még semmi fogalmuk sincsen arról hogy mit is mondanak, vagy ha igen akkor is csak egy torz képük van a dolgokról. Miért mondják sokan, hogy "hú de megbasznám" ha jól néz ki egy sík hülye csaj? Miért azok keresnek sokat, akik lényegében haszontalan munkát végeznek, nem termelnek, hanem behajtják a bankoknak a pénzt? Miért vannak sokan az egyetemeken azok, akik fizetnek, de nincs is ott a helyük, és miért pont ők "állnak ki" tehetséges nehezebb sorsúak mellett, holott ők a kreditet veszik? Miért a szegényebbek járnak rosszabbul mindenben? Miért nőtt az adósságállományunk több, mint tízszeresére? Miért nincs egy olyan párt, amelyik nem hazudik, és nem él vissza a helyzetével. Miért van az, hogy a Föld egyik oldalán űrrakétát indítanak a Marsra, a másikon éheznek, járványok vannak, és nincs (tiszta) víz? Miért tolakodnak az emberek, utálják egymást, nem bíznak meg semmilyen idegenben, miért használják ki egymást, miért hazudnak mások pofájába, amikor mindenki tudja, hogy ez nem igaz, miért nincs egy normális kiegyensúlyozott társadalom? Miért nincs egyenlőség? Miért látunk napi tízezer reklámot, olyan termékekről, amelyekre nincs is szükségünk? Miért mérgezik az ételeket tartósítószerekkel, szennyezik a folyókat, tengereket. Miért van ez a túlnépesedés? Miért nem a hazai egészségesebb termékeket fogyasztjuk, hanem külföldre eladjuk? Miért hagyjuk, hogy megvegyék olcsón az országunkat apránként? Miért van pozitív és negatív diszkrimináció? Miért van a mohóság, a többet akarás, az irigység, önzőség, hol van az önfeláldozás, miért nem segítünk egymáson, ahelyett hogy csak magunkra gondolnánk? Miért ültetnek az agyunkba téves eszméket hogy mi a jó és mi a rossz? Miért nem törekszünk egyensúlyban lenni a környezettel. Miért költenek dollármilliárdokat olyan kutatásokra, amelyeknek semmi hasznot nem hoznak, sőt rontják a helyzetet? Miért élnek vissza bizonyos 'népek' a történelmi múltjukkal, amin már utólag semmit nem lehet változtatni, és már sok közük nincs is hozzá? Miért van pénzvilág, miért a pénz okozza az embereknek a legnagyobb örömöt? Miért vagyunk a saját magunk, és az emberiség rabszolgái? Miért nem tudunk örülni, miért keressük a boldogságot mindenben? Miért tulajdonítunk túl nagy jelentőséget értéktelen dolgokra, és nem vesszük figyelembe azt ami a legnagyobb érték? Miért tehetjük fel ezeket a kérdéseket, és még sok száz hasonlót??

9

Mi a véleményetek erről az esetről? Leírom részletesen, mi történt.

Csatlakozni akartam egy klubhoz. Nem írnék részleteket, nem is fontos. A lényeg, hogy fiatalok részére van, és szűk közösségi dolog. Egy telefonszámot kellett felhívnom.
Egyszer már hívtam őket, de akkor nem mentem el.

Most felhívtam újra. Ugyanaz vette fel. Mondta, hogy emlékszik rám, de tudnom kell, hogy hozzájuk egyszer lehet jelentkezni, mert aki nem megy el elsőre, azt nem veszik komolyan. Mondott nekem egy időpontot, hogy következő héten mikor hívjam.

Programom volt, elfelejtettem, másfél órával később hívtam. Ezt rögtön szóvá tette. Nem mentegetőztem, mert tudtam, hogy végül is igaza van, és nem szeretek magyarázkodni. Aztán pedig megkérdezett egy-két dolgot rólam, és kérdezte, hogy megjelenek-e azon a hétvégén. Egy pillanatig haboztam. Itt megállnék egy pillanatra.

Évek óta depressziós vagyok, és erről most szereztem tudomást. Évek óta következetesen lebecsülöm, alulvállalom magam, nem nagyon merek új társaságokba elmenni, új dolgokba kezdeni. Félek az emberektől és nem bízom bennük, úgy általában. Ebben az évben ez már szélsőségesen kijött rajtam, több időt töltök otthon, mint valaha, és akár az is baromi nagy lelki erőpróbát jelent számomra, hogy mondjuk sportolni elmenjek egy társaságba, vagy egy buliba. Állandóan szorongok.

Viszont ugyanakkor igyekszem keresni a lehetőséget, hogy ezen változtassak. Igazából az a gond, hogy rengeteg minden érdekel, sok dologban tehetséges vagyok (mások mondják, plusz vannak eredményeim, mielőtt valaki nekem esne), és ha be tudok kerülni egy jó közösségbe, akkor ezeket nagyon tudom kamatoztatni. Csak a baj az, hogy nem találom meg ezeket a helyeket, társaságokat, embereket. Ez a klub is egy ilyen lett volna.

Szóval itt újra felveszem a fonalat: haboztam, és azt mondtam, hogy megkérdezném otthon, ugyanis van egy családi program, és nem akarom, hogy balhé legyen. Ez egyébként igaz is volt. Azt leszámítva, hogy nem lett volna belőle balhé, és az én félelmem játszott benne szerepet nagyrészt.

Na, ez már sok volt az öregnek. Megkérdezte, hogy ne haragudjak, de milyen dolog az, hogy 20 éves létemre engedélyt kell kérnem anyucitól. Meg eleve, hogy egy éve kerestem őket, és nem jelentkeztem újra, plusz, hogy most is később hívtam fel, mint amit megbeszéltünk. Azt mondta, neki ez nagyon fura. Nem nagyon válaszoltam, mert nem volt mit. Ekkor már ellenszenvesnek is tartottam, úgyhogy inkább fel se vettem, amit mondott. Azt mondta, hívjam fel egy óra múlva.

Felhívtam, azt mondta, tárgytalan a dolog, mert túl fura vagyok. Hozzáteszem, eddigre nekem is elment a kedvem tőle. A f*sznak van kedve elmenni egy olyan társaságba, ahol már azelőtt kinézik, hogy bemutatkozna, mert már előre furának tartják.

A gond az, hogy azóta eléggé bánom, hogy így alakultak a dolgok. Itt ugyanis hasonló érdeklődésű korombeliekkel ismerkedhettem volna, biztos jó lett volna a társaság. Mit gondoltok erről?

7

Hogyan viszonyultok a számla adáshoz/ nem adáshoz manapság?

...és régebben?

A kérdést azért írtam ki, mert a magam részéről torkig vagyok az állammal. Sokáig "jó állampolgárként" adtam és elvártam az adás-vételek, szolgáltatások után a számlát. Mára viszont egyfajta gerillaharcosként (pozitív értelemben) tekintek azokra, akik nem adnak számlát.

Ez nem pártpolitikai indíttatás. Nem egy eszméből, nem egy pártból, hanem az egész ránktelepedő és megnyomorító állammal szembeni alapállás nálam.

Másnál is betelt a pohár? Ha igen, tesz is valamit? (nem látványosan gondoltam, csak ilyen apróságokra, mint a kérdésem)

4

Van-e törvény ami kimondja, hogy lakott területen este 10 után tilos a zenélés?

Mellettünk egy kocsma van, eddig nem volt gond de új bérlője van, aki minden pénteken és szombaton hangosan nyomatja a zenét, és este 9 után kezdik csak el! A múlt pénteken hajnali kettőig ment a buli. A tulaj ugyan lejjebb vett a hangerőből a kérésemre, de azt mondja, neki engedélye van. Lehet erre engedélye? Kihez fordulhatnék? Éjszaka ez zavaró, kisgyerekem van.

5

Hogyan pattintsam le az idegesítő osztálytársam?

Konkrétan egy osztálytársamról lenne szó. Régebben eléggé jóban voltunk, ez a "barátság" azonban megkopott kissé, mivel kihasznált és amúgy sem szeretem, ha rám telepednek. A csaj minden szünetben jön utánam, akármilyen gyorsan iszkolok ki a teremből, állandóan mellém akar ülni, s bár ezeket elutasítom, egyszerűen nem ért a szóból, meg az eléggé erőteljes, szinte már bunkónak ható, átlátszó szövegekből, metakommunikációs jelekből. Fb-n is rám írkálgat, nem igazán reagálok, volt, hogy ha nem voltam suliban mondjuk 1. órán meg hívott is. Pestre járunk suliba, és sajnos két egymás után lévő községben élünk, szóval a vonaton sincs sokszor nyugtom, keresgél a pályaudvaron.. Szándékosan összevesztem vele, erre nem odajön hozzám 2 nap múlva? Már eléggé idegesít, szabályosan ha rám néz, attól rosszul vagyok. Hogyan építsem le jobban? Nem akarom leoltani, meg ha félrehívom sem ért belőle. Tehát hogyan tudnám még jobban lepattintani? És ne is sajnáljátok, vannak neki barátai, csak valamiért nagyon rámtelepedett. :S 15,5\L

1

Szerintetetk a gyűrűtetoválás, azaz a gyűrűsujjra tetoválás okozhat később hátrányokat?

A hátrányt inkább a munka, munkavállalás területére értem. Pl. Nem vagyok főállású tanár, de óraadóként szoktam tanítani. Főállásom is emberekkel kapcsolatos. (Bár ez változhat, midenféle munka jöhet még nyugdíjig egy 30-as életében.)
Viszont nagyon tetszik, sokkal jobban, mint egy gyűrű és szeretném.

2

Mit mondjak a fiamnak, hogy ha meg szeretném maszirozni a lábát?

9

Az emberek miért maszirozzák egymás lábát? Még ha aki masziroz az nem is ért hozzá.

5

Van olyan rajtam kívül aki értelmesen el tudja tölteni egyedül a szabadidejét?

Lehet egyedül vagyok ezzel az érzéssel de nekem soha nem okozott gondot a szabadidő egyedül való eltöltése most pl zenét hallgatok.
Valamennyi környezetemben lévő ember nem tud mit kezdeni a szabadidejével és depis meg kesereg.
Szegények.

24 F

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!