Találatok a következő kifejezésre: Az Infacol napok (6 db)

Mennyi idő után hat az infacol? Péntektől szedjük, de még fájlalja a hasát. Sajnos hozzá tartozik, hogy nem kakil mindennap, így ma már a hatodik nap. Remélem ma már sikerül kakilni. (születése óta így van) 5 hetes baba anyukája

Legjobb válasz: Szia! Nekünk az infacol nem segített sajnos. Az espumisan cseppek viszont nagyon jól beváltak.A pukizás és a kakilás is könnyebben ment tõle.

Szia! Nekünk az infacol nem segített sajnos. Az espumisan cseppek viszont nagyon jól beváltak.A pukizás és a kakilás is könnyebben ment tõle.
Szerintem akkor adj neki egy glicerines kúpot és vált másra. Nekünk a Gripe Water (angol víz) vált be nagyon. Ugyan ilyen tüneteink voltak és ez teljesen megszüntette a hasfájást és pár nap után rendszeresen volt széklete.
Szia!2 és fél hónapos a kisfiam, detto ugyanezek a gondjaink voltak az elején, 4-5 naponta kaki, hasgörcs, üvöltés.Próbáltam én is az infacolt, de õszintén megmondom semmit sem használt, pedig több, mint 1 hónapig adtam neki, biztam benne, hogy javulni fog, de semmi.Nekünk a gyerekorvos ajánlotta a nux vomica 9 ch nevezetû homeopátiás golyókat, napi 2x 5 golyót, vizben feloldva, ez bevált, azóta napi 2x is van kaki és nem fáj a pocija sem.Egy próbát megér szerintem és nem is drága 620 ft körül van.
Milyen fájásra?
A kérdező hozzászólása: Hát ezt jól elírtam. Hasfájásra! Bocsi!
Szia! Nyugodtan adhatod neki, nem kell szünet. 6hós baba anyukája
Köszi, gyanús volt, mert az infacolból, a hasra gondoltam, de amít írtál jobban hasonlított a fejre. Na mindegy, szerintem adhatod az infacolt. De az tulajdonképpen nem hasfájásra való, hanem segíti a szeleket távozni. Nálunk ez volt a probléma úgyhogy nekünk bejött. Mi csak ezt használtuk . De mindegyik pl a Grip Water is másfaja hasfájásra való.
Szia! Az infacol nekünk nagyon bejött, s a védõnõm szerint semmiféle függõséget nem okoz. Gyorssegélyként egyszer szélcsövet használtunk, na az kiengedte a szeleket, a kakit, s a kislányom azonnal megkönnyebbült. Fontos, hogy nem szabad sokszor használni, mert úgy tudom az a spontán kakilási képességet veszélyeztetheti.

Egy nap hányszor adtátok az Infacol-t a babának? Milyen gyorsan hatott?

Legjobb válasz: Minden etetés elõtt. Már kb. 3-4 nap után érezhetõ volt a hatása.

Minden etetés elõtt. Már kb. 3-4 nap után érezhetõ volt a hatása.
Minden etetés elõtt. Nekünk hatott, de sajnos nem mindenkinek használ és hasfájás van vele is, mint nélküle.
Szia! Ha az infacol nem használ (nekünk nem jött be) vegyél Espumisant vagy Angol vizet.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat


Az Infacol tényleg napok múlva hat?

Legjobb válasz: Szia, nalunk par perc utan volt eredmeny sok bufi...szerintem azzonali hatasa van de lehet hogy ez is babafuggo:)

Szia, nalunk par perc utan volt eredmeny sok bufi...szerintem azzonali hatasa van de lehet hogy ez is babafuggo:)
Szia! Nekünk pár nap után segített, de azóta sem kellett hozzá nyúlni.
A kérdező hozzászólása: Azért kérdem, mert a tájékoztatója szerint kell néhány nap mire beáll neki. Mi 3. napja használjuk, egyenlõre elég gyakran felsír a kicsi, ha pukiznia kell. A székletével minden rendben, az rendszeresen van. Arra voltam kíváncsi másoknál hány nap kellett és hogy tünetmentes lett-e a babája vagy csak csökkentek a görcsök?
SZIA NÁLUNK FÉL ORA VOLT MIRE HATOT UTÁNA GRIPE WATER HASZNÁLTUNK ÉS AZOTA IS AZT HASZNÁLJUK

Kislányom 3 hetes 5 napja nincs kakija huzza fel a lábát de a pukin túl nincs semmi a védőnő meg a gyerekorvos azt mondta itassunk vele mecsek baby teat meg infacol cseppet. De semmi eredmény. Ti mit javasoltok?

Legjobb válasz: -Gripe Water -Espumisan csepp -Baba mosoly tea (ebbe nincs kamilla, csak édeskömény) Még ezek jutottak eszembe.Nekünk az Infacol egyébként tökéletesen be vált. Tornáztasd sokat.Fogd meg a kis lábait a térdénél, és ellentétesen körözz vele, mind kettõt jól nyomd fel (persze óvatosan) a pocijához és onnan 2 felé szét.Ezzel mozgatod a bélrendszerét.Ami még jó, hogy az óramutató járásával megegyezõ irányban határozottan simized a hasát.Próbálj meleget pakolni a pocijára.Pl frissen átvasalt ,még meleg textil pelust. Kitartás..a hasfájás az 1. olyan dolog amit túl kell élnetek.Neked is meg a babának is!!!

-Gripe Water -Espumisan csepp -Baba mosoly tea (ebbe nincs kamilla, csak édeskömény) Még ezek jutottak eszembe.Nekünk az Infacol egyébként tökéletesen be vált. Tornáztasd sokat.Fogd meg a kis lábait a térdénél, és ellentétesen körözz vele, mind kettõt jól nyomd fel (persze óvatosan) a pocijához és onnan 2 felé szét.Ezzel mozgatod a bélrendszerét.Ami még jó, hogy az óramutató járásával megegyezõ irányban határozottan simized a hasát.Próbálj meleget pakolni a pocijára.Pl frissen átvasalt , még meleg textil pelust. Kitartás..a hasfájás az 1. olyan dolog amit túl kell élnetek.Neked is meg a babának is!!!
A kérdező hozzászólása: Anyatejes a pici. pisi mindig van minden nap legalább 4-5 de kaki nincs. semmi mást nem kap a pici. próbáltuk a mecsek baby teát meg az Infacolt de csak pukik jönnek
Kedves Kérdezõ! Mielõtt megijednél fontos tudnod, hogy a kizárólag anyatejjel táplált babák ez elsõ 6 hétben általában 2-3-szor kakilnak naponta, ha viszont mást is kap anyatejen kívül, akkor már változik a helyzet és ritkábban kakilnak. Errõl nem írtál a kérdésedben. Az elsõ 6 hétben az anyatejnek hashajtó hatása van, hogy elindítsa a bélmozgást, ilyen pozitív hatása nincs a tápszernek, így az hosszabb idõt ül a baba beleiben és könnyebben okoz hasfájást. Ha ez többször is elõfordul, akkor érdemes megmutatnod õt egy szakorvosnak is, fõleg akkor, ha õ csak kizárólag anyatejet kapott eddig. Pisi pelusok száma is változott?
A lázmérõzés is egy megoldás, de ahhoz könnyen hozzászokhat, szóval ne alkalmazd rendszeresen, mert késõbb nem fog neki másképp menni a kakilás, csak lázmérõvel. Sokkal jobb a cukros kamillatea vagy Mira víz, esetleg megpróbálhattok hashajtó szirupot is, a gyógyszertárban biztos ajánlanak valamit.
A kérdező hozzászólása: elég sokszor húzza fel a lábát és sír is ahogy erõlködik.. tegnap már nem bírtuk a sírását be vörösödöt ugy sírt így lázmérõt dugtunk s seggébe. szep sárga folyékony kaki jött utána aludt is
utolsó vagyok, javítok: *akkor 2 naponta is elég neki adni (elírtam, bocsi)
Cukros kamillatea (jó cukros legyen, és elég belõle reggelente 3-4 kiskanálkával), vagy amit még tudok ajánlani, az a Mira babavíz. Dm-ben és patikában is lehet kapni, meg kell langyosítani, és ilyen pici babának ebbõl is elég minden reggel 3-4 kiskanállal. Nem nagyon fogja szeretni, mert ez sós ízû, de nagyon hatásos, direkt székrekedésre van. Ha nem szenved, akkor nem 2 naponta is adhatod ezeket neki, nem kell minden nap, csak abban az esetben, ha láthatóan kellemetlen neki, hogy nincs kaki.
Megemészti a szervezete az összes kaját, és nem marad, amit üríthetne. Az infacol hasfájásra van, pontosabban görcsöt oldja, nem az emésztésben segít. Sír is, vagy csak húzza a lábát? Hasfájásra nálunk is az infacol vált be. Én semmit nem itatok vele, de van nálunk kaki, szinte minden nap.
Bár mi nem próbáltuk, de a védõnõm a cukros kamillateát javasolta ilyen esetre. Nem sokat, csak pár kortyot.
Ha kizárólag anyatejet kap, akkor a 4-5 naponkénti kaki az kórosnak tekintendõ az elsõ 6 hétben! Remélem azóta már felkerestetek egy belgyógyászt, aki megvizsgálta a pociját!

2 hónapos babám már néhány hete átaludta az éjszakát. Most pedig két napja lefektetés után 2 órával felébred és élesen sír. Hasfájásra gondolok. Kinek mi vált be. Próbáltunk már görcsoldót, infacolt, espumisant. Kinek mi vált be?

Gripe Waterr?l mi a véleményetek? Vagy esetleg homeopátia?Eddig is fájdogált már a hasa de nem ennyire vészesen.

Legjobb válasz: Csak ringatásra nyugszik meg, de akkor is max. másfél órát alszik, aztán kezdõdik elölrõl. ami így megy reggelig.

A kérdező hozzászólása: Csak ringatásra nyugszik meg, de akkor is max. másfél órát alszik, aztán kezdõdik elölrõl. ami így megy reggelig.
Az enyém is 2 hónapos, mi is mindent kipróbáltunk, homeós nem jött be. Ha fáj neki a poci a gripe water nagyon klassz, 10-15 perc, és jó lesz, pukizik, és kakil nagyokat, és megkönnyebbül. Mindenképpen próbáld ki. Mi is alig várjuk a hasfájás végét. Neked is kitartás
Az elõzõ vagyok: minden kaja elõtt infacolt is adj neki, folyamatosan, nem csak elkalomszerûen, mert kell neki 4-5 nap, míg kifejti a hatását, a gripe water viszont azonnali hatású.
A kérdező hozzászólása: Használtuk az infacolt is már huzamosabb ideig de nem igazán volt hatásos. köszi a választ és nektek is kitartás!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!