Találatok a következő kifejezésre: Az Elevitet 6 hetesen vagy ne (2 db)

Az Elevitet szedjem 6 hetesen vagy ne?

Dokihoz jöv? héten megyek el?ször.

Legjobb válasz: Szerintem, ha eddig nem szedted, magadtól ne kezd el, nem minden orvos híve a vitaminozásnak. Majd a dokid megmondja (vérkép alapján), mire van szükségetek. Gratulálok!

Szerintem, ha eddig nem szedted, magadtól ne kezd el, nem minden orvos híve a vitaminozásnak. Majd a dokid megmondja (vérkép alapján), mire van szükségetek. Gratulálok!
Szerintem nyugodtan szedheted semmi bajod nem lesz tõle. Van aki már terhesség elõtt is szedi.Én 7 hetesen kezdtem el.
Szia! Szerintem is szedheted nyugodtan én is már a terhesség elött szedtem. Gratulálok a babádhoz. 6 hetes kismama
Én is az Elevitet szedem, 5 hetesen kezdtem el, bár eleinte kételkedtem. 7 hetesen voltam elõször dokinál, abszolút természetes módon kéredezte meg tõlem, hogy ugy eszedek vitaminokat?! Mintha ez teljesen egyértelmû lenne... Azóta is szedem, mellé felvettem még a magne b6-ot. Minden jót!
Én még csak várakozó állásponton vagyok, most hagytam abba a gyógyszert és kezdtem el a 3 hónapos türelmi idõt, de nekem már most ajánlotta az orvosom. Két naponta egy szemet kell szednem, hogy feltöltõdjek vitaminokkal, mert elég keveset viszek be táplákozás útján. Nyugodtan elkezdheted, már korábban is szehetted volna, ez neked és a picinek is nagyon jó.
Én 6 hetesen kezdtem el szedni, akkor tudtam meg, hogy gyereket várok. Nem kérdeztem meg a dokit, számomra természetes volt, hogy bementem a gyógyszertárba és kértem terhesvitamint. A gyógyszerész pedig az Elevitet javasolta. Gratulálok a babádhoz!
Szia!még csak annyit a jó hozzászólások mellé, hogy szülés után is szedd nyugodtan.
Ha akarod, szedd nyugodtan, már terhesség elõtt javasolják a folsavat. A vitaminról megoszlik a vélemény, azt mondják, hogy ha egészségesen eszel, akkor nem kell mellé más vitamint szedni, csak folsavat. Nekem amúgy a mai napig nem kérdezte se a doki, se a védõnõ, hogy szedek-e valamit, és nem is mondták. (én Aloe Vera gélt iszom, B12 vitamint szedek és egy béltisztítót)
Vannak az Elevitnél sokkal olcsóbb magzatvédõ vitaminok is, pl. a Pregnavit vagy a Multivitamin Terheseknek. Az hogy mit választasz, lehet pénztárca kérdése is, tekintve, hogy nincs jelentõs különbség közöttük. A Gravida kb. ugyanolyan drága, mint az Elevit, viszont magyar termék... És az is teljesen igaz, hogy egészséges táplálkozás mellett lehet, hogy nincs is szükség kiegészítésre.

6 hetes vagyok, szedem az elevitet 8 hete, kedden elkezdtem a folsavat is szedni. Napi 2-t. Azóta szorulásom van. Az elevitnek is ez a mellékhatása, de semmi problámám nem volt vele. Mit szedhetnék, hogy ne legyen szorulásom?

Legjobb válasz: Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy mit kell szedned egyáltalán. Nekem például nem javasolta a terhes vitamint, szerinte elég a folsav és magne b6. Én egyébként is eléggé változatosan étkezem szerintem sincs másra szükségünk egyenlõre. 12 hetes vagyok. Boldog babavárást!

Mindenképpen beszélj az orvosoddal, hogy mit kell szedned egyáltalán. Nekem például nem javasolta a terhes vitamint, szerinte elég a folsav és magne b6. Én egyébként is eléggé változatosan étkezem szerintem sincs másra szükségünk egyenlõre. 12 hetes vagyok. Boldog babavárást!
Én is szedem az elevitet, nekem eddig semmi bajom tõle. Sokan nem bírják. Szerintem az egyiket abba kellene hagynod, vagy kevesebbet bevenned. Én kihagynék egy napot, ha helyreálla dolog, akkor velezném az adagot, és úgy folytatnám a vitaminok szedését. Nem minden kismama szervezete igényli szerintem a sok vitamint. Ha elég zöldet és gyümölcsöt eszel, akkor szerintem nem nagyon kell ilyeneket szedni. Ezt elméletileg egy sima vérvizsgálat meg tudja állapítani.
Elevitet is és folsavat is felesleges egyszerre szedni, még vészes vérszegénység kezelésére is sok. A kettõ együtt okoz szorulást. Jobb lenne ha csak az egyiket szednéd. Folsav mellé kellhet még más vitamin is, de az elevit mellé nem szükséges.
Az Elevit es a folsav nagyon jo, jo ha szeded es nem ettol van szorulas!ez nallam is elofordult igy az elejen en csak elevitet szedtem, a doktor is azt mondta hogy sok folyadek es ami fontos, nem lessz szekrekedes es konnyebben szulni is fogsz mindennapi seta, legalabb egy fel ora! nekem bejott!
Jól teszed, az én orvosom is pont így javasolta, napi 1 Elevit, 2 folsav. Mindenképpen mozogj, napi 1 óra séta kell, és egyél meg minden nap 1 almát. Ja, és próbálj meg sokszor keveset enni, én 1 nap 5x étkezem (a fõ étkezések közben gyümölcs, joghurt, könnyû saláta), semmi problémám nincs.
én elég szorulásos vagyok, ráadásul veszélyeztetett terhes, és egész nap feküdnöm kell, ami nem könnyíti meg a helyzetet. Nekem a sok folyadék és a sok gyümölcs, esténként egy-két szem aszalt szilva segít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!