Találatok a következő kifejezésre: Az Elevit kell folsavat szedni, (4 db)

Az Elevit mellett kell folsavat szedni, vagy az fedezi a folsav szükségletet?

4 hetes kismama.

Legjobb válasz: Igen fedezi! Nem kell pluszban még folsavat szedned mellé! Én is elevitet szedek. De ha szedni akarsz mellette valamilyen vitammint, elõtte mindenképpen dumálj a dokiddal és kérd ki a véleményét. Úgy tudom ebben elvileg javarészt benne vannak a fontos dolgok.

Igen fedezi! Nem kell pluszban még folsavat szedned mellé! Én is elevitet szedek. De ha szedni akarsz mellette valamilyen vitammint, elõtte mindenképpen dumálj a dokiddal és kérd ki a véleményét. Úgy tudom ebben elvileg javarészt benne vannak a fontos dolgok.
Az Elevitben minden benne van, talán egy kicsit túl nagy mértékben is. Én sokkal inkább ajánlom a Gravidát, mert akik eddig Elevitet szedtek, mind arra panaszkodtak, hogy óriásbébijük született, nagyobbra nõtt a baba, mint kéne a kilenc hónap alatt, és ezért elég nehezen fért ki. Én is szedtem egy ideig, sokáig azt is mondták, hogy két héttel idõsebbnek tûnik a mérete alapján, de aztán áttértem a Gravidára, most a korának megfelelõ a mérete.

Kell-e szedni folsavat az Elevit mellett?

Ellentmondas alakult ki a haziorvosom es a nogyogyaszom kozott. A nogyogyaszom nem mondta, hogy szukseges- e szedjek kulon folsavat az Elevit mellett, de a haziorvos azt mondta, hogy feltetlenul szedjem, mert nem fejlodik jol a baba gerince es idegrendszere. Nem vitattam, de nem igazan gyozott meg. Kivancsi vagyok a velemenyetekre. Koszi! 21 hetes kismama.

Legjobb válasz: Szia! Én szedtem az Elevit mellett folsavat, csak azon döbbentem meg, hogy 21 hetes vagy. A folsav a velõcsõzáródási rendellenességeket tudja megelõzni, viszont a velõcsõ a 12. hétig zárul. Nálatok ez már megtörtént. Nagy hülyeséget nem írhatok, mert gyógypedagógus vagyok, ezt tanultam. Tehát nekem ott az ellentmondás, hogy miért most kellene plusz folsavat szedni? Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is. 16 hetes kismama.

Szia! Én szedtem az Elevit mellett folsavat, csak azon döbbentem meg, hogy 21 hetes vagy. A folsav a velõcsõzáródási rendellenességeket tudja megelõzni, viszont a velõcsõ a 12. hétig zárul. Nálatok ez már megtörtént. Nagy hülyeséget nem írhatok, mert gyógypedagógus vagyok, ezt tanultam. Tehát nekem ott az ellentmondás, hogy miért most kellene plusz folsavat szedni? Kíváncsi vagyok a többiek véleményére is. 16 hetes kismama.
Én is meglepõdtem, hogy ez 21 hetesen merült föl. Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval, nálunk annyi volt a különbség, hogy mindkét terhességemnél a 16. hétig kellett szednem a folsavat (én ferro-folgammát szedtem). Utána elég volt a vas, nálam az indokolt volt vérkép alapján. Boldog babavárást! :o)
Szia! Én is szedem mellé, bár én is késõn kezdtem el, de 1 olyan készítményt szedek, ami vas és folsav együtt. És a vasra szkségem van, a folsav meg bizti nem árt, az Elevitet pedig már nem szedem minden nap! Szerintem érdemes, mert ha jól tudom, akkor napi 4 mg folsav szükséges, az Elevitben 0, 8 van, és a maradékot én legalábbis nem tudom táplálkozással kiegészíteni(nem mindig azt eszem, amit kellene, hanem ami jólesik :-)) Üdv: 32 hetes kismama
Nekem a doki azt mondta 20.hétig mindenképp szednem kell. Az elevitet is szedem.
Én 11 hétig szedtem folsavat mindennap, elevitet néha napján, nekem a nõdokim mondta h szedjek folsavat az elevit mellé.Az elsõ 3 honapban.Azota nem szedek semmit, mivel a szervei az elsõ trimeszterben fejlõdnek ki.16 hetes kismami
Szia! Én terhesség elõtt 6 hónappal kezdtem szedni napi 1 Elevitet, és 2 Folsavat, ezeket azóta is szedem. A dokim is és a védõnõm is egyetért ezzel. Mindig utánaolvasok, hogy éppen mire van szüksége a babámnak, ezért már kb. a 3. hónap után (bocs, nem tudom pontosan) elkezdtem kálcim+C-vitamin, és magnézium+B-vitamin pezsgõtablettát is inni, minden nap egyet. 26 hetes kismama

Az Elevit mellé kell szedni külön folsavat?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Én nem szedek Elevit mellé semmit. A babóca szépen fejlõdik. (Sõt, nekem mindenféle vitamin nélkül fogant meg, csak miután megtudtam, hogy úton van a baba, akkor kezdtem el szedni.) De kérdezd meg az orvosodat is.

Szerintem nem. Én nem szedek Elevit mellé semmit. A babóca szépen fejlõdik. (Sõt, nekem mindenféle vitamin nélkül fogant meg, csak miután megtudtam, hogy úton van a baba, akkor kezdtem el szedni.) De kérdezd meg az orvosodat is.
Nem kell mellé szedni, az én dokim azt mondta, vagy valami terhesvitamint szedjek, vagy csak folsavat, de a kettõt nem kell együtt. A baba nekem is mindenféle vitamin nélkül jött össze, és nem is jó szerintem a túlzott bevitel ezekbõl sem. Tehát egy féle bõven elég, ezek komplex termékek, nem kell mellé más. És az ajánlott adagot sem kell túllépni.
A kérdező hozzászólása: Én is akkor kezdtem el szedni az Elevitet, amikor a tesztem pozitív lett. Az én orvosom nem Elevit párti, azt mondta, azért nem javasolja, mert hízni fogok tõle, és amúgy is hajlamos vagyok a hízásra (ez igaz). Helyette Folsavat, e-vitamint javasol. Hízás ide vagy oda, én a 12. hétig mégis szeretném szedni az Elevitet. Ezért nem tudom, hogy kell e még mellé a folsav is:.
Én nyáron estem teherbe (június közepe), és azt mondta a dokim, hogy nem kell terhes vitamint szedjek, mert itt a rengeteg zöldség, gyümölcs, azokkal viszek be elég vitamint. Folsavat, viszont kötelezõen elõírta a fejlõdési rendellenességek elkerülése végett!!! Úgyhogy én az elején csak folsavat szedtem. Mikor jöttek a hûvösebb napok, beköszöntött az õsz, na akkor mondta a dokim, hogy mostmár szedjek valamilyen terhes vitamint! Én csak akkor kezdtem el szedni az Elevitet!
Én is hízásra hajlamos vagyok Elevitet szedtem végig, és csak 8 kilót híztam összesen(nem diétáztam) Most megint terhes vagyok. A dokim azt mondta az elsõ 12 hétig szedjek Elevit mellé folsavat is. Boldog pocakosodást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, Nektek is!


Melyik terhesvitamin a legjobb? a Femibion, vagy az Elevit? Van köztük külömbség? és a terhesvitamin mellé kell még folsavat is szedni?

Legjobb válasz: Én az Elevitet és a Gravidát szedtem, egyiktõl sem volt semmi kellemetlen mellékhatás. Szerintem mindegy melyik terhesvitamint választod, nem kell mellé plusz folsav.

A következõ honlapon összehasonlítják a terhesvitaminok tartalmát, érdemes megnézni, ha érdekel: http://www.fogamzas.mindenkilapja.hu . Remélem, tudtam segíteni.
Egyértelmûen Elevit, ha bírod.Ez az egyetlen, aminek évek óta nem változtattak az összetételén ellentétben más vitaminokkal.A barátom gyógyszerész.
nekem két kislányom van a ngyobbiknál az elevitet szedtem a kisebbiknél pedig a gravidát de én semmi különbséget nem vettem észre
Én az Elevitet és a Gravidát szedtem, egyiktõl sem volt semmi kellemetlen mellékhatás. Szerintem mindegy melyik terhesvitamint választod, nem kell mellé plusz folsav.
Bocsi, javítok: ha bírod
Szia! Én kipróbáltam az Elevitet, de nem bírta a gyomrom, és hasmenésem is volt tõle. Aztán áttértem a Hipp Natalra, azóta semmi bajom. Nekem azért tetszik, mert csak természetes anyagokat tartalmaz, és a napi ajánlott folsav-adag is benne van. DM-ben, Rossmannban kapható.
Szia! Én Gravidát szedek. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Látod, itt mindenki másra esküszik, szerintem válassz egyet és kezdd el szedni. Ha bíros és nem lesz tõle semmi bajod, akkor hurrá. Ha meg valami mellékhatás jelentkezik, válts egy másikra. Egy megjegyzés azért: az Elevitben nincs jód, olyat keress amiben van (Gravidában pl. igen). Az az összehasonlító táblázat jónak tûnik, nézd meg!
Én az Elevit mellé teszem a voksomat. :-)
Én nem tudom melyik a jobb de én a Femibion-t szedem.
MATERNA a legjobb!!
Én is az elevitet szedem, nincs semmi rossz mellékhatása
Szia! Érdekes nekem meg hasmenésem van az Elevittõl! De szerintem mind jo!
szia. én szedtem mindkettöt, söt a gravidát is. az elevit nekem nagyon hányingert csinált és sokan panaszkodnak hogy szorulást is okoz. most a femibiont szedem mert szeretnénk kistesót a 7 éves nagyfiamnak. szerintem ez sokkal jobb, nincs semmi mellékhatása. az orvosom azt montda neki mindegy mit szedek, de vitamin kell és neki tetszika femibion összeállitása. mivel nem vagyok még babás így nem szedem most mindennap, de ha sikerül akkor is ennél fogok maradni.folsavat nem kell külön szedni, csak ha orvos mondja. nekem külön felhivták a figyelmemet erre a patikában.
Szia! Én az Elevittõl nem terhesen is rosszul voltam. Centrum Materna a legjobb! Folsavat is szedtem az elsõ 3 hónapban, míg a maternából csak 2 naponta.
LadeeVit. Ebben van egyedül az omega zsírsavak elegye. Feltéve ha nagyon muszály, noha én személy szerint azt gondolom, ha megfelelõ tápanyaggal gazdagítjuk a szervezetünket, akkor szükségtelen a plusz rásegítés. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!