Találatok a következő kifejezésre: Az Eleven létezik (5 db)

Létezik az, hogy az elevit vagy a folsav hatására megváltozik a széklet színe?

Eddig teljesen normális barna szín? volt, de ma fekete szín? lett. 3 napja szedem a folsavat és az elevitet.

Legjobb válasz: Az Elevit tele van vassal, az miatt lesz fekete, sokaknak szorulást is okoz.

Az Elevit tele van vassal, az miatt lesz fekete, sokaknak szorulást is okoz.
Na, köszi, hogy felvilágosítottál akaratod ellenére! PONT ez történt velem is, kb. mióta folsavat szedek. És nem értettem, de én hülye, nem kötöttem össze a dolgokat :-))).
Szia/sztok! Természetesen lehetséges, a bennük lévõ vastartalom miatt feketedhet be a széklet, tehát nincs probléma.Ugyanúgy céklától, vörösbortól, és egyéb "vörös" termékektõl is lehet ez.Akkor van baj, ha a székletbe fekete darabok, ún.alvadt vér darabkák kerülnek, akkor sürgõsen el kell menni kivizsgáltatni magadat/tokat.Melody
A kérdező hozzászólása: Most már legalább nem vagyok egyedül;)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Létezik az eleve elrendeltség?

Lehet,hogy rosszul kérdeztem.Arra gondolok,hogy teljesen mindegy mit teszel holnap vagy bármikor,a sorsod megírt forgatókönyv szerint alakul.

Legjobb válasz: Istenbe higgy, ne ezekbe

Istenbe higgy, ne ezekbe
Gondolom a Predesztinációra vagy kíváncsi. Nézheted a Karma szemszögébõl akkor képes vagy úgy cselekedni hogy késõbb az ne váljon hátrányodra. Nézheted a Teremtés aspektusából ott meg az áll hogy a Teremtõ szabad akarattal ruházott fel és te döntesz hogy jót vagy rosszat cselekszel. Keveseknek sikerül ezen felülemelkedni hogy bármikor készen álljanak arra hogy oké eddig tartott és nem tovább. Úgy kellene élnünk hogy akik majd visszaemlékeznek ránk azt jólesõ érzéssel tegyék s ne üres frázisként.
A sorsunk nincs elõre megírva. Az éppen élt életünk csak annyira van megírva, mit kell megtapasztalnod ebben az életben. Ez a fõ prioritás, a többi csak mellékes. Mint egy könyvben a fõ történet és hozzá a sok mellékes szál. A Döntés a Te kezedben van, hogyan éled meg a mostani életed.
"Mindenki a saját sorsa kovácsa"
Nekem pl. eleve elrendeltetett hogy hamar fogok meghalni... ne m is bánom... ez van!
Szerintem igen. Van egy sorsod, ami meg fog veled történni, bármit is teszel. Lehet hogy valaki elmegy jóshoz, kap egy rossz hírt, megpróbál tenni ellen, de lehet hogy pont emiatt történik meg vele a rossz. Miközben megpróbálja kikerülni. Persze ez nem törvényszerû, de biztos vannak olyanok, amiket nem lehet kikerülni. Sok dolgon lehet változtatni, de olyan is van, amin nem.
Eleve elrendeltetett, hogy a tetteknek hatásai vannak, mely hatások más hatásokat keltenek, és ezek megint másokat. Nem tudhatod, ha másképp tettél volna valamit, vagy más tett volna valamit másképp, mi történt volna, tehát mindenre csak egy út van. Ha úgy tetszik, hívd istennek, hívd sorsnak.
szerintem ha erre akarsz egy nagyon jó választ ami kifejti neked, igaz egy kicsit zavarosan az elején és ugrálósan, de a vége letisztáz mindent, azaz nézd meg a Mr. Nobody címû filmet. Remek alkotás szép felépítéssel és benne van a válasz.
Ha létezik is ilyen forgatókönyv, soha senki nem fog tudni hozzáférni - különben vele ellentétesen tudna cselekedni és bumm. Tehát ha aszerint élsz, hogy ilyen forgatókönyv nem létezik, akkor nem követsz el semmilyen hibát.
Saját magad vagy sorsod kovácsa.Szerintem ez mindent elmond.
Nem, nem tartom valószínûnek, hogy lehetséges lenne. Eleve a legelemibb szinten is csak valószínû kimenetei vannak egy eseménynek, úgyhogy már ez is gátat szab az elõre elrendelt jövõnek.
Ilyen nincs!
Nem.

A kredoban ugy irja, hogy Jezus eljon itelni eleveneket es holtakat . Halal utan hova kerul az ember? Letezik, hogy mar akkor a pokolba vagy a mennyorszagba? Akkor hogyan lesznek megitelve elevenek es. Holtak?

Legjobb válasz: Szia! Teljesen jogos a kérdésed. Nem csak a krédó, de a Biblia is azt tanítja, hogy az embert Isten Krisztus visszajövetelekor támasztja fel. Addig pedig nyugszik, pihen a sírban, a Szentírás ezt az állapotot az alváshoz hasonlítja. Üdv. Péter

Szia! Teljesen jogos a kérdésed. Nem csak a krédó, de a Biblia is azt tanítja, hogy az embert Isten Krisztus visszajövetelekor támasztja fel. Addig pedig nyugszik, pihen a sírban, a Szentírás ezt az állapotot az alváshoz hasonlítja. Üdv. Péter
mindenki a halál pillanatában Elõtte áll. És minden, amit tett, gondolt, szándékozott, mondott - nyilvánvalóvá válik. Nincs ott már hova elbújni.
Érdekes módon, mikor a nagyapám meghalt, halála után kb fél évig érdekes dolgok történtek nálunk. Eldõlt magától egy váza pl., vagy a konyhaszekrényen 2 hangos koppanás. Ezt ketten is hallottuk, és néztünk egymásra, hogy mi volt ez. Sok ilyen apró dolog történt. Persze mindenre rá lehet fogni, hogy véletlen, biztos a nagy melegtõl koppant kettõt a szekrény, és biztos rámászott valami jó nagy pók, és az döntötte le a vázát......
"Tegyük csak máshova a vesszõt! "bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban."" Csakhogy csakúgy "máshova" nem központosíthatsz. A szegény Lázárról szóló rész egyértelmûsíti, hogy a hagyományos értelmezés az igaz. "Akkor aznap mondta, hogy majd velem leszel..." Csak minek mondta, hogy "ma". Elég lett volna azt mondani: Bizony mondom, velem leszel majd a paradicsomban. "Prédikátor 9:5 Mert az élõk tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak." Csakhogy Krisztus megnyitotta elõttünk a mennyország kapuit... Hahó! A Jelenések könyvében kik imádják istent az angyalokon kívül?
Jézus szerette kihangsúlyozni a mondatokat, ezért mondta, hogy ma. Sok ehhez hasonló "bonyolult" mondat van a Bibliában. Az eredeti héber szövegnél nem voltak tagolások, mindent egybe írtak, nem volt vesszõ és szünet. Még nem nyitotta meg, csak helyet készít nekünk a mennyországban. A tanítványoknak ezt mondta, hogy most elmegyek, de visszatérek még, helyet készítek a jóknak. Látod ezt is kihangsúlyozta, hogy "most" elmegyek. Lehetett volna csak elmegyek is :)
ma 10:18 Nem, már elõkészítette a helyet és meg is nyitotta. István diakónus így szólt, mielõtt meghalt: "Úr Jézus, vedd magadhoz a lelkemet!" Jézus keblén levõ lelkeket nevezzük mennyországnak.
Lázár halálával kapcsolatban nincsen feljegyzés arról, hogy amikor eloldozták(négy napig volt halott, Lázár testvére Márta, figyelmeztette Jézust mi elõtt feltámasztotta volna, már szaga van), hogy a pokolban lett volna, semmit se mondott ilyen dolgokról.Ez is azt bizonyítja, hogy nincsen tüzes pokol ahol kínozzák az ember halála után, és azt sem mondta, hogy a mennybe járt volna (mert elmondta volna biztosan fõleg ha még találkozott volna az elhunyt szeretteivel is).Logikus nem?
Pontosan, ahogy az utolsó is tudja. Ha Lázár a mennyben lett volna, nem-e azt mondta volna Jézusnak, hogy miért hoztál ide vissza a Földre, amikor a Mennyben olyan jól éreztem maga. Lázár csak aludt és még Jézus senkit sem ölel a keblére, csak Jézus következõ eljövetele után. István diakónus arra célzott, ha majd felébred az "álomból", vagyis a halálból, majd akkor Jézus ölelje majd a keblére. Gondold el, több ezer év álom, csak egy csettintésnek tûnik, egy pillanat. Tehát Jézus eljövetele a halottaknak egy pillanat. Gondolom te is tudod, ha jót alszol, akkor egy pillanat alatt eljön a reggel.
Amikor meghalunk testünk és lelkünk elválik egymástól. A test a sírba (vagy kinek hova...) kerül, a lelkünk pedig a lélekvilágba. A lélekvilág egy ideiglenes tartózkodási hely a feltámadásig. A lélekvilágnak két része van: a paradicsom és a lélekbörtön (pokolnak is nevezik, de nem azonos a Külsõ Sötétséggel): A paradicsomról bõvebben: http://scriptures.lds.org/hu/gs/22/10?sr=1 A pokolról bõvebben: http://scriptures.lds.org/hu/gs/22/28?sr=1 Az élõk és holtak ítéletére a feltámadás után kerül sor, amikor a lelkek elhagyják a lélekvilágot és véglegesen egyesülnek a testükkel (ami egy tökéletes test már, hasonlóan a feltámadott Krisztus testéhez). Az utolsó ítéletrõl bõvebben: http://scriptures.lds.org/hu/gs/27/6?sr=1
nem olvastam el mindenki válaszát de ez fontos!!! JÉZUS NEM ÍTÉL! Isten ítélhet csak! Jézus azért jött hogy az embereket megváltsa bûneiktõl és helyettük szenvedjen!
Jézus, a Krisztus, a megtestesült mindenható Isten. A halál kapujában elõtte állunk. Krisztus Pantokrator http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTWkpsybYQTWaIhLcQ58..
Az ember a halállal megszûnik létezni, csupán Isten emlékezetében marad meg, ahonnan a feltámadáskor felidézi õt az Úr. Ekkor jön el a példázatból ismert "aratás", amikor a konkolyt a gyehennára vetik, ami büntetés és nem megtisztítás. Az élõk és holtak kérdésére a szavak értelmének átvitelével kaphatjuk meg a választ. Aki Isten szerint "él" az él, aki nem az halott, már életében. A halál az Istentõl elhagyatott állapottal azonosítható. Krisztus igazi áldozatát nem a testi halála adja, hanem az, amit a kereszten elhangzott mondatából tudunk: " Eli eli lamma sabatkani" Istenem Istenem miért hagytál el engem. Elhagyta õt az Úr - meghalt. Ez volt az értünk hozott áldozat és szenvedés igazi lényege!
Tegyük csak máshova a vesszõt! "bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban." Akkor aznap mondta, hogy majd velem leszel... Prédikátor 9:5 Mert az élõk tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak. Így igaz, szellemek meg nincsenek, mert a halottak nem tudnak semmit, tehát kisérteni sem :)
Ezt, írja Biblia Prédikátor 9:5 Mert az élõk tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték õket.A 9:10 versben folytatja"Mindazt amit kezed megtehet, tedd a te erõdbõl, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy.
A kérdező hozzászólása: Nem kaptam valaszt a kerdesre . Hova kerul az elhunyt a halalt kovetoen, ha csupan Jezus ismetelt eljovetelekor itel meg eleveneket es holtakat ? A halottakat ily modon ketszer itelik meg ?
úgy hiszem, ahogy leírtam, ez a válaszom itt a hit a döntõ, nem az észérvek Credo -ban is errõl van szó. Akkor jön el itélni, amikor én megyek Hozzá.(ez a halál pillanta legkésõbb)
Én úgy tudom, hogy mindenki egy helyre kerül és amikor Jézus visszajön, akkor fogja kiválogatni az Õvéit a többiektõl.
A Credo nem egy busz? Mert akkor csak a kiragasztott utazási feltételeket olvashatod benne maximum...
Nekünk úgy tanították, hogy így néz ki ez a dolog: -meghalsz. Ekkor három helyre kerülhetsz: menny, pokol, tisztítótûz. -aztán jön az "második eljövetel", apokalipszis, világvége vagy ahogy tetszik, és akkor meg már csak két helyre kerülhetsz: menny vagy pokol, szóval addig kell jóvátenni a bûnöket a tisztítótûzben.
A kérdező hozzászólása: Temetesekkor a pap azt allitja - minden bizonnyal a csalad megnyugtatasara - , hogy az elhunyt mar a mennyben van .Ez csupan "szedites" ezek szerint , mert az elhalalozott valahol a kozeputon "teng-leng" , valahol a sir melyen , de vegso dontes eseteben majd Jezus masodik eljovetelekor fog megszuletni . Igy lenne ? Tehat , ha meghalunk , egy darabig valoban meghalunk ?
nézd meg ezeket a videokat és sokmindent megérthetsz.. http://azutgyermekei.hu/vissza-a-pokolbol.html http://www.youtube.com/watch?v=3t_cSz5YfzA&feature=related -a többi részét is nézd meg Igaz történetek a fentiek !!!
azt , hogy megnyugtatásra valamit, vigasztalásul mond valaki, gondolom nem baj. Vígasztalni kell, segíteni a megszomorítottakat. Az ÉN halálával az egész világ tûnik el. - ez buddhista tanítás.Mély keresztény tanításokkal egyezik. Nem fogsz ilyet a tömegben a templomban hallani, és interneten fecsegéskor sem nagyon, mert ez nehéz, ezt át kell élni. De egyéni lelkivezetéskor megkapod a tanítást, ha a lelkivezetõd úgy látja jónak. Senki ezt megcáfolni nem tudja, mert mindig "más" hal meg, nem én. Az ÉN lezárja az életét - az a világvége. Krisztus Pantokrator elõtt állok majd. A megtestesült Isten tanítása - "kövessetek engem" -mit kell tennem, hogyan éljek, cselekedjem, hogy majd Vele lehessek - az Örök Istennel. Ez hit kérdése. http://web.tiscali.it/arnoneeditore/ger/sicilia1.htm
15:22 Tévedés, ezt csak az adventisták és a baptisták egy része vallja. Krisztus azt mondta a jobb latornak "bizony mondom neked, ma velem leszel a Paradicsomban." (Lukács 23:43) A szegény Lázár története pedig világosan említi a poklot és a mennyet a haláluk után.
Mikor Jézus a mennybe ment áldozócsütörtökön, azt mondta nekik az angyal: "Galileai férfiak, mit álltok itt égre emelt tekintettel? Ki most az égbe száll, egykor majd mint bíró fog eljönni ismét" (bocs hogy nem kezdem el a Bibliát majmolni, és nem írom le szó szerint idézve, a szöveghelyet megadva). Az utolsó ítéletkor feltámadnak a halottak valóban, de az a feltámadt test már más jellegû lesz. Tehát egy nyomorék vagy félkezû ember feltámadt teste nem lesz nyomorék vagy félkezû. Aki a tisztítótûzben van, az onnan a mennybe kerül, ez biztos, de akik már a pokolban vagy a mennyben vannak, azok maradnak is ott, csak a testük feltámad. Van aki az örök üdvösségre, és van aki az örök kárhozatra támad fel. Ez is benne van a Bibliában valahol.
Nem szûnik meg az ember a halállal sõt jobban él mint valaha. A mennyország sem a csúcs és nem a cél csak egy pihenõ két élet között. Az ember magát ítéli meg...a halál utáni kiteljesedettebb tudatállapotban megérti életének fõ motívumait és értékeit illetve hogy mit halasztott el. Aztán tervez egy másik életet...kis segítséggel, amiben meg akar tanúlni valamit..ha sikerül akkor 10cm-er közelebb lesz a célhoz. Mert a cél az Istennel való egység és a leszületésekkel járó szenvedés megállítása. Aki nem hiszi járjon utánna de ne a hasonlókat kérdezgesse hanem a tapasztaltakra figyeljen. Csoki :) T.


Az Eleven Hold létezik még? Vagy már felbomlottak?

Legjobb válasz: Semmiképp nem bomlottak fel:)))))) Maximum feloszlottak. De nem. Még megvannak és zenélnek:)))))

Semmiképp nem bomlottak fel:) ))))) Maximum feloszlottak. De nem. Még megvannak és zenélnek:) ))))
A kérdező hozzászólása: Hiihhih :) háát a megfogalmazásomban :D megkell hagyni :) van némi kivetni való :D !!!
Nap helyett más énekesük van, de persze léteznek még
nem rég beszéltem a managerükkel és még nem találtak új éneklest, szóval aki ugy érzi beválna az jelentkezhet..
Mikor kilépett Nap az Eleven Holdból, az meghalt... Most van egy új énekes, de Nap nélkül az együtt egy nagy nulla, már bocsánat. / : Én nem vagyok képes egy új EH dalt sem meghallgatni, egyszerûen nulla az eredetihez képest. Amúgy, ha valaki nem tudná Nap polgári nevét: Török-Zselenszky Tamás, youtube-on így meglehet találni, van egy nagy rakat csodás dala, éééés tudom még ajánlani a http://www.zselenszky.hu -t is. :3

Létezik az, hogy ha még nincs még felkészülve a kicsi gyomra a pépes ételek befogadására, akkor eleve el sem fogadja, meg sem kóstolja?

Lassan három hete, hogy próbálkozok kóstoltatni. Volt alma, banán, répa, krumpli, süt?tök - semmit be sem kapott se kanálból, se cumisüvegb?l. Vagyis egyszer benyelt pár korty süt?tököt, de két óra múlva kiöklendezte. Pedig már hat hónapos lesz a jöv? héten.

Legjobb válasz: Várj még egy picit, próbáld meg egy hét múlva újra. ha akkor sem, akkor várj még egy hetet. Késõbb érik, lehet.

Várj még egy picit, próbáld meg egy hét múlva újra. ha akkor sem, akkor várj még egy hetet. Késõbb érik, lehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!