Találatok a következő kifejezésre: Az ELTE jelelentkeztem vala. A (1 db)

Az ELTE anglisztikára jelelentkeztem vala. A nyelvvizsgákat nem számítják csak az emelt érettségit?

Oké. Namost ELTE anglisztikára jelelentkeztem vala. Van idegenforgalmi szakirányú nyelvvizsgám nem számít oké. van középfokú "C" és fels?fokú írásbeli nyelvvizsgám. A Szóbeli 4 ponttal nem sikerült. Oktatási minisztérium levelében levezetik hogy hova vettek fel hova nem. Els? helyen az Elte volt és levezetésnél azt látom hogy tanulmányi plussz érettségi pontok összeadva plussz többletpont emelt érettségiért ami ugye alapkövetelmény volt. ÉS ENNYI. a nyelvizsgát angolszakon leszarják vagy nem is számít semmit. Ennyi? Matekból kellett volna 5ösnek lenni hogy felvegyenek angol szakra? Fellebbezek vagy hagyjam a p54684ba? Segítség vélemény egyaránt jöhet és köszönet.

Legjobb válasz: a nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontot.emelt szintû érettségiért v.nyelvvizsgáért.mivel nyelvszakon az emelt szint kötelezõ,ezért evidens h.ezt számítják be, nem a nyelvvizsgát.(ami ugye lehet olyan valakinek is akinem nyelvszakra megy),de neked az emelt volt kötelezõ,az megvan, tehát (csak) azért kapsz pluszpontot.

a nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontot.emelt szintû érettségiért v.nyelvvizsgáért.mivel nyelvszakon az emelt szint kötelezõ, ezért evidens h.ezt számítják be, nem a nyelvvizsgát.(ami ugye lehet olyan valakinek is akinem nyelvszakra megy), de neked az emelt volt kötelezõ, az megvan, tehát (csak) azért kapsz pluszpontot.
Csak az emelt érettségiért van pluszpont ebben az esetben, így van. Mivel az kötelezõ.
Én még a régi rendszerben felvételiztem nyelvszakra, de akkor sem számították bele a nyelvvizsgát, ha arra az adott szakra adtam be a jelentkezésemet. Pl. én francia szakos vagyok, van franciából középfokú nyelvvizsgám, a felvételinél mégsem érdekelt semmit, mert teljesen evidens, hoy aki francia szakra jelentkezik, az minimum középfokon beszéli a nyelvet. Ez azóta is így van...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szabad bölcsészről lehet menni tanárnak?

2

Miért nem írnak sehonnan vissza, amikor jelentkezek?

Grafikai gyakorlati helyet keresek

1

Hogyan működik a külföldön való lediplomázás? Egyáltalán van ilyen?

Gyógyszerészet érdekelne főként. Pontosabban ha tanulok itthon (Romániában) 3-4 évet, az utolsó éve(ke)n kijuthatnék külföldre, akkor lediplomázhatnék ott vagy ha itt kezdem, akkor itt is kell lediplomáznom?

0

90%-os emelt érettségi jónak számít?

Angolból mentem emeltezni év elején. Mindig is jó voltam belőle, anyáéktól sok dicséretet kaptam, sok versenyen vettem részt stb., éppen ezért a 90%-ot (kiszámoltam a hibáimmal együtt ilyen lett, mert ugyan tegnap írtam, de ma már felkerült a megoldás), és ezt nem érzem elégnek. Azon gondolkozok hogy tavasszal újra megyek, addigra meg majd többet készülök.
Vagy kimagaslóan jónak számít már a 90% is? Angolszakra felvesznek vele? Másból nem emeltezek.

9

Hogyan tanuljak, hogy maradjon szabadidőm?

A tanulási képességeimet ismerem, de mégsem tudom, hogy hogyan tanuljak úgy, hogy kicsit több szabadidőm maradjon. Persze ugyanennyi tudást szeretnék szerezni egy-egy alkalommal, de rövidebb idő alatt - már ha ez lehetséges!

A válaszokat előre is köszönöm!

14

Számvitel jegyzetre lenne szükségem amiben a mérlegtételek elemzése is benne van. Nem tudtok küldeni vagy linkelni nekem?

OKJ-s tanfolyamra járok mint Vám-, jövedéki és termékdíj ügyintéző és tanulok számvitelt is. Ehhez lenne szükségem egy jegyzetre ahol érthetően le vannak írva a dolgok.

0

A közösségi szolgálatot hogyan kell leigazolni?

Már van egy pár órám és nem tudom hogy hogyan lehet leigazolni azokat az órákat, mert a suliba be kell vinni az igazolást. Ki kell tölteni valami nyomtatványt?

2

Hol kapható Unipap márkájú megapolis füzet? Kép a leírásban

http://nyomtatvanyfutar.hu/shop_ordered/1139/shop_altpic/UNM..
ilyen füzetet keresek. melyik üzletekben kapható?

0

Megteheti ezt egy tanár?

13.ad éven vagyok.Sajnos a múlt héten beteg voltam,ezért lemaradtam egy dolgozatról.A tanár azt követeli tőlen hogy hétfőn délután a szabadidőmben írjam meg a dolgozatot.Én erre értelmesen elmondtam neki hogy nem érek rá,200 kilóméterre lakok az iskolától ráadásul délutánra már van más programom is.Erre ő mélységesen fel volt háborodva és közölte, hogy jólvan ne menjek be de beírja az egyest és bukás lesz a vége.Megteheti ezt ?

2

TÁMOP 4500 ft. Kezdőrészletet után kell majd fizetni valami pénzt?

Arra gondolok, hogy a tanfolyam végén meg elkérik a teljes összeget.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!