Találatok a következő kifejezésre: Az ELTE jelelentkeztem vala. A (1 db)

Az ELTE anglisztikára jelelentkeztem vala. A nyelvvizsgákat nem számítják csak az emelt érettségit?

Oké. Namost ELTE anglisztikára jelelentkeztem vala. Van idegenforgalmi szakirányú nyelvvizsgám nem számít oké. van középfokú "C" és fels?fokú írásbeli nyelvvizsgám. A Szóbeli 4 ponttal nem sikerült. Oktatási minisztérium levelében levezetik hogy hova vettek fel hova nem. Els? helyen az Elte volt és levezetésnél azt látom hogy tanulmányi plussz érettségi pontok összeadva plussz többletpont emelt érettségiért ami ugye alapkövetelmény volt. ÉS ENNYI. a nyelvizsgát angolszakon leszarják vagy nem is számít semmit. Ennyi? Matekból kellett volna 5ösnek lenni hogy felvegyenek angol szakra? Fellebbezek vagy hagyjam a p54684ba? Segítség vélemény egyaránt jöhet és köszönet.

Legjobb válasz: a nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontot.emelt szintû érettségiért v.nyelvvizsgáért.mivel nyelvszakon az emelt szint kötelezõ,ezért evidens h.ezt számítják be, nem a nyelvvizsgát.(ami ugye lehet olyan valakinek is akinem nyelvszakra megy),de neked az emelt volt kötelezõ,az megvan, tehát (csak) azért kapsz pluszpontot.

a nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontot.emelt szintû érettségiért v.nyelvvizsgáért.mivel nyelvszakon az emelt szint kötelezõ, ezért evidens h.ezt számítják be, nem a nyelvvizsgát.(ami ugye lehet olyan valakinek is akinem nyelvszakra megy), de neked az emelt volt kötelezõ, az megvan, tehát (csak) azért kapsz pluszpontot.
Csak az emelt érettségiért van pluszpont ebben az esetben, így van. Mivel az kötelezõ.
Én még a régi rendszerben felvételiztem nyelvszakra, de akkor sem számították bele a nyelvvizsgát, ha arra az adott szakra adtam be a jelentkezésemet. Pl. én francia szakos vagyok, van franciából középfokú nyelvvizsgám, a felvételinél mégsem érdekelt semmit, mert teljesen evidens, hoy aki francia szakra jelentkezik, az minimum középfokon beszéli a nyelvet. Ez azóta is így van...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti nem tartjátok viccesnek?

Ezt a sok kis naiv kérdezőt, akik itt érdeklődnek los angeles-i meg angliai meg amerikai egyetemről, közben fogalmuk sincsen arról, hogy hogy működnek a dolgok? :D Vagy csak nekem szürreális? Van olyan ismerősöm, aki kint tanul, de ő magától keresett ki mindent az internetről, vette fel a kapcsolatot az egyetemekkel és intézett el mindent maga. Kétlem, hogy aki gyakorin tesz fel ilyen jellegű kérdéseket képes lenne maga intézkedni... Ti mit gondoltok?

2

Milyen szakma felé induljak?

Kitűnő tanuló vagyok,humán beállítottságú.Sokan mondták,hogy karizmatikus vagyok,jól beszélem a nyelveket is.milyen szakma lenne ideális?

1

Hogyan lehet elintézni?

1 évet elvégeztem diplomás ápoló szakon államilag támogatott képzésben. Most viszont átjelentkezek orvosira. Azt tudom h ezt a képzést is visszafizethetem, és ezt is tervezem mert ez csak 240 ezer/félév, de van valami határidő?

1

Milyen orvosnak érdemes kitanulni?

1

Ti ennél többet tanultok földrajz érettségire?

Az írásbeli részére a vaktérképnél többet kell tanulni? Szerintem nem nagyon, mert atlaszból kibírod olvasni az infókat. Vagy tévedek? Előre is köszönöm a válaszokat!

1

Vizsgázott valaki lábápoló okj s tételekből?

A tételeket hogy dolgozzam ki?
Segitsen valaki

0

Hogyan kellene egyetemen (fizika) tanulni ha minden nap reggeltol 7-8 ig orak vannak?

Kivancsi vagyok a velemenyetekre es javaslataitokra, hogy ti hogyan tanulnatok, ha ugymonnd reggeltol bemegy az ember es hiaba hogy esetleg van egy ket ora lyuk de csak este er haza, ami eleg faraszto. Mar nem marad tul sok energiam, hogy az aznapi anyagokat atvegyem, de meg gyakorlatokat is kellene oldani, regneteget, mert azt nem hiszem hogy az aloadasokon es gyakorlatokon valo reszvetel es mely figyeles elegendo lenne.

8

Gépészmérnök képzés hány évig tart? PTE-ről vélemények?

2

BME járműmérnöki megéri?

0

Hogyan koncentráljak a tanulásra? És hogyan tanuljak hatékonyabban?

Egyszerűen minden elvonja a figyelmemet.Hiába teszem ki a szobám elé a laptopomat,telefonomat nem használ. A klasszikus zene hallgatás se jött be és sorra kapom a rossz jegyeket mert elkalandozik a figyelmem amikor tanulnom kéne.
Kérlek segítsetek!

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!