Találatok a következő kifejezésre: Az ELTE jelelentkeztem vala. A (1 db)

Az ELTE anglisztikára jelelentkeztem vala. A nyelvvizsgákat nem számítják csak az emelt érettségit?

Oké. Namost ELTE anglisztikára jelelentkeztem vala. Van idegenforgalmi szakirányú nyelvvizsgám nem számít oké. van középfokú "C" és fels?fokú írásbeli nyelvvizsgám. A Szóbeli 4 ponttal nem sikerült. Oktatási minisztérium levelében levezetik hogy hova vettek fel hova nem. Els? helyen az Elte volt és levezetésnél azt látom hogy tanulmányi plussz érettségi pontok összeadva plussz többletpont emelt érettségiért ami ugye alapkövetelmény volt. ÉS ENNYI. a nyelvizsgát angolszakon leszarják vagy nem is számít semmit. Ennyi? Matekból kellett volna 5ösnek lenni hogy felvegyenek angol szakra? Fellebbezek vagy hagyjam a p54684ba? Segítség vélemény egyaránt jöhet és köszönet.

Legjobb válasz: a nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontot.emelt szintû érettségiért v.nyelvvizsgáért.mivel nyelvszakon az emelt szint kötelezõ,ezért evidens h.ezt számítják be, nem a nyelvvizsgát.(ami ugye lehet olyan valakinek is akinem nyelvszakra megy),de neked az emelt volt kötelezõ,az megvan, tehát (csak) azért kapsz pluszpontot.

a nyelvért csak egy jogcímen kaphatsz többletpontot.emelt szintû érettségiért v.nyelvvizsgáért.mivel nyelvszakon az emelt szint kötelezõ, ezért evidens h.ezt számítják be, nem a nyelvvizsgát.(ami ugye lehet olyan valakinek is akinem nyelvszakra megy), de neked az emelt volt kötelezõ, az megvan, tehát (csak) azért kapsz pluszpontot.
Csak az emelt érettségiért van pluszpont ebben az esetben, így van. Mivel az kötelezõ.
Én még a régi rendszerben felvételiztem nyelvszakra, de akkor sem számították bele a nyelvvizsgát, ha arra az adott szakra adtam be a jelentkezésemet. Pl. én francia szakos vagyok, van franciából középfokú nyelvvizsgám, a felvételinél mégsem érdekelt semmit, mert teljesen evidens, hoy aki francia szakra jelentkezik, az minimum középfokon beszéli a nyelvet. Ez azóta is így van...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Melyik oldalon lehet letölteni töri Tz-ket ingyen?

0

Milyen bme villamosmérnöki kara?

Most vagyok 12.-es jövőre szeretnék továbbtanulni a bme vikre.Csak nem tudom hogy milyen. Leírnátok mindent lécci,hogy milyenek a tanárok,a közösség,a tananyag és hogy milyenek a könyvek és hogy mennyibe fog ez kerülni
Előre is köszi a válaszokat:)
20F

3

Miért kell nyelvtanból vagy más tantárgyból ismétlő dolgozatot írni? (többi lent)

ez ma merült fel bennem hogy minek kell nyelvtanból ismétlő dolgozatokat írni....szerintem fölöslegesek bár ezzel ismétlünk de ha már átengedtek minket akkor minek kell újra ugyanazt a dogát megírni?

3

E-napló kód diákoknak?

szóval,ugye a szülők kapnak egy külön kódot, de anyáék nem akarják azt elmondani...a diák kódot pedig nem kaptam meg, hogy néz ki ez a kód? (hány szám/betű van benne? vagy mi alapján van? valami személyes adat??)
bocsi,jobban nem tudom leírni:I

2

Melyik emeltszintü erettsegi a nehezebb?

Matematika, fizika, vagy epiteszeti is epitesi alapsmeretek?

5

Mi a helyzet, akkor hogyha nem küldték még ki az új diákigazolványt és az ideiglenes iskolától kapott igazolás határideje a napokban lejár?

3

Hol lehet panaszt tenni oktatási intézményre?

Ez egy alapítványi iskola, hétköznap mint általános iskola és szakképző iskola működik, hétvégén pedig felnőttoktatás folyik. Engem a hétvégi felnőttoktatás része érint, itt nincs ilyen, hogy DÖK meg ilyesmi, csupán óriási káosz meg hozzá nem értés. Úgy szüntetik meg a hallgatók jogviszonyát, hogy nem értesítik ki a hallgatókat, a tanárok önkényesen írnak be mindenféle jegyeket a diákoknak, nem vezetnek rendes jelenléti ívet. Olyan személyek taratnak előadásokat, akiknek nincs megfelelő végzettségük... stb.

2

Mivel jár az, ha átmegyek nappaliról levelezősre?

Lesz attól még diákigazolványom?
Jár szoctám, laktám és ösztöndíj?
Miben változik a dolog, ha átmegyek?
Illetve mikor tudok átmenni?
2. éves vagyok

1

Ha nem vagyok ott a dolgozat írásnál akkor beírhatja a tanár az 1-est?

Szerintem ez teljesen jogtalan etikátlan

9

Mi található egy országos kompetencia tesztben?

Konkrétan mit tartalmaz? Lexikális tudást mér, vagy egyfajta kérdőív a személyes tudással kapcsolatban?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!