Találatok a következő kifejezésre: Az EKG a (35 db)

Fehérvári kismamák, ekg-t hol csináltathatnék? Most költöztünk ide, háziorvosom nincs, a védőnő kéri az ekg-t.

Legjobb válasz: szia kell,hogy legyen háziorvosod, a kiskönyvbe tõle is kell pecsét.be kell jelentkezned valakihez.

szia kell, hogy legyen háziorvosod, a kiskönyvbe tõle is kell pecsét.be kell jelentkezned valakihez.
A kérdező hozzászólása: Ahol lakunk tökmindegy kihez csak be kell jelentkezni? A kartonom (ha még van ilyen de nem tusom, mert sose járok háziorvoshoz semmilyen ügyben) az baromi messze van, vajon azt el kellett volna kérjem?
igen ahol laktok, ott a legközelebbi orvoshoz elmész, õ fogja kikérni az elõzõ orvosodtól a papírjaidat, ez nem a te dolgod.hozzá csak személyid, taj-kártyád kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ!!
szívesen és sok boldogságot 8hós kisfiú anyukája

Mit jelent az EKG leleten a következő:kóros elváltozás:rövid PQ idő (8 sec, 11 ütés)?

Legjobb válasz: A PQ szakasz az EKG görbén a szívösszehúzódás kezdeti folyamatát mutatja, az ingerület keletkezésétõl a kamrákra való átterjedésig. Amennyiben ez az idõ megrövidült, az utalhat valamilyen járulékos ingervezetõ útra például.

A PQ szakasz az EKG görbén a szívösszehúzódás kezdeti folyamatát mutatja, az ingerület keletkezésétõl a kamrákra való átterjedésig. Amennyiben ez az idõ megrövidült, az utalhat valamilyen járulékos ingervezetõ útra például.

Kispesti kismamák! Az ekg-t és a belgyógyászatot az István kórházban csinálják? Vagy csak az ekg-t? Ezek előtt kell a laborvizsgálatokat megcsináltatni vagy ez független egymástól?

1 nap alatt el lehet intézni vagy körülményesebb a dolog?Annyit már tudok,hogy a labor vizsgálatokra már nem a háziorvos adja a beutalót,hanem a n?gyógyásztól kell kérnem,ezt az asszisztens mondta amikor mentem a tp. papírért.Bocs a sok kérdésért,de már teljesen összezavartak az orvosnál.

Legjobb válasz: Köszi a sok választ!

A kérdező hozzászólása: Köszi a sok választ!


Mikor menjek belgyógyászatra? 8 hetes terhes vagyok, voltam védőnőnél, adtak beutalókat vérvétel, belgyógyászatra. Kértem időpontot a belgyógyra, de csak 1 hónap múlvára tudtak adni. Jó lesz akkor is, vagy hamarabb meg kellene csináltatni az EKG-t?

Legjobb válasz: Én 16 hetes vagyok, de még csak most mondta a dokim, hogy majd el kellene menni a háziorvoshoz beutalóért az ekg-ra. És mivel most influenzajárvány van, ezt is halasztom. Szerintem nem vagy lemaradva.

Én 16 hetes vagyok, de még csak most mondta a dokim, hogy majd el kellene menni a háziorvoshoz beutalóért az ekg-ra. És mivel most influenzajárvány van, ezt is halasztom. Szerintem nem vagy lemaradva.
Persze, hogy jó lesz. Én is a 12. hét után mentem csak, már csak babonából is. Nálunk nem kellett bejelentkezni, csak várni fél délelõttöt.
Nekem a háziorvosom csinált EKGt.Azért szerintem nem kell belgyógyászatra menni-legalábbis itt.Amúgy én is valahogy a 3. hónapban voltam
Nekem is a háziorvos csinálta, nem kellett belgyógyra menni. Én úgy emlékszem a 12 hét körül van egy EKG, mag majd a 38. hét körül. De biztos mindenhol máshogy csinálják.
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy majd csak a 26. heti vércukros eredmény ismeretében elég a belgyógyászati vizsgálat. Úgyhogy majd csak most megyek.
Nálunk mindenki 16-17 hetes korban ment a belgyógyászatra, de a beutalót már elötte jóval kiadták mert mint mindenütt sokat kellett várni az idöpontra. Szerintem neked is azért adták ki már most a beutalot mert mint ahogy írod is 1 honap mulva kell menni. Üdv 39 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Akkor nem izgulok, majd elmegyek a 12.hét körül.
A kérdező hozzászólása: Lehet hogy azért adták olyan hamar a beutalót. Köszönöm a választ!

13 hetes terhes vagyok. Az EKG-m az orvos szerint olyan mintha 62 éves lennék pedig 33 vagyok. Ráadásul a normális vérnyomásomhoz 102-es pulzus kapcsolódik. Mitől lehet olyan szapora a pulzusom nyugalmi állapotban mintha futnék. Mit tehetek ez ellen?

Legjobb válasz: Ezt okozhatja stressz,vagy csak éppen annyi,hogy dokinál voltál. Ha máskor is magas a pulzus számod,e´s rossz az EKG,nem ártana beszélned egy kardiológussal,és ö megmondaná,esetleg mintöl lehet.

Ezt okozhatja stressz, vagy csak éppen annyi, hogy dokinál voltál. Ha máskor is magas a pulzus számod, e´s rossz az EKG, nem ártana beszélned egy kardiológussal, és ö megmondaná, esetleg mintöl lehet.
Szia! Én is így voltam.Nekem is magas a pulzus számom, de nálunk a családban mindenkinek!Nem tudsz tenni ellene semmit, legalábbis én sem tudtam mit kezdeni vele.Viszont az ekg-t mégegyszer megcsináltatták velem. Sok boldogságot a kicsihez.

11 hetes terhes vagyok, nem voltam még a házidokimnál. Ma felhívtam és azt mondták hogy ott helyben megcsinálják az Ekg-t. Nem korai még?

Meg hogy belgyógyászati vizsgálatokra is ad beutalot. Ott mit csinálnak?

Legjobb válasz: Nálunk a háziorvos megcsinálta az ekg-t a 20. héten, de nem küldött sehova..a másik doki viszont küldi a kismamákat szívultrahangra, mert a férje ott rendel, de elég változó.

Nálunk a háziorvos megcsinálta az ekg-t a 20. héten, de nem küldött sehova..a másik doki viszont küldi a kismamákat szívultrahangra, mert a férje ott rendel, de elég változó.
Szia! Én is 11 hetes terhes vagyok, a védõnõ elküldött a háziorvoshoz. Õ írta ki a vérvételt és megcsinálta az EKG-t is helyben. Ez kb. 2 hete volt. Úgy tûnik, szerintük nem volt korai.

Az EKG kimutatja a terhességi vércukrot? Mit mutat ki?

Legjobb válasz: az ekg a szivmüködésedet mutatja ki fogol kapni egy jó hosszú papirt grafikonnal na ez lesz a sziv verésed a vércukrot vérvételnél tudják kimutatni de nem vészes semi nem kell félni egyiktõl sem

az ekg a szivmüködésedet mutatja ki fogol kapni egy jó hosszú papirt grafikonnal na ez lesz a sziv verésed a vércukrot vérvételnél tudják kimutatni de nem vészes semi nem kell félni egyiktõl sem
Az ekg a szived, szívritmusod nézni, rutinvizsgálat. Levetkõzöl derékig, ráttesznek pár tappancsot, plusz csipeszt a két csuklódra és a két bokádra. Vércukrot csak vérvétellel tudnak nézni, terheléses cukorvizsgálat a 24-25. héten van. Éhgyomori vérvétel után megitatnak veled egy pohár cukrot, és 2 óra mulva újabb vérvétel.
Minden sporttevékenységnél ki tudod használni... ez nem csak 1 sportnál hasznos :)
A kérdező hozzászólása: jaj én ilyen hülyeségekre gondoltam h úszni jobban tudok-e mert a véremben több az O2 és így kevésbé vagyok levegõ szûkében, de végülis logikus amit írsz :D köszi:)

Külföldön vagyok, tegnap megcsapott az áram, és még mindig fáj a karom. Mennem kéne orvoshoz? Az EUs biztosításos kártya fedezi az EKGt?

Tegnap kb fél 6kor megcsapott az áram. A mosogatógép ráz, nem tudom hogy miért vagy mit?l. Máskor is megrázott már (nem az én gépem) szóval annyira nem tulajdonítottam neki nagy jelent?séget, pakolásztam ki-be, de több másodpercig fogtam azt a részt ami rázott. Nem ájultam el meg nincs égési sérülés, de azóta már nagyon sok id? eltelt, és nekem még mindig le van zsibbadva és fáj a bal karom.... ez normális? és ha csak eus kártyám van, azzal elvégzik az ekgt vagy fizetnem kell majd? Portugáliában vagyok

Legjobb válasz: Azt nem tudom, fizetnek kell-e, de az biztos, hogy jobb lenne, ha látna orvos.

Azt nem tudom, fizetnek kell-e, de az biztos, hogy jobb lenne, ha látna orvos.
"Máskor is megrázott már" Akkor azonnal húzd ki és ne használd többet. Igen, fedezi ezt az ellátást.
Az EU-s kártya csak életmentésnél ingyenes. (nekem legalábbis ezt mondták) De tessék elmenni a kórházba, és tessék megkérdezni hogy kell-e fizetni.
A kérdező hozzászólása: hát kellett. 20 eurót. azért hogy megmérje a doki a vérnoymásom belevilágítson a szemembe és közölje hogy nothing is wrong with you..... :S

Ha baj van a szívemmel azt az EKG kimutatja?

Minden szív betegséget kimutat az EKG? Vagy kérjem az orvosomat, hogy küldjön el szívultrahangra?

Legjobb válasz: Nem mindent, de nagyon sok mindent kimutat.

Nem mindent, de nagyon sok mindent kimutat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!