Találatok a következő kifejezésre: Az ECDL mikor (19 db)

Mikor lehet kiváltani az ECDL vizsgát?

Idén 5-ösre vizsgáztam informatikából, és ki szeretném váltani az ECDL-t. Jelenleg csak törzslap-kivonatom van, mivel előrehozott érettségi volt. Az a kérdésem, hogy ki lehet-e váltani az ECDL-t törzslap-kivonattal, vagy kell az érettségi bizonyítvány.

Legjobb válasz: Nézd, egy ilyet találtam, bár már majdnem írtam neked, hogy tuti csak érettségivel lehet, hisz ott van alul, hogy a bizonyítvány sorszáma, de ezek szerint csak lehet már most. Töltse ki a regisztrációs lapot és az érettségi bizonyítvány fénymásolatával együtt postai úton küldje meg az ECDL Irodának "ECDL érettségi" jeligével. Kérjük, hogy elõrehozott érettségi esetén a regisztrációs lapon a bizonyítvány sorszáma helyére a törzslap kivonat számát tüntessék fel.

Nézd, egy ilyet találtam, bár már majdnem írtam neked, hogy tuti csak érettségivel lehet, hisz ott van alul, hogy a bizonyítvány sorszáma, de ezek szerint csak lehet már most. Töltse ki a regisztrációs lapot és az érettségi bizonyítvány fénymásolatával együtt postai úton küldje meg az ECDL Irodának "ECDL érettségi" jeligével. Kérjük, hogy elõrehozott érettségi esetén a regisztrációs lapon a bizonyítvány sorszáma helyére a törzslap kivonat számát tüntessék fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Mire jó az ECDL vizsga? Pl. Ha én informatikai pályára akarok menni ér valamit? Ha orvosnak ak ugye nem ér semmit? Ha iskolába megyek esetleg tudom felmutatni?

Legjobb válasz: Egyetemi felvételinél nem számít. Egy orvost nem az informatikai tudása miatt alkalmaznak, persze ha van neki, az mindenképp jó, de nem fogja megkönnyíteni a munkavállalást. Egy informatikusnál meg alap az ECDL vizsga.

Egyetemi felvételinél nem számít. Egy orvost nem az informatikai tudása miatt alkalmaznak, persze ha van neki, az mindenképp jó, de nem fogja megkönnyíteni a munkavállalást. Egy informatikusnál meg alap az ECDL vizsga.


Ha ötösre érettségiztem, és megkaptam az ECDL bizonyítványomat, akkor az most Startnak, vagy Fullnak, vagy minek minősül?

Legjobb válasz: Ha megkaptad az ECDL bizonyítványt, akkor bizonyára rá van írva. A 7 modulost kapod meg az érettségire.

Ha megkaptad az ECDL bizonyítványt, akkor bizonyára rá van írva. A 7 modulost kapod meg az érettségire.
A Start 4 részbõl, a komplett 7 részbõl áll.
A kérdező hozzászólása: köszi:)

Az ECDL vizsgakártyát mikor kapom meg?

Ma regisztráltam, de sajnos elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor kapom meg a vizsgakártyámat. Azt postán küldik? És kb. hány napon belül érkezik meg?

Legjobb válasz: Mi akkor kapjuk meg a vizsgakártyát, ha kész vagyunk minden vizsgával. Full esetén mind a 7-tel, startnál pedig az 5-tel.

Mi akkor kapjuk meg a vizsgakártyát, ha kész vagyunk minden vizsgával. Full esetén mind a 7-tel, startnál pedig az 5-tel.
A kérdező hozzászólása: És mit vittél a vizsgákra? Mert én csak a Hallgatói adatlapom másolatát kaptam meg és egy számlát, hogy kifizettem a vizsgakártyát, de az ecdl.hu szerint minden vizsgáta vinni kell a kártyát. :S
A kérdező hozzászólása: *vizsgára, mondjuk az adatlapom másolatán van egy "Kártyaszám". Légyszi segítsetek!!!

Mit érek az ECDL-vizsgámmal 4 modul megvan? 15 éves vagyok most megyek gimibe?

Legjobb válasz: Ha nem ér semmit akkor minek találták ki és miért mennek olyan sokan?

Az egyik elõzõ válaszoló vagyok. Én írtam, hogy a 4el semmire sem mész, viszont a 7 elméletileg kiváltja a felsõoktatási info órákat. Most már tapasztalatból tudok nyilatkozni, hogy ez nem így van. Ugyanis a legtöbb helyen NEM fogadják el, úgyhogy ha ezért csinálnád, ne strapáld magad vele. Nálunk konkrétan megmondták, hogy az ECDL nem fedi le a fõiskolai anyagot, úgyhogy ne is strapáljuk magunkat ezzel. Mindenesetre nekem annyinak jó volt, hogy nem volt teljesen idegen minden (hozzáteszem, még wordbõl is tanítottak újat a fõsulin, ami tényleg nincs az ecdl követelményrendszerében).
Az önéletrajzodba egy plusz lehet. Amúgy a sima 4 START modullal nem sokra mész... Ha mind a 7 megvan, akkor egyetemen elméletileg ki lehet váltani vele ezeket az info órákat, és a kreditet automatikusan megkapod érte.
A kérdező hozzászólása: Ha nem ér semmit akkor minek találták ki és miért mennek olyan sokan?
Hát végül is plusz egy papír, amit esetleg beleírhatsz az önéletrajzodba majd. Csak ez már olyan alap dolog, hogy ennyire mindenki ért a gépekhez és a programokhoz, ezért nem ér sokat már.
Mert régebben még ért valamicskét, manapság nem sokat. Õk még nem tudják, hogy semmire nem mennek vele.
Annyit ér, hogy van még egy papírod. De nem felesleges, mert ha van valaki aki ért hozzá, de nincs papírja, akkor azt úgy tekintik, hogy nincs. Szóval még egy dolog, amit be lehet írni az önéletrajzba. Nem felesleges. És az unió országaiban mindenhol elfogadják.
Az az igazság, hogy semmit nem ér. Fõiskolán, tök kis alap infó óráik voltak egyik ismerõsöméknek (annyit se tanítottak nekik kb. mint amennyi kell az ECDL-hez) és el akarták fogadtatni az ECDL-t kiröhögték õket, hogy mit akarnak õk ezzel a [email protected] :S
oktatnak ilyet levezõn is?! vagyis inkább olyan formában hogy nem heti 5 nap, hanem mondjuk összevonásos rendszerben?!
A kérdező hozzászólása: De ez annyira rossz én ebben az évben csináltam és mindenki azt mondta jól teszem (tanár is)
Ez nem igaz, hogyha nincs meg a papírod akkor úgy tekintik, hogy nincs meg!! A tudás a lényeg nem a papír.
A kérdező hozzászólása: Akkor teljesen fölöslegesen csináltam meg?:O
Hogy mire jó? Pénzt leakasztani az emberrõl.
A kérdező hozzászólása: Most csak a 4 van meg de jövõre meg lesz a többi 3 is..
és eddig mennyibe került neked? a maradék 3on mit fogsz tanulni?
Igen, már írta valaki, hogy az alap 4-el nem lehet sokat kezdeni, most az általános iskolák mániája, hogy hû-ha, milyen jó, mert ECDL vizsgával adjuk tovább a tanulóinkat, de a 4-el konkrétan kiröhögnek a középiskolákban , hogy na és akkor most mi van? Hova [email protected] ? Ez volt az én sulimban is, a tanár nem is ajánlta, pont ezért... Ha 5-re éretségizel infóból emelt vagy közép szinten akkor megkapod autómatikusan.

Mire jó az ECDL vizsga?

5-ös lett infó érettségim így lehet kérni ECDL bizonyítványt tanfolyam és vizsgák nélkül. De van ennek értelme? Mert úgyis továbbtanulok és nem tudom mennyit számít az ECDL.

Legjobb válasz: ártani nem árt ha megvan....

ártani nem árt ha megvan....
ártani nem árt de nem sok értelme van... mármint tesóm megcsinálta anno 14-15 évesen /21 éves/ és nem használta fel semmire se csak többletpontot ad.. am. semmi
Amit adnak, fogadd el... Sosem lehet tudni, mikor jön jól.
Kérjél hát, fõleg, ha nem kell érte csinálni semmit. Amúgy a világon semmi értelme nincs, de ha így adják, fogadd el. Nekem 75%-os lett, így nem adnak.
sztem kérjed, mert CV-be majd beleírod és ott jól mutat. Amúgy van olyan munkahely ahol direkt kérik az ECDL-t, sosem tudhatod
A kérdező hozzászólása: Hát azért nem teljesen ingyen mert 5500 Ft a regisztrációs díj de annyit megér végül is. Köszönöm a válaszokat.
Hát igenis kérik az ECDL-t mert vannak olyan munkahelyek ahova menni akarsz de ha nincsen ECDL jogosítványod akkor nem dolgozhatsz ott. Volt már rá ilyen példa az egyik ismerõsömnél, és gürcölhetett, h megcsinálja az ECDL-t drágán.
Ez attól függ hol akarsz tovább tanulni, mert ha pl. egy infos diplomára készülsz, akkor nyilván az álláskeresésnél nem fogják kérni tõled az ECDL vizsgát. De ha valami olyan pályára készülsz aminek nem sok köze van az infohoz, akkor kérik. Szerintem csináltasd meg, annyit igazán megér. Ha másra nem, arra jó lesz, hogy az önéletrajzodba bele tudd írni, hogy neked ilyen is van. :)
Ha informatikai pályára készülsz, és ebben az irányban tanulsz tovább, akkor a szakirányú diplomád úgy is többet fog érni. Ha pl.: bölcsész diplomád lesz v. közgazdász, esetleg irodai munka néz ki, akkor nem árt, ha van szerintem.

Tanult már valaki a Ruander Oktatóközpontban? Mit hallottatok róla? Jók az ECDL tanfolyamaik?

Legjobb válasz: Én egy webdesigner tanfolyamot csináltam ott és nagyon megvoltam elégedve. Nagyon normális volt a tanár és jól érthetõen magyarázott és mindenkinek segitett.

Én egy webdesigner tanfolyamot csináltam ott és nagyon megvoltam elégedve. Nagyon normális volt a tanár és jól érthetõen magyarázott és mindenkinek segitett.
Én kiadványszerkesztõ tanfolyamon voltam náluk, az nagyon jó volt, jó társaság, kis csoport, nagyon jó oktató (segítõkész, értett is hozzá, jól magyaráz) Kicsit rossz is, hogy vége lett, de majd jövõre folytatom a webfejlesztõ tanfolyamukkal. Az ECDL-rõl fogalmam sincs sajnos, de van ingyenes próbaóra ahol be lehet ülni megnézni egy alkalmat ha jól emlékszem. Sok sikert a tanuláshoz! :)

Mire jó az ECDL vizsga?

Szerintem semmire sem jó.

Legjobb válasz: Már miért ne lenne jó semmire sem? Papírod van a számítógépes ismereteidrõl, arra jó!

Már miért ne lenne jó semmire sem? Papírod van a számítógépes ismereteidrõl, arra jó!
A munkaerõ piacon európában sok esélyed van legalábbis több

Mi ai az ECDL? Mindent, amit tudtok róla, írjatok meg nekem!

Mennyire nehéz, mit lehet ezen belül tanulni, milyen a vizsga, szóval mindent.

Legjobb válasz: nagyon könnyû az 1. modul kivételével, de azt meg csak meg kel tanulni...

nagyon könnyû az 1. modul kivételével, de azt meg csak meg kel tanulni...
A kérdező hozzászólása: Az érettségim már 1 éve megvan :) Még nem láttam olyan álláshirdetést, ahol ténylegesen kérték volna. A Munkaügyin keresztül mennék ilyenre (is, mert van más is, amire mennék).
Én tavaly csináltam, akkor 15 éves voltam és mindenbõl átmentem simán :) szal csak pénzbe kerül, mert gyerekjáték az egész :)
A kérdező hozzászólása: A Munkaügyin keresztül mennék ilyenre, tehát azt nem én fizetem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!