Találatok a következő kifejezésre: Az Afp pont (7 db)

Azoktól szeretnék kérdezni, akiknek pont azon a napon volt az afp amikor betöltötték a 16. hetet. Jó lett az eredményetek?

Nem volt ez korai? Én vártam volna még pár napot, de a véd?n? akkor küldött. Lehet attól jó az eredményem, nem lesz alacsony?

Legjobb válasz: Szia! Én voltam pont azon a napon, amikor 16 hetes voltam, illetve elõtte egy nappal az integrált teszt második vérvételén és ott is néztek AFP-t. Az integrált tesztes teljesen jó lett, de az épp 16.heti már sokkal magasabb. Pedig csak 1 nap telt el a két vérvétel között. Szerencsére minden rendben van, az AFP ma már nem igen jelent biztos eredményt, ne aggódj...

Szia! Én voltam pont azon a napon, amikor 16 hetes voltam, illetve elõtte egy nappal az integrált teszt második vérvételén és ott is néztek AFP-t. Az integrált tesztes teljesen jó lett, de az épp 16.heti már sokkal magasabb. Pedig csak 1 nap telt el a két vérvétel között. Szerencsére minden rendben van, az AFP ma már nem igen jelent biztos eredményt, ne aggódj...
Nekem pont elõtte egy nappal volt (15+6). nq/l: 27, MOM: 0, 8
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez azért megnyugtat.
Szia! nekem integrált teszt keretében vették le 15+2 naposan. 1, 8 lett a MoM, meg is ijedtem, hogy hamarabb levették, és így is kicsit magas lett, de két orvost is megkérdeztem, és azt mondták nem kell megismételni. Nem lett semmi gond, makkegészséges lett a babóm.
Igen a betöltött 16. héten kell menni, és nekem már aznap megvolt az eredmény.
Betöltött 16. héten kell menni. Múlt hét csütörtökön voltam én is. Az eredményrõl, ha nem kapod meg a 18 hetes uh-ig, akkor telefonon lehet érdeklõdni( legalább is felénk). UH nekem sem volt, de az nem is része az AFP-nek, majd a 18. héten lesz a genetikai.
Nekem 10 nap alatt jött meg az eredmény, a 18. heti genetikai uh-ra annak birtokában tudsz menni.

Az Afp vizsgálatra pont a 16. héten kell menni? Mikorra én kaptam beutalót már 18 leszek. Nem baj ez?

Legjobb válasz: én úgy tudom, számít az, hogy a 16. héten menj, különben fals eredményt kapsz!

én úgy tudom, számít az, hogy a 16. héten menj, különben fals eredményt kapsz!
Számít, hogy a 16.héten menj!
Magas lesz az afp-d ami miatt majd aggodalmakat váltanak ki belõled.Sajnos betöltött 16 és nem meghaladott 17. hét között kell lenned.Hívd fel a dokidat, hiszen ez csak egy vérvétel.Bármikor el tudsz menni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat!Boldog babavárást mindenkinek!

Dec 22-én volt az utolsó menstruációm, elvileg most 13 hetes vagyok. Az afp vizsgálatra ápr.18-ra kaptam időpontot. Nem túl korai ez az idő pont? Általában azt mondják hogy a betöltött 16. héten kell menni de én akkor épp hogy 16 hetes leszek.

Legjobb válasz: Szia! Nekem dec.10 volt az utolsó mensim, és én ápr.03.-ára kaptam idõpontot. Éppen annyi idõs leszek mint te. Én bízom a dokimban, te is tedd azt.

Szia! Nekem dec.10 volt az utolsó mensim, és én ápr.03.-ára kaptam idõpontot. Éppen annyi idõs leszek mint te. Én bízom a dokimban, te is tedd azt.
Szia!Kiszámoltam, hogy április 18-án 16 hetes és 6 napos leszel, úgyhogy szerintem nem korai, pont jó.
bízz a dokidban!!!! :)
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek! :)

Afp 15 hetesen? Pont a 15. hetet töltöttem azon a hétfőn amire mennem kellett afp re de azt olvastam ez tul korai és rossz lesz az eredményem ez valóban igy van mert most nagyon megijedtem!

Legjobb válasz: Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!

Hááát.... nem valószínû, hogy olyan fényesen jó lesz eredmény. Az én dokim elmondta 3-szor is, hogy kerek 16 hetesen menjek, esetleg max +3 nap... Persze nincs akkora jelentõsége ennek a vizsgálatnak, mint amekkora felhajtás van belõle... Bocs, hogy nem tudtam többet segíteni!
Én is aggódok, engem meg 16+5 -re jegyeztek elõ. Az nem sok? Én is úgy tudtam hogy pont 16-nak kell lenni, de nálunk csak hétfõn és kedden veszik le a vért én meg szerdán töltök be mindíg egy hetet, és nem 15+6-ra hanem 16+5 re jegyzett elõ a védõnõ. Már most parázom az eredménytõl.
Én is elõbb mentem 4 nappal és alacsony lett az eredmény.
Nem lesz rossz az eredmény!!!! Én is így jártam, mert ízt gondoltam, ha betöltöm a 15. hetet, az már 16. hét. A védõnõmnek mondtam is, bár nálam nem volt lényeges, mert volt genetikai vizsgálatom (CVS). Szóval meglepõ módon azt mondta a védõnõ, hogy régen korábban csinálták, nem a betöltött 16. héten, és sokkal jobbak voltak az eredmények. Neki is korábban volt, mert õ régebben szült. Szóval szerintem ne ijedj meg emiatt. A 18. heti ultrahang az sokkal fontosabb lesz, ott viszont várd meg, hogy betöltsd a 18. hetet. Minden jót! (29 hetes mami)
Ja! És tökéletes lett az eredményem!
az afp-re 16-17 hetesen kell menni pontosan akkor lesz jo az eredmeny!
A kérdező hozzászólása: háát köszi a válaszokat nemlettem túl nyugodt maradt a reménykedés.ma hozztam el a többi vér eredményem minden negativ, remélem ezzel sem lesz baj.ha rossz az eredmény mégegyszer vesznek majd vért??mert addigra meg elmulok 16.,
A kérdező hozzászólása: 0, 55 lett az afp-m elmenntem 4 d uh -ra és csináltak teljes genetikai uh-ot, ahol aztmondta a fõorvosnõ ez az afp egy baromság annyira megbizhatatlan elavult vizsgálat már hogy nemsoká el is törlik, ugyhogy ha valakinek ne adj isten nem a legfényesebb lesz az eredmény ne ijedjen meg

Hétfőn megyek AFP vérvételre, de még aznap pont szedek antibiotikumot megfázásra. Befolyásolhatja ez az eredményt?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem a vérvétel után vedd csak be, de mindenképpen mond meg a dokinak, vagy a nõvéreknek hogy antibiotikumot szedsz egy ideje. Azt hogy befolyásolja e az eredményt, sajnos nem tudom. Boldog babavárást!

Szia! Szerintem a vérvétel után vedd csak be, de mindenképpen mond meg a dokinak, vagy a nõvéreknek hogy antibiotikumot szedsz egy ideje. Azt hogy befolyásolja e az eredményt, sajnos nem tudom. Boldog babavárást!
A nõgyógyásznak tudnia kell arról hogy te szedsz antibiotikumot és ha így is kiírt az AFP-re akkor biztos hogy nem lehet gond. De ezt csak orvos tudJa megmondani.
AFP vérvételnél magzati fehérjét keresnek a véredben, semmi mást. Az antibiotikum ezt nem befolyásolja, és azt nem is nézik. Említsd meg nyugodtan, de ettõl az eredmény még hiteles lesz, nyugodtan elmehetsz vérvételre - és ehetsz is elõtte. :-)
Nem!

Az alacsony AFP utalhat arra is, hogy nem pont a 16. héten csinálták a vizsgálatot?

Az afp-m 20,6, és 0.65 mom.Ráírták a leletre, hogy újabb vizsgálat szükséges.Én semmi rosszra nem szeretnék gondolni, és reménykedek abban, hogy nem a megfelel? héten volt a vérvétel.Lehetséges, hogy ezért alacsony?

Legjobb válasz: Szia! 0,6 - 2,5-ig jó!Biztos nincs baj!Szerintem lehet az is az oka.

Szia! 0, 6 - 2, 5-ig jó!Biztos nincs baj!Szerintem lehet az is az oka.
Nem igazán értelek! 20, 6 az AFP-d, és a 0, 65 a normális?? Én tegnap kaptam meg az eredményt, ott a MoM érték normális tartománya: 0.7-2.5-ig terjed. A 20 nagyságú értéknél pedig 20-100 között még megfelelõ. Szerintem még nincs okod aggódni, s lehet, h valóban korai volt a vérvétel. Csináltass egy UH-t, az alapján, s az eredménnyel, sztem biztosabbat tudnak mondani az orvosok. (egy link az afp-rõl: http://www.babanet.hu/faq/tergon05.php )
A kérdező hozzászólása: A MoM 0.65.Végül is együtt nézik a 18 hetes UH-al, nem?Ugyis az a döntõbb, amit akkor lát a doki.
Nekem is alacsony volt, de szintén határértéken belül volt.El mentem Debrecenben és megnéztek mindent rendben találtak és elmagyarázta a genetikus, hogy nagyon sokat számít a súly, ha teltebb vagy akkor valami szorzót kellene használniuk.
Persze, biztos hamarabb vették le. Az alacsony AFP nem igazán jelent semmit ez állítólag egy hülyeség, hogy down-kór meg ilyenek. Az afp akkor lehet gáz ha magas, arra lett kitalálva, hogy a velõcsõzáródási rendellenességeket szûrjék akkor amikor még nem voltak ilyen jó uh gépek. Szóval értelme már nincs az egésznek. Nekem 0, 64 volt tehát határérték alatt (nem küldtek az afp miatt semmilyen további vizsgálatra), egészséges kislányom született 8 hónapja.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!