Találatok a következő kifejezésre: Az Afp mikor is van (4 db)

Az Afp vizsgálat mikor is van?

Tudom hogy 16. hetet bekell h töltsük, holnap leszünk 16 hetesek. Úgy volt hogy csak a jöv? héten kell mennem de a véd?n? most hívott hogy a laboros szabadságon lesz a jöv?héten így már holnap leveszik a vért. Nem lesz ez hamar? Jó lesz így az eredmény?

Legjobb válasz: Az jó ha pont holnap leszel 16 hetes babás!Mert az a lényege az AFP-nek,hogy be legyen tõltve a 16 hét!Szóval nyugi!Nyugodtan mennyél vérvételre!Gratulálok a pocaklakódhoz!21 hetes kismami!

Az jó ha pont holnap leszel 16 hetes babás!Mert az a lényege az AFP-nek, hogy be legyen tõltve a 16 hét!Szóval nyugi!Nyugodtan mennyél vérvételre!Gratulálok a pocaklakódhoz!21 hetes kismami!
én pont aznap voltam amikor betöltöttem a 16 hetet , nem lesz baj, és jo lesz az eredmény töle.
Ez a pár nap szerintem nem számít, különben nem mondanák, hogy most vegyék le. Boldog babavárást! 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és boldog Babavárást nektek is :-)
nyugodtan menjél, teljesen jó az idõpont!

17 hetes vagyok, az afp és a hcg értékem is alacsony. Ez mit jelent? A 21-triszómia számított kockázata 1/23. Volt (van ) vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a középsõ lányommal volt ilyen eredményem.Nálam a 21 és a 18 triszómia.A genetikus nagyon durva rendellenességet mondott,ha valóban ez a baj.De nem kell rögtön aggódni,meg kell ismételtetni a vérvételt.Ha ugyanezt az eredményt kapjátok,akkor genetikai UH.Ha ott is igazolják a bajt,akkor amniocentézist ajánlott végeztetni.Nálam már a 2-ik vérvétel is csekélyebb eltérést mutatott már,az UH meg mindent rendben talált.De azért csináltattam vízvételt is,ami nem volt kellemes,viszont minden rendben volt.Azóta 3 éves elmúlt már,és hála istennek makkegészséges a lányom,sõt van egy féléves húga is. Egyébként az afp egy nagyon megbízhatatlan vizsgálat,túl sok a fals eredmény. Minden jót,jó egészséget nektek.

Szia! Nekem a középsõ lányommal volt ilyen eredményem.Nálam a 21 és a 18 triszómia.A genetikus nagyon durva rendellenességet mondott, ha valóban ez a baj.De nem kell rögtön aggódni, meg kell ismételtetni a vérvételt.Ha ugyanezt az eredményt kapjátok, akkor genetikai UH.Ha ott is igazolják a bajt, akkor amniocentézist ajánlott végeztetni.Nálam már a 2-ik vérvétel is csekélyebb eltérést mutatott már, az UH meg mindent rendben talált.De azért csináltattam vízvételt is, ami nem volt kellemes, viszont minden rendben volt.Azóta 3 éves elmúlt már, és hála istennek makkegészséges a lányom, sõt van egy féléves húga is. Egyébként az afp egy nagyon megbízhatatlan vizsgálat, túl sok a fals eredmény. Minden jót, jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, egy kicsit megnyugtattál. A dokim szerint a genetikai uh után mindenképpen meg kellene csinálni a magzatvívételt is, mert az a biztos.De nagyon félek tõle...Nem maga, at féltem, hanem a Picurkámat...
Ne félj a beavatkozástól, rajtad is múlik, hogy lesz-e baj.Nagyon szigorúan tarts be utána a pihenést.Sõt, talán tovább mint amit javasolnak.Végül is átszúrják a hasfalat a méhet a burkot, mindennek be kell gyógyulni rendesen.Ne erõltesd magad utána, ne emelj, semmi hirtelen mozdulat vagy bármi ami vízfolyást eredményezhetne.a beavatkozás inkább nagyon kellemetlen, de nem fájdalmas.Én végig a babámat féltettem, nagyon rossz érzés volt.de jó volt tudni mikor megjött az eredmény, hogy semmi gond. Minden jót, és addig is ne aggódj

A 16. héten, mikor az AFP van, akkor csak vért vesznek, vagy esetleg van vizeletvizsgálat is?

Legjobb válasz: Ez mindenhol más. Itt már sok hasonló kérdés elhangzott. Nekem vérkép, vizelet és afp vizsgálat volt 16 hetesen. 12 hetesen volt a hepatitis, vércsoport, ellenanyag, vérkép, vizelet. Van, ahol amit nekem 12 hetesen megcsináltak, azt 16 hetesen végzik, vagy még késõbb. Mindenhol más a szokás. De általában a beutalón rajta van.

Ez mindenhol más. Itt már sok hasonló kérdés elhangzott. Nekem vérkép, vizelet és afp vizsgálat volt 16 hetesen. 12 hetesen volt a hepatitis, vércsoport, ellenanyag, vérkép, vizelet. Van, ahol amit nekem 12 hetesen megcsináltak, azt 16 hetesen végzik, vagy még késõbb. Mindenhol más a szokás. De általában a beutalón rajta van.
Csak vért vesznek. Remélem jól sikerül. Nekem rossz eredmény jött ki és nyitott gerincre mutatott a jel. Az uh-n kiderült nincs gond és azóta van egy 9 és fél hónapos kisfiam. Melóhelyen 5 emberbõl 3-unkan rossz lett és egészséges babónk lett...
Mi most voltunk AFP-n és nekünk vizeletete is vinni kellett!
Nekem AFP-vel együtt volt vizelet és terheléses cukor vizsgálat, teljes vérkép is egyszerre.


Mikor leveszik a vért az AFP vizsgálathoz, akkor vizelet vizsgálat is van?

Csak mert házhoz jönnek levenni a vért, és akkor úgy készülök holnap reggelre.

Legjobb válasz: Csak vért vesznek

Csak vért vesznek
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!