Találatok a következő kifejezésre: Az Afp mikor is (22 db)

17 hetes kismama vok. Az AFP eredménynél 0.70 a jó nekem 0.68 lett az orvos csak holnap fogad de úgy érzem addig megőrülök a kétségtől. Az orvos szerint nem nagy gond. Volt ez mással is, és mi lett az eredmény?

Legjobb válasz: Jaj, ne edd magad! Óriási a valószínûsége, hogy nincs a babának semmi baja! Az AFP már túl megbízható mérési laboreredmény. Ha genetikai tanácsadásra küldenének menj el és hallgasd meg. Ha amniocentezist javasolnak élj vele, teljesen meg fog nyugtatni az eredménye. Ne idegeskedj! Kilengett AFP eredmények sora mellett születnek teljesen egészséges babaák.

Jaj, ne edd magad! Óriási a valószínûsége, hogy nincs a babának semmi baja! Az AFP már túl megbízható mérési laboreredmény. Ha genetikai tanácsadásra küldenének menj el és hallgasd meg. Ha amniocentezist javasolnak élj vele, teljesen meg fog nyugtatni az eredménye. Ne idegeskedj! Kilengett AFP eredmények sora mellett születnek teljesen egészséges babaák.
tényleg nyugodj meg. Az AFP egy nagy hülyeség, arra való, hogy legyen min parázni. és ez az eredmény még amúgy is jó. nem is értem, hogy minek még ez az egész, csomó boldogabb országban már rég eltörölték. mindenki csak szétidegeli magát rajta feleslegesen. tényleg nyugodj meg, nincs semmi baj.
szia! nekem 0, 78 mom volt az alsõ kóros 0, 80 volt.nekem egy semmit küldtek ki postán fáradjak be gen UH-ra 1 héttel elõbb mint kellett volna. ne foglalkozz vele. amennyiben csináltattál kombinált tesztet vagy más jellegû tesztet és az jó lett akkor ne foglalkozz vele, meg egyébként is. Én átéltem halálomat, kibõgtem a szemem, majd mikor a dokimhoz mentem azt mondta az afp-re: "ezzel nem foglalkozunk, mert a kombinált teszt jó lett, és az a mérvadó" egyébként az afp eredmény a gen uh eredményével együtt érvényes. Úgyhogy tudom könnyû mondani de ne aggódj!!!!!!
Szia!Nekem is alacsony lett az afp!Nálunk 0.6 az alsó határ és nekem 0.57lett!Elküldtek genetikára és ott az Uhon semmi baj nem volt de biztos ami biztos alapon magzatvizet akartak venni!!Én nem engedtem, féltettem a lányomat!!Azt te döntöd el hogy kéred e!!!Nyugodj meg.Sajnos olyan eset is van akinek az afpje kitûnõ mégis beteg babája születik!! A 2%mindig fenáll!!!Nyugi semmi baj nem lesz!!1000en vannak genetikán úgyhogy nem csak a tied lett rossz!!!!Remélem ezzel segítettem!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a megnyugtató válaszokat! Sokat segített! Minden jót Nektek és még egyszer köszönöm!

17 hetes vagyok, az afp és a hcg értékem is alacsony. Ez mit jelent? A 21-triszómia számított kockázata 1/23. Volt (van ) vki hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Szia! Nekem a középsõ lányommal volt ilyen eredményem.Nálam a 21 és a 18 triszómia.A genetikus nagyon durva rendellenességet mondott,ha valóban ez a baj.De nem kell rögtön aggódni,meg kell ismételtetni a vérvételt.Ha ugyanezt az eredményt kapjátok,akkor genetikai UH.Ha ott is igazolják a bajt,akkor amniocentézist ajánlott végeztetni.Nálam már a 2-ik vérvétel is csekélyebb eltérést mutatott már,az UH meg mindent rendben talált.De azért csináltattam vízvételt is,ami nem volt kellemes,viszont minden rendben volt.Azóta 3 éves elmúlt már,és hála istennek makkegészséges a lányom,sõt van egy féléves húga is. Egyébként az afp egy nagyon megbízhatatlan vizsgálat,túl sok a fals eredmény. Minden jót,jó egészséget nektek.

Szia! Nekem a középsõ lányommal volt ilyen eredményem.Nálam a 21 és a 18 triszómia.A genetikus nagyon durva rendellenességet mondott, ha valóban ez a baj.De nem kell rögtön aggódni, meg kell ismételtetni a vérvételt.Ha ugyanezt az eredményt kapjátok, akkor genetikai UH.Ha ott is igazolják a bajt, akkor amniocentézist ajánlott végeztetni.Nálam már a 2-ik vérvétel is csekélyebb eltérést mutatott már, az UH meg mindent rendben talált.De azért csináltattam vízvételt is, ami nem volt kellemes, viszont minden rendben volt.Azóta 3 éves elmúlt már, és hála istennek makkegészséges a lányom, sõt van egy féléves húga is. Egyébként az afp egy nagyon megbízhatatlan vizsgálat, túl sok a fals eredmény. Minden jót, jó egészséget nektek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, egy kicsit megnyugtattál. A dokim szerint a genetikai uh után mindenképpen meg kellene csinálni a magzatvívételt is, mert az a biztos.De nagyon félek tõle...Nem maga, at féltem, hanem a Picurkámat...
Ne félj a beavatkozástól, rajtad is múlik, hogy lesz-e baj.Nagyon szigorúan tarts be utána a pihenést.Sõt, talán tovább mint amit javasolnak.Végül is átszúrják a hasfalat a méhet a burkot, mindennek be kell gyógyulni rendesen.Ne erõltesd magad utána, ne emelj, semmi hirtelen mozdulat vagy bármi ami vízfolyást eredményezhetne.a beavatkozás inkább nagyon kellemetlen, de nem fájdalmas.Én végig a babámat féltettem, nagyon rossz érzés volt.de jó volt tudni mikor megjött az eredmény, hogy semmi gond. Minden jót, és addig is ne aggódj
A hepatitis tovább tart, de nem is kérik, elég az AFP.
Nekem nem kértek semmit, csak az afp-t a 18. heti uh-n. Nem tudom mi az a másik, amire gondolsz...
Lehet hogy elõvigyázatosságból a doki kért TORCH vizsgálatot, annak késõbb jön meg az eredménye, nem kell a 18. heti uh-hoz.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a hepatitis szûrés eredménye ami még nem érkezett meg, de nem vagyok benne biztos. Köszönöm a választ, akkor a napokban elnézek a doki fele :-)
Szia! A 18. heti UH-ra az AFP eredménnyel együtt kell menned! Amit említettél, az valóban a Hepatitis B-s eredmény, de azt jóval késõbb fogod megkapni és nem kellesz majd sehová sem. 31 hkm


16 hetes kismama vagyok rossz lett az AFP ez a második terhességem az elsőnél is rossz volt ugyan ez az eredmény egészsége lányom született velőcső záródási rendellenesség 1>50 pozitiv mi lehet velem lehet valami öszefüggés?

Legjobb válasz: Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0,4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Az én AFP-m nagyon alacsony volt (0, 4), a hCG-m magas (2) és ehhez társult egy 1/44 és 1/22 kockázatú Down-szindróma veszély. Elküldtek genetikára, ott az UH több magzatvizet és feszesen telt magzati gyomrot mutatott (addig az UH-k tökéletesek voltak!!!), így erõsen ajánlották az amniot. Elõször nem akartuk vállalni, mert féltünk a vetélési kockázattól, de végül visszamentünk. Több, mint 3 hét idegesség, fokozott elõvigyázatosság és kímélet után megtudtuk, hogy a kisbabánk egészséges. Remélem, ez a születéséig és utána is így marad... Szerintem nálad sincs semmi gond, fõleg, ha a kislányod is egészséges lett. Ha javasolják az amniot, csináltasd meg, így legalább 6 hónap helyett csak 3 hetet izgulsz azon, hogy egészséges legyen a pici. És csak pozitívan! 27+4 hkm

Mi az AFP menete? Éhgyomorra kell menni, mikor leveszik a vért ultrahangra is sor kerül vagy a 18. hetes genetikai ultrahangon?

Legjobb válasz: Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz,amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm

Nem kell éhgyomorra menni.Uh pedig akkor lesz, amikor megvan az AFP eredménye.2gyerekes+20hkm
Na ez az, amirõl már egy elõzõ kérdésben is eltérõ válaszok születtek... Nekem azt mondták, hogy éhgyomorra. Sima vérvétel, UH majd csak a 18. héten a lelet tudatában.
tényleg nem kell úgy végezték el a 18 hetes uh t hogy 16 hetesen vetettem le a vért . muszáj volt pontosan mennyek mert a védõnõ nagyon szigorú volt hogy pontos idõbe mennyek.
CSAK A CUKORTERHELÉSNÉL kell éhgyomor.AFP-nél nem. Bemész, leveszik a vért, 2hét múlva eredmény, azon a héten mehetsz a 18hetes genetikai UH-ra. Nekem ezért kellett elmennem a 16ik héten az AFP-re mert nálunk 2hét amig kész az eredmény.
nekem is úgy kellett menjek hogy nem ehettem
a cukor mérésnél meg vérvétel elõtt kellett 1 zsemle 1 pohár tej
bocsánat vérvétel elõtt 1 órával
Az AFP-nél nem kell éhgyomorra menni, az AFP-n kívül nálunk ekkor veszik le a fertõzõ betegségekre is a vért, betöltött 16. hét a lényeg, genetikai uh-ra meglegyen az eredmény, nekem ekkor vették le az integrált 2. részét is. Terheléses cukornál kell éhgyomorra menni, 1 bökés, cukros-citromos lötty és 2 óra múlva újra bökés. 33 hetes kismama
nekem más hogy csinálták a cukor mérést ! vérvétel elõtt 1 órával kellett igyak , 1 pohár tejet, és egyek 1 zsemlét . és rendes vérvétel volt és vizelet vétel

Az Afp vizsgálat mikor is van?

Tudom hogy 16. hetet bekell h töltsük, holnap leszünk 16 hetesek. Úgy volt hogy csak a jöv? héten kell mennem de a véd?n? most hívott hogy a laboros szabadságon lesz a jöv?héten így már holnap leveszik a vért. Nem lesz ez hamar? Jó lesz így az eredmény?

Legjobb válasz: Az jó ha pont holnap leszel 16 hetes babás!Mert az a lényege az AFP-nek,hogy be legyen tõltve a 16 hét!Szóval nyugi!Nyugodtan mennyél vérvételre!Gratulálok a pocaklakódhoz!21 hetes kismami!

Az jó ha pont holnap leszel 16 hetes babás!Mert az a lényege az AFP-nek, hogy be legyen tõltve a 16 hét!Szóval nyugi!Nyugodtan mennyél vérvételre!Gratulálok a pocaklakódhoz!21 hetes kismami!
én pont aznap voltam amikor betöltöttem a 16 hetet , nem lesz baj, és jo lesz az eredmény töle.
Ez a pár nap szerintem nem számít, különben nem mondanák, hogy most vegyék le. Boldog babavárást! 37 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen és boldog Babavárást nektek is :-)
nyugodtan menjél, teljesen jó az idõpont!

Ha december 2. -án kell mennem 18 hetes ultrahangra és csak december közepén lesz meg az AFP eredményem akkor mit csináljak? Elmehetek anélkül is?

Legjobb válasz: mért ne mehetnél,ez a kettö nem függ össze,a 18 hetes uh kötelezö,és nem függ az afp-töl,söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.

mért ne mehetnél, ez a kettö nem függ össze, a 18 hetes uh kötelezö, és nem függ az afp-töl, söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.
Nekem Szegeden vinnem kellett az AFP eredményt az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én úgy tudom hogy az eredménnyel kell menni az uh-ra. De a legjobb ha felhívod a kórházat és megérdeklõdöd hogy ilyenkor mi a helyzet, mit csinálj.
pontos idõpontod van uh-ra? mert én úgy tudom, hogy 18- és 20. hét között kell menni. Nekem afp nélkül meg se csinálták volna. Miért lesz olyan késõn kész? 1 Hét alatt megcsinálják. A 16. héten kell megcsináltatni az afp-t különben nem lesz jó az érték. Akkor meg már meg kell lennie!
nekem is megjött az AFP eredmény egy jó hét alatt. A dokim kiemelte, hogy AFP eredménnyel menjek majd uh-ra! 18-21 között kell az uh, én így tudom, de a lényeg, hogy nem kell pont 18hetesen menni! Nekem tehát vinnem kell az AFP papírt magammal! 17+5
A kérdező hozzászólása: 16. héten csináltattam pontossan ugy ahogy az orvos küldött.De nem mondta hogy vinnem kell.A laborban azt mondták hogy egy hónap
Nekem is azt mondta az orvos, hogy vinnem kell az afp eredményét az uh-ra. Egyébként tényleg egy hét alatt kész van. Nem tudom, hogy a tiéddel mit csinálhatnak egy hónapig???
Debrecenbe is vinni kell a klinikára az afp eredményt. Nekem 3 hét alatt jött meg az eredmény.

A 16. héten, mikor az AFP van, akkor csak vért vesznek, vagy esetleg van vizeletvizsgálat is?

Legjobb válasz: Ez mindenhol más. Itt már sok hasonló kérdés elhangzott. Nekem vérkép, vizelet és afp vizsgálat volt 16 hetesen. 12 hetesen volt a hepatitis, vércsoport, ellenanyag, vérkép, vizelet. Van, ahol amit nekem 12 hetesen megcsináltak, azt 16 hetesen végzik, vagy még késõbb. Mindenhol más a szokás. De általában a beutalón rajta van.

Ez mindenhol más. Itt már sok hasonló kérdés elhangzott. Nekem vérkép, vizelet és afp vizsgálat volt 16 hetesen. 12 hetesen volt a hepatitis, vércsoport, ellenanyag, vérkép, vizelet. Van, ahol amit nekem 12 hetesen megcsináltak, azt 16 hetesen végzik, vagy még késõbb. Mindenhol más a szokás. De általában a beutalón rajta van.
Csak vért vesznek. Remélem jól sikerül. Nekem rossz eredmény jött ki és nyitott gerincre mutatott a jel. Az uh-n kiderült nincs gond és azóta van egy 9 és fél hónapos kisfiam. Melóhelyen 5 emberbõl 3-unkan rossz lett és egészséges babónk lett...
Mi most voltunk AFP-n és nekünk vizeletete is vinni kellett!
Nekem AFP-vel együtt volt vizelet és terheléses cukor vizsgálat, teljes vérkép is egyszerre.
Mennyire alacsony?
Addig is mond meg neki, hogy gyakran alacsony az érték a terheseknél.És az oka az, hogy az AFP egy adott mennyiség ami nem mindegy, hogy milyen testsúlyú anyukának az eredménye.Általában alacsony érték a testesebb anyukáknál fordul elõ.Merthogy a mennyiség nem mindegy, hogy egy 60 kg-os, vagy egy 100 kg-os anyukában "oszlik" el. Tesóm 110 kg volt, alacsony volt az értéke, volt speciális UH-n és egy tökéletesen egészséges 4 kg-os fiút szült 3 éve.
Szia! Az én AFP-m is rossz lett, bár nekem magas!(semmi baja nincs a babámnak)A lényeg, hogy ne idegeskedjen, tudom nehéz, nekem is az volt, de az nem jó a bébinek!És ne hagyd, hogy sírdogáljon és arra gondoljon, hogy mi van, ha vmi baja van!Az AFP elavult teszt!Ha nem jó idõben vették le, ha nem jó testsúlyt írtak rá, ha nagyobb a baba, már nem is jó az AFP!Nézzétek meg interneten is, hátha azzal vmivel jobb lesz!Én is majd bele bolondultam, de annyian írták az interneten, hogy nem volt jó az AFP-jük és semmi baja nem lett a bébinek!Sok szerencsét kívánok! 27 hetes kismama!

Kismamák! Szerintetek menjek-e vissza csak az AFP-re, vagy így, hogy semmi eltérés nincs, itt is elég nálunk (Miskolc). Itt is megcsinálják, viszont Debrecenben sokkal több mindent megnéznek a vérből. Ti mit tennétek?

Sajnos a közvetlen ismerőseim körében több olyan baba van, aki a rendszeres terhesgondozás és ultrahangok, vérvételek ellenére szívbetegen született. Ezért kértem Debrecenbe beutalót, mert ott jobban megnéznek mindent. De itthon is, ott is rendben volt minden, érdemes visszamennem azért, hogy ott szúrjanak meg? 12 hetes uh-n voltam Debrecenben. Igazából a családban semmi veleszületett probléma nem volt egyikünknél sem. Ott azt mondták,14 hetes, és a protokoll szerint hozzájuk kell visszamennem a 16 hetes AFP-re. Két nap eltéréssel volt 2 uh is, az egyik itthon, a másik a debreceni, mindkét helyen rendben találtak mindent. Utána még oda kellene menni a 18 hetes uh-ra is, de azt is meg tudják itthon csinálni.

Legjobb válasz: Én inkább Debrecenbe mennék.Én is végig oda jártam.Nagyon alaposak voltak.

Én inkább Debrecenbe mennék.Én is végig oda jártam.Nagyon alaposak voltak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!