Találatok a következő kifejezésre: Az Afp mikor (177 db)

0, 5 ös AFP eredmény, mi baja van a babának? Mikor szokott alacsony lenni az AFP? Mi lehet a gond? 16 éves vagyok!

Legjobb válasz: Pontosan a 16. héten vették le az AFP-re a vért?? Általában akkor alacsony.. http://www.timmermann.hu/index.php?m=afp_alfafotoprotein De: az AFP magában nem igazán mérvadó! Ha a 12. heti genetikai uh-n mindent rendben találtak, max. javasolni fognak egy genetikai mintavételt..

Pontosan a 16. héten vették le az AFP-re a vért?? Általában akkor alacsony.. http://www.timmermann.hu/index.php?m=afp_alfafotoprotein De: az AFP magában nem igazán mérvadó! Ha a 12. heti genetikai uh-n mindent rendben találtak, max. javasolni fognak egy genetikai mintavételt..
Akkor minél hamarabb keresd fel az orvosodat (ha van) vagy az SZTK-s orvost, hogy tovább tudjon küldeni! Ne ijedj meg, lehet fals az eredmény, de egy genetikus fog többet mondani. Ha kell, ajánlják a genetikai mintavételt, ezzel szinte 100%ra kizárható a betegség.
Nekem 0, 60 volt az AFP én is megijedtem, 37 éves vagyok megcsinálták a kombinált és az integrált tesztet is és minden negatív.Voltam genetikai Uh is ott is minden ok. DE ha van nõgyógyászod beszéld meg vele és õ fogja tudni mi a teendõ, Vagy az szakrendelõbe ott is megmondják mi legyen tovább.26 hetes vagyok most.És eddig minden ok. Pedig a korom miatt benne vagyok a rizikófaktorba.
A kérdező hozzászólása: IGEN PONT 16HETESEN

Mit jelent az afp, mikor és hova kell menni?

Mert nekem nem mondta senki csak azthogy a 16.héten lesz vérvétel, de be kellett jelentkezni a diabetológia, belgyógyászatra és oda a 16. héten kell mennem, mit kell tennem?

Legjobb válasz: Szia Az afp egy vérvétel, az orvos adja a beutalót! Oda a betöltött 16. héten kell menni, lehetõleg nem korábban és nem késöbb! Br úgy is soxor ad téves eredményt

Szia Az afp egy vérvétel, az orvos adja a beutalót! Oda a betöltött 16. héten kell menni, lehetõleg nem korábban és nem késöbb! Br úgy is soxor ad téves eredményt
Nekem diabetológiára nem kellett mennem.A belgyón csináltak egy EKGt és vérnyomást mértek.Az afp az meg csak egy sima vérvétel.
elõzõ vagyok, bocs hirtelen nyomtam szóval a down kort szûrik ezzel. Ne aggódj, kérdezd meg a dokid! Boldog babavárást 25 hetes kismama

Az AFP vérvételt pontosan mikor kell elvégezni? Betöltött hányadik hét után, ill. előtt?

Tól-ig?

Legjobb válasz: Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl. Összefoglalás: Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0,8-2,5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is. Javasoltjuk inkább helyette, illetve kiegészítésként az Integrált teszt, vagy Quartett-teszt végzését, valamint nagyfelbontású ultrahangvizsgálatot megfelelõ szakember által. Magánrendelés Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai Kórház Szülõ-Nõbeteg Osztály Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, Optimális Családtervezési Központ Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány Magzati Diagnosztikai Központ

Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl. Összefoglalás: Az AFP vizsgálat a magyar terhesgondozási gyakorlatban alkalmazott szûrõvizsgálat, mely az anyai vérszérum AFP koncentrációját határozza meg a terhesség betöltött 16. -21. hete között. Értéke 0, 8-2, 5 MoM közötti. Eltérést mutathat egészséges magzatok esetén is, valamint lehet normális érték beteg magzatoknál is. Javasoltjuk inkább helyette, illetve kiegészítésként az Integrált teszt, vagy Quartett-teszt végzését, valamint nagyfelbontású ultrahangvizsgálatot megfelelõ szakember által. Magánrendelés Munkahelyek: Péterfy Sándor utcai Kórház Szülõ-Nõbeteg Osztály Országos Gyermek-egészségügyi Intézet, Optimális Családtervezési Központ Ifjú Tudósok Társasága Közhasznú Alapítvány Magzati Diagnosztikai Központ
A 16 és 20. hét közt szokták végezni, de ajánlatos a 16. héten.


19 hetes ikres kismama vagyok. Az AFP jó magas lett 3, 67 MOM de ez jó ikreknél, azt mondják. Mi a tól - ig határ ikreknél?

Legjobb válasz: Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl.

Mûködik-e az AFP ikerterhesség esetén is? Igen, mûködik, de csak kettesikreknél. Mivel az AFP-t ebben az esetben két magzat termeli, így az értéket kettõvel elosztva megkapjuk az átlagukat. Ikrek esetén az elõbbieknél sokkal pontatlanabb a vizsgálat, mivel egy kétpetéjû ikerpár esetén például az egyik magzatnál lévõ alacsony AFP, valamint a másik magzatnál termelõdõ magas AFP kompenzálják egymást és normál középértéket kapunk az anyai vérbõl.
A kérdező hozzászólása: Hát igen magyarul semmi értelme az egésznek. Amúgy az uh-n rendben volt minden, megyek genetikára is többet én sem tudok tenni, azért köszi.
mindenképpen menj el, már csak azért, hogy megnyugodj!
hát igen, ikreknél problémás ez a vizsgálat
szia!én is ikreket várok nekem a MOM 3, 3 lett és az AFP 107 magasnak tartották elküldtek genetikára ott derült ki, hogy az egyik babával baj van.de azért te ne idegeskedj nem bizti, hogy nálad is lehet valami.szerintem menj te is genetikára, hogy megnyugodj.
Szia.Én is ikreket várok 28.hét. Münchenben lakom és itt már (Sõt külföldön több helyen) nem csinálnak AFP-t és amikor megkérdeztem, hogy lesz-e terheléses cukorvizsgálatom (az elsõt még otthon szültem és átestem ezeken) úgy nézett rám, mint 1 hülyére és kérte, hogy részletesen mondjam el, hogy ez mibõl állt. Több helyen olvastam, hogy mivel az AFP ikreknél pontatan csak a kismamák riogatására szolgál. Szóval semmi para. Üdv

Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?

Csüt. töltjük be a 15.hetet. Akkor már menjek pénteken vagy elég utána hétfő-kedd körül?

Legjobb válasz: Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?

Lehet, pontosan nem ez volt a kérdés, de mivel nem jó diagnosztikai eszköz, így hogy fog bármikor is pontos eredményt mutatni? Én 16. héten +1. nap mentem, és annyira rossz volt, hogy az alapján tuti Down kórosnak kellett volna lenni a kisfiamnak.
Azt nem mondták Neked, hogy több nyugat-európai országban nem nézik az AFP-t ugyanis nem mérvadó. Helyette biztosabb egy jó ultrahangos orvos illetve az integrált teszt. Nekem nagyon rossz volt az AFP-m, ami alapján Down kórósnak kellett volna lenni a kisfiamnak, és nem lett az. Fordítva is igaz, jó AFP-vel is volt már Down kóros baba. Végül is, ha belegondolsz, az AFP egy enzim, hogy is lehetne egy enzim szint alapján diagnosztizálni?
HÁt igen, biztos fontos, mikor veszik le, de nálam napra pontosan tudtuk, (inszemináció), hogy mikor fogant a baba, tehát a rossz idõzítés kizárt volt. Mégis borzasztó rossz lett az AFP-m, de mivel az Istenhegyi klinikán vették le a vért, ott rögtön mondták, hogy õk nem tekintik mérvadónak az AFP-T, helyette más vizsgálat is volt ill. az ország legjobb ultrahangos orvosa vizsgált.
4pecsét kötelezõ az anyaságihoz .... elmész bármikor és úgysem adsz az eredményre
A kérdező hozzászólása: de itt nálunk kötelezõ!Hiába tudom, hogy elavult!!!
Egyik vizsgálat sem kötelezõ. AFP nélkül is bõven megvan a 4 alkalom. És ha egy-egy vizsgálatot nem kérsz, attól még ott voltál és nézett mást, akkor is jár a pecsét!
4eske, de ez volt a kérdés: "Mikor kell menni az AFP-s vérvételre, hogy viszonylag pontos eredményt mutasson?" soha nem fog pontos értéket adni , eleve nem az
soha.az afp elavult .
Nem érdemes megcsináltatni, annyira pontatlan. Függetlenül attól, hogy mikor mész.
16héten.Én 16hét, 3naposan mentem és azt mondták pont a legjobb napon jöttem.
Elõzõ vagyok ismét: Egy klinika honlapjáról: ...." Remélhetõleg ez a korszerû szûrõvizsgálat rövidesen mindenki számára elérhetõ lesz Magyarországon, az AFP vizsgálatot pedig kiveszik a terhesgondozási vizsgálatok közül, és egyetlen magyar terhes sem esik át egy értelmetlen és megbízhatatlan eljárásra alapozva a magzatvíz vételes kromoszómavizsgálaton. " Ennyi.
A kérdező hozzászólása: A kislányomnál határérték lett, de így is aggódtam a végéig, de hála az égnek semmi baja. Akkor hallottam ilyet, hogy az is befolyásolja, hogy mikor veszik le. Gondoltam most megkímélném magam ennyi izgulástól. :) Tudom, hogy elavult, elég gáz, hogy ilyenekkel stresszelik a kismamákat.
Ja, és mivel inszeminációval lett a kisfiam, az elszámolás is kizárt volt, pontosan tudtuk, mennyi idõs terhességrõl van szó.
Nem arról volt szó, hogy megszûntetik? Helyette integrált teszt?
2-es: Nem ez volt a kérdés!
1 válaszoló vagyok.Igen 2-ik elavult az AFP, de elõ írt.
Nekem a nyaralásról kellett hazajönni, mert napra pontosan kell menni az AFP-re, legalábbis a védõnõm ezt mondta. Szóval kérdezd meg, hogy mikor esedékes.

A védõnõ ragaszkodik az AFP hez, mit tegyek?

Van integrált tesztem az alacsony kockázatot mutat(down kór:1:42.000 hez az orvos szerint nagyon jó)viszont a védõnõ azt mondta h szerencsére még el tud küldeni AFP re meg milyen kár h az AFP megszûnik...Most mi van?mindenhol azt mondják h az AFP elavult és rossz...nem értem már :(

Legjobb válasz: Ezt azért nem értem, mert az integrált teszt a következõ adatokból számolódik ki: 12. hét: I. UH + PAPP-A és fβ-hCG, 16. hét: AFP, egyesített ösztriol, fβ-hCG, inhibin-A. Ergo, levették az AFP-t is, tehát minek akarna elküldeni CSAK AFP-re, ha az már megvan?! (Én védõnõnek tanulok, de irritál, ha egy védõnõ nem képzi magát rendesen)

Ezt azért nem értem, mert az integrált teszt a következõ adatokból számolódik ki: 12. hét: I. UH + PAPP-A és fβ-hCG, 16. hét: AFP, egyesített ösztriol, fβ-hCG, inhibin-A. Ergo, levették az AFP-t is, tehát minek akarna elküldeni CSAK AFP-re, ha az már megvan?! (Én védõnõnek tanulok, de irritál, ha egy védõnõ nem képzi magát rendesen)
A kérdező hozzászólása: ez a nyaralásos dolog elég jó még meggondolom köszi...de a lemondást sem tartom kizártnak
Szerintem simán mondd meg neki hogy nem mész el. És akkor mit tesz...erõnek erejével vért vesz? Ugyan már. Nekem volt jó AFPm meg rossz AFPm is. Na a rosszat nem kívánom senkinek meg azt amit ez okoz. Ha benned feszültséget kelt az hogy kell-e ilyen vizsgálat vagy nem akkor még négyes tesztbe beleférsz, csináltasd meg. A védõnõt meg küldd el nyaralni. Egy biztos ha ezt a vizsgálatot nem szüntették volna meg én akkor sem mennék rá soha többet.
De épp ez az utolsó, az integrált teszt azt jelenti, hogy kombinált+négyes teszt, tehát a kérdezõnek VAN AFP értéke, csak a védõnõje beszûkült gondolkodású, és nem jut el a tudatáig, hogy az integrált tesztben benne van az AFP is! Mint leendõ védõnõ egy alapos továbbképzést ajánlok neki :D Kérdezõ, te meg ne menj el még egyszer rá, mert teljesen felesleges!
A kérdező hozzászólása: IGY VAN...VAN INTEGRÁLTAM, NEM IS ÉRTEM A NÕT...BUDAPESTEN VAGYUNK MÉG AZT SE MONDHATOM H IDÕSEBB NÖ KB.30 HA VAN...nem értem mi a fene h csináltassam meg de ha ennyire inkompetens a babánál várjak tõle jó tanácsokat???
A kérdező hozzászólása: nem is értem...
Kérdezõ, semmiképp se idegeskedj rajta! Ezt majd megszokod (vagy sem), hogy ahány szakember, annyifélét mond sajnos... Lehet, hogy a babával kapcsolatban majd tök jó tippeket fog adni, de ha nem, akkor egyik füleden be, másikon ki, csak a státuszfelvételeken kell vele találkozni! ;)
A kérdező hozzászólása: :) úgy legyen bár a fél világ az afp ellen van szal a szakértelmét igencsak megkérdõjelezem...köszi a válaszokat megy a zöld :)
Az én védõnõm is szeretné velem megcsináltatni, de beutalót senki nem adott :-). Ráadásul az orvosom azt mondta, h a Magyar Közlönyben is megjelent h nem kötelezõ, erre is hivatkozhatsz.
A kérdező hozzászólása: Na nekem az is van :) beutaló...tudja õ is h nem kötelezó, de nagyon ragaszkodik hozzá...az orra alá tettem az integráltat, ahol OTT VAN H:AFP:0, 92 MOM...nem értem h mi ezen neki a bonyolult...
Nem kell lemondani a védõnõt, simán nem mész el a vizsgálatra.
Ok, akkor meglepett a férjed egy nyaralással, bocsi! Utána meg késõ. :)
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok vele én is és mondtam is neki h ebben van az AFP is!!!!!!és erre a válasz ennyi volt:"nincs értelme kihagyni az AFP vizsgálatot, hisz ingyen van..kiégek
A kérdező hozzászólása: továbbá azt is tudom h az AFP önmagában nem ér sokat, mert rengeteg az álpozitív eredmény...ezért sem értem ezt...ha egy laikus tudja a védõnõ nem??????
Mondd meg neki, hogy nem mész és kész! Egyik vizsgálat sem kötelezõ, és ez most az ajánlottak listájáról is lekerült.
A kérdező hozzászólása: Tudom...de annyira erõlteti...azt hittem van vmi oka is, de látom nem igazán...francba nem kell nekem a feszültség de h vki ennyire...mind1
Akkor mondd le a védõnõt. Nem kötelezõ a szolgáltatás, ha ennyire stresszel.
Az AFP-t én is hülyeségnek tartottam (májusban szültem), úgyhogy a laborban kértem, hogy azt ne is csinálják meg. Az összes többi vizsgálatot magánrendelõben, jó minõségû UH géppel csinálták. A baba teljesen rendben van, ahogy az elõzetes vizsgálati eredmények is mutatták.
Nekem a védõnõ azt mondta, hogy az afp megszûnt.
A kérdező hozzászólása: Megcsinálják még júl 30 ig sajnos...lemondanám de akkor meg vmi szoc munkás jár ki
nem jár ki szocmunkás.Egyszer kijönnek a gyámhivataltól, megkérdezik, hogy miért mondtad le, körülnéznek, hogy megflelõek-e a körülmények, aztán békén hagynak.
Hmm.. ezt en sem ertem.. nekem annyit mondott a vedonom, hogy pont kiestem egy hettel abbol, hogy levegyek az AFP-t, es oruljek neki, mert egy vervetellel kevesebb es sok ertelmet se latja evek ota :/ ugyan ez volt a reakcioja a haziorvosomnak, es a nogyogyaszomnak is :/

Ma voltam az Afp eredményemért de sajnos nemtudom, hogy mit jelent, Afp MoMk 0, 88 Béta-HCG 13989, 0 IU/L! Ezek ugye jók?

Mert csak csütörtökön megyek dokihoz!

Legjobb válasz: Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0,8-1,4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1,4-2,5 MOM között – emelkedett 2,5 MOM felett – alacsony 0,8 MOM alatt Most így hirtelen a másikat nem tudom mi, de az AFP-d ránézésre jónak tûnik. Ne izgulj!! Minden jót, üdv 24 hetes kismami

Az AFP-érték a következõ tartományokban mozoghat: – normálisnak tekinthetõ 0, 8-1, 4 MOM között – mérsékelten emelkedett 1, 4-2, 5 MOM között – emelkedett 2, 5 MOM felett – alacsony 0, 8 MOM alatt Most így hirtelen a másikat nem tudom mi, de az AFP-d ránézésre jónak tûnik. Ne izgulj!! Minden jót, üdv 24 hetes kismami
ezek jok!

Az AFP vérvétel ugyan olyan sima vérvétel mint a többi? Mit néznek?

Legjobb válasz: Egyetlen kémcsõvel vesznek le és az afp értékét nézik!(alfa-fötoprotein) Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentõsége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelõdése, az anyai keringésbe történõ átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetõséget. Az AFP a magzat keringésében jelentõs mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelõl megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhetõ koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen.

Egyetlen kémcsõvel vesznek le és az afp értékét nézik!(alfa-fötoprotein) Az alfa-fötoprotein egy fehérje, melyet a magzati máj termel. Jelentõsége a magzati életben pontosan nem ismert, azonban termelõdése, az anyai keringésbe történõ átjutása sok további fontos következtetésre ad lehetõséget. Az AFP a magzat keringésében jelentõs mennyiségben kimutatható, az anyai vérbe azonban csak igen kis mennyiségben, szinte nyomokban kerül át élettani esetben. A lepény gyakorlatilag teljes mértékben gátját szabja ezen fehérje átjutásának az anyai keringésbe. Az AFP mennyiségét az anyai keringésben kétféleképpen szokás napjainkban megadni. Egyfelõl megadható hagyományos módon az anyai vérben mérhetõ koncentráció alapján, ez többnyire nanogram/milliliter mértékegységben szerepel a laboreredményen.
Én pont ma voltam nekem 7 csõvel vettek, az afp tényleg csak 1 csõ de nekem sok mást is néztek mellette pl ilyeneket:szifilisz, cukor, toxoplazma, hepatitisz sajnos a többit elfelejtettem.Vizeletet is kellett adnom.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Szép napot!:)

Az AFP-t hányadik héten csinálják? És mikor van eredmény?

Legjobb válasz: nekem az afp idöpontyát egy egész hétre irték tehát volt egy egész hetem hogy eldöntsem mejk nap megyek vérvételre persze a betöltöt 16-ik héten és a következö uh-ra is megkaptam ami a 20-ik hétre esik gondolom már tapasztalatból tudják hogy kell anyi idö amig megérkezik minden eredmény az afp-ért a korházba kell mennem a hepatitisz eredmény kiküldik a védönöhöz nem értem hogy ez milyért enyire változó még nincs is külöm biztositási rendszer mégis szét van esve az egézségügy akkor mi lesz ezután ?az a lényeg ne gyere el soha a rendelõbõl mig nem kérdezed meg mikor menyél újra mikor van meg a z eredmény mert csak az ottani illetékesek tudják megmondani az itt olvasottak alapján minden korház máskép csinálja jó baba várást

nekem az afp idöpontyát egy egész hétre irték tehát volt egy egész hetem hogy eldöntsem mejk nap megyek vérvételre persze a betöltöt 16-ik héten és a következö uh-ra is megkaptam ami a 20-ik hétre esik gondolom már tapasztalatból tudják hogy kell anyi idö amig megérkezik minden eredmény az afp-ért a korházba kell mennem a hepatitisz eredmény kiküldik a védönöhöz nem értem hogy ez milyért enyire változó még nincs is külöm biztositási rendszer mégis szét van esve az egézségügy akkor mi lesz ezután ?az a lényeg ne gyere el soha a rendelõbõl mig nem kérdezed meg mikor menyél újra mikor van meg a z eredmény mert csak az ottani illetékesek tudják megmondani az itt olvasottak alapján minden korház máskép csinálja jó baba várást
a 16. héten és nekem 3 hét múlva volt eredmény.
Nekem alacsony Afp miatt kell mennem genetikára, de úgy hogy a 16. hetit is elrontották, mert nem írták oda a testsúlyom, és így volt afp, meg nem is.Most hogy megvan meg 2 hét múlvára van idõpont.Utána meg kapkodás ide-oda?Engem csak ez háborít fel, ez a sok idõ ami elmegy feleslegesen, arról nem beszélve, hogy közben az ember kikészül.Tehát afp miatt 4 hét minimum dilire kell számítani, ha nem jó az eredmény, és ahogy látom , minden 2 . kismamának nem jó.És szerencsére nem azért mert beteg a baba.Csak akkor ha ennire pontos ez a vizsgálat, minek? Erre mondta édesanyám, de jó hogy az õ idejükben nem volt.Bocs mindenkitõl, de ez az afp kérdés már kiborít.
Nekem Pesten, ahová tartozom, már aznap délután megvolt az eredmény. El nem tudom képzelni, mi tart másfelé 3 hétig, ezt még tenyészteni sem kell, könyörgöm. Amúgy tök hülyeség önmagában afp-t nézni, de ha egyszer itt leragadt ez az ország (európában majdnem egyedüliként) akkor odafigyelhetnének, hogy legalább idejében meglegyen az eredmény, fõleg mert ha rossz, akkor ugye tovább kell/lehet menni...
Szia! Senkit sem akarok elkeseríteni, csak leírom az én esetem. Novenberben megírták a beutalót a Baross utcában az AFP-re, amit én Veresegyházán vettte le mert az jóval közelebb van (mert ott lakom), az eredmény papíron meg sem érkezett(valószínû ez a furcsa csavar ebben az országban már bonyodalomhoz vezet...), fogalmam sincs hol akadt el. Ok, a védõnõm lekérte az eredményt (ez a lényeg), de könyörgöm a 21. században elveszhetnek ilyen papírok? A védõnõm azt mondta, hogy megesik az ilyen... Szóval rá kell kérdezni folyamatosan a dolgokra, doiknál és a védõnõnél is, , mert az a tapasztalatom , de úgy az egész életben, hogy semmit sem lehet természetesen elvárni, nekünk fontos a a gyerekünk, és sajnos ilyen a világ. Kéredzz csak rá mindenre amire szertnél, mindenkinél, nekik az a feladatuk, hogy segítsenek, hogy információval lássanak el, õket (dokik, védõnõk, labor...)ezért fizetik. Jó babavárást!
Az Uh a 19. héten is jó. de általában 10 nap alatt tuti megvan az afp.Sztem ezen ne idegeskedj (utolsó hozzászoló) , meglesz az.
nem úgy van, hogy a véreredmény birtokában kell a 18. heti uh-ra menni? ha a 16. héten kell afp-re menni, és 3 hét múlva jön az eredmény, akkor csak 19. héten lehet uh-ra menni?
A kérdező hozzászólása: akkor még idegeskedhetek egy darabig az eredmény miatt! Köszi a válaszokat
16. héten, és nekem azt mondták 3 nap múlva és volt is. De sok helyen három hét. Az okát nem tudom.. esetleg felhívhatod a labort 3 nap múlva és rákérdezhetsz, mert úgy tudom a hepatitissel együtt csinálják, vagyis nekem úgy volt, és arra tényleg 3 hét van. :) 24 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: egyetértek! Az egészségügy egy nagy káosz! Remélem az én papírom nem veszett el! régen bezzeg nem volt ennyi felesleges dolog! és nem is idegeskedtek ennyit mint most mi!

Az AFP alapján, ha mondták, hogy mi a neme a babának az bejött, vagy tévedtek?

Legjobb válasz: Ki mondta meg AFP alapján? Leírnád mennyi volt neked? Baránõm mesélte hogy neki azt mondták ha alacsonyabb az AFP az fiút jelent. Neki alacsonyabb volt, de még nem tudjuk mi lesz.

Ki mondta meg AFP alapján? Leírnád mennyi volt neked? Baránõm mesélte hogy neki azt mondták ha alacsonyabb az AFP az fiút jelent. Neki alacsonyabb volt, de még nem tudjuk mi lesz.
Szia.Az én kisfiamnak, 0.85MoM lett az értéke, én úgy tudtam eddig, hogy alacsonyabb a lány, magasabb a fiú, de a barátnõmnek két kislánya van és mind a kettõnél 1MoM fölött volt az érték:D.Ebbõl nem lehet megállapítani, bízd inkább az Uh-ra.Szép napot 8.5hós manó anyuja


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!