Találatok a következő kifejezésre: Az Afp kicsit (23 db)

Ugye az a lényeg hogy a genetikai uh-n és 4D-n is minden rendben? 18 hetes vagyok. Mind kettő uh-n rendben volt minden. Az AFP-m egy kicsit rossz lett, nem drasztikusan. Emiatt aggódom egy kicsit.

Legjobb válasz: Nekem alacsony volt az AFP-m 0,66, de az uh-kon mindent rendben találtak. Az orvosom azt mondta, ha baj lett volna, az uh-n kiderül és ne aggódjak amiatt, hogy az AFP alacsony lett.

Nekem alacsony volt az AFP-m 0, 66, de az uh-kon mindent rendben találtak. Az orvosom azt mondta, ha baj lett volna, az uh-n kiderül és ne aggódjak amiatt, hogy az AFP alacsony lett.

Kicsit aggódom az AFP erdménye miatt bár az orvosom azt mondta hogy jó, de elküldött genetikai ultrahangra ami persze nem baj, csak félek hogy mégsem olyan jó az az eredmény. Egyébként az Afp 80 ng/ml, wAFP 74, 5 ng/ml, MOM 2, 1. Ez vajon jó?

Legjobb válasz: Nem kell aggódni, az értékekkel nincs semmi gond. 16-20hét Szakmai szemlélettel: Megfelelõ értékek a következõk. 88 anyai szérum-AFP-koncentráció, 75% WAFP 74,5 ng/ml, (nanogramm/milliliter) MoM 2,5 jelentése Multiple of the Median, azaz az átlag többszöröse vagy törtrésze. Kissebb eltérések, lehetnek (természetes)! az anyai szérum-AFP-vizsgálat csupán szûrõteszt, melynek normál értéke igen tág határok között változhat. Ez egyben azt is jelenti, hogy normálistól eltérõ érték egyáltalán nem jelenti a magzat betegségét, azonban ezeket a terhespopulációból kiszûrt kismamákat tanácsos genetikai centrumba irányítani. Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász

Nem kell aggódni, az értékekkel nincs semmi gond. 16-20hét Szakmai szemlélettel: Megfelelõ értékek a következõk. 88 anyai szérum-AFP-koncentráció, 75% WAFP 74, 5 ng/ml, (nanogramm/milliliter) MoM 2, 5 jelentése Multiple of the Median, azaz az átlag többszöröse vagy törtrésze. Kissebb eltérések, lehetnek (természetes)! az anyai szérum-AFP-vizsgálat csupán szûrõteszt, melynek normál értéke igen tág határok között változhat. Ez egyben azt is jelenti, hogy normálistól eltérõ érték egyáltalán nem jelenti a magzat betegségét, azonban ezeket a terhespopulációból kiszûrt kismamákat tanácsos genetikai centrumba irányítani. Üdvözlettel: Dr. Bóday László Szülész-Nõgyógyász
Genetikai UH kötelezõen van a 18.héten, mindenkinek. Nyugodj meg.. Sok országban már nem is csinálnak AFP-t, mert sokszor fals eredményt ad. Amúgy szerintem nem gáz az érték...

Az AFP-m lehet rossz annak ellenére, hogy már a 12. heti UH-n látta a doki, hogy a kicsinek zárt gerincoszlopa van? A tarkóredő, orrcsont stimmel, hasfal zárt, kombinált teszt eredményem is negatív lett.

Legjobb válasz: Szia! Nem valószínû, hogy rossz lenne az AFP-d. Az AFP mindenféle velõcsõ záródási rendellenesség szûrésére szolgál. Persze nem kizárt, márcsak azért is mert az AFP sokszor hoz álpozitív eredményt. Ne idegeskedj ezen, biztos minden rendben lesz.

Szia! Nem valószínû, hogy rossz lenne az AFP-d. Az AFP mindenféle velõcsõ záródási rendellenesség szûrésére szolgál. Persze nem kizárt, márcsak azért is mert az AFP sokszor hoz álpozitív eredményt. Ne idegeskedj ezen, biztos minden rendben lesz.

Ma kaptam meg az AFP eredményt! Nagyon meg vagyok rémülve! Kicsit magasabb lett 2.63 MOM. Egészséges lehet még a babám?

Járt így valaki hogy magas lett és mégsincs gond a babával? Nagyon félek hogy mi lesz!

Legjobb válasz: Ne ijedezz elõre,gondolom ha kritikus az érték megismétlik az afp-t.Nekem legalábbis a középsõ gyerekemmel így volt,utána csináltak amniocentézist is.Semmi gond nem volt,egészséges mint a makk.Az afp egyébként egy megbízhatatlan pontatlan vizsgálat,sokszor ad fals eredményt,sokszor meg nem szûri ki a bajt.

Ne ijedezz elõre, gondolom ha kritikus az érték megismétlik az afp-t.Nekem legalábbis a középsõ gyerekemmel így volt, utána csináltak amniocentézist is.Semmi gond nem volt, egészséges mint a makk.Az afp egyébként egy megbízhatatlan pontatlan vizsgálat, sokszor ad fals eredményt, sokszor meg nem szûri ki a bajt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a linket. Remélem minden rendben lesz, nagyon félek...
Szia! Egyetértek az elsõ válaszolóval. Sokszor ad hamis értéket az AFP. Nálunk pl. nem szûrte ki a Down - szindrómát és pár ismerõsömnek pedig téves riasztást adott. Nálunk a normál tartományban volt az érték és a genetikai ultrahang is okés volt + a tarkóredõ is, mégis downos lett a babánk. Az orvos mit mondott vagy még nem beszéltél vele? Ha nagyon nyugtalanít, menjetek el magzatvízvételre. Bár szerintem az orvosod úgyis továbbküld, ha valami rendelleneset lát. Jó egészséget és kitartás!
Szia! Nekem a Mom: 3, 0 lett. Én is nagyon megijedtem. Aztán a dokim elküldött Bp-re a Baross utcába genetikára, ott kétszer néztek meg minket és azt mondták, h nem látnak semmi bajt (a magas afp érték arra utal, h vmilye nem záródott és azt az uh látja).Plussz mi voltunk 4d-n (akkor még nem tudtuk az afp eredményét de a vért már levették) és ott is azt mondta a dr. h mindene szép. Plussza a dokim is többször megnézett. Sztem elõbb nézesd meg magad inkább több orvossal, többtõl kérj véleményt, és csak annak függvényében szurasd meg a pocidat. És az igaz, h a Baross utcai Klinikán kivárni mindent egy örökkévalóság (és nem is kedvesek a nõvérek, + nálam az 1. doki sem volt az), de én ennek ellenére sem bántam meg, h elmentem oda, profi géppel profi doki vizsgált.) Drukkolok! 23 h pocis :)
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek a dokimhoz. Múlt héten mi is voltunk 4D-n ott minden rendben volt, semmit nem látott a doktornõ. Most értem haza a genetikai uh-ról, szerencsére pont volt most idõpont, SOTE II és ott is mindent rendben találtak. Nagyon köszönöm a válaszaitokat.
A 4D-s uh nem diagnosztikai célra a legjobb, hanem babamozinak látványnak. A legbiztosabb szûrés az amniocentézis, bár van rizikója.Ha minden rendben kibírható, bár nagyon kellemetlen vizsgálat.Én nagyon féltettem a babámat.De amint látod az egyik hozzászóló írásából neki sem szûrték ki a down-ot.Pedig mindent rendben láttak náluk.Én fogyatékos intézetben dolgoztam, ezért megcsináltattam a rossz afp eredmény miatt.Szerencsére nálunk minden rendben volt, ha aggódsz csináltasd meg Te is. 1 voltam.

0.6 lett az AFP eredményem, ami egy kicsit alacsony, azonnal csináltak ultrahangot, amin minden rendben van. Mennyire aggódjak?

Legjobb válasz: Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1,7 a genetikain is minden rendbe volt,de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama

Szerintem egy 4d uh nem ártana. Nekem az afp tökéletes lett 1, 7 a genetikain is minden rendbe volt, de én el mentem egy 4d-re is mert azon több minden látható. Neked elég alacsony ezért én ajánlom neked a 4d-t legalább te is megnyugszol nem olcsó de megéri hidd el.Attól függetlenül hogy ha a terhességi heted el van számolva, ami sokkal késõbb fog kiderülni, az is okoz ilyen galibát az afp-be. Rengeteg országba megszüntették pont ezért.Drukkolok hogy minden rendbe legyen de menj el egy 4d-re. Sok sikert 31hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, hétfõre már be is jelentkeztem egy 4ds ultrahangra egy jó specialistához, egyébként már én is bizonytalan vagyok, hogy hányadik héten járok, más orvos mást mond, lehet, hogy valamit elszámoltak.
Szerintem semmi okod aggódni, ez a vizsgálat magyarországon csak az anyák beijesztésére jó, és arra, hogy pénzt adjanak ki... Más országban, ahogy elõttem is írták, már nem csinálják, mert egy eredménybõl sen vonható le semmi következtetés. Sok hamis, fals eredmény születik, aztán szegény anya aggódik csak... A 4d persze nagy élény lesz, de csak ezért nem kell menned, bár biztos megnyugtat majd:-) Ne félj, ha az uhon minden rendben, nem lesz semmi baj, ne izgulj!!
Épp azt hallottam a minap, hogy ez ilyen kismamaidegesítõ vizsgálat, mert ha nem egészen pontosan vagy annyi idõs, vagy a testsúlyod nem pont úgy lett megadva, meg ugye egy csomó minden függvénye, csak a testsúlyt veszik alapul...szval ne idegeskedj elõre, tudom nem könnyû, de hidd el a legtöbb esetben szerencsére kiderül, nincs semmi gond.Az nagyon jó ha mász 4D Uh-ra, remélem akkor minden ok lesz.Vigyázz magatokra, minden jót!
A kérdező hozzászólása: Nos, igen, ez a testsúly megállapítás is úgy megy, hogy csak megkérdezik, hogy hány kg vagy. Az ember nem méri magát minden reggel és nem mondta senki, hogy mérjem meg magam vérvétel elõtt, így pontos adatot nem tudtam mondani. Nagyon köszönöm mindenki válaszát!
Szia!Annyira hülyeség ez a vizygálat..nekem 0, 58 lett és azt mondták hogy jó nem... olvastam itt hogy a súlyt is figyelembe veszik...nálam még azt sem.Sõt a többi ismerõs kismaminál sem.Én nem voltam csak a kötelezõ 18 hetes uh-on -mondhatom az igazán röpke volt- és ugye mostanában kötelezõ uh majd csak a 31 hét körül lesz.De nem aggódom egy csöppet sem.Te se tedd! 26 hetes kismami
Tõlem nem kérdezték, hogy hány kiló vagyok... Ezek szerint ennyire komolyan veszik... Szomorú!
Tõlem sem kérdezték, így pont ez a MOM-os értrék maradt le, ami a lényeg.Akkor ezek hogy nézik meg a kisbabánkat?Miért játszanal velünk? Nem értem.Nekem utólag dokim telefonált a laborba, hogy csinálják meg a korábbi laborból, és bemondta nekik a testsúlyomat.Most arra várok.

Jok ezek az afp értékek? Kicsit megijedtem.

ma hivtam fel az orvosom az afp eredményekért,s a következ?t mondta: afp 19,47 MoM: 0,70

Legjobb válasz: Az egyik fiamé 0.52, a másiké 0.49 lett, természetesen mindketten makk egészségesek:) Ha a dokid azt mondta h rendben van, akkor rendben van. Kombinált v integrált tesztet csináltattál? 18 heti ultrahang? Ha ezek mind jók, akkor nincs miért aggódnod, az afp egy nagyon elavult vizsgálat, Európa nagy részén már törölték is a terhesgondozási protokollból évekkel ezelõtt. Talán nem véletlen....

Az egyik fiamé 0.52, a másiké 0.49 lett, természetesen mindketten makk egészségesek:) Ha a dokid azt mondta h rendben van, akkor rendben van. Kombinált v integrált tesztet csináltattál? 18 heti ultrahang? Ha ezek mind jók, akkor nincs miért aggódnod, az afp egy nagyon elavult vizsgálat, Európa nagy részén már törölték is a terhesgondozási protokollból évekkel ezelõtt. Talán nem véletlen....
Szia! Ha az orvos azt mondta nincs gond, akkor bízz benne különben végig fogod aggódni az egész terhességet ami se neked se a babónak nem jó. Nyugi:) Ha valami nem stimmelne akkor kaptál volna a genetikai tanácsadóból egy levelet, hogy be kell menned. Tudom mert nekem így volt, igaz én ikreket vártam és ezért nem stimmeltek a dolgok. Próbáld élvezni a terhességet, hogy szép emlék legyen :)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! a kombi eredményem down kórra 1:6300 lett. a nyaki redõ 13hetesen 1, 8. tudtommal ezek jó eredmények. 18hetes uhra pedig most hétfõn megyek(14én)...ha ott minden rendben akkor 100%osan megnyugodhatok azt hiszem:)
Kórház függõ hogy náluk milyen gép van. És ott mi a megengedett legalsó határ. Ahol nekem csinálták ott a gép 0, 7 MOM alsóhatár értékû volt és 2, 8 felsõ (általában 3 MOM a felsõ határ) Én megkérdeztem a dokit mert nekem is 0, 7 volt és Õ így magyarázta. DE ha az van az eredményen hogy valid akkor is jó az eredmény. Invalid a rossz eredmény. Azt mondták ezt figyeljem ha nem tudom a határokat.
jobb félni, mint megijedni! menj el a tanácsadásra, ott mindent elmondanak.
Nekem 0, 61 lett és nem szóltak semmit.
Szia.Elvileg 0.7-tõl 2.5-ig jó.Sztem nem kell aggódnod, ez az afp csak arra jó, hogy megijesszék a kismamákat.El is akarják töröltetni, az orvosok, már csak nálunk van M.O-on ez a vizsgálat, sokszor ad rossz eredményt.19hetes km.Boldog babavárást.
Szia! Nekem az AFP 24.16 Mom: 0.74 lett és nekem sem szóltak miatta. (azaz azt mondták jó)Az uh-gom is jó. 27 éves 18+3 hetes kismami
Szia! A hugimnak 0, 69 lett. Elküldték genetikai vizsgálatra. Arra volt jó, hogy megnyugodjanak, és 100%-ra kiderüljön kisfia születik. Azóta megszületett Barnabás és egészséges, gyönyörû kis pasi:) :) Ne izgulj! Nem lesz semmi baj. Egyébként más értéket mutat, ha nem idõben veszik le a vért. Boldog babavárást:) :)
Nekem 0.57 lett, de nincs semmi baja!!
Az érték attól függ, hogy milyen géppel csinálják. 0, 5 és 0, 8 között mozoghat az alsó érték. Ha van mellette kis csillag, akkor van baj.
Én is így vagyok, jól beparáztattak. Hogy miért nem törlik el nálunk az AFP-t? Mert akkor a genetikai tanácsadók nagy része becsukhatna. A beutalt kismamák 90 %-a emiatt megy, és a legtöbbjüknek semmi baja. Lehetne itt spórolni az eü-n, csak ésszel kéne csinálni. Egyébként mikor mész? Majd írd meg mi volt, én októberre kaptam idõpontot, addig parázhatok. Meg nekem javasolta a doki az integrált tesztet.
Utolsó vagyok. Most nézem, hogy jó régi a kérdés. Azóta már biztos minden kiderült. Ugye minden rendben?

Az Afp eredményem kicsit magas lett 2, 25 MOM. Bejelentkeztem Pécsre Genetikai Uh-ra, de csak 03.18-ra kaptam időpontot. Mit fognak ott csinálni? Van okom aggódni?

Legjobb válasz: Fölösleges macera az Afp, külföldön nem is nézik mert szinte mindig rossz és téves eredményt mutat. nekem 2,85 lett, 2 hónapig küldtek ide oda vizsgálatokra. Makk egészséges a babám!!!!!! :) ne izgulj! :) Amúgy ha visszalapozol, ugyanezt a kérdést már többen feltették, a válaszokat olvasd el. Amúgy csak simán uh-val megnézik. No para :)

Fölösleges macera az Afp, külföldön nem is nézik mert szinte mindig rossz és téves eredményt mutat. nekem 2, 85 lett, 2 hónapig küldtek ide oda vizsgálatokra. Makk egészséges a babám!!!!!! :) ne izgulj! :) Amúgy ha visszalapozol, ugyanezt a kérdést már többen feltették, a válaszokat olvasd el. Amúgy csak simán uh-val megnézik. No para :)
Miért magas, ha 2, 5.ig jó? Sztem nem kell aggódnod, de azzal ha elmész csak legalább megnyugtatod magad.Így van, sima UH lesz, hasi.Semmi extra dolog. Aggódásmentes boldog babavárást kívánok!
Egyetértek, sok a fals eredmény, a fiúk is produkálnak magasabb értékeket. Ne izgulj.-)
Szia! Szerintem sem kell aggódnod, a MOM 2, 5-ig teljesen normális. Én is ott voltam UH-on, semmi extra nem történik a vizsgálaton, hagyományos hasi UH, kb. 1 percet voltam bent a vizsgálóban. Babó szívhangját is meghallgattuk. Kitartás! Biztosan nincs semmi gond.

Én 17 hetes vagyok . Most várom az első babámat. Sajnos még nem érzem a mozgásokat és csak 3 hét múlva kell vissza mennem a nőgyógyászhoz. Mikorra meglesz az Afp eredményem. Kicsit aggódom . Szerintetek ez normális vagy van valami gond?

Legjobb válasz: Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam,hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!

Szia!Ne aggódj többet mozog Õ mint gondolnád csak még nagy helye van és nem érzed.Én is az elsõ babómat várom igaz már 38 hetes vagyok.Elõször 21 hetesen éreztem mozogni de mi 19 hetesen voltunk 4d-n és ott láttam, hogy mennyit ficánkol!Boldog babavárást!
nyugi 19-22 hét! de ha baj lenne az már jelentkezett volna!
Szia. Nyugi, semmi baj!! Az elsõt mindig késõbb érzi az ember. É 19+1hetesen éreztem elõször az elsõt. Nem kell sok idõ és te is meg fogod érezni ezt a csodás érzést! 15hkm.
Tök para ez az idõszak, nem érzed még a mozgást, és meg sem tudsz róla gyõzõdni, hogy jól van-e. Ha nagyon aggódsz menj el szerintem egy UH-ra. Nekem kellett 19 hetesen menni, meg majd 30 hetesen, de ki nem bírom az tuti, szóval a köztes idõben elmegyek egy 4D-re :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat ! Kicsit megnyugodtam .Remélem minden okés lesz várok türelmesen :) )))
anyának is magas volt, de itt vagyok:]
Szia, az AFP eredményrõl többen írták már, hogy nem túl megbízható. Hanyadik héten vagy? Ha csak az érték magas, és minden más rendben lesz, akkor nem kell idegeskedni.
A kérdező hozzászólása: koszonom:) elkuldtek genetikushoz is elmentem, o is mondta hogy sok nonel van ez igy hogy AZ AFP je magasabb az atlagnal es a bebi teljesen egezseges!
Szia. Nem vérezgettél kicsit az elején? Akár 1-2 csepp? Nekem is egy picit emelkedett lett az afp-m, 2.6 MOM lett, voltam genetikusnál, és a 18. heti uh-n és a genetikai tanácsadás alkalmával végzett uh-n is azt mondták teljesen egészséges, és egybõl kérdezték hogy nem véreztem-e, én meg mondtam hogy a legelején volt pár csepp vérzés, és azt mondták akkor attól lett picit magasabb. Azóta is minden rendben, voltunk 3szor 4D-n ott is mindig minden rendben volt. Amúgy az afp önmagában nem mérvadó, az uh a lényeg! Külföldön már nem is csinálják mert sok a téves riasztás. Ha az uh-n minden ok, akkor ne aggódj. A genetikai tanácsadásra ha küldenek menj el, majd ott is megnyugtatnak. Boldog nyugodt babavárást! 31 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt voltam genetikai tanacsadason is ott megnyugtattak meg most megyekjovoheten UH.ra!nem vereztem semmit kerdezte is a genetikus!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!