Találatok a következő kifejezésre: Az Acces hogy lehet (4 db)

Egy könyvtárban levõ könyvekrõl Acces adatbázisbeli táblázatot készitenék, amely a következõ mezõket tartalmazza: Szerzõ (szöveg), Cim (Szöveg), Ország (Szöveg), Évszám (Szám), Mûfaj (Szöveg. Hogyan lehet azonositani az egyes rekordokat egyértelmûen?

Adatbázis kezelés (Microsoft Acces)

Legjobb válasz: Természetesen egy rekordazonosítóval. Tervezõ nézetben vegyél fel egy számláló típusú mezõt, és azt jelöld ki a kulcs ikonnal elsõdleges kulcsnak, és kész. Megjegyzem, hogy az elképzelésed inkább egy Excel-táblázat szintjén mozog, éppen csak elsõ normálformában van, tkp. felesleges is hozzá az Access (két s). Százszor beírod egymás alá, hogy Magyarország, vagy tízszer, hogy Rejtõ Jenõ? Az adatbázis-szemléletû megoldás, hogy lesz egy szerzõk, egy mûfajok, egy országok táblád, mindegyikben saját azonosítóval, és a könyvek táblában benne lesz a cím, az évszám, valamint a szerzõnek, az országnak és a mûfajnak az azonosítója.

Természetesen egy rekordazonosítóval. Tervezõ nézetben vegyél fel egy számláló típusú mezõt, és azt jelöld ki a kulcs ikonnal elsõdleges kulcsnak, és kész. Megjegyzem, hogy az elképzelésed inkább egy Excel-táblázat szintjén mozog, éppen csak elsõ normálformában van, tkp. felesleges is hozzá az Access (két s). Százszor beírod egymás alá, hogy Magyarország, vagy tízszer, hogy Rejtõ Jenõ? Az adatbázis-szemléletû megoldás, hogy lesz egy szerzõk, egy mûfajok, egy országok táblád, mindegyikben saját azonosítóval, és a könyvek táblában benne lesz a cím, az évszám, valamint a szerzõnek, az országnak és a mûfajnak az azonosítója.

Hogy lehet accesba visszateni, hogy mutassa az errort?

Valaki segiten-e,hogy hol lehet visszatenni az errorokat,mert kivettem,s most igy nem megy semmi,s nem tudom,hol lehetne visszarakni.Elore is koszono:)

Hogyan lehet az acces-ben olyan nevekre keresni amelyekben az adott szórészlet szerepel?

tehát:van egy nevekkel teli tábla és olyan lekérdezést kell készítenem amely megmutatja hogy melyek azok a nevek amelyekben az anna szórészlet szerepel.

Legjobb válasz: feltételhez: like "*anna*"

feltételhez: like "*anna*"
A kérdező hozzászólása: köszi
A csillagot rakd be elé meg utána! Vagy: Like "*anna*"


Az Acces Point-ban hogy lehet tiltani egy csatlakoztatott eszközt?

Én az IP cím tiltásra gondoltam, de szeretném tudni kinek milyen tapasztalata van. D-Link acces point, és egy Gigabyte router van csatlakoztatva.

Legjobb válasz: A konfiguráláskor írd be, hogy milyen IP-ket akarsz engedélyezni. Ami nem írsz be, az le lesz tiltva.

A konfiguráláskor írd be, hogy milyen IP-ket akarsz engedélyezni. Ami nem írsz be, az le lesz tiltva.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!