Találatok a következő kifejezésre: Az AIDS hány (4 db)

Az AIDS fertőzöttek hány %-ánál jelentkeznek a kezdetleges tünetek? Pl. influenza, stb...

ha az alany kitette magát AIDS veszélynek és nem volt pár héten belül semmi betegségre utaló tünete akkor meg e fert?z?dött az illet??

Legjobb válasz: Persze , hogy fennállhat a fertõzés. Aki csak hordozója lett a vírusnak, akár évekig is tünetmentes maradhat. Mindenképp go aids-szûrés, de ha jól tudom ott is el kell telni egy kis idõnek, mire kimutatja.

Persze , hogy fennállhat a fertõzés. Aki csak hordozója lett a vírusnak, akár évekig is tünetmentes maradhat. Mindenképp go aids-szûrés, de ha jól tudom ott is el kell telni egy kis idõnek, mire kimutatja.
Én úgy tudom legalább fél év kell, mire egy teszt kimutatja, hogy vki HIV+.
A HIV fertõzés 3-5 éven át teljesen tünetmentes. A néhány hetes fertõzést már kimutatják a ma használatos vizsgálatok. Célszerû lenne elmenni orvoshoz, mivel a korai fázisban elkapott HIV fertõzés tulajdonképpen kezelhetõ. A beteg nem gyógyul meg, de évtizedekig elélhet vele.
Én úgy tudom, hogy a HIV fertõzés után pár héttel ilyen éjszakai izzadás, láz, influenzás tünetek felléphetnek (mint a szervezet védekezõ reakciója) és csak utána marad tünetmentes évekig. De tegyél különbséget az AIDS meg a HIV között. A HIV vírus maga az AIDS betegség okozója. AIDS-rõl már akkor beszélünk, ha a lappangási idõ után elkezdõdött a betegség. Addig HIV fertõzött.
A kérdező hozzászólása: Én írtam a kérdést. Az ég világon semmi jelét nem éreztem akármilyen betegségnek is. Immár 3 hete a dolog után. Mindig egészséges voltam. Éreztem volna ha a szervezetem harcolna valamivel. Remélem akkor ez annak a jele, hogy nincs bajom... :)

Mik az AIDs első jelei? És hány hét után mutatkoznak ki először?

Legjobb válasz: ha esetleg érintett vagy, akkor a keresõbe beírva több információt kapsz, aztán az orvos és a teszt

ha esetleg érintett vagy, akkor a keresõbe beírva több információt kapsz, aztán az orvos és a teszt
A kérdező hozzászólása: *Melegbarba
A kérdező hozzászólása: Köszi
Annyi erõvel, már rég utána tudtál volna olvasni. Nemcsak AIDS van a világon, hanem pl. Hepatitis A, B, C, STB. Annak idején, apám, a háziorvos wcjében szedte fel a Hepatitis A vírust.... Nem vagy HIV+, de sanszos, hogy valami egyéb betegséget felszedtél, szóval kapd össze magad, s menj dokihoz!Máris!
A kérdező hozzászólása: Én egy dolgot nem értékû igye aut mondod hogy nem gyorsan múlik el 6honapja mindig van valami bajom de a többiek korulotem azt mondják hogy semmi de utána néztem es szinte minden tünet arra utal hogy hív pfertõzött vagyok most ég a torkom a nyelvemen meg mindig vannak piros pottyok es azóta nincs ízületi fajdalmam, izom
A kérdező hozzászólása: Es a kormom azóta hullamos
Jó, szerintem csináltass egy AIDS-tesztet. Nem mondom, hogy rettentõen szükséges a te állapotodban, de ha ennyire arra gyanakodsz, akkor nem árthat és azért teljesen nem zárható ki, hogy nem sikerült összeszedned (nem feltétlenül a melegbárban, hiszen ott semmi sem történt). Annak az eredményére általában pár hetet várni kell, szóval addig lefoglalhatod magad a háziorvossal és azzal, hogy kérsz tõle beutalót vér- és vizeletvizsgálatra, meg amire majd úgy gondolja. (Aztán majd ha tudod írd meg, hogy mit hoztak ki a tesztek.)
Egyébként gyakran van seb a testeden, lassan gyógyul? Mert az is lehet, hogy csak nagyon legyengült az immunrendszered és azért szedsz össze mindent (ezt a vérkép nagyjából kimutatja majd). De AIDS-et szerintem akkor is kizárt, hogy ott összeszedhettél volna, fõleg ha azt mondod semmi sem történt, sem orál, sem kézzel, se csók, semmi (ugye vannak melegbárok, ahol nem csak tánc megy, hanem több is...). De ha mégis AIDS azt is beszerezhetted máshol és máshogyan. Sokszor évtizedekig lappang az emberben, tehát szerintem itt már ne az okokat keresd, hanem csináltasd meg a tesztet (ártani nem árt), amíg vársz rá olvass utána alaposan a betegségnek és a kezelésnek (hogy máskor ne kelljen minden apróság miatt AIDS-pánikba esned és ha esetleg van valami, akkor ne kapj szívrohamot, hanem már tudd, hogy mi következik) és mint már írtam, végeztesd el a háziorvos által elrendelt vizsgálatokat és használd amiket õ felír. Addig meg ne stresszelj, felesleges, majd pár hét múlva tudni fogod a biztosat és megoldjátok. Manapság már a hívvel, AIDS-el is lehet élni, persze nem egyszerû, de megoldható. De én továbbra is nagyon kicsi esélyt látok nálad az AIDS-re.
A kérdező hozzászólása: Es amúgy mivanha 10ev után kiderul azonnal meghalok mert annyirá elszaporodott a vírus? Mikor jön a hasmeneses idõszak akkor mar100 hogy meghalok vagy lehet lassítani?
A kérdező hozzászólása: Igen amúgy ezt vettem észre hogy sok sebem van es lassán gyógyul de me edd oha nem volt ilyen makk egeazseges voltam nem colt soha semilyen betegsegem
Szedj isoprinosint, venkoteles erõs immunerosito.
A kérdező hozzászólása: Oké
Hát elég valószínûtlen hogy HIV fertõzött vagy. Még akkor sem biztos, hogy elkapod ha lefekszel egy hiv fertõzöttel, pláne nem akkor ha csak besétáltál egy melegbárba. A fertõzöttségnek vannak fázisai 1.olyan tüneteid vannak mitha megfáznál 2.lappangási tünet (ez több és is lehet) 3. azt hiszem jön a legyengülés. A betegség maga nem öl meg csak annyira legyengíti a szervezeted , hogy akár egy náthába is belehalhatsz.
Ennek is több stádiuma van, nem halsz meg rögtön, csak egyre jobban kell figyelni magadra, egyre jobban kell vigyázni az egészségedre és esetleg egyre több a gyógyszer, a kezelés. De manapság már elég jól kordában lehet tartani általában, sokan élnek élhetõ életet ilyen betegséggel is. Még súlyos esetekben sem kell a halált várni, ha kap az ember kezelést, akkor még tervezgethet a jövõre vonatkozóan. De már írtam mit csinálj, háziorvos + aids teszt. Ennél is számít az idõ, ha esetleg baj van minél elõbb kezelitek, annál jobbak az esélyeid. De én továbbra sem igazán értelek, a múltkor nem azt mondtad, hogy szûz vagy? Persze, tudom el lehet kapni máshogyan is, de annyira sok minden volt már és annyi emberrel, hogy megalapozott a félelmed? Vagy miért tartasz ennyire ettõl a betegségtõl? Még sok más is lehet a tünetek alapján, sõt az is lehet, hogy a tünetek nem függnek össze, csak mondjuk egy legyengült immunrendszer áll mögöttük. Azt okozhatja a stressz, a kevés alvás vagy a nem megfelelõ étrend is akár. De ne kérdezgess és szedj be mindent, hanem menj el a tesztre és a háziorvosodhoz, az fog biztos eredményt adni és csak akkor kapsz majd megfelelõ kezelést. Vizsgálati eredmények nélkül tippelgetni és kitalálni, hogy mi segítene, nos annak nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: Rendben
csináltas hív tesztet ott legalább meg tudod hol áll immunrendszered amugy én aidses voltam ....
A kérdező hozzászólása: Voltál?meggyogyultal??? Most már megnyugodtam sztem nem is gondolok többet erre az elõzõ válaszokat összesítve hülyeség aids tesztet csinaltatni
34: és meg vagy, mert gyógyíthatatlan egyelõre, egy-két csodabogarat leszamitva. Kérdezõ ám felreerted, hív vírus fertoz, az aids a betegség. Pár hetes fertozesnel nagyon jó mutatók vannak a hosszú életét tekintve. Aids olyan, mint a lyme kor, minél hamarabb kezelik, annál enyhébb lefolyású betegség lesz.
Kétlem, hogy hiv-pozitív, ill. AIDS-es lennél, pláne így, hogy nem történt semmi, nem is értem... A levegõben nem terjed, vagy úgy, hogy megfogjátok a kilincset pl. sebes kézzel. Szerintem felesleges AIDS tesztet csináltatnod emiatt, de csináltathatsz, ha akarsz, legalább megnyugszol. Viszont háziorvoshoz mindenképp menj el, mert ezek a panaszok nem normálisak, valamit tenni kellene. De biztos, hogy nincs köze a meleg bárban tett látogatáshoz, ez valami más lesz. Eleve nem is ilyen gyors lefolyású a betegség, tehát én kizárnám. Viszont javaslom, hogy ha ennyire "parás" vagy, akkor többet ne menj ilyen helyre, illetve olvass többet, tájékozódj. Nem is értem, mire gondoltál, hogy kaphattad volna el (már ha volt ott valaki, akinek az van)? Levegõben azért nem terjed, a felületeken sem életképes a végtelenségig és még kézfogással sem kapható el, hiába sebes kicsit a kezed. Ha így el lehetne kapni, akkor majdnem mindenki elkapta volna már, mert maga a vírus a legkülönfélébb helyeken és felületeken elõfordul, akár a buszok kapaszkodóján is, de több kell ahhoz, hogy az ember elkapja.
Szerintem meg hipochonder vagy a hulyebbik fajtabol... :D
A kérdező hozzászólása: ?Es ha szûz vagyok
A kérdező hozzászólása: Es azóta vannak ilyen biros bugykok aa nyelvemen es faj es ízületi, izom fajdalmaim is voltak de az lehet azért mer focizom
Ha rajtad volt a seb max te fertozhettel a vereddel. Aidsnel elég ha borre kerül a testnedv.
A kérdező hozzászólása: Es azóta vannak ilyen biros bugykok aa nyelvemen es faj es ízületi, izom fajdalmaim is voltak de az lehet azért mer focizom
A kérdező hozzászólása: Akkor 100%hogy aids es vagyok
A kérdező hozzászólása: ???
Az h bementel oda nem jele ti, h aides leszel. A kérdés, hogy mi történt ott xdddddd am menj el egy vizsgálatra az elõzményeket nem említve ;d
Hív testnedvel terjed: vér, ondo, huvelyvaladek. Nyallal nem, csók veszélytelen ha az illetõnek nibcs inyverzese.
A kérdező hozzászólása: Nem tortent semmi akkor nem valószínû?
Akk nem. Szex kell hozzá!
A kérdező hozzászólása: Ez kicsit megnyugtat es most meg a myelvemen vannak ilyen piros pottyok az mi lehet?
A tanulság az hogy nem kell bu_zibárba járni.
A kérdező hozzászólása: Eletemnem mem voltamég ilyen sokat beteg mint most
A kérdező hozzászólása: Ez volt az elsõ es utolsó
A kérdező hozzászólása: Akkor most csinaltassak tesztet vagy nincs ertelme
Csókkal is lehet valaki aids-es, szinte mindig van a szánkban valami kis seb, amit észre sem veszünk. Amúgy szerintem nem vagy az, csak összeszedtél valami fertõzést.
Csinaltass ha nem vagy szûz, ennyi
....tisztába legyetek vele, egy átleg ember CD4 T-sejtek ( Ezek az immunrendszer egyik legfontosabb építõelemei )sejtek száma kb átlag 500-1500 körül van gyerekek és nõknek magasabb ha 200 alá csökken akkor van aids. Gyógyszeres kezeléssel a CD4 sejtek száma emelkedik ezért egy átlag ember immunrendszerét is eléri.Ebböl következik a 34-es írásom..... Meg nem gyógyulsz(tam)de, gyógyszeres kezelésel a CD4 sejtek száma emelkedett igy hát JÓVal 200 felett van sõtegy egészséges ember CD4 sejt számát is elérte...


Minden prosti AIDS-es? Vagy hány százalékuk az?

Legjobb válasz: Errõl még nem csináltak statisztikát szerintem. Amúgy, ha vagy olyan hül*ye, hogy gumi nélkül szexelj egy prostival meg is érdemled.

Errõl még nem csináltak statisztikát szerintem. Amúgy, ha vagy olyan hül*ye, hogy gumi nélkül szexelj egy prostival meg is érdemled.
Odamész és megkérdezed. De én úgy tudom gumival szokták csinálni (legalábbis a Micsoda nõ c. filmben úgy volt XD).
Nem csak az AIDS, hanem a HCV is halalos vírús, amirõl nem is tudhat az illatõ, mert a legtöbben tetovalaskor kaphatjak meg.A tetovaltakkal is õvatosnak kell lenni!
A kérdező hozzászólása: HCV? mik vannak azt hittem csak az AIDS -tõl kell félni. hát ez remek.
A tudatlankabbak szamara- reszere: hiv(human immunodeficiency virus) hcv (hepatitis c virus ), szifilisz , es beszeljunk a huvelygombarol , a herpeszrol es meg olyan nyavalyakrol aminek meg a nevet sem hataroztak meg :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!