Találatok a következő kifejezésre: Az AFP-m Mom lett, a hCG: (2 db)

Az AFP-m 2.11 Mom lett, a hCG: 1.19 MoM, SP1: 1.4, PAPP-A: 1.5. Nem magas ez?

Itt csak 1 Mom körülit olvasok, ezért kicsit idegesít.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy 2,5-ig jó a MOM. Szerintem ne aggódj!

Úgy tudom, hogy 2, 5-ig jó a MOM. Szerintem ne aggódj!
Ha nem jó az eredményed az orvosod kivizsgáltat úgy hogy ne aggódj majd segít ha baj van.Szerintem sem kell rögtön parázni ha kissé eltér az még nem kóros. ( 23 hetes kismama)
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy közbekérdezek! Az volna a kérdésem, hogy az AFP-re ki adja a beutalót, a védõnõ vagy a nõgyógyász? És menni idõ amíg elkészül az eredmény? Köszönöm a válaszokat, és mégegyszer bocs a közbekérdezésért! Boldog babavárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nekem a nõgyógyász adta a terhes ambulancián az Uh-ra, de a 16. héten esedékes vérvételre a védõnõ adja, de a háziorvossal is le kellett pecsételtetni, meg naplószám kellett rá. A vérvételi eredmény 2 hét alatt készül el, de az enyémen 3 hétig ültek, ugy kértem ki a laborból.
Köszönöm szépen a segítségedet!!
Nekem meg alacsony lett az AFP, tegnap irtam ki kerdest is emiatt. Ejszaka (aggodtam) kiolvastam a netet, mit ir ezekrol, es arra jutottam, a hatarertekhez kozeli szamok sem tul jok :( En ma megyek 4D-s genetikai uh-ra, aztan meg a negymarkeres tesztre, mert nekem az alacsony Down gyanut jelezhet. A magas pedig inkabb nyitott gerincet, egy 4D-s genetikai vizgalat azt tokeletesen kiszuri, szerintem menj el Te is! Sok sikert!

Alacsony lett az afp-m, :- ( 0, 58. Mennyi volna mellé a normális terhességi hcg MoM-ban?

Nem tudom, hogy a hcg-m magas-e az afp mellé.

Legjobb válasz: A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...

A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...
A kérdező hozzászólása: A babuci 1 hónapos múlt, 5 hetes már, és egészséges, mint a makk. Az afp-t meg kivették a protokollból:-) Hála Istennek:-) !
Örülök, hogy minden rendben volt a genetikán :) Boldog babavárást és várjuk a híreket :)
A kérdező hozzászólása: Az utókornak írom ezeket, hátha valakinek hasznos lesz: Genetikai tanácsadós u.h. tökéletes lett, azért mondták, ha akarok menjek el négyes tesztre, mert ha az rosszabb, mint 1:350-hez, megcsinálják az amniot. De azt mondták nem muszáj, nincs nagy esély a bajra. Ha megszületett és nem felejtem el, megírom, hogy milyen egészséges babánk lett:-)
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön. A szülinapomon :-( hehh.
Mind a kettõ fals eredményhez vezet, jó trehány az orvosod :( A súly is befolyásolja az AFP-t, meg persze az is, ha nem megfelelõ idõben veszik le :( De tuti rendben van minden! Mikor mész a genetikára?
A kérdező hozzászólása: Nem írták rá, nekem kellett hasalnom a vérvételen valamit. Mondtam egy súlyt :-(. Amin gondolkodom, hogy a mensi szerint 15+0-n volt a vérvétel, mert a 12 hetes u.h. szerint az nekem a 16+0-m volt. Tehát lehet, hogy korán vették le.. de mindegy is. Nem tudom miért kell paráztatni tényleg a kismamákat. :-( remélem a tanácsadáson megnyugtatnak végre teljesen, mert szerintem a babámnak kutya baja.
Az szuper, hogy rendben volt minden az UH-n :) A súlyodat jól írták amúgy az AFP beutalóra?
A kérdező hozzászólása: 18 hetes u.h.-on minden rendben volt, de kombinált-integrált tesztet nem csináltattam:-( olyan fiatal vagyok, hogy egyszerûen nem gondoltam, hogy kéne, lányommal sem csináltattam mikor õt vártam, és nem is jutott eszembe. Hát elmegyek a genetikai tanácsadásra, ott is megnézik u.h-on, de magzatvíz vételt nem vállalok az biztos.!!!
Kislányommal 0, 61 lett az AFP, úgy, hogy véreztem is a terhesség alatt, ami meg ráadásul felfelé vinné. Most 7 hetes és teljesen egészséges. Ha a kombinált ill. esetleg intergált jó, ne törõdj vele. Nekem azt mondta a dokim, hogy õ még a praxisában nem látott olyat, hogy jó volt a kombinált, rossz az AFP, és beteg lett a baba.
Nekem most 0, 61 lett az AFP-m, a nagy fiammal 0, 46 volt és teljesen egészségesen született! Ha a kombinált teszted jó lett, meg a 18. hetes UH-n is minden rendben, akkor no para :) Nekem jó lett mindkettõ, de azért persze beutaltak a genetikára... Hát elmegyek, rászánom azt a napot :) Úgy tudom 2, 5 felett számít magasnak a ßHCG
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi hölgyeim, köszi! Tegnap még én is ezt hajtogattam magamnak, de mára??? Rossz gondolatok, stb. stb. KÖSZI!!!
nekem az elsõ lányomnál volt 0.5 de semmi baja nem volt. A dokim még rápillantani sem volt hajlandó az értékre, mert szerinte semmit sem ér.
Elsõ válaszoló vagyok: Gratula a babához:) sok-sok boldogságot nektek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!