Találatok a következő kifejezésre: Az AFP-m Mom lett, a (4 db)

Az AFP m miatt elküldtek genetikai UH ra mert azt mondják alacsony AFP: 27.4 lett a MOM: 0.76! Most aggodnom kéne? Az AFP ben mit néznek?

én már nagyon ideges vagyok.

Legjobb válasz: Alacsony, de nem vészesen..szerintem nem kell aggódni 0.5 MoM az alsó vészhatár . A genetikai csak egy biztonsági ellenõrzés lesz,de az is lehet, hogy korán voltál a 16 hetesen.. a 18. héten pedig mindenki megy genetikai uh-ra..ehhez mondjuk érdekes lenne tudni a 12 hetes nyaki redõ eredményt is.

Alacsony, de nem vészesen..szerintem nem kell aggódni 0.5 MoM az alsó vészhatár . A genetikai csak egy biztonsági ellenõrzés lesz, de az is lehet, hogy korán voltál a 16 hetesen.. a 18. héten pedig mindenki megy genetikai uh-ra..ehhez mondjuk érdekes lenne tudni a 12 hetes nyaki redõ eredményt is.
A kérdező hozzászólása: Ebben a kiskönyvben olyan csunyán írtak hogy én kisem birom olvasni hogy hova van írva!! Számok azok vannak valami 44, 7 rendben
Szió.Nekem 0, 75 volt és azt mondták tökéletes. Álltalában akkor alacsonyabb, ha fiúcska lesz. Mi 31 hetesek vagyunk és mindene tökéletes és kisfiú. Nem hinném, hogy aggódnod kellene. Üdv:Ancsy
elsõ vagyok és nem tudom miért lettem lepontozva!!! A nyaki redõt a 12. heti uh-n mérik. normál értéke 3mm-ig van, ha ennél magasabb, akkor az AFP-rossz eredmény esetén indokolt plusz genetika.. Egyébként ha megkaptad a leleteket, meg kellett volna, akkor azon a papíron NT jelzés után vagy nucha után szereplõ érték a nyaki redõ.
A kérdező hozzászólása: 19 hetes vagyok és 23 éves
Szia. Hány éves vagy? Mennyi a 12. heti nyaki redõ? Mert önmagában a 0, 76 nem alacsony! Nekem 0, 79-re azt mondták, hogy tökéletes!
Igen, alacsony a MOM értéked, ez Down kórra utalhat. DE nem vészesen alacsony. Szerintem a genetikai UH-n majd megnyugtatnak, hogy nincs semmi baj. Nekem van olyan ismerõsöm, akinek 0, 5 lett a MOM értéke, ez rettentõ alacsony, és mégis egészséges a kisfia. 23 hetes kismama
Szia!Nekem 0.51 lett meg magas béta hcg, de egészséges a babókám!Végigmentem mindenen, h ez kiderüljön!!
A kérdező hozzászólása: nekem ugy van írva hogy BPD:44, 7mm GRS 18-19 szív: rendben meg valami Fr vagy mi az 26, 4 na akkor ez most hogy van?
Szia! Ez a baba mérete crl, nem a tarkóredõé!!! A tarkóredõt NT-nek írják, s a 11-13.héten ad csak megbízható eredményt, késõbb ez nem mérhetõ. Különben 0, 76 nem kevés!
A kérdező hozzászólása: megvan! 12 hetesen volt 26, 1 és most 44, 7mm
Szia! Én a héten megyek AFP-re de én voltam kombinált teszt vérvételen a Bajcsyba ingyen csinálják. Negatív lett. Én ezért nem idegeskedek. Nekem a nyakiredõ 1, 4 lett. Én már az ultrahang alatt rá kérdeztem az orvosomra hogy mennyi a nyakiredõ mérete. Szerintem merj kérdezni még ha nem is tetszik az orvosnak! Nem tesz jót hogy streszeled magad. Minden rendben lesz! Ez az AFP vizsgálat nem megbízható 1-2 év és szerintem nem is fogják kérni ezt a vizsgálatot. A kombinált teszt fog elterjedni. Boldog babavárást! :-) 16 hetes kismama
Ancsy vagyok.Ha minden igaz a 12hetesen kaptál egy a/4es papírt, amire az van írva, hogy kombinált Down-szindróma szûrõvizsgálati lelet.Ezen feltüntették az UH adatokat és ott láthatod a nyaki ödéma méretét.Nekem 11hét 5naposan volt 1, 3mm , ez az érték 3mm-ig jó. Remélem segítettem
Szia! Fogd fel úgy, mint biztonsági ellenõrzés. AFP: 20 és 100 között, az ebbõl számított MOM érték 0, 7-2, 5-ig jó. Mikor kell menned ultrahangra? Mert a 18., 19. hét környékén mindenki megy, és ott mindenkinek nézik, hogy minden ok-e.
Hívhatják nyaki redõnek, tarkóredõnem, vagy esetleg NT.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a kérdezõ. nyaki redõ eredmény? ez mien betükkel van kiírva?
Szia.Nekem afp:14, 0, 68mom érték, nyaki redõ 1, 7mm.Nekem sem mondták, hogy alacsony lenne ! Igaz int kiderült elszámolás miatt 1héttel elöbb csináltak a tesztet...Szerintem a tied nem alacsony... Minden jót 35hetes kismama

Az AFP-m 2.11 Mom lett, a hCG: 1.19 MoM, SP1: 1.4, PAPP-A: 1.5. Nem magas ez?

Itt csak 1 Mom körülit olvasok, ezért kicsit idegesít.

Legjobb válasz: Úgy tudom, hogy 2,5-ig jó a MOM. Szerintem ne aggódj!

Úgy tudom, hogy 2, 5-ig jó a MOM. Szerintem ne aggódj!
Ha nem jó az eredményed az orvosod kivizsgáltat úgy hogy ne aggódj majd segít ha baj van.Szerintem sem kell rögtön parázni ha kissé eltér az még nem kóros. ( 23 hetes kismama)
Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy közbekérdezek! Az volna a kérdésem, hogy az AFP-re ki adja a beutalót, a védõnõ vagy a nõgyógyász? És menni idõ amíg elkészül az eredmény? Köszönöm a válaszokat, és mégegyszer bocs a közbekérdezésért! Boldog babavárást mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nekem a nõgyógyász adta a terhes ambulancián az Uh-ra, de a 16. héten esedékes vérvételre a védõnõ adja, de a háziorvossal is le kellett pecsételtetni, meg naplószám kellett rá. A vérvételi eredmény 2 hét alatt készül el, de az enyémen 3 hétig ültek, ugy kértem ki a laborból.
Köszönöm szépen a segítségedet!!
Nekem meg alacsony lett az AFP, tegnap irtam ki kerdest is emiatt. Ejszaka (aggodtam) kiolvastam a netet, mit ir ezekrol, es arra jutottam, a hatarertekhez kozeli szamok sem tul jok :( En ma megyek 4D-s genetikai uh-ra, aztan meg a negymarkeres tesztre, mert nekem az alacsony Down gyanut jelezhet. A magas pedig inkabb nyitott gerincet, egy 4D-s genetikai vizgalat azt tokeletesen kiszuri, szerintem menj el Te is! Sok sikert!

Lehet probléma a babával ha az AFP-m 0.8 Mom (minimum határérték) lett?

Legjobb válasz: SZia! Nos az elõzõ értelmes hozzászólónak köszönjük, inkább húzzon vlmelyik értelmes csetoldalra, ha ennyire unatkozik. NEkem 0.82 lett az AFP és senki egy szót se szólt mivel ez teljesen normális. Úgyhogy na aggódj. Ha az egyéb szûrõvizsgálatok jók lettek, ez az eredmény teljesen ok. Egyébként a nagy közhiedelem szerint, ha ennyire alacsony ez az érték, nagyon valószínû, hogy fiad lesz. NEkem ez bejött:-D SOk sikert a továbbiakhoz!

SZia! Nos az elõzõ értelmes hozzászólónak köszönjük, inkább húzzon vlmelyik értelmes csetoldalra, ha ennyire unatkozik. NEkem 0.82 lett az AFP és senki egy szót se szólt mivel ez teljesen normális. Úgyhogy na aggódj. Ha az egyéb szûrõvizsgálatok jók lettek, ez az eredmény teljesen ok. Egyébként a nagy közhiedelem szerint, ha ennyire alacsony ez az érték, nagyon valószínû, hogy fiad lesz. NEkem ez bejött:-D SOk sikert a továbbiakhoz!
Egyetértek az elõttem szólóval.Ezt a hülyeséget miért nem törlik? Amúgy Kedves kismama ne aggódj, nekem 0, 75 lett annó és én is pici fiút várok.Ma vagyunk 28 hetesek, túl a 4dik 4D Uh és nincs semmi baja a picinek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek a segítséget!Már megcsinálták az amniot is de még nem tudok eredményt.Megijesztett az orvos a genetikán mert azt mondta hogy a koromra való tekintettel (32 leszek októberben)és az alacsony Afp miatt szükségesnek találja a magzatvízvételt.Pedig az eddigi eredmények nagyon jók és az ultrahangon sem találtak semmit.És igazatok van én is fiú gyermeket várok!:)


Alacsony lett az afp-m, :- ( 0, 58. Mennyi volna mellé a normális terhességi hcg MoM-ban?

Nem tudom, hogy a hcg-m magas-e az afp mellé.

Legjobb válasz: A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...

A 0.58 még nem jelent semmi gondot. Kisfiammal 0.6 volt az AFP. Egészséges, egy nap híján hat hetes kisfiam van. Nekem a dokim az értékre azt mondta tökéletes, különös tekintettel arra, hogy mind az orrcsont látható volt és a tarkóredõ is határérték alatt volt. Szóval nyugi kedves kérdezõ, biztos rendben van nálatok is minden. Egyébként meg az AFP egy rendkívül elavult vizsgálat, sok országban már nem is alkalmazzák, nálunk is alapvetõen annyi a haszna, hogy frászt hoz a kismamákra...
A kérdező hozzászólása: A babuci 1 hónapos múlt, 5 hetes már, és egészséges, mint a makk. Az afp-t meg kivették a protokollból:-) Hála Istennek:-) !
Örülök, hogy minden rendben volt a genetikán :) Boldog babavárást és várjuk a híreket :)
A kérdező hozzászólása: Az utókornak írom ezeket, hátha valakinek hasznos lesz: Genetikai tanácsadós u.h. tökéletes lett, azért mondták, ha akarok menjek el négyes tesztre, mert ha az rosszabb, mint 1:350-hez, megcsinálják az amniot. De azt mondták nem muszáj, nincs nagy esély a bajra. Ha megszületett és nem felejtem el, megírom, hogy milyen egészséges babánk lett:-)
A kérdező hozzászólása: Csütörtökön. A szülinapomon :-( hehh.
Mind a kettõ fals eredményhez vezet, jó trehány az orvosod :( A súly is befolyásolja az AFP-t, meg persze az is, ha nem megfelelõ idõben veszik le :( De tuti rendben van minden! Mikor mész a genetikára?
A kérdező hozzászólása: Nem írták rá, nekem kellett hasalnom a vérvételen valamit. Mondtam egy súlyt :-(. Amin gondolkodom, hogy a mensi szerint 15+0-n volt a vérvétel, mert a 12 hetes u.h. szerint az nekem a 16+0-m volt. Tehát lehet, hogy korán vették le.. de mindegy is. Nem tudom miért kell paráztatni tényleg a kismamákat. :-( remélem a tanácsadáson megnyugtatnak végre teljesen, mert szerintem a babámnak kutya baja.
Az szuper, hogy rendben volt minden az UH-n :) A súlyodat jól írták amúgy az AFP beutalóra?
A kérdező hozzászólása: 18 hetes u.h.-on minden rendben volt, de kombinált-integrált tesztet nem csináltattam:-( olyan fiatal vagyok, hogy egyszerûen nem gondoltam, hogy kéne, lányommal sem csináltattam mikor õt vártam, és nem is jutott eszembe. Hát elmegyek a genetikai tanácsadásra, ott is megnézik u.h-on, de magzatvíz vételt nem vállalok az biztos.!!!
Kislányommal 0, 61 lett az AFP, úgy, hogy véreztem is a terhesség alatt, ami meg ráadásul felfelé vinné. Most 7 hetes és teljesen egészséges. Ha a kombinált ill. esetleg intergált jó, ne törõdj vele. Nekem azt mondta a dokim, hogy õ még a praxisában nem látott olyat, hogy jó volt a kombinált, rossz az AFP, és beteg lett a baba.
Nekem most 0, 61 lett az AFP-m, a nagy fiammal 0, 46 volt és teljesen egészségesen született! Ha a kombinált teszted jó lett, meg a 18. hetes UH-n is minden rendben, akkor no para :) Nekem jó lett mindkettõ, de azért persze beutaltak a genetikára... Hát elmegyek, rászánom azt a napot :) Úgy tudom 2, 5 felett számít magasnak a ßHCG
A kérdező hozzászólása: Jajj, köszi hölgyeim, köszi! Tegnap még én is ezt hajtogattam magamnak, de mára??? Rossz gondolatok, stb. stb. KÖSZI!!!
nekem az elsõ lányomnál volt 0.5 de semmi baja nem volt. A dokim még rápillantani sem volt hajlandó az értékre, mert szerinte semmit sem ér.
Elsõ válaszoló vagyok: Gratula a babához:) sok-sok boldogságot nektek :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!