Találatok a következő kifejezésre: Az AFP utan milyen (4 db)

Az AFP vizsgalat utan milyen fontosabb vizsgalatok vannak meg?

Legjobb válasz: Az AFP erdeményév után mész genetikai UH-ra,ahol tetõtõl-talpig,kívûl-belül átnézik a csemetét. Utána a 26. héten van a cukorterhelés. A 36. héttõl pedig,bár abban nem vagyok biztos,hogy hány naponta kell menni CTG-re,ahol a baba szívmûködését hallgatják. Ha valamit kihagytam bocsi!:) 21 hetes kismami

Az AFP erdeményév után mész genetikai UH-ra, ahol tetõtõl-talpig, kívûl-belül átnézik a csemetét. Utána a 26. héten van a cukorterhelés. A 36. héttõl pedig, bár abban nem vagyok biztos, hogy hány naponta kell menni CTG-re, ahol a baba szívmûködését hallgatják. Ha valamit kihagytam bocsi!:) 21 hetes kismami
Szia! Még annyi, hogy a 32. illetve a 38 héten van uh. A 32. héten megnézik, hogy fejlõdik a baba, kb milyen súlyú. A 38.héten már nem emlékszem pontosan, hogy mit is néznek. :( De biztos megtudja mondani valaki.:)
Szia! A 32. és a 36. hétben van uh én úgy tudom, és a 36. héten azt nézik, hogy hogy fekszik a baba, befordult-e már a szülõcsatornába, vagy esetleg faros! Megnézik, hogy mennyire érett már a lepény, milyen a magzatvíz! A szüléshez ad támmpontot a dokinak. Boldog babavárást.

Alacsony az Afp-m! Mitől lehet alacsony és ez után milyen vizsgálatot fognak csinálni, hogy megtudjuk minden rendben van? 0, 4 MoM

Legjobb válasz: Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni,mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist,és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is,ha a terhesség nem felel meg a számított kornak,fiatalabb,vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot,csináltass uh-t,és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre,az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót,jó egészséget.

Hogy hány MOM jó azt nem tudom már mert nekem a középsõ gyerekemmel volt alacsony.Nem kell rögtön megijedni, mert az AFP egy nagyon pontatlan vizsgálat.Nekem csináltak amniocentézist, és szerencsére minden rendben volt.De eltérést mutathat akkor is, ha a terhesség nem felel meg a számított kornak, fiatalabb, vagy idõsebb.Egyébként velõcsõ záródási rendellenességek állnak a háttérben ha valós a baj.Ismételtesd meg a vizsgálatot, csináltass uh-t, és ha javasolják akkor vízvétel.De ne ijedj meg nagyon elõre, az esetek nagyrészében semmi baj nincs. Minden jót, jó egészséget.
Szia engem is elküldtek alacsony afp miatt a genetikára, ott az ultrahangon durva eltérést nem láttak, el akartak küldeni engem is magzatvízvételre de betõltöttem addig a 22.hetet és csak 21 hétig csinálják.így 2%hogy baj lesz!!!Ha az afp jó lett volna akkor is maradt volna 2% mert nem alkalmas betegség szûrésre!!!nyugiiiiii, semmi baj nem lesz!:) )
Nekem megismételték az AFP-t, és akkor más eredményt kaptak. Sokkal jobbat mint elsõre.De azért elvégeztettem az amniocentézist.De nekem magas lett kicsit, nem alacsony.Elnéztem, bocs.Az alacsony valóban down gyanús. Ha nagyon aggódsz, esetleg más vizsgálat is utalna rá, csináltasd meg Te is.Természetesen kérd genetikus véleményét.Nekem ajánlották. 1 voltam.
Igen, én sem értem, hogy miért van az. hogy sok kismamának leveszik újra és ha az jó akkor jó.:-/ Nekem azt mondta két doki is, hogy az AFP-t nem lehet megismételni max. akkor ha annyival hamarabb lett levéve, hogy még az ismétlés idõpontjában se töltené be a 18 hetet. E viszont ritka mert mire megjön az eredmény általában már betöltjük. Ennyi erõvel akkor addig ismételgethetnénk amíg jó nem lesz, nem? Akkor meg minek?! Szóval a lényeg az, hogy az AFP a velõcsõzáródási rendellenességek szûrésére lett kitalálva (és ilyen esetben magas) még akkor amikor nem voltak jó UH gépek. Azóta tulajdonképpen nincs értelme de nálunk úgy felejtették még 1970 óta. :-/
Megint én vagyok(22 hetes). Arra nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért lett ennyire alacsony, a baba méretei alapján jókor lett levéve. A vérvételt pedig nem ismételték meg, mert a genetikai tanácsadó szerint egy rossz meg egy esetleg jó eredmény alapján nem lehet véleményt monani. Üdv
Szia! Nekem 0.37 lett af afp-m, kombinált tesztem nem volt. A kockázat a down kórra 1:20-hoz lett, és a genetikai tanácsadóban javasolták az amniocentétzist.( 150-nél kisebb számnál ajánlott). A rendkívül magas kockázat miatt belementünk, és 4 hét után ma kaptuk meg az eredményt: nem találtak rendellenességet, és kislányunk lesz! De a várakozás ideje alatt csak erõsödött bennem az, hogy az afp semmit sem ér! A környezetemben most 3 kismamának is alacsony lett! A lényeg, hogy próbálj meg nem aggódni! Minden jót Nektek! 22 hetes kismama
Szia! Nekem is alacsony lett az AFP-m, viszont kombinált tesztet is csináltattam a 12.héten ami kifejezetten down-kór szûrésre van és annak az lett az eredménye, hogy 1:13.000.-hez az esélyem down-kóros babára. Állítólag ez nagyon jó eredmény. Ezt most azért írtam mert ebbõl következik, hogy az AFP mennyire nem mérvadó a down-kórral kapcsolatban. Nem kell neki nagy jelentõséget tulajdonítani. Ezen kívül lehet, hogy hamarabb is lett levéve a vér. Nekem pl. állítólag még ez is volt a baj vele. Ne idegeskedj miatta, szerintem felesleges! Tudom nehéz, mert én is sokat agyaltam emiatt pedig tényleg hülyeség. Csak szegény babát bántjuk vele. Nekem nem volt magzatvízvétel sem, sõt engem genetikára sem küldött az orvosom bár lehet, hogy a kombinált teszt jó eredménye miatt.
Csatlakozom az elõttem szólokhoz! Nekem is alacsony volt az afp-m, jól be is rezeltetett a doki, viszont utána beszéltem több orvossal, és egyértelmûen azt mondták nem jelent semmit, nem is igazán szoktak vele foglalkozni, a magas afp-nek van jelentõsége. Semmi okod aggodalomra! Boldog babavárást!
az, hogy alacsony az afp, az nem velõcsõ záródási rendellenességre utal, hanem down kórra. a magas utal a záródási rendellenességre! de valóban nem kell rögtön megijedni, mert már nagyon nem megbízható vizsgálat!
A kérdező hozzászólása: köszi csajszik a válaszokat!

Rossz AFP eredmény után milyen gyorsan jön vissza az eredmény?

Legjobb válasz: Nekem 2 hét múlva lett kész, de ott a többi kismama azt mondta, hogy amennyiben rossz az eredmény, felkeresnek azonnal. Elég sok országban betiltották ezt a vizsgálatot, mert nem ad pontos eredményt. Esetleg, ha rossz is lenne, még egyáltalán nem kell aggódni! Üdv, (SE)

Nekem 2 hét múlva lett kész, de ott a többi kismama azt mondta, hogy amennyiben rossz az eredmény, felkeresnek azonnal. Elég sok országban betiltották ezt a vizsgálatot, mert nem ad pontos eredményt. Esetleg, ha rossz is lenne, még egyáltalán nem kell aggódni! Üdv, (SE)
Szia! Az AFP eredményem nekem anno 1 hét alatt lett kész. Amennyiben rossz az eredmény, azt az orvosod azonnal mondani fogja és megbeszélitek, hogy mi a következõ lépés. Nem hagyják figyelmen kívül a rossz eredményt, reagálnak rá, hiszen nekik sem érdekük, hogy beteg legyen a baba. A 16 hetes ultrahang - genetikai - fogja megerõsíteni a rossz eredményt vagy cáfolni. De a kötelezõ vizsgálatok mellett pénzért elvégeztethetsz a Genetikai Diagnosztikai Központban vizsgálatot ha meg akarsz nyugodni. Én úgy tudom 25.000, - Ft. Ne aggódj!
Nekem 3 hét után jött meg az eredmény, mert elkeveredett és ki tudja miért a régi lakhelyem ( ami a szomszéd város ) szerinti tanácsadóba ment a papír. Persze itt mindenki végigmustrálta és találgatóztak hogy kié is lehet. Még végül szerencsére valakinek eszébe jutott hogy a régi kismamák adatbázisát átnézze TAJ szám szerint.Így jutott el hozzám egy feltépett borítékban bedobva a postaládámba, valaki áthozta. De szerencse hogy legalább utánanéztek és nem kallódott el.De normális esetbe az itteni tanácsadóba jött volna az eredmény és a védõnõ azt mondta hogy ha rossz lesz az érték, rögtön értesít telefonon még mielõtt a következõ tanácsadásra mennék. De ne aggódj, úgy ahogy az elõttem szólók is írták, ha "rossz" az eredmény, még az semmit nem jelent. Lehet a rossz eredmény pusztaán attól is ha túl hamar, vagy késõn vették le a vért a 16 héthez képest.
A genetikus doktronõ nekem azt mondta a genetikai utrahangon, hogy alacsony AFP eredmény nincs. Tehát ha alacsonylatt az érték ne aggodj. A meghatározott értékeket sokminden befolyásolja (túlsúly, magasság, esetleg rooszul számolt terhességi hét) így egyénenként változó lehet. Amíg a genetikai ultrahangon nem voltál nincs miért aggodnod.


Afp 2, 05 az milyen? Van olyan aki juni-juliusba szül a margit kórházba? Bécsi út

Legjobb válasz: Még megfelelõ. Én oda járok UH-ra a Hepinetbe a kötelezõ UH-okra,de a Jánosban fogok szülni egy olyan dokinál,aki eljött a Margitból,amikor összevonték a kórházakat.

Még megfelelõ. Én oda járok UH-ra a Hepinetbe a kötelezõ UH-okra, de a Jánosban fogok szülni egy olyan dokinál, aki eljött a Margitból, amikor összevonték a kórházakat.
A kérdező hozzászólása: még jo?? de ettõl még egészséges?
Én augusztus elején szülök a Margitba, oda járok vizsgálatra is. 13 hkm
A kérdező hozzászólása: utolsó:kinél fogsz szülni?:)
Igen. 0.7-2.5-ig jó az eredmény.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!